Intrauterinná inseminácia - pocity
Ahojte dievcata, mam za sebou prvu IUI a som strasne nedockava aky bude výsledok. Mali ste nejake príznaky ked vam IUI vysla, alebo ste to zistili az testom alebo krvym testom?
Tak baby nevydrzala som a dnes som si spravila test (11 dni po IUI) bol snehobiely ☹ ach jaj.
Baby dakujem za povzbudenie 🙂 verim ze sa to podari.
Ahojte baby, tak sa pridavam ku vam. 10.11. som bola na druhom iui. Chodime do ferticentra. A som strasne nedockava... Dneska som si urobila test a po dvochminutach tam bola taka slabucka ciarka. Ale teho priznaky nemam ziadne, len mi je dost zle. Aj som vracala, ale tak tazko mi je od zaludka... tak verim, ze to uz vyjde... ak nie, nic sa nedeje... budeme skusat dalej....
@lussya ahoj, prosim ta aky mate problem ked si zvolila iui? Ja mam za sebou neuspesne ivf a rozmyslam ze by som skusila iui. Dakujem
Tak mne mrcha dnes dnes dorazila ☹ este nie v plnej parade, ale dorazila. Tak dalsi mesiac vyskusame znova.
@arat321 diki. Dufam, ze to vyjde.
@janikajanka no my sme obaja zdravi, ale uz dva roky sa nedari otehotniet. Takze nevedia pricinu neplodnosti...
Preto iui, ak fo nevyjde, tak az potom ivf.
@janikajanka myslela so,že keď sa nedarí otehotnieť,sa skúsi iui a až potom sa ide na zložitejšiu,náročnejšiu a myslím,že aj percentuálne viac úspešnejšiu metódu počatia-ivf,nie naopak,keď niekomu navrhnú hneď ivf,asi nepredpokladajú úspech pri iui,či sa mýlim?
@ericka2503 ja neviem, su aj baby ktorym ivf nevyslo a iui sa podarilo. Pri ivf je problem trafit stimulaciu a odber aby bolo vajicko zrele. To je moj pripad.
@janikajanka tam by sa nemalo" triafať" 🙂,tam sa všetko presne sleduje,priradia Vám aj koordinátorku,s ktorou ste v kontakte aj telefonicky.podľa sona a odberov,ktorých je niekoľko počas celej stimulácie,lekári vedia,či hormóny pridať,ubrať,po dozretí vajíčok,ktoré obdeň sledujú sonom,lekár presne na deň naplánuje odber,už s približným odhadom počtu vajíčok,po odbere sa zistí presne,ktoré sú vhodné...nie som lekár,ani oborník,ale takto nejako to prebieha,úspešnosť snáď aj viac ako 50%,pri iui asi 12%,neviem presne.ale možno je aj takýto postup,že najskôr ivf,potom iui,možno vtedy,keď už žena vyčerpala všetky" platené"pokusy ivf a ďalšie financie musia našetriť,alebo už nechce podstupovať takú fyzicky a psychicky náročnú cestu za bábom a zároveň to nechce úplne vzdať...držím palce,aby Vám to vyšlo,tak ako si želáte,verím,že je to ťažké.
@ericka2503 ver mi, viem o com hovorim, mam za sebou niekolko pokusov... dakujem
@lussya tak drzim palce 🙂
@janikajanka v Helios Martin si myslím,že sú najlepší,chcela by som Vás povzbudiť,nie je to márne,hovoria za nich výsledky
aj ja viem tak, že najprv je IUI, pretože sa predpokladá,že obaja sú zdraví a problém je trafiť ovuláciu, každopádne je to len na samotnom vajíčku a spermii. Aj to doporučujú len pokiaľ máte dobré výsledky, pokiaľ je problém inde hneď navrhujú IVF, teda vlastne ich tam oni spoja dokopy lebo tým dvom huncútom sa to nedarí. Nám osobne odporúčili možnosť IUI nakoľko moja funkcia vaječníkov je ešte ako tak dobrá a ovuláciu mám zakaždým potvrdenú a manžel má relatívne dobrý spermiogram, až na morfológiu, čo je vlastne náš problém. Zrejme vždy dobehne k vajíčku tá spermia, ktorá má zlý tvar a preto nedojde k oplodneniu, tie dobré tam nevedia trafiť, mrchy 😀 a to majú dobrú pohyblivosť aj rýchlosť . Čo Vám poviem je to na zlosť 😠 Ďalšie IUI nám nedoporučili ale už rovno IVF, nakoľko my už nie sme najmladší a nemáme čas na ďalšie pokusy. Ale aj ja som tu čítala o kočkách ktoré vraj boli na tom v opačnom poradí, čo fakt nemá logiku a potom otehotneli. Osobne si myslím, že je to súhra zdravotných faktorov + psychika. Každý máme iný problém a pravdou je, že aj motyka občas vystrelí. Napr. aktuálny príbeh brata mojej kolegyne z práce. Sú spolu 15 rokov, samo chceli bábo ale kočka bola chorá. Povedali im, že oni nikdy nebudú mať deti, takže oni si vôbec nedávali pozor, veď načo. Pred 4 mes sa im po tých rokoch narodila malá, čiže teraz majú krásne a zdravé dievčatko. Inak obaja už tahajú na 40-tku. Takže kočky nevzdávať sa 🙂
@ericka2503 teda aj nám to bolo tak povedané, žiadne triafanie, toho už mám tak akurát dosť 😲
@zuzicek88 ahoj, my sme sa prednedavnom bavili v "pipinach z GF" ..tak uz mas prve IUI? Zajtra moc drzim palce, nech ti z krvi potvrdia tehotenstvo
Ja som este nie tak daleko, idem 12.12. na laparku (lebo vsetky vysledky su zatial super, tak nech mam jasno aj v tomto)
Jo a sme rovnako stare 🙂

@zuzicek88 ja tiez mam ist 25-teho a MS cakam 28 😀 cikat ja uz skor nebudem, predtym som ocikavala papieriky kazdu chvilu, toto uz mam za sebou skoda penazi a to sklamanie zakazdym ani nehovorim 😒 ja pockam pekne na MS, pokial budem mat do 25-teho aj nejake priznaky tak pojdem aj na krv. Inak chodim do Heliosu a ty?