icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

sylvestra
10. feb 2011

@majda27 mas pekne snicky...a dufam, ze sa ti zvyknu splnit 😉

mimi321
10. feb 2011

ahojte baby chodíte do Heliosu?? platíte tam za vyšetrenia? nemali ste problém sa tam objednať? dík

norcima
10. feb 2011

@mimi321 ty si neveriaci tomas 😀

mimi321
10. feb 2011

@norcima ale nie 😀 už to beriem odľahčene bude nebude xi uvidíme teraz ak nie tak sa objednávam... 😀 😀

mimi321
10. feb 2011

@norcima bola včera sesterka s dákou babou a tá jej povedala že ju tam nevzali 😢 😢 😢 že si bude musieť všetko zaplatiť... tak zisťujem ešte podrobnosti... nechápem

makovicka53
10. feb 2011

@sylvestra ahojky a dr.stimuluje tymi liekmi aj rast sliznice?ci len rast vajicok...pretoze ja mam problem mne narasie max 6- 8 mm...dufam ze su na to lieky...a po transfere sa uzivaj tiez nejaky lieky?

norcima
10. feb 2011

@mimi321 no tomuto ani ja nechapem 😒

mimi321
10. feb 2011

@norcima myslíš že si to vymyslela? som ostala z toho vyčučaná... pred chvíľou mi volala... tak zisťujem podrobnosti. Nechce sa mi tomu veriť... veď keď som kukala tak oni majú zazmluvnené všetky tri poisťovne... tak nevidím dôvod prečo platiť.

mimi321
10. feb 2011

@norcima už chápem... xi volala jej a tá jej povedala že tu neplatila poistenie lebo bola v CR... fuj normálne som sa zlakla

norcima
10. feb 2011

@mimi321 mozno to myslela tak, ze ju tam nezobrali, ze oni robia sice vysetrenia, ale musis mat svojho vlastneho gynekologa, ktory ked sa podari otehotniet sa uz o teba stara... ja tam teraz tiez chodim, ale ked sa nam podari, tak budem musietuz chodit k vlastnemu doktorovi... mozno taktp to myslela

norcima
10. feb 2011

@mimi321 no a zahada je vyriesena 🙂

sylvestra
10. feb 2011

@makovicka53 pri kazdej kontrole ti odmeraju aj vysku sliznice a keby sa im zdala nizka, tak ti daju na to lieky. takze sa nicoho neboj a nerozmyslaj zbytocne nad tym. ja obycajne taku nemavam, ale je mozne, ze vplyvom tych hormonov pekne bujnela aj ona, nielen folikuly 😉
@mimi321 chodime do Heliosu, ja osobne asi tri roky a s objednanim som nemala nikdy problem. Co sa tyka cennika, maju rozdeleny cennik na samoplatcov a klientov so schvalenim poistovne. My, co sme momentalne v tejto temicke, sme prave v stadiu IVF cyklu po schvaleni poistovne, takze si doplacame lieky a v pripade zaujmu aj nadstandardne ukony. O ostatnych cenach nemam prehlad, najlepsie je opytat sa priamo u nich.

sylvestra
10. feb 2011

@mimi321 v CR si hradis vsetko sama, schvalenie od slovenskej zdrav. poistovne sa na to nevztahuje. Gynekologa musis mat svojho, v Heliose nerobia taku tu beznu gynekologicku starostlivost, preventivky a tak. Oni su specializovane pracovisko. Ak sa ti napr. u tvojho gyn. nieco nepozdava a chces konzultaciu, mozes sa objednat na sono aj do Heliosu, ale si ho zaplatis. No a samozrejme prioritne sa venuju asistovanej reprodukcii. Norcima ma pravdu, ak sa zadari s pomocou Heliosu, odsleduju ta do urciteho stadia tehotenstva a potom si ta preberie tvoj gynekolog.

mimi321
10. feb 2011

@norcima asi ... ty som normalne chytila stres a hysak xixi hned som napisala...

helenka12
10. feb 2011

@sylvestra ,
@ivankakov jej diky ja dnes 3 dekaptyl,ide to v pohode len to trosku ma stipu 😀 😀 ale cakala som to horsie tak zatia sa majte 😉

icub
10. feb 2011

@mimi321 ja by som skor povedala ze ta zienka ma viac ako 39 rokov, vtedy to uz zdravotna poistovna nepreplaca a musi si to zaplatit sama alebo druha moznost, uz bola niekde inde na troch cykloch IVF a aj v tom pripade si to musi uhradit sama... a ak nie tak potom je tam tretia moznost, o ktorej ani ja neviem 😉
az neskor som sa docitala, ze mate odpoved...tak je to vyriesene

mrnous1
10. feb 2011

@sylvestra ahojte vďaka za vašu podporu babenky. 🙂 Dnes som sa akurát bola vypísať na PN od pondelka a dúfam, že mrška cez víkend, alebo zajtra dorazí. Už začínam trošku špiniť, ale nieje to zatiaľ nič valné. čo je však omnoho horšie, že ma začalo opäť zlostiť a bolieť hrdlo, to asi z toho počasia a to pijem čaje ako hluchá a obliekam sa ako macko, no zákon schválnosti sa uplatňuje stále, dúfam, že sa mi podarí toho nejako zbaviť. 🙂 Tak sa aj vy držkajte a pekne napredujte v cestičke za // a krásnymi bábetkami. 🙂

