icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

icub
31. jan 2011

@ivankakov aha.. ved ako ste sa vy rozhodli.. my to tiez velmi nevytrubujeme do sveta, no par ludi to vie... (ale asi viac ako vo vasom pripade..)

icub
31. jan 2011

@ivankakov nie a hlavne, ked sme zacali pichat tie druhe musis denne pit 3-4 litre vody/caju.. tak vobec..

ivankakov
31. jan 2011

@bberika dakujem, už sa mi pomaly darí prekonávať sa. Dnes mi zobrali krv do 7 skúmaviek a skrátka som si povedala, že sa nevyvalím. 🙂 Ja sa bojkám iba ihly, po vpichu mi je jedno.

ivankakov
31. jan 2011

@icub no už som začala piť, je to ale ťažké.Mne stačili dve šálky čaju za deň a teraz pijem 1,5 l doobeda a 1,5 poobede.Chúďatká moje obličky. 🙂

icub
31. jan 2011

@ivankakov 😉 neboj, ked uz si prezila darovanie 7. skumaviek krvi... a injekcie, toto je to najmenej...

bberika
31. jan 2011

@ivankakov Aj ja sa bojim ihlicky,tak sa radsej nepozeram,ked mi beru krv.Ani neviem do kolkych skumaviek mi ju dnes zobrali 🙂 .A tie injekcie su nic oproti odberu krvi.

icub
31. jan 2011

dievcence, dobru noc..

bberika
31. jan 2011

Aj ja vam prajem dobru noc.

ivankakov
1. feb 2011

@icub
@bberika dobré ránko, dnes mám druhý deň bratia provery, nič zvláštne sa so mnou nedeje, akurát z toho pitia mám strasne naliate brucho a nemožem sa dobre zohýbať a zle sa mi sedí na stoličke v práci. Tak idem radšej sa prechádzať, dnes máme v meste zápis do 1. ročníka tak idem pozrieť tých predškoláčikov, ako sa im bude dariť a zároveň budem piť a chodiť. 😀 😀

martini
1. feb 2011

@ame Určite nie, aj keď pravdepodobnosť je dosť vysoká. Lenža ja ho mám aj keď mi dajú len samotný clostilbegyt...takže ak sa pridajú nejaké injekcie HSF, tak to mám takmer isté (priala by som si, aby nie). Pokiaľ viem, lekári to neradi hovoria dopredu z viacerých dôvodov.

sylvestra
1. feb 2011

@icub, vdaka, myslim na Teba, nech vsetko dobre dopadne. Ja som tri tyzdne dovolenkovala, od dnes som PN. Kontrolu mam na Valentina 😀 14.2. tak dufam, ze bude co oslavovat 😉
@martini ako ti to prejavuje?

martini
1. feb 2011

@sylvestra Ahoj. ako sa mi prejavuje OHHS? naliate brucho ako v 4tom mesiaci tehotenstva, bolesti v brušku, ťažké dýchanie, voľná tekutina v brušnej dutine, ktorá ak je to liter dva, tak sa musí odsávať, horšie je ak je voľná tekutina v pľúcať, to sa už musí ležať v nemocnici, aby sa človek nezadusil. A hustá krv, takže aj to je komplikácia a fakt trpí pečeň. A blbé je, že často sa to musí stopnúť ešte pred OPU a ak je OPU realizované, tak sa embryjka len zmrazia, lebo sa nerobí ET...A sú to dosť veľké bolesti, ani chodiť, ani ležať, ani sedieť... snáď sa nás to všetkých tentokrát nebude týkať.

sylvestra
1. feb 2011

@martini fuha, tak to musi byt riadne neprijemne. Ja som mala pri stimulke obcas nejake bolesti bruska, alebo pichnutie, ale brala som to ako sucast toho. Spominam si ale, ze pri sone tesne pre OPU spominala doktorka, ze citujem" za uterom male mnozstvo tekutiny". Dodala, ze to vsetko odsaju pri OPU. Myslis, ze to tiez mohlo byt OHSS?
Najhorsie je, ze kym sa dostanes k OPU trva par tyzdnov a ked to stopnu, tak je vsetka ta namaha v cavese. A ked si takyto "chronicky" pripad, lekari to nevedia nejako ovplyvnit? Nizsie davky alebo tak..ale to by asi zase nemalo zelany ucinok, vsak?

speranza1
1. feb 2011

ahojte dievcata .. ktora z vas zacina s proverou podobne ako ja 6.2?

martini
1. feb 2011

@sylvestra ved prave ten soft protokol je super...mala som idealne vysledky. a ani mi nevadí, že to poisťovňa nepreplaca vôbec...len to všetci nerobia.

