icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

majda27
8. feb 2011

@sylvestra ja sa citim dobre, aj so si pospala. Manzel ma setri ako sa len da. A aj nieco citim v brusku.Tak su to asi tie moje nadherne bublinky, ktore stale hladkame. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

ame
8. feb 2011

@sylvestra na listku, kt. mi dr. dal, som si vsimla len HCG....pit pijem, az ma z toho napina, ale musim sa donutit, prave teraz skaredo zazeram na flasu s vodou

sylvestra
8. feb 2011

@majda27 som rada, ze sa citis dobre. Ak v brusku nieco citis, bublinky davaju o sebe vediet, ze su tam 😉 No a ti nasi manzelia su super, ze su takito starostlivi. Pre mna osobne je to velka pomoc a podpora, ale to asi pre kazdu z nas. Inak ja sa citim stale akasi unavena, neviem, ci z toho utrosu, ci z coho. Kazdy den si musim hodit slofik 😀
@ame a stipala ta ta injekcia? Na flasu nezazeraj, ale ju pekne chyt pod krk 😀 .Musis teraz vela pit, ked si v stimulke. A o to viac, ze mas paradnu urodicku, tak aby si si to cele nepokazila nejakym tym hyperstimulakom.A brusko ta boli velmi, ked mas tolko folikov?

ame
8. feb 2011

@sylvestra juj, nestras hyperstimulakom, uz som ako hypochodner, stale sa pozorujem, brucho ma neboli, dufam, ze ani nebude, len obcas citim vajecniky.....to je nabeh na hyperstimulak, ked mam taku urodu? injekcia stipala, ale sestricka poznamenala, ze niektore tam inak skackaju, ja som sa pevne drzala radsej steny 😉

sylvestra
8. feb 2011

@ame podla mna nabeh ma kazda z nas, ved sme pocas tej stimulky vsetky nadopovane ako hormonalne bomby 😀 a prave ked vela pijes, mozes tomu zabranit. preto kazdy tak prizvukuje, aby sme vela pili. ma to svoje opodstatnenie a tak aj my sa tu medzi sebou hecujeme a pripominame si, ze treba vela pit. neber to teda v zlom. no a ta stiplavka s hcg, to mohol byt jedine ten nas slavny pregnyl. ze by si vynasla novu metodu na to, ako prezit pregnyl?dobry napad, ze chytit sa steny 😉 😀 mohli by tam v tej miestnosti, kde pichaju a robia odbery urobit aj taky drziak pre tie, co idu na pregnyl. Vies, ja mam taku fantaziu, ze ked tam v pondelok pojdem na krv, isto si to hned aj predstavim a bude mi veselo.

ame
8. feb 2011

@sylvestra ty si teda vesela kopa. 😀 ze drziak na chytanie pri pichani injekcii, no sranda 🙂
a naco mi uz teraz pichali pregnyl? to sluzi na co, nevies?

icub
8. feb 2011

@speranza1 ty si ale cislo... 😉 ale my ta radsej takto..tak sme zvyknuté 🙂

icub
8. feb 2011

@ame teeeeeeeeeeda, co som si tu precitala, fiiha, tak to som este nepocula, ja ked som bola na odbere, tak tam jedna mala ze 20.. z coho som bola prekvapena, no toto je fuuuuuuha drz sa...

icub
8. feb 2011

@sylvestra tebe sa to tak krasne blizi... uz si potom nemala ziadne take bruska bole,len v ten 5-6 den?? no mozno je unava aj zo zacinajuceho tehu, to nikdy nevies...

ame
8. feb 2011

@icub dakujem🙂

sylvestra
8. feb 2011

@ame to ty si ma priviedla na myslienku drziaka, ked si sa drzala steny 😀 veru je to dobry napad. Ak som mala moznost vyberu,davala som si to pichat v lahu. Ale ten drziak na stene by som skusila, preco nie? By som sa zakvacila don tak riadne, ze by som ani to stipanie necitila 😀 . Asi ti to pichli na to dozrievanie. A este mozno dostanes jednu, vacsinou sa picha tak den-dva pred OPU. Dovtedy treba namontovat drziak 😀
@icub ahoj, ako sa citis? Mne sa to veru uz blizi, napatie stupa 😀 , stavky sa uzatvaraju 😀 Bolesti take vyraznejsie boli okolo toho 4-5 dna po transfere, ale pominuli. Obcas sice nieco v podbrusku citim, ale to tak 2-3x za den, vtedy si prilozim ruky na brusko a prejde to. V poslednych dnoch mam pocit, ze mam na brusku taku jemnu svalovicku. Ale brusaky som nerobila 😀 .Spinenie nemam ziadne, som "cista" 😀
No baby,ja fakt neviem...dozvieme sa o par dni...

santana2
8. feb 2011

@sylvestra
@icub
@speranza1
@majda27 ahojte dievčence dakujem vam za povzbudenie dnes som bola u svojho gyndoša a ukončila som PN mema zmysel zostavat doma a o tom či pojdeme do dalšieho kola sa ešte nedá uvažovat musim sa dat hlavne do kopy . Idem od vás aby som vás nenakazila ☹ držte sa

icub
8. feb 2011

@santana2 budem na teba velmi velmi mysliet, ked to bude moozne, zas sa nam ozvi...

izzie27
8. feb 2011

@santana2 je mi to tak luto. 😢 Stále som na Vás vsetky myslela. Ja si tiež myslím že by si to namala vzdávať. Trošku si oddýchni a s novou energiou a silou to este skús. Uvidiš, tento krát sa to podarí. Budem Ti držať palce.

