icon

Idete na IVF v júli-auguste 2020?

smeja1981
3. júl 2020

Dievcata, chystate sa na IVF v juli ? Auguste?
Ja zacinam stimulaciu v juli po menzese v Helios Kosice.
Pocitam okolo 7.7. Bude to moje 3 IVF.
Mam nizke AMH 0,64.
Nejake rady a tipy ? Ako sa pripravujete ?? Co beriete ??

farbarka
2. nov 2020

@janie7 Áno ja som mladšia mam 30 rokou

janie7
2. nov 2020

@farbarka Ojoj, tak to si ešte v pohoďke,ešte ma napadlo, ak si náhodou už nebola, skús reprodukčno-imunologické vyšetrenie, či ti telo nevyvíja protilátky proti embryjku alebo či nemáš zvýšené cytokíny - tie môžu ešte brániť zdravému vývoju embryjka. Držím palce🙂

farbarka
2. nov 2020

@janie7 Áno už mi dievčatka s koníka poradili tiež že sa objednať na repro-imuno tak sa objednám určite ak teda Dr nezistí na maternici niečo iné keďže zajtra idem na konzultáciu povedal ze ma aj skontroluje tak uvidíme co on navrhne

smejulinko
2. nov 2020

@janie7
My mame ešte jedného mrazacika 6 dňového, keby sme sa rozhodli do ďalšieho IVF rozmýšľam nad genetikou embria aj nad inkubátorom Geri.
Ale môj vek je 33 a budúci rok budem mat 34 rokov takze medzi nami až taky vekový rozdiel neni.

janie7
3. nov 2020

@smejulinko Ahoj, no ja už mám po 40ke, ale keďže okrem toho, že mám PCOS u nás žiadny iný problém nie je, tak sme dúfali, že to pojde prirodzene. Ale po neúspešnom IUI a hlavne otrasným prístupom pred pár rokmi tu na Slovensku, sme sa rozhodli zveriť do rúk bratom z Brna a myslím, že sme urobili veľmi dobre. Ja som tiež chcela dať moje dve blastocysty na PGT-A, len oni to majú nacenené v sete do 4 embryjok a dve embryjka za cenu 4 sa mi fakt neoplatí platiť, tak uvidím čo môj doki vymyslí. Ty to kľudne môžeš prehnať cez poisťovnu. Akej kvality máš mrazáčika?

smejulinko
3. nov 2020

@janie7 mali sme dve jedno bolo 5 dňové a druhé bolo 6 dňové a sú blastocysta. Len žiaľ aj tak sa v 7tt prestali vybíjať.
Ale povedali sme si že počkáme a urobíme si vyšetrenia ďalšie lebo tam nemôžem byt po vklade alebo po potrate

smejulinko
3. nov 2020

@janie7 môžem sa opýtať v akom centre ste boli predtým ? My sme s manželom v Heliose MT

hmmm71
3. nov 2020

Ahojte baby, myslite, ze je dobre dat naraz 2 embrya? Alebo radsej iba 1? Mna teda odber este len caka, ale rozmyslam dopredu. A vsetkym vam drzim palce 🙂

janie7
3. nov 2020

@smejulinko Ono, strašne veľa záleží aj na faktoroch ako repro-imuno, sliznica maternice, genetika, AMH, kvalita blastocýst - ja mám 5AA - super embryjko a jedno 5BB - normál, čiže obe vhodné na vklad a čo som čítala tu na MK, veľa krát sa stalo to, že sa uhniezdilo to "nemotornejšie". A samozrejme je to celé o našom ženskom tele ako to embryjko prijme. Ja som bola v Gyn-Five v BA na IUI, no a keďže sa to nepodarilo, lekárka ma úplne odrovnala otázkou, že čo navrhujem ďalej😠 Teraz som v Reprogenesise v Brne a ten prístup sa nedá porovnať. Tu si platím gynekológa na súkromnej klinike a až od lekára v Brne sa dozviem, že mám ľavý vaječník položený vyššie a to takým štýlom, že ma tam na sone trošku potlačil a hneď sa pýtal a ospravedlňoval či ma to moc nebolí.
Na MT Helios som počula celkom dobré recenzie a že vraj aj Iscare MT je dobré, ale nám sa oplatí cestovať skôr do Brna ako do MT: Držím silno palce🙂

