icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

speranza1
4. feb 2011

@sylvestra takze vy ste si dali vlozit dve?
a ostatne dievcata... ako ste sa rozhodli... samozrejme podla toho kolko ich mate... kolko by ste si ich chceli dat vlozit?

icub
4. feb 2011

@sylvestra veru, mas pravdu a zostali ti tri, kolko si ich mala dva dni predtym? bolo ich viac?? uuz som zabudla, tusim si to niekde uz pisala.. ak nechces, nepis

makovicka53
4. feb 2011

@majda27 ....juuj silno silno drzim prsty pri vklade...nech to hlavne vyjde a riadne sa uhniezdi 🙂 ...a kolko dni po ET sa ide na krv...no mna vsetko este len caka...takze ako vidim kolko nervov je okolo toho tak mam trosilinku aj obavy...ale zvladneme vsetko my zeny 😉 ...no nie?

speranza1
4. feb 2011

@icub ty si si ake injekcie pichala?

sylvestra
4. feb 2011

@speranza, ano, vlozili sme dve.
@icub na treti den ich bolo 6, na piaty ostali 3. Vlastne ich bolo aj na ten piaty den 6, ale tri z toho boli vo vyssom stadiu a 3 ostali na urovni 4.dna vyvoja, dalej zial nepokracovali. tak sme pracovali dalej iba s tymi 3, co sa stale vyvijali. Jedno odpociva v mrazaciku a dve dufam sa vyvijaju u mna 😉
@makovicka53 na krv a sono sa ide 14.den po ET. obavy nemaj ziadne, neries nic vopred, vsetko bude prichadzat postupne. vsetko zvladnes a ked budes potrebovat pomoct, sme tu predsa na to. my zeny zvladneme aj nemozne 😉

danielkabn
4. feb 2011

@speranza1,mužíkovi preto zisťovali protilátky,lebo keď mu robili spg,tak sa mu všetky spermie zlúčili do jednej guče 😒 ak vy to nemáte,tak to zisťovať u vás nebudú..nám ešte musia zistiť,že prečo sa to robí..akože nebude to problém pri oplodnení,nakoľko oni to dokážu rozbiť...len je to také divné ☹ ☹

speranza1
4. feb 2011

@danielkabn chapem...

sylvestra
4. feb 2011

@danielkabn neboj,v heliku vam isto pomozu,ked bude treba, tak aj gucu rozbiju 😉 kazda, co sme tu, mame nieco, s cim si priroda neporadi, preto sme sa zverili do ruk odbornikov. a vidis - stimuluje sa a oplodnuje ta het 😀 . tak dufam, ze coskoro budeme mat aj nejake vysledky 🙂

sylvestra
4. feb 2011

@speranza1 kolko das vlozit, uvidite podla toho, kolko sa ich bude pekne vyvijat po oplodneni. Dopredu sa teda neda povedat, u kazdej z nas je to ine.

speranza1
4. feb 2011

@sylvestra viem moja..ja som len chcela vediet ze tie dievcence ktore su uz po OPU, a ktore uz vedia kolko vajok sa im oplodnilo a kolko sa im vyvija dalej... ze tie kolko premyslaju ze by si dali vlozit...samozrejme ked ma niekto len 1 embryjko tak inu moznost nema...ja osobne sama neviem kolko dame vlozit kedze som na zaciatku a neviem ci vobec nejake vajka budem mat.... hm neviem ci si ma pochopila...

sylvestra
4. feb 2011

@esperanza1 ano,moja, chapem. vies, najhorsie je, ze pocas toho vyvoja sa ich pocet moze menit, znizovat. skutocny pocet, ktory je vhodny na prenos, sa tak nase dievcence dozvedia az v den prenosu.skoda teda premyslat a trapit sa. az potom nastane dilema a treba sa rozhodnut. ale ak treba, v heliku pred tym vkladom poradia.

danielkabn
4. feb 2011

@sylvestra,ja sa nebojím,veď v Helíku sú odborníci 😉 a my im veríme 🙂 🙂
ja začnem stimulovať asi až v marci,lebo ešte čakáme na schválenie žiadosti,ktorá sa posielala 13.januára,takže ešte si počkáme 😒 ty už dovtedy budeš mať v brušku dve krásne detičky,ktoré už budú životaschopné 😵 takže sa teším na fotečky 😵
@speranza, nebojkaj,určite budeš mať aj ty nejaké vajíčka,však si sa napapkala dosť hormónikov 😀

ivankakov
4. feb 2011

@sylvestra ahoj, chcela by som sa Ťa spýtať , že koľký deň od prvej injekcie FSH hormónu si mala OPU???

sylvestra
4. feb 2011

@ivankakov prvu FSH som mala 11.1., OPU 26.1., cize 16.den od prveho gonalu. ale je to individualne. mna potiahli na FSH trosku dlhsie, foliky sa mi sice rychlo zacali tvorit, aj ich bolo dost, ale ku koncu uz rastli pomalsie.

