icon

Helios Martin - začíname. Podeľte sa o vaše skúsenosti

ka131
21. dec 2009

Ahojte 😵 . Šup sem dievčatá ktoré práve začínate v centre v Martine. Napíšte skúsenosti a pocity.A tie skúsenejšie čo nás s manželom ešte čaká. Zdá sa mi že to čakanie trvá večnosť.
My sme boli prvý krát v Martine a boli sme veľmi spokojní aj ked zaskočení aké vyšetrenia nás čakujú a aká dlhá cesta za bábätkom ešte je pred nami. 😉 Aj ked sme už sťastní že sme krôčik blišie k nášmu pokladu. Zatial podla minulého spermiogramu nám predbežne doporučili Insemináciu ale ked nemáme ešte všetký vyšetrenia tak záver urobia neskor. Ja som bola v lete na prefukoch mala som niake zrasty ale vajcovody prechodné - chvala pánu bohu. Aspon niečo pozitívne.

😉 😉 😉

speranza1
19. feb 2011

@loerincz ahoj... ja osobne ti neporadim, pretoze mna caka este len 1x IVF... ale verim ze tie bolesti ..su dobrym znamenim...a ze v utorok ti oznamia tu najkrajsiu spravu na svete 😵

speranza1
19. feb 2011

@makovicka53 ja som chcela ist na PN od zacatia 2.fazy..t.j. stimulacnej..ale vsetko sa mi tak zacalo v praci komplikovat, ze neviem ako z kola von... 😖

ivankakov
19. feb 2011

@helenka12 myslela som tie, čo si ideš urobiť ku svojej gynekologičke. ja už to mám hotové.

ivankakov
19. feb 2011

@speranza1 ano presne tak som sa cítila aj ja, preto som tu vtedy písala, že čo ked ju dostanem skôr, ale nakoniec sa mi spustila až na 31 deň. Na druhy deň som bola v MT a puregon som začala pichať až na další deň, tak ak by si aj dostala dnes, všetko super stíhaš.

speranza1
19. feb 2011

@ivankakov dakujem ti za odpoved... a necitila si sa niekedy tak zvlastne pocas pichania...ako keby na odpadnutie?( nemyslim presne v tej hodine kedy si pichas..ale tak v tych dnoch ked si pichala)...pretoze mne je dnes obzvlast prinajmensom "zvlastne"

loerincz
19. feb 2011

@speranza1 dakejem za odpoved... chcela by som sa spytat do ktoreho centra chodis? My sme uz 1 rok v Gyn-fiv e v BA. Mam za sebou 1 ET a 2 KET. Ak to teraz nebude uspesne, nemam sil od znova nabehnut na program a opat si pichat injekcie...

speranza1
19. feb 2011

a co sa tyka mna a krvnych testov a predoperacnych vysetreni... tak na infecne choroby uz mame doma vysledky spolu s manzelom a na interne(+ na dalsie krvne zakladne vysetrenia)by som chcela ist v pondelok..ale vsetko zalezi aj od toho kedy dojde mrcha mrchava...

ivankakov
19. feb 2011

@speranza1 neboj, ked sa budeš cítiť zle po tých druhých injekciách, pôjdeš marodiť a hotovo a v práci musia s takýmito vecami počítať, nie sme stroje a by sme za každú cenu pracovali. 😀 😀

makovicka53
19. feb 2011

@speranza1 ....no moja.... verim ze ono to nie je vobec jednoduche...ja mam tiez dilemu co ked budem marodit skoro 1,5 mesiaca a nakoniec to nevyjde...ci si ma nechaju...a proste ma napada kadeco...najlepsie keby bolo aby nam to vyslo a potom uz ostaneme doma az kym neporodime 🙂...ale podla mna potrebujes teraz klud no a hlavne po transfere 😉

speranza1
19. feb 2011

@loerincz verim ti... neviem co urobim ja ked sa toto IVF nepodari popripade ani nezrealizuje... neviem ci budem mat sil bojovat dalej... je mi to tak luto ze my, ktore by sme rolu matky v zivote prijali s laskou a nehou, nemame tolko stastia ako tie, ktore si tuto rolu vazit nevedia a so svojimi detmi uz hned po narodeni zaobchadzaju tak, ze ich zabiju, zahodia, atd....

ivankakov
19. feb 2011

@speranza1 celkom na odpadnutie nie, ale strasne som sa potila, zvlášt po injekcii, cítila som taký zvláštny pach zo seba. Nejaká som bola precitlivelá na pachy, ale po ms to úplne prešlo, teraz sa snažím veľa piť aby som nedostala OHSS, toho sa bojím.

