icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

graen1
31. jan 2011

@mrnous1 ahoj 🙂 , pozeram, ze zacinas s injekciami 4.2. - ja 3.2., len ja mam decapeptyl. som zvedava, ako to cele budeme zvladat 😉 ale verim, ze dobre a ze sa dopracujeme az do uspesneho konca 🙂 🙂

ame
31. jan 2011

ako sa pytala @graen1 , treba okrem vysledkov krvi priniest uz na tu prvu kontrolu pocas ms aj interne...teda EKG?

makovicka53
31. jan 2011

@mrnous1 .ahojky ja ale idem len na pohovor ku koordinatorke 15.2. takze zacnem okolo 22.2. so stimulkou...odskusas si to skor ako ja 🙂

makovicka53
31. jan 2011

@ivankakov ..no veru aj ja...hlavne tie ucinky a pocity...i ked ja zacinam neskor 🙂

majda27
31. jan 2011

@graen1 ahojky decapeptyl trosku stipe. Ale menej stipe ked si ho cca 1/2 hod pred pichanim das von z chladnicky 🙂 🙂 🙂 🙂

majda27
31. jan 2011

@graen1 ahojky ja som tie vysledky odovzdala cca na 3 navsteve od pichania gonalu. Tie vysledky nesmu byt viac ako 3 tyzdne stare. Z krvy som mala vysledky tak za 2 tyzdne. Na interne som ich mala cca hned na druhy den.. Dlhsie trvaju vysledky na tie infekcne choroby

majda27
31. jan 2011

@izzie27 @santana2 tak dnes sme opat absolvovali navstevu heliosu. Boli sme tam skoro medzi prvymi. A zase tam prisla ta starsia pani, co sa predbehla predo mna na sono ze oni idu dnes na zakrok a su uprednostneny. Ta pani ma cca asi 48 rokov, nam to spominala embriologicka. V takom vysokom veku by som toto asi uz neriskovala. Takze odber mam naplanovany na stredu. Dnes si do 13 hod. picham posledny krat gonal. Vecer o 9 hod sa ide na pohotovost aby mi pichli pregnyl a zajtra mam cely den odpochyvat, a fyzicky sa nenamahat. Lieky sa uz nepichaju. V stredu tam mam byt na 7:45 na krv a sono a pojde sa na to. Tento den tam bude aj moj manzel lebo aj jemu budu brat krv. Vysledky dnes boli dobre. Len zasa som nestihala ratat kolko vlastne mam tych folikulov 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

mrnous1
31. jan 2011

@graen1 no to si potom môžeme písať ako nám je a podobne. Ja som dnes bola na odberoch a zároveň preventívke a bola som si vybaviť internistu, no dosť ma zarazilo, že aj keď mi dal výmenný lístok môj gynekológ, podľa toho lístka z Martina, tak mi bolo povedané, že o tie vyšetrenia si žiadam ja a preto to poisťovňa neuhrádza čiže ma to bude stáť 20 eur a keďže mi nebola urobená ani koaugulácia, tak tá ma bude stáť 2 eurá. Stretli ste sa už niektorá s tým, že musíte uhrádzať interné vyšetrenia? 🙂

mrnous1
31. jan 2011

@majda27 tak držím pršteky nech je tých folíkov čo najviac a nech všetko dobre dopadne 😀 😀 😀

majda27
31. jan 2011

@mrnous1 ahoj. My sme platili za odber krvi cca 5 Eur, ale to nam brali obom. Za interne som platila cca 10E, lebo som bola objednana. Nic ine som neplatila. To je blbost co ti tvoj doktor povedal, mne len vystavil vymenny listok na interne. Mne to ale robil obvodny...

graen1
31. jan 2011

@majda27 dakujem za rady 🙂 cize, nemusim sa stresovat, ak mi vysledky nepridu do tej prvej kontroly (co sa robi pocas ms). a prave citam, ze v stredu uz ides na odber - to ti velmi velmi drzim palce 😉 😉 , nech to vsetko dobre dopadne.

izzie27
31. jan 2011

@graen1 ahoj, ja som bola dnes na prvej kontrole na krv a sono a este som tam výsledky z krvi nepriniesla, nakolko v piatok idem na interné. Výsledky prinesiem naraz, ale ja som výsledky hotové tak do týždna
@majda27 ahoj aj ja som tam bola, čo si mala oblečené? Bielo červený pulóver? ja som mala zelený .V takom vysokom veku by som to asi už nepodstupovala. verím, že si ich mala dosť. V stredu budem na teba myslieť.

