Inofolic - skúsenosti
Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.
@zuzka56 mne spravil ten hormonalny profil z toho vidi ze coho mam prilis, resp. co chyba a podla toho naordinuje.
ja teraz 2 mesiace uzivam inofolic to mi kazal hned jak som tam prisla kym este ani vysledky neboli. a teraz som cakala na novy cyklus a od tohto mesiaca zacinam brat clostilbegyt na dozrievanie vajicok. ak ani to nezaberie, tak sa asi prida nieco dalsie. ja chodim k mudr. stankovi ordinuje v raci a ruzinove. vyzera sice ze by mal byt uz min.10 rokov na dochodku, ale aspon ma skusenosti 🙂
@olivex ten hormonalny profil sa robi pocas MS?
@janaplt No ja som brala: celý cyklus jeden, druhý som brala len po ovulku a tretí som začala brať dva, takže ja som vyskúšala viacero kombinácií 😀 Dva sáčky sa mi veľmi neosvedčili, zo všetkých kombinácií mi najviac sedí 1 sáčok denne celý cyklus, to je moja skúsenosť. Iné baby odporúčajú 2, je to na Tebe pre čo sa rozhodneš 😉
@rica1 Mne lekár PCO nezistil, až na laparke a nemala som ani nejaké typické príznaky, len dlhšie cykly- 34, ale v podstate pravidelná ms (max 1-2 dni odchýlka) a silná mrcha.
@zuzka56 Ja odporúčam nejakého lekára z Gynfivu.
@julka82 Inak založila si super tému, prešla som ju len zbežne (ešte sa na ňu chystám), ale ozaj dobrý nápad. Každá potrebujeme trošku povzbudiť 😉 A ako tento cyklus s ms bolesťami, ustúpili, či pretrvávajú?
@zuzka56 ahoj, ja som mala podobný problém, tiež PCO a MS len pár krát do roka, ak ti môžem poradiť, skús si dať predpísať metformin, mne to pomohlo aj mnohým iným babám s PCO. na nás je samotný inofolic asi slabý. síce sa mi ešte nepodarilo otehotnieť, ale aspoň ten cyklus sa upravil, ostatné sa začne riešiť teraz - clostyl atď.......
@krisruska ahojkyy aký telepat, dnes som na teba myslela 😀 . No tak tento druhý cyklus brania inofolicu nemám pre zmenu absolútne žiadne bolesti. Už mám po ovu, dokonca prišla skôr. Nie ako min. mesiac na 22 DC, ale na 17ty. Ale niečo sa mi udialo. Beriem inofolic druhý mesiac a začala som používať jeden sprcháč a nenormálne som sa vyhádzala. Červené fľaky začali na bruchu, hrudi chrbte a trošku prešli aj na nohy a ruky. Mala som na tele viac červených miest ako prirodzených. Kožná mi pichla injekciu hneď na utlmenie a predpísala zodac na alergiu. Že som mohla vychytať nejakú blbú kombináciu inofolicu a sprcháča. Do toho nejaký štípanec a je to. Inak trošku som hľadala na nete a našla som na stránke inofolicu ako mala jedna kočka presne rovnaký problém len nevedela či z prášku alebo z nového sprcháča. Tak dúfam, že iné kočky už nebudú mať také "šťastie" ako ja. Ja musím zas všetko vychytať 😀 . Dnes mi inak stúpla teplota na 37.03, ale to jednoznačne z tej injekcie od dr. No a ty ako? 🙂 Čo nové?
@zuzka56 áno gynekologička mi ho predpísala ale až po tom, ako som jej povedala že by som ho chcela skúsiť, že som o tom veľa počula tak...a ja som vtedy nevedela že ona to môže predpísať no šla do toho 🙂 bola som jej prvá pacientka ktorej ho dala ale vraj sa radila aj so svojimi kolegami a oni už majú zopár tehotných vdaka metforminu 🙂 ale ako čítam, tak ty máš šťastie na neochotných doktorov, škoda
@zuzka56 vieš čo, tiež mám niekedy ten pocit, doktorka sa tiež divila aké to mám naštudované a vždy sa ma pýta aké dávkovanie mi má dať, že koľko berú tie ženy na nete 😀 ale ona je super, jedna z mála. ti poviem že ja som sa tiež nabehala a naprosila kým som sa dostala k tomu metforminu. najprv som žiadala na diabetologii nech mi spravia test na inzulínovú rezistenciu, ktorú vraj ženy s PCO často majú, to mi však nechceli spraviť, tak vravím nech mi dajú ten metformin že veľa žien to berie, ani to nechceli, tak podme na endokrinologiu, tam som tiež nepochodila, tak nakoniec už zúfalá som vymenila gyndu a len tak medzi rečou som jej spomenula ten metformin a ona že dobre, tak ja vám ho napíšem 🙂 takže netreba sa nechať odbyť
