icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

gaga83
21. nov 2012

Ahoj baby,ďakujem za podporu. Nepoteším vás 😢 testy dopadli zle, ani jedno embryo zo 6 nebolo zdravé,, našli viac genetických chýb tak transfer nebude. Asi do úvahy pripadá ešte raz pokus ivf s PiGD alebo darované vajíčka. V piatok ideme do Mt aby nám povedali čo bude ďalej. Neviem čo budeme robiť keď to stojí riadne prachy a neviem kde ich zoberieme. Som stoho dosť zničená, čakala som že aspoň jedno bude dobré na vklad.

stella25
21. nov 2012

@poppy28 tak aj mne povedali ze som ok, a uz som objednana aj na genetiku aj na hematologiu. Obavam sa, ze chyba niekde je aj vo mne skryta :(

pempusik
21. nov 2012

@gaga83 och tak to mi je luto :(. chcela som sa este spytat, preco uvazujes nad darcovskymi vajickami? myslis, ze tie tvoje su tak nekvalitne?
@stella25 a inak baby, nemoze byt chyba prave v spermiach? nam doki poveal, ze poskodena spermia nemoze oplodnit vajicko, takze aj keby dosli k spojeniu, tak ten zarodok nikdy nemoze prezit.

poppy28
21. nov 2012

@lenocka004 no urcite skus aj skor ja by som tiez tak dlho nevedela cakat 🙂 ale urcite dopadnu v poriadku neboj sa a super ze mas aspon tych dalsich 5 🙂
@rachel36a no nieco mi o tom hovor na ivf sa to rata na roky kym sa to podari je to des co narobime hadam nebudem rodit v 40 ☹ a super ze sa tu mozes aj poradit a navzajom ked sa tu vieme podporit je to super niekedy len my chapeme ake to je, muzi to tak nevedia precitit ked to nemusia podstupovat a hlavne ich roky netlacia 🙂

poppy28
21. nov 2012

@gaga83 no nam povedali ze odkedy si pichas druhe injekcie tak uz nie ale boh vie ako to je, mozno musi byt len chraneny koli infekcii a po transfere uz nie aj koli stahom aby sa udrzalo si myslim

poppy28
21. nov 2012

@gaga83 juj to je skoda ani neviem co povedat musi to byt hrozny pocit ale treba dufat ze nejaka sanca je aby sa to podarilo neboj drzim palce moc

poppy28
21. nov 2012

@stella25 no dufam ze nie ale mozno ak by na nieco prisli vedeli by to aspon odstranit ☹

chantalle
21. nov 2012

@gaga83 Ahoj, tak to ma skutocne velmi mrzi.......:(((((((

stella25
21. nov 2012

@pempusik no my mame problem aj so sperimiami samozrejme. Len pri kazdom oplodneni sa pekne do 5 dna vkladu vyvijali a delili, a embriologicka vravela ze su pekne. Tazko povedat. Musime im len verit, ved oni sa v svojej praci vyznaju. Ale ideme dalej na vysetrenia, tak dufame, ze sa pride na koren veci 🙂 . Ja som v tomto stale optimista, inak by som si to hodila.

pempusik
21. nov 2012

@stella25 jj, clovek to musi brat tak troska s nadhladom. lebo cim viac sa do toho zamotava, tym je to horsie. a vies co, ja uz ani neorganizujem ziadne vysetrnia z vlastnej iniciativy. aspon teraz. radsej toho vediet menej. a hlavne ak pocujes z kazdej strany, ze je vsetko ok :/

rachel36a
21. nov 2012

@poppy28 mi hovor, ten môj si myslí že načo sa stresovať, že raz sa to podarí a neuvedomuje si že už mám po 40 -ke...

poppy28
21. nov 2012

@rachel36a no tak to uz je dost tak najvyssi cas aby to vyslo nie? 🙂 ale oni to nepochopia a kolko to uz skusate?

gaga83
21. nov 2012

@pempusik
@chantalle Ďakujem baby, ste zlaté že ma podporujete.

skaredekacatko
21. nov 2012

gaga83 je mi to luto,dufam ze unas bude aspon zopar embrii po genetickej stranke v pohode.

