Idete na IVF v júli-auguste 2020?
Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??
@butterfly333 Ono, naše vzťahy v rodine nie sú najlepšie a sestra je miláčik mojej mami, otec charakerizoval náš vzťah tak, že keby sestra vypadla z okna, tak ja zavriem okno, že fúka🙂 Ja som bola vždy skôr taký nezávislák, ale kto ti má v tejto hnusnej dobe pomocť viac ako rodina🙂
A s tým darovaným embryom, ti poviem úprimne, som ani netušila, že niečo také je už možné. Keď si mi to písala, tak som bola ako Kelišová, v slunce, seno...🙂 A dobre ste urobili, že ste im to nepovedali, nie každý to môže pochopiť. Najdôležitejšie je, že pre Vás to bude najväčší poklad na svete a druhých do toho šum a fuk ako sa to embryjko vyvinulo😉
@janie7 presne tak inak ani ja som este minulý rok netušila že niečo také sa dá no tu jedna baba že či neskusime darované embryo že aj taká možnosť je a nieje to až také drahé tak som to s mužom prebrala a dali sa na to. No tento mesiac by sme mali ísť do Brna ak to pojde tak ako má.
@butterfly333 Už tento mesiac? To je paráda 👍A máš u Toma aj presnejší termín, či budeš volať s koordinátorkou?
@janie7 povedal že 11až 12dc mám prísť čiže to je koncom februára posledný týždeň
@butterfly333 Super, tak už len držím palce, nech reproimuno dopadne čo najlepšie, no a ktovie, možno sa tam aj uvidíme, keď sa mi potvrdí tehotenstvo😉 Inak, predvčerom, sa mi sníval, taký zaujímavý sen, tak keď budem mať pozitívny HCG tak Vám ho napíšem, keďže ako sa hovori, želania, ktoré sa vyslovia, už sa nesplnia a to rozhodne nechcem😉
@janie7 tak dúfam že ten sen sa splní moooc ti to prajem. Inak tiež som mala taký sen pred nedávnom a minulý týždeň spadli na mňa detské vecičky mám ich pár kúpenych už dávno. Tak snáď to bolo znamenie
Dievcata, zacinaju nase dolezite datumy, aj ked ja budem mat vysledky az buduci piatok 🙂
Dajte vediet ako ste dopadli, som zvedava 🙂
Janie, teba uz zajtra caka den D, vydrzala si netestovat?? Alebo?
Butterfly, ty mas dnes testy, ktore snad dopadnu dobre a ak dobre citam, tak vklad mozes mat mozno este koncom februara?
@hmmm71 Ahojky, presne tak😉 Predstav si, že vydržala😉 Ale fakt je aj ten, ako som spomínala @butterfly333, že mi môj muž zakázal testovať a tvrdí mi, že tehotná som😉 Druhá vec je tá, že už nemám doma tehu test a do lekárne sa mi ísť nechce, tak verím, že už zajtra zároveň dostanem aj výsledky o super optimálnom hcg potvrdzujúcom tehotenstvo, ako hovoríš, minimálne s hodnotou 1000, ale nenahnevám sa, ani keď to bude trooošku nižšie. A tebe sa to už tiež pekne kráti😘🍀
@janie7 Obdivujem ta, ze si vydrzala, ale jasne, ze tehotna si! Ani mi nic ine nenapadlo, naozaj 🙂 HCG bude pekne, ci uz vyssie alebo nizsie, som zvedava.
No ja zajtra uz idem do 16tt a buduci tyzden uz zacinam 5 mesiac, nechce sa mi verit...
