icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ramadasa
9. nov 2014

@franchise27 nezufaj,vcera som sa dozvedela kolegina operovana,creva atd,prfuk vajcniki Kosice lekar vy nikdy nebude mat deti a hups,v juni cakaju-Oddychuj mozno sa podari aj normalne. 🙂 🙂 🙂

klara030
9. nov 2014

@franchise27 tak to mi je velmi luto ☹ ale, poznam osobne niekolko zien, ktore do toho isli aj 4-5x a napokon uspesne. Ak by sa to dalo aj u Teba, tak to urcite nevzdavaj. Som zvedava, co caka veru mna. Tak drzim moc palce a drzkaj sa.

klara030
9. nov 2014

@ramadasa dakujem krasne za prehladne info. Uz mi je to veru jasnejsie.

jana954
10. nov 2014

@franchise27 strašne ma to mrzí... ale nevzdávaj sa.....

klara030
10. nov 2014

Ahojte dievcata, este jedna otazocka, kedy ste si zacali pichat pri IVF Gonal? Ja zatial picham decapeptyl a cakam na mrchu. Klasika meska, tehu nie som. Na dalsiu kontrolu mam prist v piatok. Zatial nemam pichat Gonal, iba decapeptyl. Ten Gonal Vam potom kazali pichat po mrche? Alebo, ked mrcha uz zacne? Alebo, to vsetko zalezi opat od piatkovej krvi a ultrazvuku? Dakujeeeem vopred za odpovede.

marverka
10. nov 2014

Ahojte. Viem, že to asi nepatrí do tejto témy, ale ostal prosím Vás niektorej Puregon?Moc ďakujem. IP

sfera
10. nov 2014

@klara030 Mne tiez meskala, dostala som az na 40DC , na 2DC som bola na krv a od 3DC som zacala s Gonalom. Mala som potom malo Decapepthylu, takze si to priebezne kontroluj, ono ked ich nato upozornis, tak ti nejake tie injekcie daju...

klara030
10. nov 2014

@sfera Dakujem krasne za info. No ja mam dnes 32DC a mrcha zatial nic. Tak si ma normalne ukludnila. Nie je to teda problem, ked pride neskor, ako mala. Aj tie injekcie, budem mat pod kontrolou, az mi potom nechybaju.

palculienka12
15. nov 2014

Ahoj ja prave podstupujem 1 IVF, picham si už 9 deň a zatiaľ je to v pohode. Ako ste to zvladali baby? 😉

ramadasa
16. nov 2014

@palculienka12 neboj sa zvladnes ja som to prezila dva krat,mam uz dva IVf a na piaty pokus som tehulka drzim velmi palce 🙂

palculienka12
16. nov 2014

@ramadasa ďakujem za podporu. Aj ja tebe prajem všetko dobré 🙂

klara030
16. nov 2014

@palculienka12 ja si picham uz druhy den Gonal, zatial som + 4 kilecka, inak vsetko OK. Pijem litre vody, tak snad to nejak doklepneme. 😉

ramadasa
17. nov 2014

@klara030 treba pit vela vodi aby sa vytvorilo co najviac vajicok a hlavne nic nedvihaj tazke aby ti nepopraskaly aspon mne to tak vravely,V prvom IVF som mala 13 vajicok,v druhom 18,a boly celkom ok,i ked to vyslo az na piaty pokus.Drzim palce 🙂

bambulka2015
17. nov 2014

@klara030 ano vela ale velaaaa pit. Ja som tiez pichala gonal.
Ako sa ti podarilo pribrat 4 kila? 😕 Ja som nepribrala za celu dobu nic. 😉 Ale to je asi len ta voda. Po ET to mas zase vsetko dole 😉

sfera
17. nov 2014

@klara030 tiez som pred ET pribrala 4 kila, ale u mna to bolo asi z dovodu ze som prestala pracovat a uz som sa ich nezbavila, dokonca teraz mam uz +16 od ET.... 😉

klara030
17. nov 2014

Dakujem dievcata, no veru.... Asi aj u mna tak podobne, nie som taka rozlietana, viac si na seba davam pozor, pravidelnejsie jem, tak zrejme z toho som pribrala +. Do toho ta voda 😉 ale, vsak nevadi, to patri k tomu. Uz sa mi o tej vode aj sniva. Nebola som absolutne zvyknuta tolko pit, je to velmi narocne 😉

klara030
17. nov 2014

@ramadasa dakujem za infosky, take bezne domace prace mozem robit? Ci si iba naozaj oddychovala? Ten Gonal ste si inak kolko dni pichali. V instrukciach mam napisane, ze cca 14den bude odber vajicok.

