Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@icub
@bberika dobré ránko, dnes mám druhý deň bratia provery, nič zvláštne sa so mnou nedeje, akurát z toho pitia mám strasne naliate brucho a nemožem sa dobre zohýbať a zle sa mi sedí na stoličke v práci. Tak idem radšej sa prechádzať, dnes máme v meste zápis do 1. ročníka tak idem pozrieť tých predškoláčikov, ako sa im bude dariť a zároveň budem piť a chodiť. 😀 😀
@sylvestra Ahoj. ako sa mi prejavuje OHHS? naliate brucho ako v 4tom mesiaci tehotenstva, bolesti v brušku, ťažké dýchanie, voľná tekutina v brušnej dutine, ktorá ak je to liter dva, tak sa musí odsávať, horšie je ak je voľná tekutina v pľúcať, to sa už musí ležať v nemocnici, aby sa človek nezadusil. A hustá krv, takže aj to je komplikácia a fakt trpí pečeň. A blbé je, že často sa to musí stopnúť ešte pred OPU a ak je OPU realizované, tak sa embryjka len zmrazia, lebo sa nerobí ET...A sú to dosť veľké bolesti, ani chodiť, ani ležať, ani sedieť... snáď sa nás to všetkých tentokrát nebude týkať.
@martini fuha, tak to musi byt riadne neprijemne. Ja som mala pri stimulke obcas nejake bolesti bruska, alebo pichnutie, ale brala som to ako sucast toho. Spominam si ale, ze pri sone tesne pre OPU spominala doktorka, ze citujem" za uterom male mnozstvo tekutiny". Dodala, ze to vsetko odsaju pri OPU. Myslis, ze to tiez mohlo byt OHSS?
Najhorsie je, ze kym sa dostanes k OPU trva par tyzdnov a ked to stopnu, tak je vsetka ta namaha v cavese. A ked si takyto "chronicky" pripad, lekari to nevedia nejako ovplyvnit? Nizsie davky alebo tak..ale to by asi zase nemalo zelany ucinok, vsak?
@sylvestra Ale ak nemáš problém s dlhým protokolom, tak je to ok a ak si spokojná v jednom CARe a výsledky sú dobré pokiaľ ide o množstvo a kvalitu oocytov akvalitu vyprodukovaných embryí, tak by som centrum ani ja nemenila. Tak už nech len tie // prídu a niečo doma v postieľke spinká 🙂 držím aj tebe prsty 🙂
@ame Ja som sa objednávala aj keď ešte neviem či ju presne na ten 32.DC dostanem, lebo aj keď ju nedostanem mám sa dostaviť aj v takom prípade, urobí sa sono a doktor povie čo a ako ďalej. Hneď pri pohovore s koordinátorkou som jej povedala , že s týmto môže byť problém, vzhľadom k tomu, že mávam dlhé cykly. 🙂
ja mám zas takú otázočku na dievčatá, čo keď dostanem ms na 28 deň a nie na 30 ako píšu v papieroch 😨 ?
@ivankakov mne sa začala rozbiehať na 28DC- čo bolo vo štvrtok večer, tak som v piatok zavola ráno. Opýtali sa ma či by som este nemohla prísť do tej 8:00 a keď som povedala, že to by som nestihla, tak ma objednali na pondelok. Aj ja som sa toho bála, čo ked sa ms dostaví cez víkend ako to budem riešiť ale nič si z toho nerob a nestresuj sa.
Ahojte, chcela by som sa spýtať, či tie vyšetrenia pred OPU môžu byť aj tri týždne staré, lebo mne spomínali nejaké dva týždne, tak mám z toho veľkú hlavu, že kedy vlastne mám ísť k lekárovi, od 4.2. beriem Proveru, asi mám z nej nejakú depku, či čo 😀
@monca303 ahoj, ja mám také informácie, že tie interné vyšetrenia by naozaj nemali byť staršie ako 3 týždne, ale napríklad na krv mi odporúčala koordinátorka ísť už ked budem brať proveru, lebo, že niekde výsledky trvajú aj 3 týždne.Manžel išiel na krv ešte skôr a koordinátroka povedala, že to je v pohode.

@ivankakov aha.. ved ako ste sa vy rozhodli.. my to tiez velmi nevytrubujeme do sveta, no par ludi to vie... (ale asi viac ako vo vasom pripade..)