Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
Ahoj @lilli2010 idem na test na 14ty den,cize az 18ho.citim sa dobre,pre mna je to uz 3ti cerstvy ET a mali sme aj 1x ket,zatual vsetko neuspesne,2x som potratila po ET v 6tt,lebo nase embryjka su slave.teraz sa na vyvinulo na prenos zo 7 oplodnenych iba toto jedno.tiez som napata,ale snazim sa ukludnit a netestovat sa zbytocne skoro,pockam si na krvny test.ale pred tym som ich mala pozitivne uz na 10ty a 11ty.tehotenske testy kozu skor ukazat ale nemusia.lepsie je byt trosku trpezlivejsi.drzim ti palce!
@torpilla123 nie su slave,ale slabe.preklep.
@torpilla123 no umna je toto prvy ivf/cize aj prvy et ja som mala 13 vajicok oplodnenych ale zistali nam 4 a ztoho tri mame zmrazene,tiez si pichas fraxiparine?a mam este aj utrogestan!!A dakujem,drzim palceky nam vsetkym co chceme mat maly zazrak!Ja si veru skusim urobit testik v pondelok lebo do piatku by som nevydrzala!
@lilli2010 nepi ham si nic,mam iba utrogestan 2x2.
@torpilla123 ja som si musela chodit davat pichat 5 dni solu medrol ze koli ohss,a teraz si picham este ten fraxik sj ked moc neviem ze preco!!
@illinka no mne to pichavala sestricka na gynde ciernou a tusim mi to tak povedali aj v Heliose,a nemala som povedali mi ze mi ho davaju preto ze ked mam 28rok.ze to ohss mavaju mladsie baby,a ano fraxik si picham po vklade ale fakt neviem ze kcomu je to dobre pri ivf!!-a ten mi picha uz manzel doma
Aha no uvidim co budem mat ja.tiez mam tolko rokov. 1.ivf nic ale to som mala malo vajok.dnes mi zobrali 24 a hned mi predpisali injekcie tak dufam sa aj ja tu vyhnem...ale brucho ma boli riadne...
A fraxik si nevedela ze budes brat.nemala si zle vysledky z krvy alebo tak...
@illinka ahoj praveze by som mala mat dobre vysledky krvi!!Len umna je aj problem cysty a polycysticke vyjecniky,pred dvoma rokmi mi vyberali cystu!!!A vobec som nemavala ovulku!No brusko veru aj mna bolelo mne po odbere este museli davat infuzku od bolesti!!A to si mala hojnee vajok budem drazat palčeky
@torpilla123 ahoj nakoniec som mu dala ešte šancu tak picham naďalej injekcie pribudli mi už aj merional a flexiparin tak dúfam že bude všetko ok
@snazilka12345 najviac ty budes vediet ako sa spravne rozhodnut,drzim palce aby vam to vyslo.ale mysli na to,ze musis byt pevne rozhodnuta lebo tie hormony su silne a je to zasah do tela nie hra.tak ta snad manzel pochopi a podpori.zelam vsetko dobre 😉
@lilli2010 Ahoj to je super gratulujem mne sa stalo vcera ze vytok hnedy a menzes som ani memala mat az o 4 dni dnes uz nemam ani vytok a test na 7 den nic tak dufam ze sa stane aj mne podobny zazrak 😊😊😊ja verim ze zazraky sa deju😉
@aluska1404 ved ja som sa uz bala ze mi pride lebo by mi mal prist,mala som tiez vytok taky slabunky a bolesti brucha ako pred mrchou,budem drzat palceky ze vsetkym nam to vide 😉skus testnut na 10 ja skusim ete jeden si urobit dnes!dufam ze sa to nepokazi ked pojdem na krv v piatok😉
ahojte, zienky prosim, poviete mi ako to prebieha na klinike, ake testy vam najprv urobili alebo co skusili nez ste isli na umele oplodnenie? prepacte, som z toho mimo, vobec nepoznam tie skratky iui... snad sa najde nejaka dobra dusa... snazime sa vyse roka, mam 30 rokov a gynekolog mi vravel, ze este nech skusame do septembra, potom, ze bude lepsie zajst na nejaku kliniku... manzel mal spermiogram vraj ukazkovy... dakujem
@petkaapalo no kde zacat....zalezi od vasho zdravotneho stavu...ale mna moj gyn najskor poslal na laparoskopiu...tam mi kukli vajcovody ci su ok a urobili prefuk...ale my sme mali s partnerom vsetko v poriadku.. gyn mi dal do ruky najdolezitesie papiere a odovzdala som ich v centre...ak sa dobre pamatam tak aj oni nam urobili testy...partnerovi spermiogram a mne asi krv brali...uz si to presne nepametam...po vysledkoch nas odporucili na to IUI co znamena ze ta budu pozorovat kedy bude u teba prebiehat ovulacia a partnerovu spermiu ti zavedu takou pipetou priamo k vajicku..abu nemuselo prekonavat cestu cez vajcovody atd...my sme boli na tom 2x ale nepodarilo sa ...niekomu sa podari 🙂 ...ale sanca je tam strasne nizska..myslim ze len 3percenta ak sa nemyli ak ano opravte ma 🙂...po tychto neuspesnych IUI sme si dali ziadost do poistovne na umele oplodnenie...ja mam tiez zachvilku 30 ak chces kludne napis spravu 🙂
@dadka0110 jej, si zlata a velmi ti dakujem, ze si mi napisala. my sme sa doteraz snazili prirodzene, ziadne lieky..., ale ani ziadne vysetrenia, teda u mna. raz mi gynekolog robil ultrazvuk, teda 2x, ci mam vobec cez ovulku nejaky folikul, a ze asi mam anovulacny cyklus... nic viac. tu citam, ze vam urobili nejaky hormonalny profil... nevyznam sa v tom... tak neviem, ci mam ist do nejakeho centra a tam mi to vsetko urobia a poradia ako dalej alebo neviem.
