icon

Intrauterinná inseminácia - pocity

brmbola
7. okt 2014

Ahojte dievcata, mam za sebou prvu IUI a som strasne nedockava aky bude výsledok. Mali ste nejake príznaky ked vam IUI vysla, alebo ste to zistili az testom alebo krvym testom?

arat321
17. nov 2014

@zuzicek88 ja tiez mam ist 25-teho a MS cakam 28 😀 cikat ja uz skor nebudem, predtym som ocikavala papieriky kazdu chvilu, toto uz mam za sebou skoda penazi a to sklamanie zakazdym ani nehovorim 😒 ja pockam pekne na MS, pokial budem mat do 25-teho aj nejake priznaky tak pojdem aj na krv. Inak chodim do Heliosu a ty?

zuzicek88
17. nov 2014

@arat321 ja chodim do GYN-FIV a zatial som spokojna,uvidime,co bude dalej....uz iba tyzden ,inak strasne rychlo mi to ubjeha

arat321
18. nov 2014

@zuzicek88 to je kde,? Mne to vôbec nebeží rýchlo, práve naopak, neviem prestať počítať dni, je to na nervy lebo sa bojím, keď zas nič.... ☹ nič sa nedá robiť len pevné nervy 😖

zuzicek88
18. nov 2014

@arat321 GYN-FIV je v Bratislave a vies u mna je to tak,ked sa tesim,alebo myslim pozitivne,prave vtedy to nedopadne dobre,takze ani teraz tomu moc neverim,ze sa to podarilo,ked sa podari,budem stastna,ked nie,nebudem as tak moc sklamana....

carmmen
19. nov 2014

Tak baby nevydrzala som a dnes som si spravila test (11 dni po IUI) bol snehobiely ☹ ach jaj.

zuzicek88
19. nov 2014

@carmmen neboj sa,to je este skoro,nic to neznamenaaaa,hlavu hore a dnes budeme mat krasny den vsetky 🙂

arat321
19. nov 2014

@carmmen ešte nič nie je stratené , oni tam síce píšu, že už po pár dňoch vieš zistiť,či si tehu ale aj ja si myslím, že je to ešte skoro, treba počkať na mrchu

arat321
19. nov 2014

@zuzicek88 snažím si nahovárať to isté 😉

zuzicek88
19. nov 2014

@arat321 si zlata,ale aj ja by som to nevydrzala mat doma tehu test a nevyskusat hihi

carmmen
19. nov 2014

Baby dakujem za povzbudenie 🙂 verim ze sa to podari.

carmmen
19. nov 2014

@zuzicek88 ved to rano otvorim suflik a test na mna pozeral. Tak som to skusila, dufala som, ze ta ta ciarocka bude

lussya
19. nov 2014

Ahojte baby, tak sa pridavam ku vam. 10.11. som bola na druhom iui. Chodime do ferticentra. A som strasne nedockava... Dneska som si urobila test a po dvochminutach tam bola taka slabucka ciarka. Ale teho priznaky nemam ziadne, len mi je dost zle. Aj som vracala, ale tak tazko mi je od zaludka... tak verim, ze to uz vyjde... ak nie, nic sa nedeje... budeme skusat dalej....

arat321
20. nov 2014

@lussya to vyzera nádejne držím palce 🙂 ja som bola 11.11. tiež na druhom ale nemám ani náznak nejakého príznaku 😒

janikajanka
20. nov 2014

@lussya ahoj, prosim ta aky mate problem ked si zvolila iui? Ja mam za sebou neuspesne ivf a rozmyslam ze by som skusila iui. Dakujem

carmmen
20. nov 2014

Tak mne mrcha dnes dnes dorazila ☹ este nie v plnej parade, ale dorazila. Tak dalsi mesiac vyskusame znova.

lussya
20. nov 2014

@arat321 diki. Dufam, ze to vyjde.
@janikajanka no my sme obaja zdravi, ale uz dva roky sa nedari otehotniet. Takze nevedia pricinu neplodnosti...
Preto iui, ak fo nevyjde, tak az potom ivf.

ericka2503
20. nov 2014

@janikajanka myslela so,že keď sa nedarí otehotnieť,sa skúsi iui a až potom sa ide na zložitejšiu,náročnejšiu a myslím,že aj percentuálne viac úspešnejšiu metódu počatia-ivf,nie naopak,keď niekomu navrhnú hneď ivf,asi nepredpokladajú úspech pri iui,či sa mýlim?

janikajanka
20. nov 2014

@ericka2503 ja neviem, su aj baby ktorym ivf nevyslo a iui sa podarilo. Pri ivf je problem trafit stimulaciu a odber aby bolo vajicko zrele. To je moj pripad.