rachel36a
21. nov 2012

@poppy28 s terajším mužom cez dva roky, triktát tehu ale všetky skončili potratom v prvom trimestri

skaredekacatko
21. nov 2012

Baby kedy mam prisť s tym poloplnym mocovymmechurom az pri vklade,niejak som si to nezapamatala. A pred narkozov nemozem ani vodu pit? Zapamatala som si len ze nic nejest od polnoci ani zuvacku ale tu vodu neviem, ci ano alebo nie.

lubka0506
21. nov 2012

@skaredekacatko pred vkladom s poloplným alebo plným močovým mechúrom ! ...a pred narkozou ani nepit ani nejest! 😉

skaredekacatko
21. nov 2012

@gaga83 to je mi luto,ze sa to nepodarilo

lenocka004
21. nov 2012

@stella25 Ahoj, tak to na buduci rok budeme skusat viacere 🙂 A snad nam vsetkym rok 2013 prinesie stastie. Inu moznost nepripustam 🙂

andy982
21. nov 2012

tak ja tu som nova uz mame za sebou vstupny pohovot tak uvidime,idem na krv ked budem mat menzes,a podla horm.profilu sa roxhodne,my by sme mali mat ivf+pred.genetiku koli potratom,tak dufam ze rok 2013 bude pre nas uspesny na 100percent....

poppy28
22. nov 2012

@rachel36a a ides skusit nejake podrobnejsie vysetrenia? my pojdeme este len na druhy pokus uz ma aj sem tam prepadne depka ze co ak to nevyde najradsej by som isla hned teraz na to nech nemam cas premyslat nad tym 😒

rachel36a
22. nov 2012

@poppy28 ja už mám všetky vyšetrenia, už nemám ísť na aké... máme hormonálne profily + AMH hormón, hematológiu, endokrinológiu, infekčné, genetiku + genetiku plodu...

gaga83
22. nov 2012

Baby bola ste niektorá na reprodukčnej imunologi a kde?Ešte som rozmýšlala že by sme tieto vyšetrenia skúsili. Ja som síce bola na imunologii ale nič nezistili.Vie mi niektorá poradiť aké testy sa tam robia?

gaga83
23. nov 2012

@rachel36a ahoj ja mám presne taký istý problém- 3 krát potrat v 1 trimestri a zatial nič nezistili. Akurát nám teraz dopadli zle testy PiGD tak sme nemali vklad v 1 ivf.. My sme absolvovali genetiku, hematologiu, endokrinologiu, imunologiu.

stella25
23. nov 2012

@gaga83 ahoj, prosim ta a na imunologii sa co vysetruje? ako prebieha toto vysetrenie? Je to nejaky speci lekar imunolog, alebo klasicky, co ti napr. aj herpesy riesi?

stella25
23. nov 2012

@pempusik ja mam vsetky vysetrenia ok, co robia v centre a aj napriek tomu mam za sebou 3 neusp. IVF. Takze mi to vychadza tak, ze chyba musi byt aj niekde vo mne a musim to zistit. Kedze ideme uz ako samoplatci, nechcem tisice Eur vyhodit len tak.

pempusik
23. nov 2012

@stella25 no tak to je jasne, to by som aj ja pobehala este vsetky mozne vysetrenia. a chyba bola teda v spermiograme, ak tomu dobre rozumiem. mne sa ale zda, ze v iscare nerobia az taky dobry spg. pouzivaju tie nove referencne hodnoty, podla ktorych staci mat 4% morfologicky dobrych spermii. ale my sme mali predtym spermiogram, kedy sme mali 10% dobrych spermii a androlog nam napisal do papierov, ze odporuca ivf. ked sme prisli do mt, tak doki skonstatoval, ze spg je v poriadku, mozeme sa snazit prirodzene. tak ja uz neviem. ale zasa na druhej strane sa mi pozdava, ze hned nevypisuje blocky a hned necvakam peniaze. uvidime, co da tento cyklus, teraz stimulujem podobne ako na iui, ale teda skusime to po domacky.

poppy28
23. nov 2012

@rachel36a ty pana tak to riadne vela a to si behala po roznych doktoroch ci to ti robili v centre? a zistili nieco ci nic ?

poppy28
23. nov 2012

@stella25 stelly a kolko to vyjde ked si idete platit sami a ostavate na SK ci skusite CR vraj je to tam lacejsie ked si samoplatca

anika142
23. nov 2012

ahojte, mohla by som sa k Vam pridat?