hmmm71
6. nov 2020

Ahojte baby, v pondelok ma caka odber, mam iba 2 folikuly. Prosim povedzte mi, ze nic nie je stratene ☹

janie7
6. nov 2020

@hmmm71 Ahoj, pozri, dôležitá je kvalita a nie kvantita, ja som mala 12 folikov všetky vhodné na oplodnenie, vzniklo z toho 8 embryjok a po PK iba dve blastocysty vhodné na vklad. A pri odbere ti môžu nájsť ešte ďalšie folíky. Aké máš AMH, ak sa môžem spýtať?Máš aj ty predĺženú kultiváciu, či ideš na 3tí deň na vklad? Držím palce🍀

hmmm71
6. nov 2020

@janie7 Ahoj, dakujem pekne za odpoved, som rada, ze mi niekto odpisal. AMH mam 0,44. Dame si predlzenu kultivaciu, aj lepidlo, ak teda bude na co to pouzit. Velmi mi pomaha psychicky, ze tu mozem citat tie stastne pribehy a stale verim, ze to vyjde. Musi! Dam potom urcite vediet, ako som dopadla. Neviem uz, ci som citala predtym informaciu, ze ak nevyjde prve IVF, kedy mozem ist na druhe.Dufam teda, ze druhe zatial nebude potrebne, ale prirodu teda neoklameme 🙂 Potesila si ma, ze dolezita je kvalita, snad kvalitne budu a snad teda v oboch budu aj vajicka a oba to dotiahnu do uspesneho konca.

janie7
6. nov 2020

@hmmm71 Aj mne to veľmi pomáha, keďže toto je taktiež moje prvé IVF. Ja mám mesiac teraz pauzu, kvôli cystám po stimulke a koncom novembra mi volá doki, že akú alternatívu zvolíme, keďže ja som si naplánovala aj predimplementačnu genetiku embryjok, ale v Brne to majú divotvorne nacenené v sete za 4 embryá a dve embryjka sa nám neoplati ako samoplatcom platiť za rovnakú cenu ako za 4. Ja som si počas PK aj poplakala lebo na 4. deň PK som mala 5 morúl v ideálnom stave a nakoniec na 6ty deň len dve blastocysty, ale kvalitné😉 V ktorom centre si? Si spokojná?

hmmm71
10. nov 2020

@janie7 Ahoj, no vcera som bola na odber a nasli 3 vajicka. Dali sme si ICSI a teraz sa len modlime, aby sa vsetky pekne rozvijali. Chodim do Ferticentu v BA, som spokojna. Ty si teda este vklad nemala? Este len cakas? A das si vlozit obidve? Obidvom nam to dopadne dobre, uvidis! Ja by som mala mat vklad vo stvrtok. Ale tie cysty si nemala kvoli stimulke, alebo?

zadana19
10. nov 2020

@hmmm71 ahoj aj my sme zacali chodit do ferticentu moje druhe ivf..okolo 22.zacinam stimulaciu...ja im verim velmi...jedna baba co si s nou pisem bola v ginfive a tam jej povedali,ze jej nic nepomoze uz a isla do ferticent a uz je tehotna 16.11 ma prve sono a to mala 3folikuli a jedno dobojovalo do konca vklad mala na 3den a uz je tehu...

hmmm71
11. nov 2020

@zadana19 Ja som vybrala FC kvoli recenziam. Nie takym, co mam nacitane na nete, ale osobne som s tymi babami hovorila. Pre mna to bola jasna volba, som maximalne spokojna. Vcera mi volal embryolog, ze z 3 vajicok mame 2 embrya a vklad mam teda zajtra, dam si vlozit obe. A potom sa budem modlit, ale ja verim, ze to vyjde. Musi to vyjst, inu moznot si nepripustam! 🙂 Dufam, ze si budeme pisat a podporovat sa aj nadalej a potom si budeme casom pisat, ako nas strasne kopu a budeme riesit, ze kde rodit 🙂 Tak bude uvidis! U nas sa to zvrtlo vsetko strasne rychlo, lebo to vyslo akurat tak, ze prvu konzultaciu sme mali v den, kedy mi zacal cyklus a to sme sli povodne iba zistit, ze co a ako, ake mame moznosti a o 2 dni som si uz pichala do brucha injekcie. Ja! Ktora ,ked vidi ihlu, ma zavrate. Ale picha mi to manzel 🙂

