Inofolic - skúsenosti
Ahojte. Dostal sa ku mne liek, ktorý vraj príde na SVK až v januári. Volá sa Inofolic a je to taliansky distribútor. Vraj má tento liek úžasne výsledky ak má žena PCO. Skvalitnuje folikuly, podporuje pravidelnú menštruáciu a tak by žena mala otehotnieť spontánne. Berie ho z Vás ešte niekto alebo vie niečo zaujímavé o tomto lieku? Je to liek ako doplnková strava, neviaže sa na lekársky predpis. Obsahuje kyselinu listovú a inositol. Som veľmi zvedavá ako mi zaberie. Dám vám vedieť.
@sarafortuna 😀 😀 výborne aspoň jedna z nás troch 😀 a koľký dc bola? Inak baby myslíte, že keď na 15 dc som mala folik 15 mm a do dnešného 34 dc ovu neprebehla, že by mohol narásť nejaký iný folik??? hm len taká úvaha, vôbec neviem, či by to mohlo byť 😀
@pa_mi
@11miuska11 ahojky 🙂 ja som mala minulý rok pravidelný cyklus cca 30 dňový. V októbri sme si povedali, že po najbližšom menzese ideme na to. No a zákon schválnosti menzes neprišiel. Tak som išla k dr, dala vyvolávačku, povedala že zrejme polycystický vaječník a nasadila duphaston od 15 dňa cyklu 2x denne 10 dní. Odvtedy mám menzes opäť pravidelný. Akurát som začala byť na pochybách či nám to ten duf.nejako neblokuje. Síce si bazalku nemeriam, ale podľa mňa mám ovulku lebo cca od 12 dňa cyklu mávam dosť bolesti a aj výtok, čo je podľa mňa ovulácia...teda dúfam 😀 . Ale kúpila som si akurát digitálny teplomer a zvažujem, že si začnem merať teplotu.
cavte baby inofolik uz berem druhy mesiac ms mam pravidelnu kazdych 28 dni. ms som dostala 1.4. od piateho dc som uzivala clostil chcela by som sa opyta ci sa mi mohla posunut ovu dopredu ze by som ju mala hned dako po ms lebo co ako som sledovala ovulacny hlien nepostrehla som ho aj som si robila ovu testy v case ked som mala mat ovu ale boli negatyvne slabe palicky boli skor po ms potom uz ziadne myslite ze som mohla mat ovu hned po ms?
@julka82 duphaston nie je na funkcne skracovanie cyklu! On ti ho iba na oko skrati a ked je nasadeny pred ovulaciou, mas fiktivne ukazkovy cyklus, ale bez ovulacie. Strasne vela bab sa tu s dufikom mordovalo, ze nemali ovulku kvoli nemu. Duphaston sa ma nasadit az po prebehnutej ovulacii, ked ma zena problemy so zltym telieskom. Inak je na nic, jedine, pre pokoj duse, ze hura, pravidelny cyklus. To meranie BT urcite zvaz, pretoze to ti pekne ukaze, ci mas ovulaciu. Ale je dost pravdepodobne, ze ti ju duphaston fakt zablokoval. Staci sa @taja spytat!! Ona tu nervaci uz cez tyzden, odkedy zistila, ze s dufastonom ovu nema a bez duphastonu ma krasnu ovu. Sice neskor, ale ma 🙂 ja som tiez otehu s ovulaciou na 37DC, takze je jedno, kedy je ovu, hlavne, aby bola 🙂
A este tieco, bolesti a vytok som mala aj 13 DC a aj 19 DC, ale ovu to nebola. Takze na to sa nespoliehaj moc. Skus ovu testy a meraj BT, aj vtedy si mozes byt takmer ista, ze si mala ovu 🙂 drzim palec, ale dufik si urcite pred ovu nedavaj, robi to sarapatu 😒
@11miuska11 hm teraz som 10ty deň cyklu, začnem merať BT asi od zajtra a duph. si posuniem o nejake 2-3 dni. Ak mi vyjde cyklus bez ovulky tak ho úplne vysadím na bud. mesiac. Ja som povedala sestričke u dr, že duphaston už vysadím tak išla za dr sa popýtať a tá hneď že určite nie keď mi tak upravil cyklus. A dala k tomu ten inofolic. No veď uvidím tento mesiac teda, ešte musím naštudovať tie grafy na BT nech z toho nie som jeleň potom 😀 ale ďakujem za rady 🙂
@julka82 potom, ked budes mat pocit, ze to je ovu, tak mi napis, ja sa ti na to pozriem 😀 drzim palec 🙂 ano, dufik cyklus na oko upravi, ale to je snazilke tak na dve veci...aj HAK upravi cyklus pekne 😀 😀
@11miuska11 super ďakujem si zlatá, ráno začínam s meraním 🙂
@julka82 veru aj ja som zacala tento mesiac s meranim BT hoci som bola voci tomu skepticka a po pravde prislo mi divne pchat si dnu teplomer ale nakoniec som rada ze som to zacala robit...myslela som ze neovulujem ale vdaka BT som zistila ze som ovulaciu mala takze som sa veru aj potesila 😅 neviem sice ci ju mavam kazdy mesiac ale snad sa mi to podari odhalit pomocou merania BT
@julka82 ak chces nieco o BT nastudovat tak tu mas link http://www.fertility.sk/sk_SK/plodnost-a-zdravi...
