icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

ivankakov
1. feb 2011

@izzie27 aj ja budem pichať puregon, idem pozrieť koľko mám ihiel v balení. Koľko jednotiek si si pichla?

izzie27
1. feb 2011

@ivankakov 150 jednotiek, vôbec to nebolelo. ja mám 3 krabičky 600 a jednu 300jednotkovú. v tej 600 je 6 ihiel. tak hadam to vystačí. 😝

ivankakov
1. feb 2011

@izzie27 ja mám v jednom balení 3 ihly, takže ked 600 bude po 150 jednotiek tak bude jedna ihlička chýbať, uvidím, koľko budem pichať, potom to budem riešiť.

danielkabn
1. feb 2011

ahojte dievčatá 🙂 my ideme štvrtok do Helíku pre výsledky,no uvidíme,ako sme pochodili pri prvých odberoch 😒 dúfam,že dobre.
Lebo dnes som sa dozvedela od svojho gyndoša,že mám privysokú hladinu prolaktínu a že to kým sa nezlepší,tak nebudem môcť ísť na ivf - ko ☹
žiadosť máme podanú už tri týždne,nemá niektorá z vás skúsenosti vysokým prolaktínom? sa bojím,že sa to dosť oddiali... 😖 😖

majda27
1. feb 2011

@ame ano ja som sa objednavala s tym, ze som ju este nedostala...ale okolo obeda sa mi potom spustila. Ja som zacala potom gonal pichat cca o jeden den neskor. A vcera som si dala pichnut pregnyl na pohotovosti. To pichnutie viac bolelo ako ked som si pichala injekcie do bruska. A tiez viac stipal ako decapeptyl.. ale sestricka bola strasne mila a mi to pichla tak ze to az tak strasne nestipalo. Pichala to pomaly.. 😀 😀 😀 😀 😀 😀

izzie27
1. feb 2011

@danielkabn ahoj ja mám niečo s prolaktínom. Užívam už viac ako rok medocriptin.Zo začiatku asi 2-3krát iba štvrť tabletky a potom polovicu vždy večer. Občas sa mi z neho točí hlava a si unavená. Preto je dobré ho užívať večer.

ivankakov
1. feb 2011

@majda27 držím zajtra palce a myslím na teba aj santanu.icub by to už mala mať za sebou 😀 😀

danielkabn
1. feb 2011

@izzie27 a ty si už bola na ivfku? ja som sa to dozvedela až dnes,piatok mi robili odber,predtým minulý rok a všetko som mala ok,tak asi my nasadia lieky... 😒

mrnous1
1. feb 2011

@danielkabn Ahoj ja som mala tiež vysoký prolaktín. Mala by si začať brať lieky obsahujúce bromokriptín, ten totiž pôsobí na znižovanie prolaktínu. Ja beriem tabletky norprolac. Ak nasadíš liečbu tak už do mesiaca by sa to mohlo upraviť. A keď máš zvýšený prolaktín a nevieš zistiť z čoho by to mohlo prameniť zvážila by som návštevu endokrinológa, lebo problém prolaktínu môže byť aj v štítnej žľaze. 🙂

danielkabn
1. feb 2011

@mrnous1, u endokrinológa som bola v novembri,keď som išla na laparku,všetko som mala ok,aj sono,aj výsledky z krvi,že štítka je ok..šak teraz štvrtok ideme do Helíku a čo mi tam povie dr. Krajkovič nato..ale asi iba to,že mala by som brať lieky..dúfam,že sa to dá do poriadku 😒

izzie27
1. feb 2011

@danielkabn ja uz stimulujem a okolo jarných prázdnin by som mala mať odber.

santana2
1. feb 2011

@izzie27 dakujem

danielkabn
1. feb 2011

@izzie27,tak držím palčeky...ja sem budem teraz chodiť,lebo šak tiež dúfam,že čoskoro budem stimulovať..aj keď to sa dozvieme až štvrtok,a zasa stále čakáme na schválenie žiadosti..dovtedy sa hádam ten prolaktín upraví 😕

izzie27
1. feb 2011

@danielkabn upraví sa ti to po liekoch,. Ja ich beriem stále a aj v heliku mi povedali, že ich mám brať až kým nebudem tehu. Dúfam, že to bude čoskoro. 🙂

martini
1. feb 2011

@mrnous1 ja som mala 7 folikov už pri jedno clostilbegyte a bolelo ma bruško, bola to hyperstimulacia, ale nič dramaticke. 7 folikov pri dvoch tabletkach denne je asi viac ako obvykle, ale ak ťa nič nebolelo, tak to nevadí. Lekár povedal, že niekto ma viac folikulov a priebeh je ok a niekto ani nemá príliš veľa a OHSS sa dostaví. Hlavne treba veľa piť, keď sa stimuluje, aspoň tri litre vody denne a chodiť často potom cikať 🙂, ak sa neciká je problém.