bambulka2015
18. nov 2014

@klara030 budes chodit na utz kontroly a podla toho ako budu vajicka rast sa pija. Niektora dlhsie niektora kratsie. A este aj podla toho aku davku. Ja nemam ziadne zdravotne problemy a celkom dobre som na stimulku reagovala. Pichala som od tretieho dna cyklu dokopy 11 dni. Na ten jedenasty den v noci som si pichla este du ovulkovu, dalsi den nebolo nic a na 13. den som mala punkciu. Cize na 15ty den cyklu bola punkcia. Ja som si pichala za cely cas 125 jednotiek. Narastlo mi peknych 12 vajicok. Inak mne uz chcel robit punkciu dva dni skor, kedze uz jajka boli dostatocne velke ale moj muz bol este mimo, tak mi za dva dni dorastli este aj na lavej strane 😉

ingrid0105
18. nov 2014

ahojte babenky caka ma kazdym dnom OPU v Heliose Brno a zvazujem PGD, ma niekto skusenost? dakujem za kazdu radu, mam 39 🙂

klara030
18. nov 2014

@ingrid0105 Co je to PGD?

klara030
18. nov 2014

@bambulka2015 No ja si teraz picham uz 4ty den Gonal a zajtra mam utz a krv. Picham si 150jednotiek. Tak som zvedava, co zajtra povedia, ci je to vsetko OK. Pre mna je hrozne tazke si davat na seba pozor. Som zvyknuta aktivne zit a nezastavit sa, stale nieco robit a tak. Teraz si casto krat uvedomujem, ze si musim davat pozor, aby som si tie folikuly nepopraskala. Tak vybavujem uz aj tie predoperacne vysetrenia. Uz nech je to cim skor tu 😉

ramadasa
18. nov 2014

@klara030 no ja ked som si zacala pichat som nic take ako vysavanie,tazke veci dvyhat nerobil.ja som b ola vzdy doma,pila len vodu,a tiez som pribrala,

klara030ja som bola od zaciatku doma,najprv som
brala Provera tusim 20 dniPotom decapeptyl od 23 den cyklu,,na 32 prisla mrcha,potom kontrola ,stale som si pichala decapeptyl plus od toho dna Gonal presne 10 dni som si pichala 187.5 davka.ja som bola na marodke vzdy ked som isla na transef ,nic som nerobila pocas pichania injekcii aby my vajicka nepopraskaly,uz som tu niekou pisala.ber to tak ze kaza baba chodi inac ty sa nemozes z nikym porovnavat aj teraz som tehu,aj muzova neter ale ja mam male brusko a ona obrovske mna zjazdila doktorka ze som vela pribrala a jej nic nepovedal lekar takze?

@klara030

ingrid0105
18. nov 2014

@klara030 to je geneticke vysetrenie embryi 🙂

klara030
18. nov 2014

@ingrid0105 Tak to som si aj myslela, len som to nepoznala pod tou skratkou. Aj my si to ideme dat urobit. Je to sice drahsia zalezitost, ale stoji to za to. Tiez sme boli aj na genetike a chceme mat isotu, ze aspon z casti to bude OK. Viac sa dozvieme na pohovore pred IVF s embryologickou.

klara030
18. nov 2014

@ramadasa No tak to je naozaj velmi individualna. Musim sa fakt kontrolovat, od dnes uz ani ja nic nerobim. Och....mam teraz vycistky, som si dnes asi 5min. vysavala auto, dufam, ze sa nic nestalo. ☹ Musim sa veru skludnit a skoncit s mojou hyperaktivitou, nech mam tych vajicok cim viac, az je z coho vyberat.

klara030
18. nov 2014

@ramadasa A v neposlednom rade gratulujem k tehu 😉 Vyslo to na prvy krat?

ingrid0105
18. nov 2014

@klara030 my nemame urobenu genetiku tak neviem ci ma vyznam si dat robit PGD ...a mate genetiku OK? lebo ak hej tiez to asi nema zmysel ci? vas 1 pokus?

klara030
18. nov 2014

@ingrid0105 ano, ano nas prvy pokus. Zatial. Genetika bola praveze OK, nic zavazne, ze by sme si to museli dat robit, ale ja mam 35, takze pre pokoj v dusi. Dr. Nam spominal, ze vysetria sa 3embya a dokonca vie urcit aj pohlavie. (Nie vzdy je vsak situacia, ze sa daju vysetrit) Neviem to presne odborne opisat, ale ze sa moze kludne stat, ze vysetria 3, alebo aj ziadne. Podla toho, ci sa to bude dat.

ramadasa
18. nov 2014

@klara030 dakujem.No mam vyslo az na piaty krat v druhom IVF.Sme stastny ale ako sa povie este sme len v polovici termin mam az v marci.Zatial tie vsetky vysetrenia co som mala su ok a to nas velmy tesi.Tak drzim palce. 🙂

klara030
18. nov 2014

@ramadasa dakujem pekne. Tak aj ja moc drzim palce, nech to stastlivo dobojujete az do uspesneho konca 😉