Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Je tu niekto aj s dobrymi skusenostami z Heliosu?nech nie som uplne zarmutena?
@torpilla123 Nebud zarmutena ved aj ja tam zatial xhodim lebo mame mrazacika ale vohuzial je to o ludoch ako aj v Martine su dobry lekari ale aj nie moc kby ma riesila lwn Culbova alebo doktor bolo by vsetko fajn ale ....divny postup tam maju ved o tebe nic nevedia iba co si precitaju za chvilku v pocitaci
@aluska1404 no uvidime.ja urcite s mm spravim vsetko co nam etse v silach ostalo.a snad budeme mat stastie aj na dobry pristup.drzim vam palce s mrazacikmi,aby to vyslo!
@torpilla123 Zrovna vam to moze tu pomoct ja dufam ze aj ja zostanem tehu ked mame este jedneho.Je to aj o stasti a aj o zhode nahod aj od osudu.Aj o skusenostiach ja ta urcite neodhovaram lebo sama tam zatial chodim len viem ze aj tu to funguje bohuzial tak.Nestresuj sa tym vobec budem drzatvpalce aby vyslo😊
@torpilla123 ja mam s nimi vybornu skusenost, tiez som zacinala u Hermana,kde mi prve ivf (et,ket) nevyslo, potom sme presli do MT,kde som v roku 2014 absolvovala ivf, hned vysiel et,doma mame 18m.sidlo a vo februari tohto roku sme si boli pre surodenca a som v 20tt...takze za mna spokojnost, hlavne ak porovnam KE s MT
@torpilla123 Dakujem ti velmi pekne aj ja drzim palceky aby len dobry ludia ta obklopovali a aby sa ti nestalo nic zle len dobre spravycky
Je mozno pravda ze to s davkami hormonov prehanaju, oni chcu aby si mala co najviac vajicok, ja som ich mala 26...samozrejme riziko OHSS, takze mi nasadili Solumedrol a OHSS sa nerozbehol, dali sme si oplodnit 20 vajicok a na mrazenie zostalo nakoniec "len" 9
@aluska1404 @sfera dakujem vam baby,ja uz som si povedala ze bude ako bude,skusim zostat kludna ako sa len da ale posledne e roky sme si toho vela preskakali,z dvoch ivf som mala 2 potraty v 6tt,takze som uz opatrnejsia s tym nadsenim.verim ze bude dobre.prajem aj vam vsetko dobre.
@torpilla123 Presne aj ja som tak nastavena uz som opatrna a nebudem predbiehat a radsej len tak z mierou potichucky tesit sa ja som si bola ista prvy krat ze to vyjde a to tiez nie je dobre a nic ine som si nepripustala.Drzim palceky urcite sa ozvy ako pokracujete inac ja som mala 10 vajok 8 oplodnenych a 2 blastocysty po 5 a 6 dnovej kultivacii
Ja tam tiez chodim...boli sme 2x na IUI, 1x ET, a teraz 1x KET a mozem povedat ze ja som spokojna....vzdy mi vsetko vysvetlili, aj embryologicka, po odbere vajicok boli sestricky super, pri vklade ET bola tiez kazda super, ked isli okolo mna tak kazda jedna sa ma dotkla a popriala aby nam to vyslo...to leby povvedali len tak tak by to bolo take, ale tym padom ked sa ma dotkli tak to uz uplne inak posobi na cloveka...takze ja zatial nemozem povedat nic zle....aj s doktorom pri vkladoch sme vzdy posrandovali, takze nevieem...toto je moja skusenost...chodim tam uz asi 3 roky 😊