janie7
11. nov 2020

@hmmm71 Tak vidíš, krásne krôčik po krôčiku to ťaháš, verim, že do úspešného konca a pokiaľ sa vo Ferticente cítiš dobre, tak nie je o čom. Ja mám polycystické vaječníky, síce je minimálna odchýlka od normálu AMH, ale je. A áno cysty sa mi porobili po stimulke, ale ja som išla do toho s tým, že tam bude táto pravdepodobnosť tak či tak. Tak si veľmi vážim, že mi moj doktor dal mesiac pauzu, nech si telo oddýchne. Inak si tam pri tých doktoroch pripadám ako v modelingovej agentúre, som sa brutálne zahľadela do anesteziológových modrých očí, ani anestézu mi nemusel dávať😉 Mňa KET ešte len čaká, ale rozhodovali sme sa či dáme tie dve blastocysty na predimplementačnú genetiku, kvôli môjmu veku, ale asi sa na to vykašleme, lebo moja aj manželova genetika bola ukážková. Trošku sa nám to skomplikovalo, lebo môj lekár má toho strašne veľa, zaskakuje ešte za dvoch ďalších a ja chcem buď jeho alebo ešte by pripadal do úvahy vedúci lekár, ktorý je brutálny fešák a ešte k tomu ukecaný, takže to neviem či by sme sa v ten deň vôbec ku vkladu dostali.🙂 Tak uvidím, či to stihneme ešte tento rok, každopádne chcem aby mal na mňa môj doktor dostatok času, aj keď sú to minútové záležitosti. Držím silno palce pri vklade🍀🙏

hmmm71
11. nov 2020

@janie7 Ahoj janie, dakujem pekne 🙂 Mala som strach cely cas, ale momentalne citim strasne stastie, tancujem si po dome a tesim sa 🙂 Vsetko dopadne dobre, ja to viem. Urcite sa chcem o to podelit v sami tu na konikovi, inac okoliu nechceme nic hovorit, ani rodine, aby sa predcasne netesili, ale som rada, ze mozem pisat tu. Ja som bola inac doteraz hamblivka a teraz nech sa na mna " tam dole" pozera kto chce, len nech mi pomozu. Anesteziologa som ani nevidela, ale uz velmi dlho som nevidela ze ozaj pekneho lekara 🙂 A kolko mas rokov? Ked vidim vsetky tie 50-tnicky, ze teraz rodia, tak to co je za spravodlivost? Mne sa veru nechce cakat do 50, kym sa podari 🙂 Ja ti tiez drzim palce a urcite informuj o vsetkom novom 🍀

janie7
11. nov 2020

@hmmm71 Treba ostať v pohode, lebo psychyka je v tomto smere veľmi dôležitá. No u nás je to samá lekárska geriatria, takže sa do Brna vždy veľmi teším na tie ich milé a pekné ksichtíky. Nebola som tam dva týždne a už mi chýba môj doktor. V maily mi písala koordinátorka, že ak by to bolo možné prísť, tak by uprednostnil keby mi on mohol sono spraviť a nie môj gynekológ, kvôli tým cystám a môj muž na to, že či sa nechce vŕtať vo mne dosť často, kujón jeden😀 Mám 42 rokov a strašne by som chcela aby som mohla mať do 46ky dve zdravé deditčky. V 35ke som skúšala IUI v GYN- FIVe ale po negatívnych skúsenostiach a neuspešnom IUI, predtým ma stihli ešte prestimulovať, takže na IUI som išla až na druhý krát, som vôbec nemala chuť riešiť umelé oplodnenie, plus som mala aj veľmi hektickú prácu. Pred dvom rokmi som prácu zmenila a povedali sme si buď teraz, alebo nikdy a Brno vyhralo na plnej čiare🙂 Drž sa 😘