Dnes som bola na 3.kontrole. Pani doktorka bola velmi milá a povedala že sa to celkom dobre vyvíja. Folikuly som nestihla počítať,ale sú od 6mm do 14mm. Takže teraz už cakám na telefón. Predpísali mi už aj pregnyl.

icub
8. feb 2011

@sylvestra tak to ti verim su to nervy a je urcite tazke na to nemysliet...a byt v uuuuuuuuplnej pohode..., ja som este len druhy den, tak necitim este nic take, ze bolesti alebo ine ... a to napatie, verim... ale asi by som ti neradila testovat (aj ked neviem co budem robit ja, nechcela by som) lebo je to skreslujuce.. z krvi je to predsa len lepsie.. len dufam, ze ked tam vtedy pojdem nebudu vysledky o siestej. Neboj, ty budes prva.. a budes to tu rozdavat duskami, tie tehu hormony 😉
ja som dnes este smutna zo santany2, som si myslela, ze sa k nam prida...

icub
8. feb 2011

@izzie27 fiiiiiiiiiiiiha, to je taky cas, ze uz aj ty 😉 no tfuj, tfuj, nech sa dari ..

sylvestra
8. feb 2011

@santana2 opatruj sa a nezabudni k nam obcas nazriet, prosim, myslime na teba 😉 Verim, ze sa nevzdas a ako Xena budes bojovat dalej.
@izzie27super izzie, len tak dalej, daj vediet, kedy mas dalsiu kontrolu.

izzie27
8. feb 2011

@icub @sylvestra samozrejme že vas budem informovat. Netrpezlivo cakam na telefon.
Máte teda pevné nervy že netestujete. Ja by som asi testla, i ked viem, že testy nie su moc spolahlive. Dufam, že vy nám čochvíla budete rozdávať tehuvírusiky. 🙂

icub
8. feb 2011

@izzie27 vies, ja uz som v dobe minulej.. tolkokrat testla s vysledkom / ... ze teraz to uz necham na toho tam hore a dr. v martine... co ma prist pride. Ty sa pekne opatruj a vobec sa neboj, OPU je uuplne v pohode a vsetci su tam mili... .

sylvestra
8. feb 2011

@icub ja ani neplanujem testovat, tiez sa obavam tych skresleni. A ak budu v ten moj velky den vysledky tak neskoro, tak to ma asi dovtedy hlobne.Ani nevies, ako rada by som vas vsetky rada nakazila nejakym tehu virusom, ak teda taky ku mne pride. Lebo mne taky specialny zatial nikto neodovzdal. Nuz ale momentalne by som zo vsetkeho najradsej dala nasej santanke nejake krasne embryjko...ale kedze to nie je mozne, tak jej aspon odkazujem, ze na nu myslim a posielam jej na dialku vela vela pozitivnej energie a vnutornej sily. Urcite pride aj na nu rad a zaradi sa medzi tie stastne zienky, ktore si privinu babatenko v naruci.A to plati aj pre ostatne. Ved vsetky, ktore sme tu, sme si uz nieco presnazilkovali a preskakali, tak si to predsa zasluzime!

icub
8. feb 2011

@sylvestra to s tym testovanim mas uplnu pravdu, mimochodom tie tehu testy, ak chces nejaky lepsejsi (napr. rapid) nie je ani najlacnejsi.... aj ked po tom co sme si uz my preskakali cca 3 eura hore dole... (ale ako sa ja poznam jeden by nestacil 😵 ) tak to nejako vydrz ved uz je utorok, uz to nie je ani tyzden a bude to, mas krasny datum... nuz a ja budem s majdou27 v tom čase v polčase... možno aj rozpadu 😉

sylvestra
8. feb 2011

@icub , @izzie27 ja sa priznam, ze ja nie som nejaka testova maniacka. V zivote som si robila test mozno 5, max. tak 7 x, viac urcite nie. Ked sa mi nieco nezdalo, napr. nejake meskanie. Ani po IUI-ckach som netestovala. Nejako to s tymi testami neprehanam.

icub
8. feb 2011

dievcence na tento cas sa lucim... ja sa tu ukazem niekedy vecer... 😉 😉

sylvestra
8. feb 2011

@icub ved to som zvedava, ako to budete prezivat vy dve s majdou. ked prejde este par dni, ci sa vam nejako zmenia myslienky, nalady, pocity. ja som mala taky kriticky den v nedelu, vtedy som bola presvedcena, ze nic z toho nebude.ale s pondelkovym slnieckom prisli aj ine myslienky. darmo je, hojdacka ako vysita 😀

izzie27
8. feb 2011

dievčatá, práve mi volali, kontrolu mám v piatok a zostáva mi tých 150 jednotiek.

sylvestra
8. feb 2011

@izzie, tak dufam, ze budes mat v piatok dobre spravy. Ak ti daju dalsiu kontrolu na pondelok, tak by sme sa mozno videli 😉 idem aj ja odtialto nachvilu, zacinaju mi vychadzky 😀

izzie27
8. feb 2011

@sylvestra dufam ze budu dobre. Prajem peknu vychádzku. u nás svieti slnko. 🙂

netilka
8. feb 2011

Dievcata, ahojte, izzie27 pise, ze jej davku ponechali. Mne ju zvysili, o 35 jednotiek, co to znamena???? Neviete?

izzie27
8. feb 2011

@netilka mozno je to podla mnozstva folikul alebo podla velkosti? Neviem ti povedat. A kedy mas dalsiu kontrolu?

netilka
8. feb 2011

@izzie27 v piatok, citam, ze aj ty
mnozstvo som mala predvcerom ok, tak asi im vysli nejake vysledky z krvi....a na zaklade toho sa rozhodli...dufam, ze mi budu stacit celkovo davky