A este co sa ttka pripravy na ET, pichala som injekcie, potom na kontrole mi ich este na par dni zvysili, lebo som mala menej a nakoniec som mala 17 vajok, 12 ostalo na oplodnenie, z nich 10 sa oplodnilo a z toho po PK nam ostalo 7 embryi, jedno sme vkladali a 6 zmrazili 😊
@dadka0110 Dadka, vdaka aj za pozitivne spravy. Ale asi je naozaj najlepsie nic neriesit, len sa sustredit na proces, a verit v najlepsie. Uz velmi dufam, ze do stvorice nam to konecne vyjde a embryjko to zvladne do konca. drzim aj vam vsetkym silno palce! ;)
@torpilla123 zo zaciatku nadsenie super pristup... a potom sa vsetko pokazilo uz som tontu pisala no skopirujem ti to ;) velmi ti drzim.palceky aby to Tebe - Vam vyslo
@torpilla123
Ahojte baby, tak.ja sa s vami.podelim.o moj zazitok s IVF. Isla som do toho lebo to bola.moznost ako snad sa dopracovat k.tomu po com.kazda jedna.tuzi. Stimulacia injekcie.ktore sa daju zvladnut uplne v pohode kontroly zvysenie davky injekcii.potom posledna.kontrola v centre folikuly16_ 18_20_22_25 vravim si parada poobede telefonat krv ok dalsie dva dni dopichat injekcie dalsi veget a pondelok bol ten den D na odber. Pocity fajn tesenie...odber a zrazu sa dozviete ze folikuly popraskane vajicko z odobratych ani jedno a pokrcenie plecami u dr.ze sa to nestava a ze ci som si v spravny cas pichla pregnyl a bla bla... som jej povedala ze ak davam do toho tolke prachy tak predsa ak mi niekto povie pichnut 21:15 tak pichnem nacas... sklamanie plac ... prisli sme domov a sme si povedali ze ak som taka nabita hormonami tak bolest nebolest podme skusit mozno to vajko niekde este putuje... ano tak bolo. Presne som citila ze som tehotna tie pocity mi nedali pokoj. Po velkej noci test a dve //.
Radost neskutocna neopisatelna az do 5+3tt kedy som zacala mat hrozne bolesti krvacat a zial skoncila som v nemocnici na laparke s mimomaternicovym. :( toto bola jedina moznost ivf o chvilu 39 a zial 3000€ na dalsie "vyskusanie" nie je ... nie som dr.som laik a pisala som aj do brna a opisala celu situaciu ako co sa stalo a odpisali a pregnyl som si mala pichnut uz v ten den ked boli folikuly take velke a oni ma nechali tak. Takze tot moja skusenost pri IVF.
Vsetkym vam drzim palce z celeho <3 nech vam to vyjde ;)
@kvitku to mi je strasne luto,ze to takto dopadlo. Ty si od nich vobec neziadala vyjadrenie,ze ked popraskali folikuly,ze kde sa stala chyba? Ze ak nie v zlom nacasovani pregnylu tak kde potom? Nerozumiem tomu,lebo toto musi mat vysvetlenie. Ale dufam,ze vam to este vyjde. Smutne je,ze si vypisujes ziadost do poistovne,a vsade sa hovori ze ti poistovna 3 pokusy preplati,ale aj tak nie v plnej vyske a musis si este aj tak vela doplatit. Snad este budete mat na dalsi pokus. Ktora to inak bola doktorka co vas tak odbila? Naozaj etse drzim palce aby to vyslo!