@julka82 ahoj daj si 70 stranu tam som o tom písala...no takto...dufaston som brala skor 3 mesiace....nemala som žiadny hlien bola osm uplne suchá... staršneee ma boleli vaječniky čiže som nevedela ekdy je ovu a boleli každý den takže fakt od veci zistit kedy je ovu....potom ani neviema ko ma babeny moja .-)))oni evedia ktoré navnadili aby osm emrala BT začala som merat....fuuuu ovulka nikde anovulačný cyklus Bt skákala raz hore potom dole noo čistýýý anovulák....tak soms a nahnevala vysadila ho!!!!!!!! doktor mi ho nasadil od 15 dc....lenže ja mám 40-43 dnový cyklus a zistila osm že ovulku som teraz mala na 29-30DC!!!!čiže mi netsihlo dozret vajičko a bol nasadený dufaston!!!a dal mi ho pred ovu a pritom dobre evdel že mam 40 dnový cyklus ale cchelmi ho skrátit a ked som sa opýtala či mi blokne ovu povedal nie!!!!pozri si važne predchzádzajuce strany a je tam aj graf s dufastonom a bez neho....
@julka82 dufatson ti zablokuje ovulaciu ked ho nasadiš pred ovu tak ako mne...nasadený na 15 dc a ovu nikde....merala som bt tento mesiac vysadila dufaston sprostý ovu na 29 dc....prikladam garfy s dufastonom a bez neho...
s dufastonom http://www.womenzone.cz/uzivatelka/BIANCA27/gra... jasny anovulak
bez dufastonu http://www.womenzone.cz/uzivatelka/BIANCA27/gra... krásna ovu.....
@taja27 ahoj mne moj Dr, nasadil duphaston az na 28, DC cize nechapem preco vsetky baby co citam ho uzivaju uz na 15DC. potom sa cuduj svetu ze nemaju ovulku
@anuska3107 nechápem ani ja čo máme potom idiotov za doktorov!!!! ja keby nemam net a baby tu tak ho berem doteraz a snažime sa uplneeeeeeeeee zybtočneeeee
@ennynka dakujem za link
@taja27 @anuska3107 baby ale ja si fakt myslím, že aj keď beriem duph. od 15 dňa, aj tak mám ovu. Bolesti mávam od 12 do cca 16 dňa - stupňujú sa a potom zmiznú a jasný výtok v priebehu týchto dní. Preto si to myslím. No ale uvidíme po meraní. Len zajtra je už 11ty deň cyklu, tak som mohla merať skôr, nevadí uvidím čo výjde 🙂
@taja27 no ja sa tiez viac dozviem tu ako od mojho doktora. ja som teraz nasadila prvy mesiac a dal mi to koli uprave cyklu na 5 dni po dve tabletky, som mu povedala, ze nemozem ostat tehotna. len nechapem tiez preco tak neskoro mi ho dal. ani neviem kedy mam teraz dostat
@anuska3107 aj mne ho dal na skrátenei cyklu a na otehotnenie!!!
@julka82 no mna straššne boleli vaječnikyy neskutnočneee a hlein žiadny aby osm sa riadial podla neho že ekdy je ovu..no pozri stači kuk na ovu moju na BT ako skáče ...škodi pečeni aj t ma bolela...kukni pribalový leták...
@anuska3107 no ja osm ho mala brat dovtedy pokým nepride ms!! ta prišla na dáky 30 den vždy....čiže mi skrátil cyklus na 30 dni ale bez ovu....
@anuska3107 3 - 5 dní, ale hneď ako som nasadila inofolic to bolo na 24 deň cyklu, čiže v posledný deň užívania duphastonu, dostala som ms hneď o dva dni
@taja27 no vidis... ja iba 5 dni
máš brat ano? hm ved ty si možno ppo vou..kolko máš cyklus?ako dlhý mylsim
@julka82 dost skoro nie? ja uzivam nosifol, ten je podobny inofolicu akurat, ze nosifol absahuje viac vitaminov. no uvidim co to somnou spravi. ja som bola prekvapena, ze mi ho predpisal lebo moja mama ho uzivala tiez akurat, ze ona mala menopauzu
@anuska3107 ak myslíš, že som dostala dosť skoro ms tak áno na 26ty deň, ale myslím, že to je dôkaz ako inofolic funguje. Jednoducho to niečo robí 🙂 .
@taja27 zobrala som do rúk minuloročný mens. kalendárik, do novembra som nebrala nič a mala som cyklus cca 32-33 dňový, takže brať dup. od 15 dňa je asi naozaj blbosť. No veď ja to poriešim, len ak sa mi nedostaví menzes a to opäť rozhádžem tak ma dr uškrtí 😀 . Ale tak za pokus to stojí určite.

@sarafortuna no odpadnem a na kolky den teda bola?