Hysteroskopia po neúspešných mimotelových oplodneniach
Ahojte dievcata,,chcela by som sa poradit..mam za sebou 3 vklady z 2 ivf zatial neuspesne..Rozmyslam nad hysteroskopiou ci by bolo dobre ju spravit..Tie co ste ju mali zistili vam nieco?dakujem
@nagylac ahoj nakolko si mala priznak t.j. v tvojom pripade hyster.opodstatnena..ja nemam ziadne priznaky.a preto zvazujem.mne to gynos neodporuca..poslal ma na hsg a tam sa potvrdil saktosalpinx.tak asi vajcovod pojde von.jedine co zvazujem ci si ked uz budem v narkaze dat si urobit pri laparke aj hysterku.
dufam ze budes coskoro tehulka.kedy ides do dalsieho kola?
@gagirl ahoj vcera som sa gynosovi nedostala idem dnes.dam vediet co navrhol.
@radina prosim ta a za kolko mozem ist na ivf?ty si isla po akom case?
@leontinka27 lekari mi vraveli ze hned, v brne ze za 3 mesiace, ale asi to zavisi ci ti nieco budu robit zaroven, alebo nie, mne nastastie nic nemuseli rezat. ja som sla po 3 mesiacoch ,ale z inych dovodov. mozno by som si dala mesiac oddych a potom sla na to 🙂
@radina jej dakujem.tak na hysterku nejdem.idem iba na laparku.gynos dnes podla vysledku z hsg zhodnotil ze netreba a nech sa do maternice zbytocne nezasahuje.vysvetlil mi to.tak dufam ze mu mozem doverovat.
@leontinka27 ja som si to dala spravit naraz v jednom zakroku, za hodku to bolo spravene, ta kamerka dnu ti nijako neublizi 🙂
@gagirl ahoj.tak uz som pio konzultaci.no neodporucil mi tu hyster.podla vysledku z hsg je v maternici vsetko ok.idem iba na laparku.a ten vykon zhodnotil slovami.kazdy zasah do maternice moze sposobit problem.ze vraj pri tomtp zakroku sa nafukuje maternica a pocas zakroku tam kullminuje cyrkuluje 10litrov niejakej tekutiny ta sa moze dostat do cievy a sposobit embolizaciu.ked je hystetka nevyhnutna samozrejme nediskutujeme ale ked nemam priznaky ani naznaky nevidi dovod.a vysledok hsg staci a objektivne posudenie.tak aspon jednemu sa vyhnem.laparka ma neminie.tak neviem ci som ti pomohla pri tvojom rozhodovani.n
@radina a mala si niejake priznaky?aby si isla na hyster.predpokladam ze vsetko dopadlo dobre
myslim vysledky!
@leontinka27 v podstate som tam sla z dovodu, ze som chcela mat vsetky vysetrenia neplodnosti za sebou, ale uz ked som tam sla som vedela, ze mam myom. ale tak clovek sa boji, ci nema nejaky nador , alebo tak, tak radsej som sa dala takto pozriet, nech to uz mam vsetko za sebou, samozrejme ze predtym som bola na roznych inych vysetreniach suvisiacich s neplodnostou, tak uz len toto posledne mi ostavalo, tak som na to sla, pre istotu. za to nic nedas, stalo ma to 150e a pol dna v sukromnej nemocnici. 😉
@radina ja mam tiez myom ale zvonka na maternici.a kde si bola na zakrok?ja sa chystam do jednodnovej na Sliač .
@leontinka27 aj ja ho mam tam, sviniar v tehu narastol a robi mi sarapatu 😒 ja som bola v Kochovom sanatoriu.
@radina tak dufam ze to dobojujete do konca.a kde je to sanatorium.drzim palcr
@leontinka27 v BA , je to sukromna gyneko-porodnicka klinika.
Ahojte kočky, prosím, je tu niektorá, ktorá ste absolvovali hysteroskopiu pred IVF? Chcela by som vedieť, za aký čas po hysteroskopii vám dovolili tehotenstvo. Zistili mi zrasty na maternici, ktoré bude treba odstrániť..

Ahoj dievčatá🙂 mne hysteroskopiu odporučil Dr. na klinike v Brne..som po 4 neúspešných IVF ,a chceli by sme ešte ísť do Brna na soft.Po konzultácii mi bola odporúčaná hysteroskopia pre vysokú sliznicu maternice 😒 ,takže som po zákroku a čakám na výsledok 😕 ..aha ,a našli mi polyp na maternici ,ktorý mi aj odstránili.
Ani ma nepadlo rozmýšľať nad tým či ísť,neísť..je to fakt bezbolestivý zákrok v krátkodobej narkóze a vie odhaliť veľa vecí,čo sa týka sliznice maternice,takže aj ja odporúčam 🙂