@kvitku mala si kratky alebo dlhy protokol? A pichala si si aj diphereline?alebo nieco podbne proti popraskaniu?este som citala ze pregnyl sa ma podat maximalne 36 hodin pred odobratim,ale aj to,ze blokator zase max. 24 hodin pred pregnylom. Ale neverim,zeby tu pochybili,skor to bude kvoli tym plus 2 dnom od ultrazvuku lebo si uz mala pekne velke folikuly na odber. Neviem,preco ta este nechali dalse 2 dni? Je to cele zaujimave... Ja sa budem o vsetkom podrobne informovat a tlacit na nich,aby to dobre dopadlo ale po takychto skusenotiach mam kus strach. Snad to dbre dopadne. Tiez uz som 4-ty krat a z toho 2 skarede potraty a kyret :(
@torpilla123 Ahoj ako pokracujes v stimulke ako sa citis?Chodis na kontrolu ja som chodila kazdy druhy den a pri kratkom som si pichala 18 dni.Ty kolkaty pichas?Dufam ze si v poriadku kedy mas odber ci este neviete?Drzim palce nech su pekne a kvalitne 🙂
@aluska1404 ahoj 🙂 zatial som ok,dnes je 6ty den,rano sme boli na kontrole,a bolo menej folikul ako predosle pokusy,ale dufam,ze budu kvalitnejsie.je jeden dominantny 12mm,2x8mm a 2x6mm cize v oboch vajecnikoch dokopy 5 vacsich a este nejake 2-3 mini.dokonca mi zysili davku menporu z 225 na 300.az zajtra poobede budu volat kedy dalsia kontrola.menopur som este nemala,a citim sa trosku malatne,naduto a sem tam pichanie.ale co sa tyka nervov,ja som si myslela,ze 4ty pokus uz zvladnem lavou zadnou a nebudem nejako riesit,ale som tak trochu na mraky a v jednom kuse premyslam.takze zatial takto.este sme daleko od konca.ani sme sa nerozhodli ci bude cerstvy vklad,alebo sa posle vsetko na PGD diagnostiku a az tak sa vlozi na dalsi cyklus.problem je,ze nase doterajsie embryjka mali vzdy kratku zivotnost,a problem mame obaja,cize by bolo mozno dobre vysetrit pred vkladom.etse uvidime ako sa rozhodneme.a ty sa mas ako?
@aluska1404 a este som sa zabudla opytat kedy planujes KET kedze mate tych dvoch mrazacikov? S kratkym si si pochodila svoje dost,ale ket je ovela miernejsi.v podstate nic si uz nepichas,lebo nestimulujes. Drzim s nimi palce!
@torpilla123 No neboj aj ja som mala menopur uvidis ze vsetko bude dobre ja som tiez na 6 den mala len 5 a potom uz 10 folik oplodnenych bolo 8 a bohuzial uz mam len jedneho mrazacika.Ja uz neverim na et po tom co sa mi stalo ja idem na ket 3.7 alebo 4.7 podla kontro co mi povedia 30 idem na sono k nim.Som zvedava .Dufam ze ti budu dobre rast mne rastli a doky si myslel ze na 14 den odber a zastavil sa rast tak mi este predlzili o 4 dni a takze az 18 dni 300 jednotiek bola som po tom hotova citila som sa brutalne nadopovano.A ja uz by som nikdy nesla na vklad tak neskoro ako mi vkladali stale ma to trapi ale uz to bohuzial nevratim.Dufam ze si terazky daju zalezat a neodflaknu to hala bala vklad lebo uz mame iba jedneho po 6 dnovej kultivacii.A neviem si predstavit keby to nevyslo.Dufam ze to bude na cas😉Pekne nech ti rychlo rastu a hlavne kvalitne😊
@torpilla123 Drzkaj sa ono nezalezi na kvantite ale kvalite a co je to PGD diagnostika ak sa smiem spytat?To je ten hachting?ci nie ?a vam spravili aj genetiku asi vsak.Inac ja samotnu stimulku som super zvladala ale koniec bol hrozny ten posledny den.
@torpilla123 A mozno sa stretneme v cakarni pokial by ste isli na et😁zalezi kolko budete stimulovat a ci si date predlzenu kultivaciu.
