Iscare Martin - cena
Zienky, prosim vas.. ideme prvykrat s muzom na umele op.
Ja uz som taka popletena z tolkych informacii. Boli sme na 1.konzultacii, potom vybrat lieky a kratky protokol.. uz si picham Gonal, 15.3. idem na prvy ultrazvuk... potom cca po tyzdni (ak pojde vsetko podla planov) na odber oocytov...
Ale co bude dalej?? Kolko to vsetko bude stat €?
Lieky a injekcie zatial 300€
Spermiogram 30€
No po tych prispevkoch, co tu citam sa mi to len mota v hlave ;) cena zalezi od toho, kolko oocytov sa podari odobrat??? Ci?? Baby, poradte prosim, nech na to nemyslim stale,.. bo to mi nepridava na psychike ;(
@katharines ale to nie je v poriadku podla TVOJHO nazoru. Nikdy by som si nedovolila tvrdit ze moj je ten jediny spravny. Je to len nazor, ale v takychto temach si zeny vymienaju nazory na centra, postupy, procedury, zdielaju uspechy, pozaluju sa z neuspechmi. A napisat takejto zene ako zle robi atd, je tost krute a necitlive. A este : nie kazdy je nabozensky zalozeny a take veci proste riesit nebude nikdy. Ani citat Humanae Vitae to mi ver. Ja som jedna z nich. A jedine co lutujem ze somnesla na IVF skor, mohla som byt stastna ovela skor.
@ceklis Ked sa pytas, tak odpoviem, i ked otazka je zle polozena. V procese IVF sa totiz pod palbou hormonov uvolni viacero vajicok, ktore sa nasledne oplodnia na Petriho miske. Pocatie sa definuje ako splynutie vajicka a spermie (zakladne poznatky z biologie) a vajicko sa zacina delit, alebo aj nie. Potom u deliacich sa nasleduje selekcia, vklad, zamrazenie, ... alebo znicenie, vyskum..., pretoze ak ma niekto napr. 12 embryi, je zjavne, ze ich vsetky nevynosi, ak by bol ivf proces uspesny napr. na 2.- 3. Cyklus a porodila by, i ked su zivotaschopne. Mnohe vsak dietatko nevynosia, a nie je iste,.ci by prirodzene aj pocali, kvoli problemu, ktory sa len prekryva a neriesi primarne. Ako by si ty nazvala tuto manipulaciu s ludskymi embryami? Toto totiz prirodzene nenastava! Nie v takom obrovskom rozsahu a nie tak casto. O psych. A fyz. Zatazi na zenu, ani nehovorim. Ak o niecom nevies v prirodzenom procese, a nie IVF, ako to moze byt vrazda ak tam nie je priamy umysel ako pri pouziti tabletky "PO"?
@ingelika78 vyjadrila som to, co povazujem za dolezite. Mas vari pocit, ze branim tebe, alebo inym zdielat tvoje skusenosti? Tato tema pre mna zapadla pred mesiacom.
@katharines keď zapadla, prečo máš potrebu stále pisat o niečom, čo ti tu už viaceré napísali, že nemáme záujem o takýto typ názoru.
Tých 12oplodnenych embryii je asi tak koľko % z celkových pokusov o ivf??? Minimálne a ja si myslím že tak max do 5% a aj to je veľa. Ja budem rada ak sa nám podarí 1-2 oplodniť a spravím všetko preto aby prežili a prišli na tento svet! A ešte raz, sme dospelé osoby a mame právo na vlastne rozhodnutia a názory. Skús sa prosím zamyslieť nad tým ako komunikujes! Si trochu mimo toho celého a naozaj nikto z nás nemá o tento druh komunikácie záujem. Každý inteligentný človek by to pochopil. Sú tu diskusie, kde sa názory tvojho typu riešia, tak nech sa páči, tam sa stretneš aj s porozumením.
@ceklis odpovedam 😉
@katharines
Presne.Teba podla mna bije dost palica menom ZIVOT.
Ahojte spolubojovníčky. Momentálne podstupujem IVF v Martine. Zaujímalo by ma, ktorý DC ste mali odber. Mne to stále nejako posúvajú na poslednom ultrazvuku mi povedali, že odber bude pravdepodobne v stredu 23.5. (19 DC) je to normálne? Ako prebieha odber? Treba si niečo zo sebou doniesť? Treba sa aj vyholiť?