zadana19
11. nov 2020

@hmmm71 pokial ti predtym robil tvoj gynekolok ster aj pohlavne choroby a vsetko si mala.tak nieje naco cakat...nam sa prve ivf v gingive posunulo o dva mesiace lebo som mala eureaplazmu(bacil ktory sa prenasa pohlavnym stykom) ale teraz je uz vsetko ok..drzim zajtra palce

hmmm71
12. nov 2020

@janie7 Ahoj janie, dakujem, aj ty sa drz! 🙂 Urcite to vyjde! Ja som nad IUI vobec ani sekundu nerozmylala, my sme sli do CAR s tym, ze sme im prisli oznamit, ze sa chceme pustit do IVF rovno. Dufam, ze mne nikdy ziaden doktor chybat nebude 🙂 A co sa tyka pohody, ja som uplne v pohode, rano som im oznamila, ze som si prisla pre moje dvojicky 🙂 Ukazali mi embrya, jedno bolo 6 a druhe 10 bunkove. Ja sa sice do toho nevyznam, ale vraj to bolo ok 😀 Inac kazdy samozrejme chvali to CAR, kde sa mu podarilo. Ale myslim, ze vsade robia cca to iste a je potom uz iba na prirode alebo na Bohu, ci to vyjde. Zdrave 2 deticky budes mat do 44, potom si na mna spomen, ze som mala pravdu. PS : dnes pred CARom stali protestantky s transparentmi proti umelemu oplodneniu. Manzelovi skoro vybehli oci 😀

hmmm71
12. nov 2020

@zadana19 Ja som uz mala za sebou tolko vysetreni, ze uz ani neviem, co vsetko 🙂 Ale nam sa hlavne uz nechcelo cakat, tak sme to sli skusit. A tebe prajem koncom novembra, aby stimulacia vyprodukovala kvalitne a vysokooplodnitelne vajicka 🙂

janie7
12. nov 2020

@hmmm71 A ty už si po vklade?😉 Tak to klobúk dole, verím že sa embryjkám bude v maternici páčiť a krásne sa budú vyvíjať. 😉Ty si mala vklad na 3tí deň po kultivácií? Ak áno, tak ako povedal tvoj lekár obe embryjka sú OK, akurát to 10 bunkové je vitálnejšie, ale zase kopec prípadov je takých, že sa uchytilo aj to menej vitálne.
Do mňa budú vkladať len jednu blastocystu, kvôli komplikáciám, ktoré by u žien môjho veku mohli nastať, Dôležité je aby sa to uchytilo a podarilo zdravé donosiť.
Ďakujem krásne za super podporu a tie protestantky to sú choré hlavy, to by mali pochytať a rovno presunúť na psychiatriu

hmmm71
12. nov 2020

@janie7 Veru, vklad bol dnes rano. Najhorsie bolo to utrpenie, ze sa nemozes ist vycurat 😀 My sme si chceli dat PK, ale embryolog vravel, ze to robia skor pri 4 a viac embryach a my sme mali len 3 vajicka a z toho 2 embrya. A vies co? Uchytia sa obidve! A budem sa tesit z dvojiciek. Tak bude tfuj tfuj tfuj 😀
A este stale nemas asi termin vkladu, ze? Uchyti sa a vsetko bude dobre 🙂
S doktorom sme sa smiali, ze keby to bolo take jednoduche, ze sa staci pomodlit a si tehotna..Ako si tie protestantky myslia.

janie7
13. nov 2020

@hmmm71 Tak to sú fakt dobre rýchli, ale zrejme si mala aj dobre načasovaný cyklus. A s tým utrpením máš 100 percentnú pravdu, keď som išla na punkciu, mala som 12 vajíčok a to tak tlačilo na vaječniky a na mechúr, že sa mi 1,5 hodinová cesta do Brna zdala ako keby sme tam išli celý deň, keďže sme sa kvôli COVIDu nechceli zastavovať na pumpe. Ja mám telefonickú konzultáciu s mojim doktorom 23.11., tak sa dohodneme, že čo ďalej, lebo strašne váham, či ísť alebo neísť pred KETom na tú predimplementačnú genetiku. Len to majú na houby nacenené a my nemáme bohatého strýka z Ameriky😉 Vieš, prežila by som kebyže sa embryjko neuchytilo, ale kebyže sa embryjko uchytí a dieťa sa mi vyvíja s vadou, tak by som si to neodpustila. Tak som z toho celého braček jelenček.😅 A samozrejme, nič nie je stopercentné.

