Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
@regina24 ..ahoj ja som mala embryo od darcov cez poisťovňu to vyšlo 550€..už som v 24tt a budemd mať dievčatko..
@smeralda80 jej gratulujem skvelá správa a pozitívna správa tak mám pozitívne myslieť :&)
Teraz čakám na kedy mi zavolá centrum že už majú darkinu .
Mi budeme mať ocitty darované .taká som nedockava kedy mi budú volať.
Na kolkaty deň sme mali požiť tehut test
Žienky, ktoré ste boli na KET a ovulaciu nemáte. Brali ste niečo pred vkladom ? Lebo mne kázali prísť až na 13dc na kontrolu, a dočítala som sa, že väčšinou berú ženy estrimax alebo niečo podobné... Ale vraj keď sa to neberie, tak robia ket až po ovulacii. Ale u mňa sa jej zrejme nedočkajú 🙄 a to oni dobre vedia, preto sme riešili ivf.
@7ovecka7 ahoj,na kontrole pred vkladom na 13.-14.DC sa pozera hrubka sliznice maternice,najmenej by mala mat 6mm,ale ideal je okolo 8mm. A potom o 4-5dni naplanuju vklad. Takze ak nebude dostatocne hruba,tak vklad odlozia o mesiac s tym,ze ti uz nasadia Estrimax. A ak nemas ovulaciu,tak asi budes mat aj problem s rastom sliznice,lebo ta rastie,ked ma dojst k ovulacii. Tak ak mas moznost si este teraz zohnat Estrimax,tak si ho este nasad do tej kontroly. Inak ti ten vklad odlozia o mesiac. Drzim palce,nech to dobre dopadne! 😉
@regina24 my sme museli prijať celé embryo nakoľko aj manžel má zlé výsledky a vôbec to neľutujem pretože budeme rodičia ..ja si tu malinkú porodim, vychováme takže od prvého momentu je naša a dáva mi to patrične najavo že má kope o stosest...😘
@smeralda80 to je pravda držím palce .koľko ste čakali na darované embrijko .
🙂 gratulujem
@regina24 nečakali sme dlho mali hneď podľa našich požiadaviek a dokonca dve,tak sme sme si jedno už rezervovali...len ja som.bola po druhom neúspešnom cykle to bolo v auguste..v októbri keď som dostala menštruáciu som volala do Heliosu a 9.11 bol vkad ktorý bol úspešný a teraz sme už 25tt...
@smeralda80 jej ja vám moc gratulujem .
Snáď aj nám to vyde. Bola by som šťastná keby to aj nám vyde .ale musíme požiť myslieť.
A po vklade na kolkaty deň ste si robili tehotensky testik?
@regina24 ahoj...ja mám zdravú maternicu takže problém otehotnieť som nemala,ale problém bol v našich embryami ...V Heliose mi zistili predčasné zlyhanie vaječníkov čiže ledva som mala nejaká vajíčka na oplodnenie.Test som si robila na 9 deň od vkladu Embrya kde mi už ukázalo slabého ducha a to bolo 2 dní pred nástupom menštruácie..A silné koľajnice som už mala na 16 deň od vkladu...Tak držím ti palce..
@smeralda80 aj ja mám zdravú maternicu ,mám nízky hormón AMH čo znamená že vaječníky neprodukujú zdravé vajíčka a mala som malo vajíčok a nekvalitných.
Tak snáď sa nám podarí teraz . 🙂
Dievčatá, chcem sa opýtať ako sa bežne rieši v car neopriechodnosť jedneho vajcovodu. Oba vaječníky i maternicu mam v poriadku, zasiba vajicok je dobra. Dokonca teraz ovulujem na tej zlej strane. No mam tam ten vajcovod vraj zhrubnuty a nepriechodny. Mydlute, ze to budu riesit, alebo ma s ohladom na vek 33 rokov poslu rovno na ivf?
@michaela329 pod mňa tá rovno pošlú na Ivf,lebo aj pri neprechodnom vajcovode dokážu získať vajíčka na oplodnenie..
Ahojte. Tento tyzden sa chystame na prvu konzultaciu do Heliosu v MT. Mate niekto skusenost s p. doktorkou Nachajovou? Dakujem
@vero013 ahoj,skusenost nemam.naposledy sme tam boli v aprili. ani na stranke nie je uvedena medzi lekarmi....mne sa striedali krajkovic, starovecka,culbova.
mozno je to nejaka nova?
@vero013
@jajabajaja ja keď som tam bola prvý krát v auguste, tak vyzeralo, že sa zaúča, urobila s nami anamnézu a potom prišla dr. Starovecka a skontrolovala to. Ale odvtedy som ju tam nevidela, tiež sme viac menej vystihli de. Starovecku alebo dr. Culbovu. No možno už ide naostro pracovať
Kočky zatial si len overujem helios chystame sa tam na prve vysetrenie vieye mi napísať co to obnáša a kolko sa plato za vsetko dakujem
Ahojte,najde sa tu pripad ako ja co mi poradi?Som po druhom neuspesnom KETe,neviem co dalej,mame este dve embryjka zamrazene.Podla vysledkov z vysetreni sme obidvaja v poriadku,"teoreticky" by sme mali byt plodní,ale ako vidite po roku chodenia do Heliosu ani tuk.Absolvovala som aj dvakrat hysteroskopiu(2.krat mi odstranovali polyp co sa mi spravil pocas stimulky.)Vsetko mam priechodne,beriem vitaminy na podporu pocatia,priatel tiez vitaminy.Teraz tu citam o kadejakych dalsich vysetreniach ako reproimunologia atd....nikto nam nevravel ze sa daju este porobit dalsie vysetrenia,spoliehali sme sa na Helios ze nam urobia co treba.Som velmi sklamana,neviem co vlastne teraz,mam ist na dalsi KET?Alebo sa objednat na konzultaciu?Je tu taky par podobny,ze problem nenajdeny?Este doplnim ze som mala kratky protokol,oplodnovali sme len klasicky,vraj to dlho nerobili,ze na to nemaju muzi spermie,my sme do toho isli,lebo priatel ma spermie v poriadku.Ja budem mat uz 35 a som po konizacii(min.rok).Ako dalej postupovat?Kde moze byt problem?