@julka82 No moje nervy, chúďatko, tak ty ozaj chceš vychytať všetky príznaky 😀 Musela si byť krásna, Keď si išla autobusom ku kožnej isto si mala miesto 😀 Super, že Ti posunulo ovulku ( a v podstate i celý cyklus), pozerala som Tvoj grafík, inak ja by tiež premýšľala nad tým 14 dc, tie teploty sú také zavádzajúce.No ale len pekne stúpaj hore a hore...až k 2 čiarkam, nieže urobíš inak 😉
No ja som vysadila tie dva sáčky a vrátila sa k jednému, mala som taký pocit, že je to na mňa veľa, aj bolesti mi potom ustúpili. Ovulku som mala takú silnú, že som myslela, že vo mne praská celý popcornový sáčok 😀, dokonca som si prvý krát všimla učebnicový hlienik 😀, ale potom kľud, žiadne bolesti. Len pri jednom dieťati je to snaženie trošku ťažšie, štrajkuje práve vtedy keď nemá 😀
Už si ale čítala, že mi je tretí deň na nič (už 4.), brucho kríže hlava aj pár akné sa objavili 😒 Dúfala som, že tá hlava sa skludní, ale nie, bolí a bolí, celú noc, až ma vyhnala z postele, musela som si dať obklad, dúfam, že moje vety dávajú zmysel a nemám preklepy, lebo nie som ani schopná sa sústrediť a prečítať si to po sebe 😀
@krisruska hmm no ak si predtým nemávala žiadne také bolesti pred ms a teraz takéto tak to nie je bohvie čo 😨 . Ale tak hádam sa to čím skôr ukáže, buď jedno alebo druhé teda 🙂 len nech sa cítiš lepšie. Je to nepríjemné pre človeka keď sa už ako tak pozná a zrazu prídu takéto "nové" stavy. Veď ja som pekne stresovala min. mesiac. Inak tiež som vysadila inofolic ale úplne na pár dní. Veď myslím, že po ovu to už nie je taká katastrofa. Počkám zo 5 dní a začnem opäť brať. Teplota sa dostáva do "normálu" , takže tá zvýšená bola z tej injekcie a nevyspatosti. A máš pravdu, u dr. som sa aj vyzliecť hanbila 😅. Ale už bude hádam dobre 🙂 A snáď čoskoro založíme tému ako marcovky 2014 😀. Držkaj sa zatiaľ 🙂
Ahojte.
Začala som tento cyklus užívať inofolic. 1.sáčok denne. Ja PCO nemám, no užívam ho ,aby sa nám konečne zadarilo.../odporúčala gynekologička.
Cyklus mám ukážkový, /AKO HODINKY. 28/5. No dnes som len 8.DC a bazálna teplota 36,4???
Je to normálne?? Vždy som mala ovuláciu 14-15.DC...
Je tu niekto s podobnou skúsenosťou?
Mimochodom popri inofolicu užívam Macu a A-Z Viatmín, čo obsahuje aj kyselinu listovú a pijem čaj z alchemilky.
Vdaka.. 😉
@ematko29 Tak snažíme sa už veľmi veľmi dlho /13.rokov/.
Doposiaľ sme mali nezistená príčina neplodnosti, no boli sme v Tkanivovej banke a tam zistili, že drahý má zlý spermiogram a mne chýba - teda mám nedostatok progesteronu..Takže Dr odporúčala inofolic + vitamíny...a od 16-26.DC užívam duphaston..
Myslím si, že vitamíny neuškodia..nie?
Môj cyklus je normálny /presný..aj ovulka je stále...no aj tak sa nedarí...som z toho zúfala...
@ematko29 Na prefuky som nebola, no bola som na laparoskopií a bolo všetko v poriadku.
Manžel ma DG. Teratozoospermia, takže aj on začal užívať Fertil Man, Macu, A-Z Vitamíny..
To mu odporúčal Dr...a aj som si študovala na nete...
No skúsim sa opýtať Dr, či by nebolo dobré ísť na prefuky, lebo je to dosť dlhá doba, čo sa snažíme a nedarí sa..Boli sme 2.x na IUI a 2.x IVF...a nič..stále bola odpoved, "niečo sa dialo, žiaľ odišlo"...
A vy sa ako dlho snažíte, ak sa smiem opýtať...
@jajka1980 my sa nesnažíme,ale ja mám taký cyklus,teda nemám cyklus.mám pco apreto uvažujem aj o inofoliku,lebo môj menzes pride iba pod vplyvom hormonov.aterz mi zase neprišiel už 4mesiace.Jeden čas som bola na duphastone anič mi to po vysadení neupravilo.detičky máme 2.Pomohol nám klostilbegit.ja som mala jediný problém anovuláciu a tým pádom som nemala ani cyklus.ked mi vyvolali ovuláciu všetko krásne prebiehalo.Ale mám 30rokov achcela by som to dať do normálu ak sa to vôbec dá.A dieťatku sa nebránime ak by prišlo ,ale ani sa nejako nesnažíme.A nažili sme sa asi 1rok

@rica1
povedal, ze ked mam raz PCO, ze sa to nezmeni a je zbytocne robit opatovne odbery.