hmmm71
13. nov 2020

@janie7 My sme vychytali to, ze ked sme boli na prvej konzultacii, tak v ten den som mala aj prvy den cyklu a o 2 dni som uz pichala prve injekcie 🙂 V podstate 28,10. som bola na prvej konzultacii a dnes je 13.11 - stastny piatok 13-teho a ja uz mam moje deti v sebe ! Megarychlost.
26.11. idem na krv, neviem, ci dovtedy vobec budem este spat 😀
23.11. budem na teba mysliet. Ja som nad genetikou vobec nerozmyslala, musi to byt zdrave, aj bude! A kedze ja cakam dvojicky a este neviem pohlavie, vcera sme vymyslali dalsie mena, kedze mame pripravene iba 1 pre chalana a 1 pre babu 😀 Nesibe mi, naozaj nie, ja ale verim, ze to vyslo. 18 rokov som bola tuhy fajciar, naozaj, ze som fajcila strasne vela a priznam sa, ze este mam poslednu krabicku a pomaly sa ju snazim minut, ale takym stylom, ze si dam par tahov a zahodim. Dufam, ze baby, ktore to budu citat ( vratane teba ) ma za to neukamenuju. Som pripravena prestat, uz mam aj vsugerovane, ze cakam dvojicky, tak som si povedala, ze namiesto cigarety si dam keksik a dnes som ich uz mala naozaj ze dost 😀 Musim si dat facku a radsej prejst na ovocie.
Podavam vkuse sportku uz dlhe roky a nic, ale ked raz vyhram, tak zalozim skupinu, ktoru budem financne podporovat v IVF, aby sa kazda baba, aj ta, ktora nema bohateho stryka z Ameriky, mohla stat mamou a nebolelo to jej penazenku 🙂 tfuj tfuj nech vyhram uz tento vikend 😀
PS : nezabudni mi pravidelne pisat, ak ta to neobtazuje a neotravuje 🙂

janie7
13. nov 2020

@hmmm71 Ahoj, no my si tuším začneme písať IP😉, lebo tu zahltíme celú tému. Inak, fakt krásne si ten celý cyklus vystihla a neboj neukameňujem ťa za to fajčenie. Ja keď chcem s niečím skoncovať, nájdem si vždy silnú motiváciu a u mňa to zaberá: prestala som fajčiť - ale ja som nebola silný fajčiar, kvôli bývalému, schudla som vďaka tomu, že sa mi podarilo stretnúť s mojím obľúbeným spevákom - o tom by som vedela rozprávať litánie, sme sa smiali, že si o ňom pamätám viac ako on sám🙂 Tak verím, že pre teba bude bábo, pardón dvojičky😉, mega motivácia.
Čo sa týka genetiky, tak ona sa odporúča ženám od 35 rokov, s rôznymi predispozíciami. U mňa je to iba vek a u manžela vôbec nič, tak mi už z toho začína hrabkať. Ty si zrejme mladšia. Ale spomenula som si na lekárku, čo nám robila genetiku, tu v BA, jedna z mála milých a prívetivých lekárok, tak som jej dnes písala mail, že či by som s ňou mohla telefonicky túto tému prediskutovať a ona mi odpísala do pár minúť, že mi veľmi rada poradí. Tak sa pomaličky posúvam ďalej🙂
S tým fondom keď vyhráš športku je to veľmi dobrý nápad, alebo založiť priamo spoločnosť s touto témou a nestranným poradenstvom. Držím palce👍
A vôbec ma neobťažuje si s tebou častejšie písať, aj tak mám v hlave hlavne toto. Maj sa krásne a nech ťa táto úžasná nálada neopúšta, dodávaš mi fakt mega energiu🐧

