icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

kristinka95
7. dec 2017

@lulululienka ďakujem 😉

jajabajaja
7. dec 2017

Ahojte. Prve dietatko mame z Heliosu a po cc6tich rokoch by sme asi chceli ist zas na IVF. Akurat som pozerala ,ze prvykrat trvalo dost dlho, kym sme sa k nemu prepracovali. Prvu IUI robili marci, druhu v aprili a vklad bol v oktobri....kedze to bolo davnejsie presnejsie si to nepamatam. A preco pisem? Rada by soms i nejako naplanovala umele oplodnenie - no zaroven sa mi vyskytla zaujimava prac. prilezitost. Ako dlho asi trva proces od prvej konzultacie po IVF? Manzel ma problem so spermiami a ja tiez nie som OK - moje telo tych par, co mal, vraj nejako "zabijalo".Preto sme skoncili na IVF. Povodne sme mali v plane ist koncom jari do Heliosu (v aprili budem mat 38r.), no kvoli pracovnej ponuke zvazujem posunutie na jesen-ale mam strach,aby sme to nepresvihli potom-ked poistovna preplaca len do 39r.... Zaroven by som sa chcela opytat ako casto cca sa chodi na kontroly do MT? Ci by to v praci bol velky problem?Posledne si pamatam,ze to bolo velmi casto ale vtedy som mala flexibilnu prac.dobu.... Ako ste to riesili vy?

klklklklklk
7. dec 2017

@jajabajaja ahoj. Možno Ty budeš mat iný postup, ja som mala takýto : 10 dni užívanie Provery, 23 DC sme začali pichat Diphereline, 3 DC sme pridali Meriofert , 18 DC odber vajíčok. Ak rátam bez Provery čo Ty mat nasadené nemusíš, tak rátaj max 4 týždne od 1. injekcie, po odber. A čo sa týka Tvojej prace, riešila som podobný problém ako Ty, ale potom som si určila priority a išla som do IVF. Vždy sa môže niečo nečakane pototo... a potom už môže byt neskoro. Ale rozhodnúť sa musíš Ty sama. 🙂

klklklklklk
7. dec 2017

lumisomja ešte neviem. Hádam čím skôr. A verim, že uspesne. 😉

lumisomja
8. dec 2017

@jajabajaja ja som mala kratky protokol,cize 2 tyzdne stimulacia,pocas ktorej som tam cestovala kazde 3 dni na siedmu,vybavili ma vzdy rychlo,do pol hodinky.a potom odber a teraz o par dni tramsfer..keby som vedela skor vsetky nase problemy,necakala by som tolko..tiez som stale prihliadala na robotu..

jajabajaja
8. dec 2017

@klklklklklk
@lumisomja dakujem za vasu skusenost. vy ste zostali doma pocas pripravy uz? viem,ze ked sa pichaju injekcie, beru sa PNky. Ja stale vaham. Bojim sa, ze ak tu pracu neskusim a nepodari sa nahodou dietako,ze si budem vycitat,ze nemam ani to ani to....je to totiz ponuka aka sa v nasom regione casto nevyskytuje. cize skusit to treba. neviem vobec posudit nakolko by ma to ovplyvnilo pocas stimulacie psychicky. kedze predtym som bola cely cas doma.aj cele tehotenstvo....a vlastne stale som. uz 6rokov....zaroven soms i vedoma, ze je to mozno nas posledny pokus o dietatko a ze si zas budem vycitat,ze keby som bola viac v pohode a zostala doma, ze by to mozno vyslo....?ma to taky vplyv????kamaratak mi povedala, ze to zbytocne riesim,ze ak mi je dane, tak sa to podari,ci budem vrobote alebo doma....ach jaaaaj....

lumisomja
8. dec 2017

@jajabajaja My zas bohuzial zatial dietatko nemame a som pravy opak, pracujem odkedy som skoncila skolu. teraz mam velmi dobre zamestnanie, som v nom spokojna, avsak dietatko nam chyba..takze pre mna je prvorade momentalne to a preto som ostala celu stimulku na PNke a stale som..davam tomu 100%.mna totiz velmi tlaci cas vzhladom na moj zdravotny stav..avsak viac ma citivo rozhadzal menzes ako stimulka.a mala som pocas nej dost tlaky,ale to za tu moju endometriozu..takze zvladla by som pocas stimulky aj pracu, avsak ako som pisala, casu mam malo, tuzba velka, preto idem do toho naplno.. Teba zas chapem, ze ti chyba opacne ako mne, dobra praca, byt v kolektive..musis sama citi, ako ta naplna materstvo alebo ci ti je teraz prednejsie profesijne rast.. je to tazke, ale akokolvek sa rozhodnes, bude to spravne..