@aluska1404 ali tak ja to mam negativne, 2X som bola na krv, uz je to potvrdene definitivne, tiez nam zostal len jeden mrazik, asi nepojdem hned na dalsi mesiac, neviem ak toto nevyjde, ci nevyskusam brno, lebo ako vravis v helios sa Ti venuje zakazdym iny lekar, stale ked vstupim hned na mna vyrknu povedzte cele meno potom si tam 3 min medzi seboi mrmlu, ze co a ako, a ide dalsi...a s kazdou babou, co som sa v heliku rozpravala mala dve blastocysty, kazda len 2! A ja som pritom mala 10 dozretych vajok. Drzim Ti palce aby zo vyslo, pa
@cherie77 Joj to ms mrzi ja tak napodobne zaujimave je aj ja mam v mojom okoli baby ktore maju len dve blastocysty ja som ties pri tom mala 10 a oplodnwnych 8 neviem nechapem ale viem urcite ze som potom rozhodnuta pre reprogenessis alebo reprofit.zNo uvidime dost sa bojim ale snazim sa to brat ze nic nstratim len zyskam.Ja mam pocit cim dlhsie tam chodim tym je to horsie menej casa na teba maju ja potrebujem aj ludskejsi ptistup na kolko som dost citlivi clovek a potom ma veci dlho trapia😢No dufam ze zabojujeme aj mraxacik aj ja mam zmiesanw pocity ale to asi vsetky babulky.Tak sa drzkaj aj ty ja som mala tri mesiace pauzu.Radsej aby telo hlava vypla.Dakujem za podporu aj ja ti drzim palce tech ti na dalsi pokus vyjde a hlavne rychlo zbehne cas
@aluska1404 ja verim, ze Ti KET vyjde. vacsinou ma percentualne velmi podobnu sancu. A to tvrdim napriek tomu, ze nam sa 2 mrazacikovia (vkladani naraz) neuchytili, ale tam bol podla mna problem celkovo v kultivacii a kvalite embryi. Boli sme uz vysetrovani obaja na vsetko, aj na komplet genetiku, cyst. fybrozu manzel, ja zrazanlivost, imuno, trombofilie, vsetko. PGD diagnostika, je diagnostika embryi. To sa robi so samotnymi uz embryami, odobera sa vzorka tusim ze na 3. den kultivacie. Ide o to, ze my obaja mame vazny problem, manzel ma astherozoospermie, a morfologia je takmer 0%, co znamena, ze su proste takmer vsetky deformovane, a skoro ziadna nepohybliva, no lieci sa uz 4 mesiace Folandrolom, a vitaminmi, a vkladam do toho velku nadej (optimisticky aspon 2-3% zlepsenie, co by teoreticky stacilo), ja mam zase polycysticke vajecniky, takze u nas sa aj cerstvy vklad 2x koncil tak, ze sa embryjko najprv uchytilo, test bol krasne pozitivny, ale vzdy do 6tt sa vstrtebalo, a potratila som. Preto musime dat vysetrit embryjka. Manzel chce, aby sme vkladali uz potom iba dobre (ak budu) z tych vysetrenych, ale ja by som bola aj za cerstvy vklad, lebo tam sa mi aspon vzdy doteraz uchytili. Ale on sa boji, ze ak su zase problemove, tak to bude viest k biochemickemu tehotenstvu, ako doteraz. Rozhodnutie je iba na nas, ale je to vabank. Preskakali sme si uz toho tiez dost, ale este do tejto poslednej sance vkladam velku nadej. Co sa tyka znasanlivosti menopuru, ja Ti neviem. Uz 3.den hnackujem, v jednom kuse je mi na zvracanie, a ze som nafuknuta a malatna uz ani nehovorim. Pise take vedlajsie ucinky, ale zeby az tak? Ja neviem. som v praci aj teraz, ale ak sa to nezlepsi, pojdem na PN. normalne ked som si vcera len lahla poobede, a oddychovala uplne nehybne, bolo mi lepsie. Uvidime. Drzim Ti prsty s tym mrazacikom, musime pozitivne mysliet, to vela robi! A poznam pary, ktorym to s mrazacikmi vyslo, a s certvym ET nie. Takze sa drz! ;) Krasny den!
