icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

icub
2. feb 2011

@sylvestra a kolko si si ich dala zaviest? mas aj mrazacikov??, nie dnes uz nie ani spinenie, ani bolest...
len sa tu nesmieme strasit (aj ked viem, ze to dievcata tak nemysleli), lebo som prisla a zacala som citat o tom hyperstimul. syndrome, ze som hned utekala pit caj..

sylvestra
2. feb 2011

@icub to je super, tak nech len pekne rastu
a nase babule majda a santana uz hadam zachvilu pojdu aj domkov, dufam, ze aj im sa zadarilo zopar peknuckych vajicok 😉

icub
2. feb 2011

@sylvestra no som zvedava, co im povedia, mali by tam byt oni dve a este s nimi jedna.. na odber...(som vcera pocula 😉 ) tak sa budu poznat naozaj,nielen takto virtualne.. 😉, hadam budu mat dobru urodu, no som zvedava, co napisu..

sylvestra
2. feb 2011

@icub ja som si dala dve, jedno sme zamrazili a tri sa od nedele do vcera uz ani nepohli, takze z tych uz nie je nic. Ale som rada, ze mame v zalohe to jedno zamrazene. Dala si si predlzenu kultivaciu?

mrnous1
2. feb 2011

@sylvestra ďakujem za odpoveď. Máš aj ty pravdu, že na krvný obraz sa môže brať z prsta, ale to sa asi robí iba vtedy keď ti nemôžu nájsť dobrú žilku. 🙂

mrnous1
2. feb 2011

@icub Gratulujem aj k tým 6 hlavne nech sa to podarí a nech sa všetky oplodnia 🙂 .

icub
2. feb 2011

@sylvestra ano, nam robili aj ISCI, tak uvidim, ako budu postupovat.. to ste sa dohodli vy s manzelom, ze dve, alebo vam to poradila embriologicka?

icub
2. feb 2011

@mrnous1 no ved uvidim v piatok a hlavne v nedelu, ako sa im dari.. duuuufam, ze sa zadari

sylvestra
2. feb 2011

@mrnous ja mam prave dobre zily na oboch rukach...len ked som bola decko, tak mi robili krvny obraz vzdy z prsta, pichli ma takym ostrym zeliezkom a zberali kvapky krvicky do takej malinkej nadobky..ale to bolo daaavno 😀 , uz som stara, mozno teraz su uz ine metody 😀
@icub aj my sme mali ICSI.Embryologicka nam velmi nevedela poradit, hoci bola mila, prijemna, take mlade dievcatko. Nechali sme si zavolat lekara a on sa vyjadril, ze vzhladom na vek a telesnu konstrukciu nema vyhrady ani proti dvom. Tak bolo rozhodnute. Vies, manzel sa bal, aby mi pripadne dvojky nenarobili komplikacie. Ale doktor povedal, ze hoci nie som ziadna velka baba, som normalne zivena, takze by to malo byt ok. Vraj sa stretavaju s pripadmi, ked si vyslovene anorekticky podvyzivene chcu dat vlozit dve, vtedy su lekari jednoznacne proti. Vy ste uz rozmyslali, kolko si date vlozit? Alebo to tiez nechate na poradu v centre? Vklad ti vyjde na ktory den?

icub
2. feb 2011

@sylvestra nuz mne to vychadza na nedelu-pondelok, rozmyslali sme nad jednym, no tiez by som si dala poradit...lebo nie sme 100% rozhodnuti, my sme mali tiez pohovor s tou mladou embryologickou, no ked som mala odber prisla za mnou taka starsia... ved uvidim, ktora tam nakoniec bude

icub
2. feb 2011

@sylvestra a ked si volala tak ti hovorila v tych cislach, ze su to 1,2 ky alebo ti presne povedala ze vyvija sa to takto a takto??

icub
2. feb 2011

@sylvestra vies, si uz vo vyssom leveli, tak zato tolko otazok 😉

sylvestra
2. feb 2011

@icub dolezite je, kolko ich bude, podla toho sa rozhodnes. Takze si tym zatial nelam hlavku, ok? Je jasne, ze ak bude jedno, nemas o com uvazovat. Ak budu napr. dve, uz sa mozes rozhodnut, ci jedno vlozit a druhe zamrazit, alebo obe vlozit. Cim ich je viac, tym je viac moznosti kombinacii. Preto to zatial neries a tes sa z toho, ze sa vyvijaju. Ked som volala, zakazdym mi to pekne zrekapitulovala, povedala mi aj pocty aj znamky.