jajabajaja
9. dec 2017

@lumisomja dakujem za tvoje slova. velmi dobre mi padli. urcite je pre mna prednejsie dieta ako praca. ale samozrejme najlepsie by bolo oboje 🙂). tiez ma tlaci cas - aj vek aj zdravotne problemy, ktore mi poriadne popribudali od prveho porodu. ale verim, ze stale je sanca. drzim palce, nech sa vam babatko podari. heliosu doverujem. mam dovod. vola sa gregor 🙂)

lumisomja
11. dec 2017

@jajabajaja dakujem,zaroven som rada,ze som trosku povzbudila.castokrat cudzi vidia inak veci,ktore mame my sami pod nosom.a ak sa smiem spytat,nemas nejake tipy ako pomoct uhniezseniu po transfere?akurat som si lahla oddychovat.nic ine ma nenapada 😀

lenca9219
11. dec 2017

Ahoj,tak ja na Helios nedám dopustiť 🙂 .27 augusta 2016 som mala ET a 3.5 2017 sa mi narodila krásna dcérka <3 , vyšlo mi to na 1x a ešte mám 6 snehuliacikov.Sice som ťažko znášala tehotenstvo...kopec hormónov ,injekcij , stále v nemocnici...no stalo to za to...:D

lumisomja
11. dec 2017

@lenca9219 a tiez ti zavadzali len jeden blastocit?neviem,ako teraz vydrzim 2 tyzdne cakat 😀

jajabajaja
11. dec 2017

@lumisomja ahojky, tipy ako pomoct uhniezdit? asi hlavne byt co najviac v pohode a oddychovat. ja som po vklade celu cestu domov stravila v aute v pololahu s nohami na palubnej doske 🙂 (soferoval muz samozrejme). potom mi manzel presunul postel do obyvacky a cele dni som vegetovala, citala, pozerala filmy, hrala sa a chodila na kratke prechadzky doobedu aj poobede. po case som zacala krvacat, tak som sa zlakla.volala som po pracovnej dobe krajkovicovi,ten mi kazal utekat do pohotovostnej lekarne po duphaston. dodatocne som im potom doniesla predpis. a zrejme to pomohlo, ked nakoniec bol happyend. ale cele tehotenstvo som mala rizikove. doma som takmer nic nerobila a muzicek ma rozmaznaval. vkladali sme len jedno embryo. nam z 8 vajicek sa oplodnilo sa mi zda, ze 3. no a kultivaciu"prezilo" len jedno jedine. aj to 2ha trieda. a dnes je z neho uzasny dieta 🙂

rokina13
11. dec 2017

@jajabajaja Ja na Helios tiez nedam dopustit, dovod mi spinka prave na hrudi a ma 1 mesiac😊. Oni inak praveze nedoporucuju byt na PN, mne to niekolkokrat zdoraznili lebo doma clovek cely den iba rozmysla nad tym co sa deje v brusku a to ma skor negativny vplyv ako pozitivny. Ja som napr. nezostala doma ani 1 den a bolo to dobre, v praci bol super kolektiv a psychicky mi to pomahalo byt medzi ludmi. Ak mas Helios blizko tak urcite vies skombinovat aj pracu aj IVF. Prides rano na 7 a do 15 min (velmi zly den do 40 min) si vybavena a mozes ist do prace. Jedine na odber vajicok potrebujes volno a mozno na vklad podla toho aky cas dostanes. Tak za mna kludne chod do toho aj s novou pracou, ved potrebujes byt spokojna a stastna aby sa to podarilo a to bude asi skor ked nebudes lutovat premarnenu ponuku. Drzim palce!!!

lumisomja
12. dec 2017

@rokina13 aj to je dobry uhol pohladu.ale vidis,kazdy to asi vnimame po svojom 😀.lebo ja ked som spomenula PN,tak mne zas vzdy vraveli v Heliose,ze jasne,ostante doma a budete mat aspon klud.uzivajte si predvianocnu atmosku..ako pravdupovediac je to uz dost nuda,ale ja mam v praci sem tam stresy a dost ich prezivam a chcela som dat do toho na prvykrat maximum...a ty mas babatko vdaka ivf?vyslo na prvykrat?

lumisomja
12. dec 2017

@jajabajaja jeej tak vam to super vyslo.ved ja uz tiez od vcera len kludovy rezim a vylozene nohy 😀.a to si krvacala akoze v case menzesu hned na zaciatku?