ericka2503
20. nov 2014

@janikajanka tam by sa nemalo" triafať" 🙂,tam sa všetko presne sleduje,priradia Vám aj koordinátorku,s ktorou ste v kontakte aj telefonicky.podľa sona a odberov,ktorých je niekoľko počas celej stimulácie,lekári vedia,či hormóny pridať,ubrať,po dozretí vajíčok,ktoré obdeň sledujú sonom,lekár presne na deň naplánuje odber,už s približným odhadom počtu vajíčok,po odbere sa zistí presne,ktoré sú vhodné...nie som lekár,ani oborník,ale takto nejako to prebieha,úspešnosť snáď aj viac ako 50%,pri iui asi 12%,neviem presne.ale možno je aj takýto postup,že najskôr ivf,potom iui,možno vtedy,keď už žena vyčerpala všetky" platené"pokusy ivf a ďalšie financie musia našetriť,alebo už nechce podstupovať takú fyzicky a psychicky náročnú cestu za bábom a zároveň to nechce úplne vzdať...držím palce,aby Vám to vyšlo,tak ako si želáte,verím,že je to ťažké.

janikajanka
20. nov 2014

@ericka2503 ver mi, viem o com hovorim, mam za sebou niekolko pokusov... dakujem

janikajanka
20. nov 2014

@lussya tak drzim palce 🙂

ericka2503
20. nov 2014

@janikajanka v Helios Martin si myslím,že sú najlepší,chcela by som Vás povzbudiť,nie je to márne,hovoria za nich výsledky

arat321
21. nov 2014

@carmmen jooj to je mi ľuto 😢

arat321
21. nov 2014

aj ja viem tak, že najprv je IUI, pretože sa predpokladá,že obaja sú zdraví a problém je trafiť ovuláciu, každopádne je to len na samotnom vajíčku a spermii. Aj to doporučujú len pokiaľ máte dobré výsledky, pokiaľ je problém inde hneď navrhujú IVF, teda vlastne ich tam oni spoja dokopy lebo tým dvom huncútom sa to nedarí. Nám osobne odporúčili možnosť IUI nakoľko moja funkcia vaječníkov je ešte ako tak dobrá a ovuláciu mám zakaždým potvrdenú a manžel má relatívne dobrý spermiogram, až na morfológiu, čo je vlastne náš problém. Zrejme vždy dobehne k vajíčku tá spermia, ktorá má zlý tvar a preto nedojde k oplodneniu, tie dobré tam nevedia trafiť, mrchy 😀 a to majú dobrú pohyblivosť aj rýchlosť . Čo Vám poviem je to na zlosť 😠 Ďalšie IUI nám nedoporučili ale už rovno IVF, nakoľko my už nie sme najmladší a nemáme čas na ďalšie pokusy. Ale aj ja som tu čítala o kočkách ktoré vraj boli na tom v opačnom poradí, čo fakt nemá logiku a potom otehotneli. Osobne si myslím, že je to súhra zdravotných faktorov + psychika. Každý máme iný problém a pravdou je, že aj motyka občas vystrelí. Napr. aktuálny príbeh brata mojej kolegyne z práce. Sú spolu 15 rokov, samo chceli bábo ale kočka bola chorá. Povedali im, že oni nikdy nebudú mať deti, takže oni si vôbec nedávali pozor, veď načo. Pred 4 mes sa im po tých rokoch narodila malá, čiže teraz majú krásne a zdravé dievčatko. Inak obaja už tahajú na 40-tku. Takže kočky nevzdávať sa 🙂

arat321
21. nov 2014

@ericka2503 teda aj nám to bolo tak povedané, žiadne triafanie, toho už mám tak akurát dosť 😲

zuzicek88
23. nov 2014

@carmmen ahoj moja,citam tu,ze si dostala ms,je mi to naozaj velmi,velmi luto,ale ved nic nie je stratene,bojujeme dalej ja este zajtra a v utorok idem na krv,doteraz mi to tak uzasne rychlo ubiehalo,no ak sa blizi vecer,normalne mam scvrknuty zaludok

zuzicek88
23. nov 2014

@arat321 ahoj,chcem sa podakovat za povzbudenie,ja mam 38 a manzel 41 ,teraz sme boli na prve IUI v utorok idem na krv,teraz si mi dala nadej vdaka

arat321
23. nov 2014

@zuzicek88 tak my sme rovnako stare 😉 , ja mam 38 a manžel 40 🙂 držím ti palce, budem na teba myslieť v utorok, ja som sa rozhodla , že nepojdem na krv, nemam žiadne príznaky a MS má prísť v piatok, tak počkám.

carmmen
23. nov 2014

@zuzicek88 dakujem za povzbudenie. Jasne ideme dalej. Do Vianoc stihneme este jedno IUI. Drzim palce, aby to aspon tebe vyslo. Ubehlo to aj mne rychlo.

jenns
23. nov 2014

@zuzicek88 ahoj, my sme sa prednedavnom bavili v "pipinach z GF" ..tak uz mas prve IUI? Zajtra moc drzim palce, nech ti z krvi potvrdia tehotenstvo
Ja som este nie tak daleko, idem 12.12. na laparku (lebo vsetky vysledky su zatial super, tak nech mam jasno aj v tomto)
Jo a sme rovnako stare 🙂