bberika
10. feb 2011

@sylvestra Pekne ta zdravim.Dakujem za povzbudzujuce slova.Už sa neviem dočkat zajtrajška,že čo mi povedia,kolko mi tych drobčekov tam zostalo.Dufam,ze co najviac.Ano mam predlženu kultivaciu,takže ak všetko pojde tak ako ma,tak v nedelu alebo v pondelok ma čaka ET 🙂 .Potom si aj ja objednavam ten tehu virusík 🙂 🙂 🙂 .
@icub Dakujem .Na tej urode som tvrdo pracovala 🙂 .Ved vsetky viete o čom vravim.Dufam len a pevne verim ,že to pre žiadnu z nas nebolo marne a budeme sa čoskoro tešit z rastucich brušiek 🙂 .

speranza1
11. feb 2011

ahojte dievcata ..kedy ste si sli robit interne vysetrenie.... kolko dni pred OPU?

ivankakov
11. feb 2011

@speranza1 ahoj ja idem na interné predoperačné v pondelok a to mám aj dostať ms, takže tie 2 týždne dodržím.

ivankakov
11. feb 2011

@speranza1 a krvné vyšetrenia mám už všetky hotové, to potom zoberiem do MT

sylvestra
11. feb 2011

Ahojte zienky
@speranza ja som bola na internom az tyzden pred opu, lekarka ma nechcela objednat, pokial nebudem vediet termin zakroku. Tak som si ho proste vymyslela 😀 a potom ma objednala. Ale u kazdeho lekara je iny system. A nemusis sa bat, ze nieco zmeskas, v Heliose pri kontrolach ti to budu pripominat. Ja som nosila vysledky postupne, ako mi chodili /raz moja krv, raz muzova a pod./ a oni to vzdy skontrolovali a povedali, co mi este chyba 😀 No zlati su tam 😉
@mrnous1 to je fajn, ze ostavas PN, budes trebovat vela oddychovat, urcite ti to padne vhod. A zatial sa nejako kuriruj, aby si neochorela. Znama mi velmi chvalila zazvorovy caj / z cerstveho nastruhaneho zazvor/, vraj sa dlho nevedela zbavit bolesti hrdla a toto jej zabralo za dva dni.
@bberika dufam, ze mas dobre spravicky o bublinkach 😉
@icub @majda27 ako sa mate, babulky? A ako sa citite?

majda27
11. feb 2011

@sylvestra Ahoj ja sa citim velmi dobre. Nie je nad to pekne oddychovat v postielke. 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 A stale sa pekne prihovaram tym mojim dvom velmi krasnym bublinkam.
@bberika tak ako ? Dufam ze sa drzia pekne vsetky?

sylvestra
11. feb 2011

@majda27 u nas je dnes take pocasie, ze to tiez vyzera na postielku 😉 len pekne oddychuj, prospeje to tebe i bublinkam.
Izzie ma tusim dnes kontrolu, hadam sa ohlasi,ako dopadla

majda27
11. feb 2011

@sylvestra ved aj u nas je nanic pocasie, zamracene, a zevraj sa to aj venku trosku smyka...Postielka to pekne isty...

icub
11. feb 2011

@sylvestra ahoj, stale rovnako.. 😉 treba si to uzit, kym sme doma...
drzim palce, aby si to vydrzala.. uz mas len dva aj pol dna.... budem na teba veeeeeeeeeelmi veeeeeeeeeeelmi mysliet.. ja sa vtedy budem prehupovat do druhej polovvice... 😉

ame
11. feb 2011

@speranza1 interne som si dala robit len nedavno, cca tyzden pred OPU, pytali ich na druhej navsteve, na kt. sme mali pohovor aj s embryologickou

Baby, co ste pre OPU alebo mate za tym, aj vy ste dostavali pri brani krvi do zadku take stiplave injekcie? Ja som po nej ledva vladala nohu tahat. ☹

sylvestra
11. feb 2011

@majda27 mas pravdu, ze sa smyka. ja mam prave vychadzku, tak som si odskocila do obchodu a skoro som sa pred domom prizabila 😀 a prisla som unavena ako po turistike, hoci to mam mozno 100 m. normalne si musim oddychnut 😀 Neviem, ci som tak sfajnovela za ten mesiac, co som doma, mam pocit, ze som stale unavena.

majda27
11. feb 2011

@icub ved to sa aj ja v pondelok prehupnem do polovice ako ty? A ty sa ako mas?

majda27
11. feb 2011

@sylvestra to moze byt tym, ze nic nerobime, a aj mozno tymi hormonmi co sme sa dopovali, a stale sa dopujeme 😀 😀 😀 😀 Ale sa ti nic nastastie nestalo, to je hlavne. Teraz si musime davat velky pozor na seba.