Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti
Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.
😉 😉 😉
ahojte baby chodíte do Heliosu?? platíte tam za vyšetrenia? nemali ste problém sa tam objednať? dík
@sylvestra ahojky a dr.stimuluje tymi liekmi aj rast sliznice?ci len rast vajicok...pretoze ja mam problem mne narasie max 6- 8 mm...dufam ze su na to lieky...a po transfere sa uzivaj tiez nejaky lieky?
@mimi321 mozno to myslela tak, ze ju tam nezobrali, ze oni robia sice vysetrenia, ale musis mat svojho vlastneho gynekologa, ktory ked sa podari otehotniet sa uz o teba stara... ja tam teraz tiez chodim, ale ked sa nam podari, tak budem musietuz chodit k vlastnemu doktorovi... mozno taktp to myslela
@makovicka53 pri kazdej kontrole ti odmeraju aj vysku sliznice a keby sa im zdala nizka, tak ti daju na to lieky. takze sa nicoho neboj a nerozmyslaj zbytocne nad tym. ja obycajne taku nemavam, ale je mozne, ze vplyvom tych hormonov pekne bujnela aj ona, nielen folikuly 😉
@mimi321 chodime do Heliosu, ja osobne asi tri roky a s objednanim som nemala nikdy problem. Co sa tyka cennika, maju rozdeleny cennik na samoplatcov a klientov so schvalenim poistovne. My, co sme momentalne v tejto temicke, sme prave v stadiu IVF cyklu po schvaleni poistovne, takze si doplacame lieky a v pripade zaujmu aj nadstandardne ukony. O ostatnych cenach nemam prehlad, najlepsie je opytat sa priamo u nich.
@mimi321 v CR si hradis vsetko sama, schvalenie od slovenskej zdrav. poistovne sa na to nevztahuje. Gynekologa musis mat svojho, v Heliose nerobia taku tu beznu gynekologicku starostlivost, preventivky a tak. Oni su specializovane pracovisko. Ak sa ti napr. u tvojho gyn. nieco nepozdava a chces konzultaciu, mozes sa objednat na sono aj do Heliosu, ale si ho zaplatis. No a samozrejme prioritne sa venuju asistovanej reprodukcii. Norcima ma pravdu, ak sa zadari s pomocou Heliosu, odsleduju ta do urciteho stadia tehotenstva a potom si ta preberie tvoj gynekolog.
@mimi321 ja by som skor povedala ze ta zienka ma viac ako 39 rokov, vtedy to uz zdravotna poistovna nepreplaca a musi si to zaplatit sama alebo druha moznost, uz bola niekde inde na troch cykloch IVF a aj v tom pripade si to musi uhradit sama... a ak nie tak potom je tam tretia moznost, o ktorej ani ja neviem 😉
az neskor som sa docitala, ze mate odpoved...tak je to vyriesene
@sylvestra ahojte vďaka za vašu podporu babenky. 🙂 Dnes som sa akurát bola vypísať na PN od pondelka a dúfam, že mrška cez víkend, alebo zajtra dorazí. Už začínam trošku špiniť, ale nieje to zatiaľ nič valné. čo je však omnoho horšie, že ma začalo opäť zlostiť a bolieť hrdlo, to asi z toho počasia a to pijem čaje ako hluchá a obliekam sa ako macko, no zákon schválnosti sa uplatňuje stále, dúfam, že sa mi podarí toho nejako zbaviť. 🙂 Tak sa aj vy držkajte a pekne napredujte v cestičke za // a krásnymi bábetkami. 🙂
@sylvestra Pekne ta zdravim.Dakujem za povzbudzujuce slova.Už sa neviem dočkat zajtrajška,že čo mi povedia,kolko mi tych drobčekov tam zostalo.Dufam,ze co najviac.Ano mam predlženu kultivaciu,takže ak všetko pojde tak ako ma,tak v nedelu alebo v pondelok ma čaka ET 🙂 .Potom si aj ja objednavam ten tehu virusík 🙂 🙂 🙂 .
@icub Dakujem .Na tej urode som tvrdo pracovala 🙂 .Ved vsetky viete o čom vravim.Dufam len a pevne verim ,že to pre žiadnu z nas nebolo marne a budeme sa čoskoro tešit z rastucich brušiek 🙂 .
ahojte dievcata ..kedy ste si sli robit interne vysetrenie.... kolko dni pred OPU?
Ahojte zienky
@speranza ja som bola na internom az tyzden pred opu, lekarka ma nechcela objednat, pokial nebudem vediet termin zakroku. Tak som si ho proste vymyslela 😀 a potom ma objednala. Ale u kazdeho lekara je iny system. A nemusis sa bat, ze nieco zmeskas, v Heliose pri kontrolach ti to budu pripominat. Ja som nosila vysledky postupne, ako mi chodili /raz moja krv, raz muzova a pod./ a oni to vzdy skontrolovali a povedali, co mi este chyba 😀 No zlati su tam 😉
@mrnous1 to je fajn, ze ostavas PN, budes trebovat vela oddychovat, urcite ti to padne vhod. A zatial sa nejako kuriruj, aby si neochorela. Znama mi velmi chvalila zazvorovy caj / z cerstveho nastruhaneho zazvor/, vraj sa dlho nevedela zbavit bolesti hrdla a toto jej zabralo za dva dni.
@bberika dufam, ze mas dobre spravicky o bublinkach 😉
@icub @majda27 ako sa mate, babulky? A ako sa citite?
@speranza1 interne som si dala robit len nedavno, cca tyzden pred OPU, pytali ich na druhej navsteve, na kt. sme mali pohovor aj s embryologickou
Baby, co ste pre OPU alebo mate za tym, aj vy ste dostavali pri brani krvi do zadku take stiplave injekcie? Ja som po nej ledva vladala nohu tahat. ☹
@majda27 mas pravdu, ze sa smyka. ja mam prave vychadzku, tak som si odskocila do obchodu a skoro som sa pred domom prizabila 😀 a prisla som unavena ako po turistike, hoci to mam mozno 100 m. normalne si musim oddychnut 😀 Neviem, ci som tak sfajnovela za ten mesiac, co som doma, mam pocit, ze som stale unavena.

@majda27 mas pekne snicky...a dufam, ze sa ti zvyknu splnit 😉