speranza1
19. feb 2011

@makovicka53
@ivankakov viete dievcata nahorsie na mojej praci je to ze som v celej firme sama kto rozprava, tlmoci, preklada, a ma celu papierovu agendu na staristi..mna nema kto zastupit, nahradit, a rychlo vymenit.... prave vcera mi oznamili ze od 28.02-05.03 tu budeme mat zahranicnych klientov, s ktorymi musime podpisovat notarske zmluvy a zapisnice... a to je presne cas ked som uz chcela byt doma v pokoji a oddychovat pocas stimulky... 😒

speranza1
19. feb 2011

@ivankakov mne je tak celkovo zle len dnes a sama neviem co to moze byt..mozno je to aj z pocasia neviem...a na pachy som obzvast citliva teraz aj ja... 😕 😅

makovicka53
19. feb 2011

@speranza1,@loerincz ...pripajam sa...ja som z toho uz tiez na nervy... ☹

ivankakov
19. feb 2011

@speranza1 prečo by to nemalo vyjsť, musíš stále veriť, že teraz je ten pravý čas na IVF. Tvoja myseľ sa má zaoberať tým ako to vyjde, musíš ju naprogramovať, tak že to vyjde. 😀

makovicka53
19. feb 2011

@speranza1 ...no sakra...to budes mat ozaj tazke rozhodnutie ale musis sama zvazit na com ti viac zalezi...a ak tam mas ozaj stresy radsej bud doma ....viem ze praca je moc dolezita ...ale zas nie tak ako osobny zivot a rodina 😉

bielalady
19. feb 2011

Baby, ja som mala naposledy MS 30.12., odvtedy nikde nič..... hlavné je, že Proveru, Decapeptyl, Gonal mám už v chladničke a ja nemôžem začať odpočítavať dni, lebo čakám kedy dostanem,,,,,,,,, viete si predstaviť ten stres??? Testovala som 6.2. ale negatívne....... teraz mám také čudné bolesti na vaječníkoch aké som nikdy nemávala, mám pocit, že mi bolesť tlačí na konečník,,,,, neviete čo to znamená alebo ako mám dopomôcť, aby mrška prišla čím skôr???

speranza1
19. feb 2011

@makovicka53 ja to vsetko viem, len nikto nema 100% istotu ze to vyjde.. ze potom hned zostanem len doma... rozumies.... ked to nevyjde a ja pridem o robotu..co potom??.. ja viem ze mi opat poviete ze urcite to vyjde ale ja som skor taky realista... a zvazujem vsetky moznosti......ale tak naozaj vsetko sa mozno aj samo volajako poriesi a ja nebudem musiet premyslat "co keby"

makovicka53
19. feb 2011

@bielalady ...a nebola si u gynekologa na UTZ? vies nie vzdy je test spolahlivy.... 😉

makovicka53
19. feb 2011

@speranza1 ...vidis to je ten problem...nezamyslaj sa hlavne rob to co mas 🙂 ...ked vies ze ma byt doma a mas mat klud tak si ho dopraj...robota je bude a vzdy bola....ja sa drzim tohto...a pre mna je prvorade babo...a ked to nevyjde pojdeme do druheho levelu 😅 ...inac to nevidim 😉

speranza1
19. feb 2011

@makovicka53 jasne dik 😉 🙂

speranza1
19. feb 2011

@bielalady aj ja to vidim len na co najskorsiu navstevu gynekologa...

bielalady
19. feb 2011

@makovicka53, nie na UTZ som nebola.... ale asi si kúpim ešte jeden test v pondelok... ale ďakujem.

makovicka53
19. feb 2011

@speranza1 ..poviem ti ze ja mam uz take stavy obzeram kociky, postielky a vecicky na nete...moja celodenna zabavka 😀 ..pridem si jak vadna este nic ale uz by som si to najradsej zariadila 😅 ...

makovicka53
19. feb 2011

@bielalady podla mna necakaj skus sa otestovat a ked zajdi za gynekologom...aby si mohla cim skor zacat 😉....a necitis sa nejak inac?

speranza1
19. feb 2011

@makovicka53 myslim ze nie si sama a najnovsie si prezeram vsetky fotky babatiek... ake su krasne zdravucke chutnucke....

makovicka53
19. feb 2011

@speranza1 😀 ....inak ked budeme vyberat kocare to bude riadna dilema..je ich straaasne vela....

speranza1
19. feb 2011

@makovicka53 😀 😀 😀 jaaaaaaaaaaj tak to tak skoro este nebude...........

makovicka53
19. feb 2011

@speranza1 😀 ved tak ale radost aspon z obrazka treba mat 😀 😀 😀 ....

bielalady
19. feb 2011

@makovicka53, či sa cítim trošku ináč???? Neviem--- okrem tej prednej a zadnej bolesti sa musím hneď ráno najesť, inak ma bolí žalúdok,,,, čo ja som hneď ráno neraňajkovala...... ale nejako nič vážne.....