Zacinam si citat o porodoch, nastrihoch, epiduralke a podobne a zacinam byt mierne pokakana z toho 😀 Chcem epiduralku, chcem vsetky mozne drogy, ake mi mozu dat, nechcem nic citit, chcem byt zdrogovana, kludne aj opita a mat to uz za sebou 😀 Ked si tak ratam tyzdne cisteho casu v praci, kd neratam lekarov a dovolenky, tak uz budem pracovat iba 12 tyzdnov, co mi pride ako nieco zvladnutelne. Aj ked kazde rano zapinam PC s velkou nechutou a zakazdym, ked mi zazvoni telefon, tak nadavam 😀
@hmmm71 zlatík ja som bola dnes len na prvú konzultáciu no dr veľmi príjemná popozerala papiere z imunvital všetko o mne pozapisovala vysvetlila nie ako bergendiova. No objednala ma na krv a pýtala sa či mi robili testy na aktivitu komplementu neviem síce čo to je ale som rada ze to rieši všetko čo sa dá nech vyšetrí nech viem či môžem na vklad. No a koncom februára by sme mali ísť do Brna. Ty ako sa cítiš všetko v poriadku?😘😘😘
@hmmm71 Ty bláho, strašne to letí. Veď ešte nedávno, som ti dávala rady, kedy testovať a čo nepiť či nejesť. A za pár mesiacov už budeš rodiť. Sa mi to ani veriť nechce👏 A možno ti to prebehne tak hladko, že ani epidurálku nebudeš potrebovať😉
Ja už mám také bláznivé sny ohľadne tohto všetkého, že čakám kým sama sebu prichytím ako sa zo sna rehocem. Posledne sa mi snívalo, že Tom sa skladal ku nám do auta, ale kde sme išli, to vôbec netuším😀
@butterfly333 Ale vieš, mohla ti vysvetliť co to je a co to žere😉 Mne dal po vklade Tom, takú super prednášku o tom, aké aktivity by som nemala robiť, že keď prešiel k pohlavnému styku iba s prezervatívom a začal v zápale svojich odporúčani vymenúvavať možnosti, že prečo iba s ním, mala som výbuch smiechu už na krajíčku, veľmi sa do toho vžil 🙂. A zas som sa citila ako mimomzemšťan na nieakej cudzej planéte, lebo od našich lekárov musíš všetky informácie iba ťahať ako nieaký Herkules😉
@janie7 vieš čo toľko toho sa pýtala veď sme boli 1h vo vnútri ale teším sa že aspoň sa niečo deje že hľadá a rieši nie ako bergendiova tam som sa cítila ako pokusny králik 🐇🐇🐇
@janie7 drahá ako dúfam že všetko v poriadku čakáme len dobré správy 😘😘😘
@hmmm71
@butterfly333 Ahojte dievčence, tak dnes som sa tak na...., že to svet nevidel😠 Mám sto chuti, si ísť dať urobiť znovu odber z krvi do Brna. Zobrala som dnes ku gynekológovi aj môjho muža, lebo sa mi strašne krúti hlava, tak nech im tam nezgegnem. To, že sme krúžili okolo kliniky minimálne 20 minút, lebo všetko bolo oparkované som ešte prežila, že sestrička vystrčila môjho muža z čakárne, lebo doprovod nie je povolený, hlavne, že máme negatívne PCR Covid testy, som tiež ešte prekusla ale, že na mňa hľadela ako na blázna, že ako je to možné, že nie som objednaná aj na sono, hlavne, že sme sa s druhou sestričkou telefonicky dohodli, že sono budeme riešiť až po pozitívnom teste, čo som im aj prizvukovala, to už som sa fakt držala na uzde. Čerešnička na torte bola tá, že pýtam sa ich, že aké sú hodnoty hcg na prosperujúce tehotenstvo a ona na to: presne si nepamätám ale asi 100. A to som vymenovala len polku hlodov, čo tam dnes zazneli. No a samozrejme výsledky budú až zajtra😠 Tak som si len odchádzajúc povzdychla, že zobuď sa, tu nie si v Brne.
A teraz, porovnanie dnes Brno: píšem koordinátorke, že či by mi mohla poslať recepty, lebo mi už dochádzajú tabletky. Do 10 minút som dostala odpoveď, že nie je na klinike, ale že pošle mail na recepciu, do ani nie 10 minút mi prišli recepty, po 5 minútach mail od koordinátorky, že či mi prišli recepty a že silno drží palce.
Ešteže mám poobede viacej pracovných meetingov, samozrejme online😉, tak sa trochu odreagujem. Ale pomohlo, že aj Vám om si vyliala srdiečko😉
@janie7 drahá a test si si nerobila? Urob si tes veď takto nevieš ani mi vlastne nič 🤔🤔🤔
@butterfly333 Test si robiť nebudem, už počkám do zajtra, lebo ak by bol náhodou biely, tak ma už dnes rovno picne. Na dnes tých negatívnych zážitkov bolo až až.