@petkaapalo nemas za co 🙂 ... ja som sa sama pytala do centra lebo sme sa snazili uz niekolko rokov a moj gyn vzdy len este skusajte, skusajte vsak si este mala ...atd...a ked som mu povedala ale ze ja uz cakat nechcem a nemyslim si ze som este mlada na to aby som cakala tak ma poslal.... ten hormonalny sa robi z krvy...myslim si :D ja uz ani poriadne neviem :D ..ale ziadne specialne vysetrenia nam nerobili...len spermie a krv ako vravim...boli sme bezproblemovi ... a moj nazor je ze lutujem ze som tak dlho cakala a pocuvala mojho gyn ze mame len skust atd... ako vsetko zle je na nieco dobre a aj to niekolkorocne cakanie na vytuzene babatko sa oplatilo a vela ma naucilo ale ak ti mozem poradit tak uz necakaj...nevies totiz ako dlho bude trvat dokym otehotnies aj ak v centre...my sme do centra chodili asi 3-4 roky dokym sme sa dopracovali k babatku 🙂 teraz sme len na zaciatku 9tt 🙂
@dadka0110 dakujem, velmi. zacnem to nejako riesit. tebe zelam len to najlepsie a hlavne zdrave babatko.;)
@petkaapalo a este by som sa vyjadrila.... :D ..... neda sa porovnat spravanie sa mojho gyn ( hoc bol dobry atd) s tym aky pristup maju k tebe v centre...vydno tam proste fakt ze sa o teba zaujimaju na rozdiel opd gyn ktory len kukol medzi nohy a povedal skusajte :D .... Krajkovic je supis chlap, vacsinou sme sa nasmiali ci uz na kontrolach , pri vkladoch alebo teraz aj na sonach a sestricky ani nehovorim...velmi zlate... pri vklade kazda jedna co sla okolo sa zastavila a popriala aby sa nam to konecne podarilo a urobili to s dotykom ci uz ma chytili za ruku, nohu, hlavu atd :D ale to ze sa ta niekto dotkne a popraje vsetko dobre je fakt ludske a citit ze ti to ozaj praju 🙂 .... mne je az velmi luto teraz ze musim navstevovat zas gyn (hoc ten moj uz nerobi) a ze nemozem ostat v centre bo zas ked si predsatvim ze gyn ta bere ako kazdu inu a len kukne a "vypadni"tak mi je do placu :( .... ale na sona sa objednavam stale do centra 🙂
@petkaapalo dakujem 🙂
dakujem za info, ved aj ja som rozmyslala, ze kam by som isla a chcela by som ist do martina... sice neviem ani o jednom, v blave a tak, ale po viacerych skusenostiach s roznymi instituciami v blave mam radsej ine mesta...;) tak snad to bude dobre...
@petkaapalo chvalia si aj v BA ale ja som chodila do MT heliosu a bola som velmi spokojna...myslim ze kazde centrum ma nieco do seba a ze ani jedno nieje podla mna zle... 🙂
ved hej, viem, ze kazde ma plusy aj minusy, len som myslela skor to, neviem preco, ale v ba malokedy zazijes priatelsky pristup, nehovorim o ludskom, ale pravda, podla toho na koho natrafis.
Ahojte baby. Mam na vas taku otazocku, ak sa to niektorej z vas stalo...zacala som pripravnu fazu na IVF 15.6. Provera + Diphereline, dastala som slabu menzes asi 3 dni, bola som na sone a vsetko v poho a potom 3x na krv, ale hormony neboli take, ako mali byt...tak mi to pozastavili a mam cakat na menzes a pichat hned druhy den cyklu diphereline+menopur...ale nakolko mam PCO a menzes mi bez liekov alebo injekcie nechodi, neviem co robit, ako dalej postupovat...stalo sa to niektorej z vas?
@dadka0110 ahoj, tiez chodim to Heliosu, zatial sa nam nepodarilo este, ale chodim tam kratko, moj gyn. to je nula bodov , po mimomaternicovom tehotenstve a po odobrati laveho vajecnika mi stale hovoril , ze sa mame snazit, ved ked je len jeden , je to stale v pohode, nakoniec som bola v centre na prefuk a zistili , ze aj a pravy je poskodeny , pristup ludi v centre je vynikajuci, su to mili ludia, ktori vedia cloveka utesit aj povzbudit a je vidiet, ze maju pochopenie , sice cesta tam mi trva 2 hodiny , ale stoji mi to za to, ak by sa s ich pomocou podarilo

@torpilla123 a kedy ides na krvny test?ako sa citis,ja uz by som si najradsej soravila testik ale pockam ete do pondelka to budem 10 den!!A v piatok 15 na kontrolu