mrnous1
2. feb 2011

@martini ďakujem za odpoveď. 🙂

mrnous1
2. feb 2011

Ahojte babenky ! Tak už mám výsledky zo základného krvného obrazu. Podľa toho tu mám vyšší podiel lymfocytov(bielych krviniek) a neviem čo znamená skratka KO MXD tak to mám zas v mínusových hodnotách. Neviete čo to MXD znamená. Pýtala som sa na to aj sestričky, ale tá mi to nevedela vysvetliť, vraj sú to diferenciály a to ona nevie. 🙂

denis19
2. feb 2011

@izzie27 já menila vždy jehlu......podle mne se to musí !
@monca303 nevím..myslíš predoperační vyšetrení asi,že? Myslím, že 3 týdny jsou ok, už si to nepamatuji,ale u nás to trvalo ,jako výsledky , 48 hodin, tak nevidím nejak problém...to stihneš neboj nic..... 🙂
Držím vám holky všem moc palec a preji hodne trpelivosti, ješte ji teda budete potrebovat!!!!!

sylvestra
2. feb 2011

@majda27 @santana 2 drzkajte sa dnes, dievcence, myslime na vas! Hadam vsetko dopadne dobre.
@izzie27 ahoj,super, zvladla si prvu injekcijku. mysli na to, ze s kazdou dalsou budes blizsie a blizsie k dalsim dolezitym krokom 😉 ja sa citim celkom fajn, oddychujem, ako kazali, pianko, pohoda. uz som vcera stihla precitat jednu knihu 😀 esteze mam blizko kniznicu 😀 a ty sa ako citis? zaregistrovala si uz nejaku zmenu?
@monca303 predoperacne tak ako pisu dievcata, tie 2-3- tyzdne vopred..najdlhsie trvaju vysledky krvicky - tusim serologia.
@mrnous1 veru nemam ani tusenie, co to MXD znamena.len ma napadlo, ci KO nebude nejaka koagulacia, aj to nam tusim kazali vysetrit. co povies?
@danielkabn vitaj, s prolaktinom nemam skusenost. Lekari v Heliku sa ti k tomu urcite vyjadria, neboj.

danielkabn
2. feb 2011

Ahojte dievčence 😉 ďakujem vám za odpovede,tak ten prolaktín je norma do 619 a ja mám 818 😲 😲
uvidíme zajtra..čo povedia v Helíku..)))

icub
2. feb 2011

@izzie27 ano, na kazdu davku (decapeptyl/puregon) treba dat novu.. presne ti to vyjde tak ako to bolo napisane tych 35 ks...

sylvestra
2. feb 2011

@icub ahoj moja, pochval sa, ako sa mas? vsetko ok?

icub
2. feb 2011

@ivankakov ano, uz som tu... 😉 vcera sme prisli domov a ja som zaspala.. takze, bolo to presne tak ako to pise sylvestra, dalo sa zvladnut, nuz a teraz len dufat, ze sa vsetky pekne oplodnia a budu rast...

icub
2. feb 2011

@sylvestra ahoj, uz dobre.. len som si dala rano utrogestan a som daka ospala.. no hadam to prejde... dik za rady, bolo to tak ako si pisala, sestricky mile, islo to rychlo, som sa nestihla ani bat a bolo po tom... som zvedava, ako sa budu bublinky spravat, nech vydrzia.. a ty sa mas ako? citis sa dobre?

sylvestra
2. feb 2011

@icub nebolo to take hrozne, dalo sa to zvladnut v pohode, vsak? a kolko si mala?

sylvestra
2. feb 2011

@icub tfuj tfuj tfuj pre stastie, nech sa ti pekne oplodnia a este krajsie rastu 😉 ja oddychujem a dufam, ze bude vsetko tak, ako si zelam. Ty sa dnes ako citis? Mas este spinenie alebo nejake bolesti?

mrnous1
2. feb 2011

@sylvestra ahoj myslím, že KO je krvný obraz, koaugulácia je zrážanlivosť krvi a tá sa berie z prsta a to mi budú robiť zajtra na internom. Chcela by som sa ešte opýtať po odbere vajíčok dávajú utrogestan prečo? 🙂

icub
2. feb 2011

@mrnous1 nuz to sa predpisuje cit. z letaku lieku "k podpre včasných fáz tehotenstva" (v českej časti letaku) 😉 v slovenskej - aj na udržanie tehotenstva, podáva sa len v priebehu prvého trimestra

icub
2. feb 2011

@sylvestra nebolo, viac som sa bala ako trval zákrok 😉 (6)

sylvestra
2. feb 2011

@mrnous ja som myslela, ze z prsta sa berie krvny obraz, aspon tak som to zazila ja v minulosti. Tu koagulaciu mi robili vramci tych predoperacnych odberov na IVF a brali mi iba zo zily do skumavky. Dokonca mi vysla ta koagulacia zvysena, co nie je v tehotenstve dobre. Ten utrogestan davaju nieco ako pripravu na prijatie embryjka, aspon tak som to pochopila. Ja som ho vkladala aj po 3 pokusoch IUI, ktore mam za sebou zial neuspesne.A tiez sa dava na zaciatku tehotenstva na udrzanie - ak hrozi nejake riziko.Myslim, ze sa to potom berie do nejakeho 3-4 mesiaca.