@torpilla123 ahoj prepac ze az teraz pisem. Mala som kratky protokol merional a dipherelin najvyssiu davku. Ked som pisala do Brna primar mi potvrdil to co som ako laik citila ze jednoducho bolo neskoro. Asi to tak malo byt. Mam 39 a platit ako samoplatca to uz nie kedze tam nie je zaruka a pre nas su to sialene peniaze. Ked tu citam prispevky bab co všetko si prezili akymi vysetreniami si presli ake testy mali velky obdiv vsetkym a priala by som kazdej aby to vyslo. Ak mam byt tehotna pojde to prirodzene kedze to islo 2x aj ked to skoncilo mimomat. Ak nemam byt tak zial.....nic s tym neurobim...drzim ti silno palceky
@torpilla123 Joj ja vam drzim moc prsty mrzi ma ze uz tolky krat ale verim ze do tretice vyjde.Aj si to spomenula dokymu ze ti je zle mozno ti to zmenia menw ku koncu dali merional namiestio menopuru.Urcite mu to povec ti nie je dobre si myslim ked ti je tak velmi zle.Hlavne nech rastu pekne a kvalitne.Dufam ze muzovi to pomoze drzim palce nech sa vsetko na dobre obrati.Drzkajte sa a daj vediet ako pokracujete pekny den aj tebe😁😊
@kvitku ja aj po tolkych pokusoch si myslim, ze hlavne je mysliet pozitivne. Klise? mozno, ale pomaha to. A ked sa vam 2x podarilo prirodzene, mozno to este vyjde. Ja mam 34 rokov, manzel 37, ale zase pri nasich diagnozach je to uz tiez vysoky vek na uspesnost, a vidis, uz mame za sebou kopec pokusov, a nevzdam to. Nemozem. tak sa vam este moze tiez zadarit, kopec zien mal dieta aj po 40ke, dokonca ma v Brne ked sme boli prekvapil jeden extrem. V cakarni nas bolo viac, a ked som podisla k recepcii, videla som kartu jednej pani, a tam je aj rodne cislo na vrchu napisane, a jej rodne cislo zacinalo 69, cize mala minuly rok 46 rokov, a sedela tam s asi o 15 rokov mladsim partnerom, a nie na gynekologicke veci, ale urcite na transfer, lebo to uz bola druha recepcia, kde sa uz riesi odber vajicok a transfer. Takze hlavu hore!
@aluska1404 dakujem za povzbudenie, a ano, uz som rozmyslala, ze dnes ked budu volat, kedy dalsia konzultacia, ze im poviem o tazkostiach, a uvidime, ako to pojde, ci mi zmenia. ALe mne rpave vcera este zvysili davku. Zacinala som 225, od vcera je to 300, som zvedava, ako dopadnem. Ale citim sa ako niekde v burke na mori na lodi. Strasne. Tak uvidime. Uz sa teraz neviem dockat odberu, nech si to nemusim dalej pichat. Ale mame este len 7mi den, takze si este pockam.
Tak sa zatial drzte baby! Coskoro vas updateujem ako pokracujeme. pa 🙂
@torpilla123 Drzkaj sa a hlavne klud tento krat to zvladnete musime verit vsetky ze pride aj na nas cas len bojovat musime aby prislo babenko budem na teba mysliet.A planujes zostat doma asi po vklade vsak?Ja urcite aspon dva tyzdne a tento krat spravim aj test javsom cakala ale uz nebudem😁😉

@aluska1404 @kvitku tak teraz ste ma dostali baby. Ja uz si 3.den picham,takze uz dotiahneme do konca,ale neviem co mam na to povedat.vobec vas na jic neupozornili?alebo ako je to mozne ze sa nestaraju o zdravotny stav pacientky?mne zatial vsetko dopodrobna vysvetlili,mam kopec tel.kontaktov,mam volat hned ked sa mi nieco nezda.tak neviem.ale to vsade z toho robia biznis,aj v Brne.ja uz ziadne iluzie nemam.aj tam bolo tak,ze pokial si clovek ohladom zdr.stavu ci vobec moznosti nenastuduje nieco na nete a nepyta sa konkretne na veci tak oni sami od seba nic nepovedia.mna by aj 4.krat tlacili do KET v Brne,a vobec sami od seba sa nezmienili o picsi,ci macs a inych moznostiach.len skusat donekonecna to iste a platit.ale s Martinom som mala este malu nadej.
@kvitku a tebe sa tam co nepozdavalo?