Ahoj ja by som najskor riesila hematologiu ako reproimunologiu,lebo tam je cakacia doba velmi dlha a potom aj nasledna liecba je na dlho.Nas pripad bol tiez nespesne 2 vkaldy,IVF kvoli spermiogramu.Tak isto ako ty rozmyslas som aj ja premyslala.Objednala som nas aj na reproimunologiu,tam ma nasledne poslala k svojej gyn.na stery ureaplazmy a ta bola pozitivna.To sme preliecili -antibiotika aj s manzelom a vysledky sme mali po kolntorlnych odberoch dobre.Cele to trvalo dalsich 8 mesiacov,od lebo sme cakali na termin a potom ta liecba a znova kontrolne odbery.
A na hematologiu som necakala tak dlho,ale tam mi zistili syndrom lepivych dosticiek.Pri dalsom vklade som zacala pichat Clexane a uzivat Aspirin.A prave ten treti vklad s tymi injekciami mi vysiel.Verim ze tam bola hlavna pricina preco sa embryo neuchytilo.
Dnes je to zrovna rok co mi prvy krat vysiel pozitivny test,a nasa vysnivana laska spinka v postielke a ma 4 mesiaciky.Drzim palce aby si aj ty co najskor mala pozitivne spravy.
Este dodam ze aj ja som v tom case mala 35 rokov ako ty.
@adkaaa ahoj mame velmi podobné príbehy, ibaže ja som tých vkladov mala už šesť a bud nič alebo skorý potrat... tiež som absolvovala rovnaké vyšetrenia s rovnakým výsledkom syndrom lepivých doštičiek a priamo hematologička mi predpisala brať anoprin... opäť potrat... dnes som bola v heliose na dalši vklad Clexane s aspirinom mi vobec nespominali... môžem sa opytať kto ti to navrhlol? Helios či hematologička?
@tdli ahoj..my sme na tom asi tak ze sme mali 5 embryi..ET bol neuspesny, KET bol MA v 9 tt, dalsi KET bol neuspesny, momentalne cakame na vysledky po 4. transfere...po 1.KET-e kedze mi robili aj kyret ma gynekologicka poslala na vysetrenia- reproimuno (zistili mi zvysene embryotoxicke cytokiny), hemato (zistili mi Leidenovsku mutaciu), genetika (manzelovi zistili translokaciu 2 chromozomov)- no skratka cele zle...posledny KET pred mesiacom som absolvovala uz s liecbou na hematologii a reproimunologii a aj tak mi vklad nevysiel..netusim preco..je mozne ze kvoli manzelovej genetickej poruche...avsak embrya sme vysetrene na PGD nemali, cize netusime ci su zdrave alebo nie..zavisi aj od toho..
Ahojte, chcem sa opýtať, koľko si treba pripraviť v prípade, že chceme s manželom ísť na prvé konzultácie a vyšetrenia? Už za sebou máme spermiogram a hyfosy v inom centre, muz je v piriadku, ja nepriechodny jeden vajickovod.
Dakujem za reakcie,nakoniec sme sa rozhodli ist na dalsi vklad s tym ze dame vlozit dve posledne embryjka naraz,ale mala som vyron na clenku a brala lieky takze som to cele zrusila...Teraz mi po precitani prispevkov zas vrtaju v hlave tie vysetrenia a co to vlastne je ten syndrom lepivych dosticiek?A ked aj zena na to berie lieky a vklad sa nepodari tak ako to vlastne je?Ureaplazmy mi nemozu zobrat aj v Heliku rovno?
@michaela329 Konzultacie v Heliose su bezplatne. Plati sa za odber krvi (do 30 Eur - podla vysetreni, ktore naordinuje lekar). Zakladny spermiogram robia zdarma. Ak vas poslu na genetiku, hematologiu a endokrinologiu tam sa neplati. Na reprodukcnej imunologii sa plati od 60 - 100 Eur.
@petrah3 ďakujem, že si sa ozvala. Je potrebné mať pri objednaní lístok od gynekológa? U] sme boli v inom centre, no neurobili na mňa mic dobrý dojem. Preto chcem ísť do MT.
@michaela329 Nie, vymenny listok netreba. Staci sa telefonicky objednat cez recepciu. Ak mas nejake lekarske spravy z predchadzajucich vysetreni, treba doniest aj tie.

@repkaz celkom pekne je to vysvetlene v relacii sama doma- odporucam si pozriet:
https://www.ceskatelevize.cz/porady/1148499747-...
treba si to tam poklikat-hovoria tam o tom na 3casti