sylvestra
1. feb 2011

@martini aspon ze je dostupna aj takato alternativa.to robia asi v ISCARE, ze? My chodime do Helika uz niekolko rokov, tak sme neriesili, co sa kde robi. ale dobre vediet, clovek by mal mat prehlad 😉 .

martini
1. feb 2011

@sylvestra Ale ak nemáš problém s dlhým protokolom, tak je to ok a ak si spokojná v jednom CARe a výsledky sú dobré pokiaľ ide o množstvo a kvalitu oocytov akvalitu vyprodukovaných embryí, tak by som centrum ani ja nemenila. Tak už nech len tie // prídu a niečo doma v postieľke spinká 🙂 držím aj tebe prsty 🙂

ame
1. feb 2011

@martini tak ja som na clostylbegyt nereagovala vobec.....tak dufam, ze OHSS sa mi vyhne 😕
baby, kolky den po dobrati provery ste dostali ms? a ak nedostanem??????

majda27
1. feb 2011

@ame tym sa netrap Pokial nie si tehotna tak ju urcite dostanes.Kazdy organizmus reaguje na dane lieky rozne(mam na mysli mrchu).Ja som ju dostala, sice na ten posledny den ale dostala. To je tie dni ked v Heliose mi napisali, ze sa ma dostavit...

ame
1. feb 2011

@majda27 a objednavala si sa den vopred, aj ked si ju este nemala?

mrnous1
1. feb 2011

@ame Ja som sa objednávala aj keď ešte neviem či ju presne na ten 32.DC dostanem, lebo aj keď ju nedostanem mám sa dostaviť aj v takom prípade, urobí sa sono a doktor povie čo a ako ďalej. Hneď pri pohovore s koordinátorkou som jej povedala , že s týmto môže byť problém, vzhľadom k tomu, že mávam dlhé cykly. 🙂

mrnous1
1. feb 2011

@martini Chcela by som sa ťa opýtať či môžem máť problém s OHSS, lebo keď som brala Clostylbegyt tak pri normálnej dávke čo je 2x1 som zareagovala hyper mala som 7 folíkov. Potom sme dávku zredukovali na 1x1 a vtedy sa mi tvoril 1 nanajvýš asi raz 2 folíky. 🙂

ivankakov
1. feb 2011

ja mám zas takú otázočku na dievčatá, čo keď dostanem ms na 28 deň a nie na 30 ako píšu v papieroch 😨 ?

denis19
1. feb 2011

@ivankakov toho se neboj, to je ten nejmenší problém, horší je ,když ji nedostaneš do 33 dne.....

izzie27
1. feb 2011

@ivankakov mne sa začala rozbiehať na 28DC- čo bolo vo štvrtok večer, tak som v piatok zavola ráno. Opýtali sa ma či by som este nemohla prísť do tej 8:00 a keď som povedala, že to by som nestihla, tak ma objednali na pondelok. Aj ja som sa toho bála, čo ked sa ms dostaví cez víkend ako to budem riešiť ale nič si z toho nerob a nestresuj sa.

ivankakov
1. feb 2011

@denis19
@izzie27 ďakujem dievčatá, neviem či je to tým femibionom, ale odkedy ho užívam mám ms presne 28 deň, dovtedy to bol 30 - 33 deň. ešte raz dík, ukľudnilo ma to.

monca303
1. feb 2011

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tie vyšetrenia pred OPU môžu byť aj tri týždne staré, lebo mne spomínali nejaké dva týždne, tak mám z toho veľkú hlavu, že kedy vlastne mám ísť k lekárovi, od 4.2. beriem Proveru, asi mám z nej nejakú depku, či čo 😀

ivankakov
1. feb 2011

@monca303 ahoj, ja mám také informácie, že tie interné vyšetrenia by naozaj nemali byť staršie ako 3 týždne, ale napríklad na krv mi odporúčala koordinátorka ísť už ked budem brať proveru, lebo, že niekde výsledky trvajú aj 3 týždne.Manžel išiel na krv ešte skôr a koordinátroka povedala, že to je v pohode.

monca303
1. feb 2011

@ivankakov ďakujem, to zajtra zavolám obvodnej a uvidíme čo povie

izzie27
1. feb 2011

prvý puregon je pichnutý. 🙂 Zakaždým ste si menili ihlu? Ja by som si chcela a myslím, že by sa aj patrilo.

@majda27 @santana2 zajtra budem na Vás myslieť a držať palce.
@sylvestra a ty sa máš ako? aj pocitujes niečo inak?