ivankakov
4. feb 2011

@sylvestra pýtam sa kvôli príchodu manžela, či bude musieť prísť skôr ako mu vychádza turnus. 15-16 deň by mohol byť v pohode, ale záleží od ms, kedy ju dostanem, takže žiadne plánovačky , treba byť v kľude. 😀 😀

ame
4. feb 2011

@sylvestra ved ja viem, ze tu si vzdy vsetky dobre poradime, aspon ja cerpam z tohto fora cenne informacie 😉
Idem si pichat 150 jednotiek, ako asi vacsina z vas. Pribalovy letak mam uz prestudovany, tak vecer uz len do toho. A ked ste spominali, ze stipe/resp. nestipe ako Decapeptyl, tak v pohode. 😉
@ivankakov s tym vitaminom A neviem, ako to je, lebo mne ho dr. odporucil v kombinacii s eckom a kyselinou listovou....pre istotu sa este raz opytam

majda27
4. feb 2011

@ivankakov Ahoj ja som bola na cca 13 den co som si pichala gonal, ale to je vsetko idividualne. 🙂

majda27
4. feb 2011

@makovicka53 asi cca 14 dni po ET. Ale to mi asi vsetko pekne povedia

makovicka53
4. feb 2011

@sylvestra ...si zlata dik 🙂 ...ja teraz cakam na mrchu a uz som aj objednana na konzultaciu ku koordinatorke...tiez by som chcela riesit PN no uvidime ako to bude a kedy 🙂

makovicka53
4. feb 2011

@majda27 ..jasnacka...tak drzim päste 😉 ...

ivankakov
4. feb 2011

@ame veď ani ja celkom neviem čo v tele robí, ale je to vysoko individuálne u každého. Musíme veriť lekárom, inak to ani nejde, či? 😉

ivankakov
4. feb 2011

@makovicka53 ja zatiaľ chodím do práce, beriem 5 deň proveru, už začínam aj veľa piť, aby sa môj organizmus z tej vody naraz nezbláznil. Až po ms sa rozhodnem či budem chodiť do práce, ked budem príliš ospalá a unavená, tak to radšej zabalím, ale od ms som si v práci nenaplánovala nič, takže môžem odísť na neurčito bez výčitiek nedokončenej roboty.

izzie27
4. feb 2011

Ahojte dievčatá,
dnes som bola na kontrole.Vsetko je v poriadku a zostávam na 150 jednotkách a v utorok je dalsia kontrola a pohovor s embryologičkou. O čom ste sa rozprávali? Vyhodnotila aj ten trial test?
@ame držím ti palce pri pichaní
@majda27 ako sa majú tvoje bublinky?
@icub neboj sa verím ze tieto bublinky sú bojovníčky a dobojujú to do zdárneho konca.
@sylvestra uz mas nejaké príznaky? Budes aj testovať alebo si počkáš až do toho valentína?

ame
4. feb 2011

@izzie27 dakujem 😉 inak, ten Gonal ani neviem, ze picham.... 🙂

majda27
4. feb 2011

@izzie27 tak to uz o par dni, pojdes na OPU? Ja si budem volat zajtra rano ako sa maju, dufam ze velmi dobre 😉 😉 😉 😉 😉

santana2
5. feb 2011

@majda27
@icub
@sylvestra ahojte dievčatá mali ste pravdu dnešný telefonat ma velmi potešil stale mame dve embrijká taka som rada celu noc som nespala a myslela som len na ne a pomohlo to . Teraz budem na ne mysliet do pondelka aby pokračovali vo svojom vyvoji.Majda a ty ako ste na tom?

danielkabn
5. feb 2011

@santana,držím palčeky,treba veriť tomu,že embrijká vydžia a potom im už bude najlepšie v maminkinom brušku 😉 😉

majda27
5. feb 2011

@santana2 ahojky tak mi mame uz len 6 😢 😢 😢 😢 😢 . 2 boli len dvojbunkove a tie sa prestali dalej vyvyjat. Tieto ostatne maju 1. Tak dufam ze uz je to konecny pocet, a ze to uz ani jedno z nich nevzda. Opat si mame volat v pondelok. 🙂 🙂 🙂 🙂

icub
5. feb 2011

@santana2 no super!!! vydrzali, tak su to bojovnici, to znamena, ze slabe odisli a silne vydrzali...
@majda27 aj to je uspech, take mnozstvo, neboj, jasne, ze je to ok, ved su to vsetko 1..
nuz ja idem na tie svoje mysliet tiez, zajtra volam...

santana2
5. feb 2011

@icub budem držat palce nech ti to dobre dopadne 🙂
@majda27 tiež je to dobre ešte stale mate dost len nech sa vyvijaju aj tie moje dve stretneme sa na ET len musime tomu verit 🙂
@danielkabn dakujem aj tebe a prajem vela štastia teba to ešte len všetko čaká tak pevné nervy