graen1
31. jan 2011

@mrnous1 ahoj 🙂 , jasne, mozme si pisat - ved to vsetko budeme absolvovat skoro naraz 😉 ides si pichat rano, ci vecer? ja rano 😖 . a to co pises o plateni za interne vysetrenia, ma teda riadne prekvapilo! ja som sa s tym este nestretla, ze by som za interne musela platit (a este taku sumu!). no sila. ale uvidim, mozno sa tomu nevyhnem ani ja 😝

izzie27
31. jan 2011

Dievcatá, vam robili aj krvný obraz alebo len tie infekčné? Ja som ukázala lístok a zobrali mi krv len na tie infekčné. EKG a výsledky z moču už mám, mám aj infekčnú krv a aj priateľ. Dúfam, že je to všetko. 😕
Robí sa mi modrina po odbere krvi a bolí ma to ☹
@graen1 mna decapeptyl neštípal aj vtedy, ked som to nariasila a silno držala. Takže viac som cítila tlak mojich prstov ako ihlu 🙂

graen1
31. jan 2011

@izzie27 dik 😉 , vyskusam aj ja tak. a uz mam o pichani tolko info, ze mi to pojde ako vystudovanej zdravot. sestre 😀 😀 teda, aspon dufam 😀

majda27
31. jan 2011

@izzie27 presne tak. ja som mala cerveno biely pulover. Len som dnes trosku vypadala ako strasilo. A ty si potom sedela vlastne oproti mna? 😀 😀 😀 😀 😀

majda27
31. jan 2011

@izzie27 ano mne robili aj biochemicke vysetrenie krvi. To mi robieva aj obv. doktor na preventivke. 😀 😀 😀 😀 😀

ivankakov
31. jan 2011

@izzie27 ahoj, ja som bola dnes na krv a okrem infekčných mi robili aj biochemické vyšetrenie, celkovo to bolo 7 skúmavok ( 4 infekčné a 3 klasické predoperačné).

ame
31. jan 2011

@mrnous1 ja som neplatila na internom nic, ani za objednanie a pri odbere krvi na vsetky tie veci, co boli na papieri, som platila len 2 € za spracovanie..... to je vela, co si ty platila...a ved na vymennom listku z MT je uvedene, ze ziada konkretny dr. z centra, nie ty....!

@majda27 tak drzim palec na OPU, ako to rychlo ubehlo....len prednedavnom si zacala pichat
To ti povedali v MT, ze vysledky nesmu byt starsie ako 3 tyzdne, myslela som si, ze nie starsie ako mesiac.

ivankakov
31. jan 2011

my sme za odber krvi zatiaľ neplatili nič, ale aspoň vidíme ako je to všade inak. A nám neostáva nič iné len platiť, ked to chceme všetko mať. 😕

izzie27
31. jan 2011

A este sa chcem spytat, kde ste volali o vysledky krvi - recepciu alebo koordinatorku.

ivankakov
31. jan 2011

@sylvestra No , ako sa zatiaľ máš? Myslím na teba, držím všetky prsty.

majda27
31. jan 2011

@izzie27 ahoj. Oni ti budu volat, mne volali vzdy tak okolo 3 hod. Ty nevolaj, oni sa ti ozvu. Mne vzdy povedali, ze mam dobre vysledky, a povedali mi davku gonalu a kedy sa mam dostavit na dalsiu krv + sono. 😀 😀 😀 A ty si odkial?

izzie27
31. jan 2011

@majda27 ja z Dca. Ty si z Nového mesta? Ja som sedela asi tak oproti tebe, bližsie pri dverách a všetci ptom tam pri kraji postávali. Vyzerala si dobre.
Doktor povedal, že si mám o 15:00 zavolať,a oni mi povedia, kedy si mám začať pichať puregon. tak preto sa pýtam.

majda27
31. jan 2011

@izzie27 to aj mne doktor povedal, ale oni my vzdy volali. A vzdy mi volali, neviem ako budu volat dnes, bolo tam vela ludi, tak asi budu aj trosku neskor volat.... 😀 😀 😀 😀 😀 Ja som rada ze zajtra rano nemusim vstavat na injekciu, uz len vecer pojdem na pohotovost si pychnut pregnyl...

izzie27
31. jan 2011

@majda27 majdi, ty si si ten gonal pichala o 13:00 alebo Ti oni kázali, že si ho máš pichnúť v tedy? A ten pregnyl si prečo musíš isť dať pichnúť na pohotovosť? To by mi mohla teoreticky pichnúť hocijakásestrička alebo musíš byť aj pod dozorom? Veľmi ti budem držať palce aby to vyšlo

majda27
31. jan 2011

@izzie27 na papieri je napisane ze sa to ma pichnut do 13:00. Kedze som si decapeptyl pichla rano, tak gonal som si pichla pred 13:00. Ten pregnyl by mi moze pichnut aj sestricka, len ja vo svojom okoli nepoznam ziadnu sestricku, tak preto ideme na pohotovost. Je to taka istota, a aj v papieroch je napisane ze si to mam dat pichnut bud v nemocnici, alebo na pohotovosti, resp. nejaka sestricka. Ten pregnyl sa picha do svalu(do zadku)... ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ Dufam ze ten stipat nebude

izzie27
31. jan 2011

@majda27 dufam, že nebude. Tak len oddychuj.

majda27
31. jan 2011

@izzie27 mne prave volali, tak asi budu aj tebe co chvila volat... ja oddychujem na 100% 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

izzie27
31. jan 2011

Ahoj ,sylvestra, tak ako, co je nové? Ako sa máš?