@janie7
@butterfly333
Ahojte,
zas musim vsetko citat, aby som odpovedala na vsetky otazky 🙂
Motylik, tebe sa to aspon pohlo, uz bude len dobre uvidis. A hlavne, ze uz mas lepsi pocit z tej lekarky, dojem a pristup neskutocne vela spravi...Ja sa citim fajn, len ma pali zaha, hlavne vecer, ked idem spat, ale uz som si aj zvykla, nie je to take hrozne. Lepsie, ako keby som grcala 🙂
No a Janka nasa, tak to teda si sa len utvrdila v tom, ze Brno je Brno. To ma mrzi, ze si mala taky zazitok, pripomina mi to moju prvu navstevu o mojho dr, kde sa clovek tesi na dobre spravy a oni ho iba sprdnu za vsetko..
Ale ja to teraz vidim aj v praci, ze ludia su kvoli momentalnej situacii nervozni, hnusni..Mam 500 zakaznikov na starosti a teda nie su vobec taki mili, ako zvykli byt pred koronou...
Test biely nebude, zajtra cakame na vysoke HCG!
@hmmm71 áno bola super príjemná aj sa tak viac pýtala a zaujímala sa nie ako v BA. No tak som zvedavá aké budú výsledky. Aj sa teším na vklad aj sa bojím. A dávaš si niečo na tú záhu? Mne pomáha lyžičku horčice.
@janie7 no som veľmi zvedavá ale verím.ze budú // a hcg krásne ❤❤
@butterfly333 Vysledky budu urcite dobre a neboj sa vkladu, povedz si, ze to vyjde a hlavne tomu aj naozaj ver 🍀
Nedavam si na to nic, nie je to take zle. Parkrat som skusala rozne veci, ale preslo iba na 10-20 min a hned to bolo nazad 🙂
@janie7 Netrpezlivo cakam, kedy odpises a ty furt nic ☹
Dnes som bola u lekara, najprv odbery,klasika obidve ruky dopichane, lebo z jednej nic neslo, lebo pre mna je to nocna mora, tak ma dali lahnut a predychat a potom uz z druhej ruky to slo 😀
A doktor dnes mal druhu sancu a chvalabohu ju vyuzil, bol opat mily, rozpraval, vysvetloval..no a dala som si vlozit 2 embrya a netusila som, co sa stale s tym druhym a dnes som ho videla! bolo nevyvinute, malicke a vyzeralo ako lopta a moje babo sa s tym aj hralo ako s loptou, kopalo do toho, rukami odhanalo, neskutocny zazitok to vidiet ❤
len musime teraz sledovat, ci sa to vstrebe alebo bude rast. ak by rastlo, musim ist do Prahy na nejaku operaciu, ale babu by to uskodit nijako nemalo, chvalabohu. snad sa vstrebe a zatial ma hracku 🙂
no a vysledky vsetky vratane trisomy budem mat 19.2.
@hmmm71 fuuuha a to do teraz nebolo vidieť?A u nás také operácie nerobia? No moooc držím palčeky nech všetko dobre dopadne. Inak aj ja som už janke písala čo a ako no že mám da vedieť.
@hmmm71
@butterfly333 No dievčence, tak sa splnil najhorší scenár, čistá 0, ani ťuk😢 Teraz je otázka v čom bol problém, ale ja som mala poslednú dobu taký zlý tušák, že z toho nakoniec nič nebude. Idem pisnúť do Brna, že co dál, či môžem prestať užívať hormóny. Gynekológ mi ešte spomínal, že môžme ešte skúsiť neskôr urobiť znovu odber, no podľa mňa je to už pasé.