icub
2. feb 2011

@sylvestra dik 😉

izzie27
2. feb 2011

Ahojte,
všetkým želám aby sa bublinky pekne vyvíjali, a nám, ktoré si pichajú aby sme si nenarobili veľa modrým.
@sylvestra iba vera som pichala dve naraz. Dnes a zajtra som este v práci a v piatok idem na kontrolu a potom si beriem dovolenku. Som viac unavená, stále behám na wc a bolí ma hlava. inak zatial v pohode. 🙂

mrnous1
2. feb 2011

Ahojte babenky! Chcela by som sa vás opýtať kde pichať injekcie Diphereline či do brucha, alebo podbruška, lebo sledovala som aj videá na youtube a tak sa mi videlo, že tie záhyby si robili na bruchu, tak mám teraz v tom chaos kde, aby som to náhodou neaplikovala zle. Ďakujem za rady. 🙂

ivankakov
2. feb 2011

ahoj ja mám v pokynoch napísané do bruška, do podbruška si to neviem predstaviť, ako by si si tam nariasila kožu.

icub
2. feb 2011

@mrnous1 do bruska 😉 neboj zvladnes, trosku stipu, tak pred aplikaciou si ich trochu v ruke zohrej

ame
2. feb 2011

@mrnous1 picham ich do bruska, cca 2 cm pod pupok trosku doprava 😉 , zistila som, ze tam ma to najmenej boli,
injekciu vyberam z chladnicky uz dve hodky predtym.... tiez ma to boli menej, ako ked som si ju vytiahla len polhodinu predtym....no co, skusam a experimentujem 😉

graen1
2. feb 2011

@mrnous1 ahoj, pokial ja viem, tak to treba pichat do miesta pod pupikom - pod nim si mas chytit kozu a urobit zahyb (ako ked si skusas, ake mas sadlo 😀 , ak nejake mas ovsem 😀 😀 ), a pichnut raz na pravu stranu, raz na lavu.

santana2
2. feb 2011

@sylvestra
@icub ahojte dievčence tak sa vam hlasim živá a zdravá OPU prebehol v poriadku s majdou sme si poležali pokecali bolo to uplne v pohode strašne rýchlo to ubehlo ja mam trošku menej vajičok iba 5 ale su to jednotky a rano budem vediet kolko sa oplodnilo tiež sme mali ICSI a platili sme 498eur. Fakt starostlivost bola dobra . Prespala som celý den bola som len stašne ospalá tak teraz som sa vam prihlasila a dakujem že ste na nas mysleli. Ešte sa chcem spytat tan utrogestan budem davat až od zajtra však? Od prveho dna od odberu 🙂

santana2
2. feb 2011

@majda27 tak sme to dnes pekne zvladli nemyslíš? 🙂 Prajem, ti aby sa ti oplodnilo čo najviac 🙂

freeze24
2. feb 2011

ahojte uz skoro maminky 😉 prosim vas ako to je pri OPU?partner musi ist znovu na krv?naco???moj drahy s tym ma fakt hrozne hrozne velky problem a asi v zivote som po odbere krvi nevidela takeho vystresovaneho cloveka ako je on.a voooobec si neviem predstavit ze mu budu brat krv a potom bude mat ist do tej "miestnosti" odovzdat svoj geneticky material.podla mna sa mu to v tom strese ani nepodari 😀 😀 😀

mrnous1
2. feb 2011

Babenky vďaka za rady, dúfam, že piatkovú premiéru s Dipherlinom zvládnem, asistovať bude aj manžel pre istotu. 😀

santana2
2. feb 2011

@ivankakov najlepšie je pichat si to tam kde maš trošku viac sadielka ak teda maš je to dobre tam to tak neboli len pozor aby si netrafila žilku potom budeš mat modrinku a či pichat rovno alebo šikmo na to prideš sama čo je lepšie vela štastia v pichaní

santana2
2. feb 2011

@freeze24 tak nech začne tvoj drahý prekonavat strach s odberu krvi lebo pred OPU pojde na krv a potom odovzdat spermošky hadam to pekne zvladne ved my musime zvladnut toho ovela viac nech sa nestresuje ved mu budu brat len 1ampulku 😀

icub
2. feb 2011

@santana2 ano od prveho dna, rano aj vecer, no som rada, ze ta tu vidim.. a tesim sa, ze tolko jednotiek.. nezalezi na pocte ale kvalite...😉

freeze24
2. feb 2011

@santana2 on zvladne cokolvek len s tymto ma fakt velmi velky problem.v pondelok bol rano o 7 na krv a este vecer bol uplne mimo.ma paniku zo vsetkeho co sa tyka zil.pochybujem ze sa mu potom podari zo seba nieco dostat.nedalo by sa to aspon spravit v opacnom poradi? 🙂 naco im vlastne znovu beru krv?????

izzie27
2. feb 2011

@majda27
@santana2 prajemvam aby bublinky boli čo najlepšie. Ved nie je dolezita kvantita ale kvalita. A teraz tam budete ako casto volať? A to na recepciu alebo kde?
@mrnous1 neboj sa zvládnes budeme ti držať palce. Ja uz ani neviem na ktoru stranu som si pichla. Ja to picham rovno ale vždy predtým sa snažim vytlačiť aspon jednu kvapočku aby som tam nemala vzduch. Tak vela zdaru.

icub
2. feb 2011

@izzie27 to dostanes taku tabulku s presnym dnom a casom, kedy volat.. neboj, vsetko ti povedia 😉