@jojka83 ahoj, ja som mala odber tiež na 19dc... tiež som bola skeptická ale oni vedia čo robia 🙂 na odber som si nič neniesla len jednu vložku, dostala som košielku a išla som na izbu... musíš byť oholená áno... napichnu ti žilu a pomaly ak tam budeš s viacerými budu vas volať... lahneš na kozu, daju ti oblbovak a už nič nevieš 😀 cele to trvá 10-15 min, potom sa preberieš, ležíš, po hodine sa možeš napiť, pochodiť si, povedia ti kolko vajok zobrali a ideš dom 🙂
@vyhuelka jej super dúfam, že to aj nám vyjde na prvý krát. Ja som mala na jednom vaječníku edometrióznu cystu pri operácii mi museli zobrať aj kúsok vaječníka. Takže ten vaječník nereaguje vôbec vraj tam mám tri folikuli ale veľmi drobné. Druhý je OK cca. 10 folikulov jeden taký väčší ostatné menšie...tak neviem či je to dobre či nie. Doktor zdravý vaječník pochválil, ale keď mi volali kvôli výsledkom z krvi tak mi koordinátorka povedal "no ide vám to pomaličky hore, ale dávku už zvyšovať nebudeme" tak neviem čo si mám o tom myslieť. No uvidím čo povedia zajtra. Neostáva nič iné len čakať.
@jojka83 no a na kedy ti vychádza odber? teraz niekedy? lebo mňa potom už tie posledné dni fakt začalo brucho dosť bolieť, to z toho asi že tam bolo veľa vajíčok, cela som bola nafuknutá, už som chcela mať po tom 😀 no a vklad som mala potom o 5 dní teda na 24dc.... normálne cykly som mávala 26-28 takže už na vklad som išla s tým, že ma bolí brucho ako na MS 😀
@jojka83 nedostaneš lebo oni ti riadia cyklus tými liekmi neboj sa, ja som mala tiež takéto obavy 😀 áno berie sa potom progesteron, vkladá sa vaginálne... nahrádza vlastne funkciu žltého telieska, do stredy ešte času dosť, počkaj mi napíšeš ako ťa všetko tlačí a už chceš mať po 😀
@vyhuelka no uvidím ako to bude ďalej prebiehať.....keď sa tak trošku pozorujem tak cítim, že ma akoby pálili bradavky ale nič viac.... už by som chcela mať pokoj od injekcii pichám si ich z veľkým odporom už. Za posledný rok som si injekcii do brucha užila viac než dosť... pri týchto je dobré aspoň to, že neostávajú modriny ale vpichy vidno riadne...
@vyhuelka tak bola som na kontrole. Pichli mi nejakú injekciu, krv nebrali - vraj v sobotu neberú. A odber mi zase presunuli na štvrtok resp. piatok stým, že mám prísť v utorok. Najväčší folikul mal 17 mm potom 14, 13, 7... 15 DC je to ok? Ake veľké majú byť folikuly pri odbere?
Už som zúfala sa neviem dočkať a bojím sa že ma prestimulujú
@jojka83 dobre robíš 🙂 neboj sa určite to výjde 🙂 ani ja som neverila že sa to podari na prvý šup a vidíš 🙂 po tolkých mesiacoch sklamania to raz výjde 🙂 som zvedavá čo zajtra 🙂 potom dám vedieť 🙂 áno a je to super, keď som maličké prvýkrát videla už v takej tej ľudskej podobe ako sa tam hýbe som sa u dr až rozplakala 😀 je to neskutočné veru 🙂
@jojka83 ahoj 🙂 ďakujem áno, no sono bolo také rýchle ale videla som ho na chvíĽu aspoň 🙂 dr nechcel moc presvecovať že nabuduce ho pomerá celé aj orgány a tak 🙂 pozeral ma zospodu či je to tak ok a brali mi krv na genetiku tak budem čakať na výsledky 🙂
ty ideš zajtra však ? 🙂 pocity sú aké? 🙂

@katharines každý z nás je tu dospely a ma právo!!! na vlastne rozhodnutia. Kto dáva tebe právo pisat, že “niečo” nie je v poriadku? Ty si kto? Mame vlastný názor a ten sme získali vlastným štúdiom a zisťovaním údajov a ten tvoj si nechaj pre seba! Nikoho totiž nezaujíma. Presne tak ako teba nezaujímajú názory druhých! Sama píšeš niečo, čo nevies rešpektovať u druhých, tak prosím ta, vypni sa odtiaľto a chod robiť osvetu niekam inam.