Dám si teraz asi pauzu, pôjdem znovu potom na repro imuno a uvidím, kedy nahrabeme ďalšie peniažky na dalšie IVF. No rozhodne sa nevzdávam a verím, že tento rok tehotná budem😉
@hmmm71 To muselo byť dnes krásne divadielko, dúfam, že máš aj fotečku zo sona😉 A presne, aj mňa napadlo, že či sa tá operácia nedá absolvovať napr. Brne😉 Verím, však, že na ňu nebudeš musieť ísť a držím silno päste, nech výsledky vrátane trisomy, budú ukážkové 😘🍀
@janie7
@butterfly333
To ma mrzi :-/ Ja som aj mala zly tusak, ked si sa tak dlho neozyvala. Ktovie, preco to proste nevyjde, ked si mala taku kvalitnu blastocystu. To by zaujimalo, co je medzi nebom a zemou..Ale presne, netreba stracat nadej! Drzim palce do buducna 🍀
Bolo to krasne divadielko, neopisatelne. No doktor vravel, ze to sa po IVF casto stava, ze jej tam nieco navyse. Ale nie je to spojene s babom, ktore je dominantne a nema ho ako ohrozit. Len proste, ak by sa to zvacsovalo, musia to dat prec, aby bolo babu prijemne, ked zacne rast. Zatial ma hracku a verim, ze sa to samo vstrebe. A veru az dnes sa to objavilo, ale ked minule dr babo meral, tak malo viac cm, asi cast toho bola bud pri nohach alebo pri hlavicke a preto nameral viac cm a dnes nameral tolko, kolko by malo na 16 tt mat. Babo ani mna to neohrozi, takze aj by keby bola nutna operacia, nevadi mi to.
Dnes mi akurat pisal kamos, co jeho snubenica mala krvacanie do mozgu, ze koncom januara ju caka v Prahe velka operacia mozgu. Ze vie chodit, rozpravat, ale nema kratkodobu pamat. Pamata si, co bolo pred rokmi, ale nepamata si, co bolo pred mesiacom a ze kazdy den jej musi vysvetlovat, co sa jej stalo, ked sa vidi v zrkadle bez vlasov. Ze original ako film 50 krat a stale poprve. Ale chvalabohu iba s pamatou je problem, inac dokaze fungovat a pamat sa snad casom vrati, tak ma to potesilo, aj on sa po 2 mesiacoch konecne smeje.
@janie7 čooooo 😱😱😱😱 to nehovor áno zo srandy ja som verila že je to tam toto mi nejde do hlavy drahá moooc ma to mrzí až mi slzy idú prečoooo 😢😢😢😢
@hmmm71
@butterfly333 Ja tiež sama netuším, aký zádrheľ v tom mohol byť a aj keď sme telefonovali s koordinátorkou, vôbec nechápala, že ako je to možné, že sa to nepodarilo, úplne mala zlú náladu aj za mňa😉 Tom mal zrejme pravdu v tom, že to embryjko nebolo pravdepodobne geneticky v poriadku a prizvukoval nám to pred KETom niekoľko krát, akoby mal tušenie, že to nevyjde. V deň KETu o tom už nepadlo ani slovo, ale mne tie jeho slová doteraz rezonujú v ušiach. Ale tak radšej skúsiť risk za 500 EUR akoby som mala poslať embryjko na genetiku za 1400 a dozviem sa, že nie je geneticky OK. Aj keď som si fakt nie istá, či to môže byť iba tou genetikou, keď ja celkovo nedokážem otehotnieť, čiže chyba možno bude aj inde, len ani srnka netuší kde, keď všetky testy mám ukážkové až na trošku zvýšené NK bunky.
Každopádne dohodli sme sa na tom, že vysadím lieky a počkám na mršku, len zajtra chcem ešte spraviť tehu test, tak ich vysadím, až keď bude snehobiely.
No vidíš, že zázraky sa dejú ohľadne tej kamarátovej snubenici a to, že má zatiaľ len dlhodobú pamäť je len kvapka v mori oproti tomu, že žije a nie je na vozíčku😉
@butterfly333 Ahoj moja, počuj prosím ťa, nepýtala si sa náhodou Dzurillovej, či nerobia aj vyšetrenie NK buniek z maternice. Mne stále nejde do hlavy, že by to moje embryjko bolo geneticky nevhodné, tu je podľa mňa iný zádrheľ, lebo by sa minimálne uchytilo.
@janie7 nie drahá to som sa nepytala. Inak aj mne dr navrhol hneď že ak by sme išli do svojich vajíčok tak vklad jedine ak by boli geneticky vyšetrené.

@janie7 tak to máš dobrú sestru.U nás v rodine vedia že ideme na umelé no nikto nevie že budeme mať darované embryo je to zbytočne s nimi riešiť neviem ako by to potom brali keď by bolo na svete. No pre nás to bude náš poklad a uz teraz ho veľmi milujem aj keď ešte nieje no tešíme sa veľmi keď sa to podarí.