milan_branik
12. dec 2017

Pozrite sa na tento clanok

http://magazin.pozri.sk/clanok/zena-otehotnela-...
tak to uz je sila.......

babusik85
12. dec 2017

@milan_branik ked podstupila stimulaciu,a bola nahradna matka,tych par tyzdnov by nemala sexovat s partnerom...

rokina13
12. dec 2017

@lumisomja Kazdemu to asi vyhovuje inak a je dost dolezity faktor ako velmi sme v strese v praci alebo ci je to fyzicky namahave. Plus ak po vklade niekto zacne spinit, krvacat tak vtedy urcite treba vylozit nohy.
Ano mam dievcatko po IVF, z prveho cyklu ale druhy vklad a mame este 5 "surodencov" v mraznicke. Podla mna Helios je spickovy co sa tyka embryologie. Prvy vklad mi nevysiel kvoli imuno problemom tak ak by sa to nepodarilo a nemas to vysetrene, treba mysliet aj na to.

lenca9219
12. dec 2017

@lumisomja áno len jedno embryjko mi dávali a keď som prišla domov stále som ležala..teda celé tehotenstvo v posteli ale aj kvôli tomu,že som špinila :( inak robila som si testy už od 5 dňa po vklade a bol slabucko pozitívny už vtedy...to čakanie je katastrofa, pokiaľ potvrdia tehotenstvo....a potom čakanie na 9 m na pôrod :D odratavála som každú deň...ak si na Facebooku tak na stránke heliosu mám aj video čo som im poslala :D priebeh celého tehu ;)

matrix87
12. dec 2017

@jajabajaja ahoj, ja som ani nevedela, ze ste boli v Mt. My ideme v januari na IUI... tak snad sa to podari ;)

jajabajaja
12. dec 2017

@rokina13 Dakujem za povzbudenie. Som rada, ze to ide aj popri praci 🙂) Ze vam to tak vyslo 🙂) Ja by som sla do uplne noveho kolektivu a uplne novej prace. urcite by to bol stres ale aj radost z novej vyzvy 🙂). Uvidime...

jajabajaja
12. dec 2017

@lumisomja krvacala som pomerne skoro ale nebolo to v case menzesu urcite...

jajabajaja
12. dec 2017

@matrix87 nuz vitaj v klube! IUI je v pohodicke 🙂 drzim palce 🙂)

matrix87
12. dec 2017

@jajabajaja dakujem 🙂 dufam, ze sa dalej nebudeme musiet dopracovat 🙂
ja som sa dlho odhodlavala tam vobec ist...
aj vam drzim palce ;)

klklklklklk
12. dec 2017

Ahojte. Síce rozum mi hovorí, aby som si prestala nahovárať, no srdiečko stále verí. Preto sa Vás chcem opýtať na Váš názor. Som po ET a na 6 deň som začala silno krvácať a trvá to už druhý deň. Poznáte prípad kedy aj napriek menzesu po ET ostala žena tehotná???

lumisomja
14. dec 2017

@lenca9219 ja nespinim vobec,ale mam take dost citlive prsia..dom 4ty den po vklade.gynekolog mi povedal,ze si to len nahovaram..vy ste nemali taky pocit hned po vklade?bolievaju ma aj pred menzesom,ale verim,ze tentokrat to bude inak..

lumisomja
14. dec 2017

@klklklklklk vela zien ma prvy menzes aj ked su uz tehotne..aj kamoska mala...ale ze trochu slabsi...

mfb
15. dec 2017

Ahojte

Takze
Odobraté 15 ks
Po očisteni dobrých 12 ks

oplodnilo sa 6 ks
V nedeľu si voláme znova koľko z nich sa dobre vyvíja

vyhuelka
15. dec 2017

@mfb to je super 👍🙏🏻✊🏻 Držím palce 😍

lenca9219
15. dec 2017

@lumisomja po vklade má boleli prsia ale asi tak po týždni,ale ja si myslím že by to mohlo dopadnúť dobre.Spinila som až v 5-6 t.t a potom sa to často opakovalo.Taktiez som mala bolestí ako pri menzese v podbrušku po vklade dosť často,ale to bolo vraj normále.Verim ,že sa vám to podarí a o pár mesiacov napíšete,že sa vám narodilo krásne, zdravé bábo.Silno držím palce,ja som mala ťažkú cestu k babu 2x som potratila a keď sa nám nedarilo znova otehotnieť tak sme navštívili Helios.Snazili sme sa 3r.
Teraz máme krásnu dcérku ;) a ďakujem heliosu,že nám pomohli.