hmmm71
16. nov 2020

@janie7 Ahoj 🙂 Tak poslusne hlasim, ze v sobotu som si uz iba parkrat ( cca 5 v priebehu dna ) potiahla z manzelovej cigarety a v nedelu uz vobec 🙂 A zatial mi to nechyba, uvidime casom.
To ma zaujima, kto je tvoj oblubeny spevak. Lebo stretnut sa s mojim oblubenym teda asi nebude mozne, kedze je uz 30 rokov mrtvy 🙂
Ja mam 33 rokov. A uz si sa tej lekarke na genetiku ozvala?
Co sa tyky sportky, vyhrala som 4,70 eur, s tym asi dieru do sveta neurobim 😀 Ale nevzdavam, podavam dalej.
Inac mam bolesti v podbrusku uz par dni, aj krize ma bolia a tiez prsia riadne. Ale sak to je normalne, ked cakam dvojicky 🙂 Test neviem, ci si budem robit, asi pockam az na krv, je to uz o 10 dni, to zbehne ako voda 🙂
Vikend si si snad uzila, toto bol moj najlenivejsi vikend v zivote doteraz, nerobila som skoro nic a manzel ma obskakoval 😀

janie7
16. nov 2020

@hmmm71 No vidíš aká si šikovná, keď máš motiváciu, všetko sa dá, aj prestať fajčiť 👏
Čo sa týka toho môjho obľubeného speváka, ťahá sa to so mnou už od mojich teenagerských rokov a stááále to trvá😉 Takto, skús hádať 🙂 Je to Slovák, preslávili ho mega krátke kraťasy, má nos (doslova) na nové spevácke talenty a vždy nám na koncertoch Drží miesto😉 Inak, keď sme sa stretli, tak sme hrali šípky a zbieral ich po mne, to bol pohľad za 100 drobných keď predo mnou kľačal🙂 Na poslednom koncerte hral 2 skladby unplugged a pri prvej sedel presne oproti mne, lebo vedľa sa s gitarou nezmestil a pri slovách piesne "láska nás vždy zabíja" sa mi pozrel rovno do očí, som si pomyslela to si zabil a bola som normálne, že v 7th
heaven: heart_eyes:
Tej genetičke idem volať tento týždeň v stredu, len ma už picne, keď aj ona to PGT-A odporučí, potom chcem volať s koordinátorkou a následne to v pondelok zaklincujem mojim doktorom - on má veľmi príjemný hlas, tak ma môj muž varoval, nech mu zase nesľúbim niečo, do čoho rozhodne nepôjdeme, ako po tej anestéze😅
Tie bolesti v podbrušku sú veľmi dobré znamenie, len nech neprestávajú. Berieš, resp. vkladáš si aj niejaké tabletky ako Progesteron a podobne? Rozhodne treba počkať na krv a hlavne nech potom HCG stúpa a hlavne užívaj si pohodu🙂

hmmm71
16. nov 2020

@janie7 Motivacia na prestatie bola naozaj MEGAOBROVSKA, v podstate jedina, ktora by na mna zaucinkovala 😀
Jeeeej, Pali je super, aj moj muz na nom fici 🙂 Aj ked asi by sa radsej stretol s jeho zenou 😀 Tak super, sny sa maju plnit !
Netreba verit prijemnemu hlasu, treba verit vlastnemu muzovi 😀 Nemas chlopa, nemas pravdy ( ked treba, prelozim ). Vsetko dobre dopadne, uvidis, drzim palce. Hadam by ti doktor nevnucoval nieco, co netreba. Nam sa pacilo, ze ked nam hovorili vsetky moznosti, ake s daju a ze kolko sa za co priplaca, tak my dvaja "neskuseni" sme chceli hned vsetko, ale doktor nam povedal, co z toho je naozaj zbytocne v nasej situacii 🙂 Takze to beriem tak, ze naozaj nam chceli pomoct a nie iba z nas tahat prachy, aj ked teda videla, ze ich z nas vytiahnut by bolo naozaj velmi jednoduche...
Beriem iba amelgen, cipky, vkladam 1 rano a 1 vecer, snad vkladam dobre 😀 A este picham flaxiparine kazdy vecer, no to budem az do porodu. Kym porodim, tak si tak zvyknem isto, ze mi potom aj chybat budu 🙂
Uzivam si pohodu, v podstate kvoli korone robim z domu uz od marca a to mi velmi pridava na pohode 🙂 Home office for me navzdy. Snad sa uz nebudem musiet vratit.
Trosku som sa uz stratila, ale tvoje je to uz 2. IVF, vsak? ty si vobec nerobila test doma? Alebo k vkladu ani nedoslo?