Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@zuzulik85 inak mne to doktor ani nespomenul, ze je taketo vysetrenie. Ja neviem preco to hned nenavrhnu robit hned pred prvym pokusom. Ja som si az teraz dala robit to hemato (pred druhym pokusom) a zistili mi tu trombofiliu a hned mi dali fraxik pichat (od zaciatku stimulacie). Neviem, ci to ma nejaky suvis s uchytenim embrya, v podstate to vobec nevedeli zdôvodnit...
@zuzi20 ano,aj ine veci..hlavne sa jedna o bunkovu imunitu,ta je najdolezitejsie...vysvetkila mi to tak,ze ide hlavne o to ako prijme sliznica maternice cudziu bunku,ja som sa pytala ci je rozdiel aj napr. V tom,ze na vklad pojde s 3 emryjkom alebo s blastocystoj,tak mi povedala,ze aj to niekedy robi problem...takze uz len cakat na vysledky...
@zuzi20 ja som pred 1ivf nemala žiadne špecialne vyšetrenia. Niečo mi robila moja gynekologička a povedala, že som ok. a po druhom neúspešnom ET mi robili hysteroskopiiu. tam mi niečo našli, ale ani to vraj nebráni tehotnosti.. Ale tiež ma hneď napadlo, že prečo nerobia všetky možné vyšetrenia pred ivf. No ale beriem. každá žena má iné problémy a zvyčajne sa hľadajú riešenia až keď prídu problémy. Ja určite na to imunologické vyšetrenie pôjdem pred tretím ivf, keďže to bude posledné. Hradiť to potom v plnej sume tak na to peniaze nebudú asi nikdy. Dúfam, že na to vyšetrenie sa nebudem musieť trepať až do CZ.
@zuzi20 no doktorka nechcela predbiehat,ale su stavy ,ze sa neda nic robit..napr.zena moze otehotniet ale len prirodzene max.cez iui..ale zevraj tam uz vyjdd aj genetika zle,hematologia a pod....ono na jednej strane ked aj na nieco pridu bude rada,bude sa tonriesit a viem,preco nam vklady nevysli ale ja verim,ze som ok,len som jednoducho nebola spravne nadstavena psychicky na to 🙂 aj tebe drzim palce 🙂
@zuzi20 podrobnejšie výsledky hematológie nemám, ale z krvi mi z iscare mi rovno naordinovali ten fraxiparin. Aj doky spomínal, že zrejme počas tehotenstva sa mi dávka aj zvýši. No aj to bolo pre mňa prekvapením, že mám problém s krvou. Niekedy pri fraxíku som mala také problémy, že po pichnutí sa mi nechcela krv zastaviť, a stále som v mieste pichu krvácala. Celé to umelé oplodnenie je hrozne drahé a nechápem prečo poisťovňa prepláca iba 3 pokusy?! Veď my za to nemôžeme! 3pokusy, 3 šance to je veľmi málo! A pritom je to v poslednej dobe taký častý problém mnohých párov!
@zuzulik85 sranda je, ze mne koordinatorka vravela, ze u nich mi z krvi nic nevyslo, ale vysledky z hemato hovorili nieco ine, tak ako som si prisla pre recepty, hned mi to dali. Vsak uvidim ako to budem znasat. Prve ivf som isla bez toho a co ja viem ci to bude mat nejaky vplyv teraz na to...Mam pocit ze vsetko je to len metoda pokus-omyl 🙂
@zuzi20 ja som sa pýtala pri et dokyho či nemôžem s fraxíkom začať až keď sa potvrdí uchytenie embryjka, lebo mňa tie injekcie stresujú. A doky povedal, že radšej nech si pichám stále a že ak sa tehu potvrdí tak časom mi ešte dokonca dávku zvýšia. Tak určite to nejaký vplyv má, ale tiež si myslím že je to skôr hop alebo trop. Ja som úplne zdravá a mala som dacu, a aj tak 3ks embryjká sa vo mne neujali. Tak preto si začínam myslieť, že je to z veľkej časti o náhode.
@zuzulik85 aj ja som uplne zdrava (teda az na tu trombofiliu, co clovek ani netusi...), my mame tiez problem v zlom spg.Tiez som mala tri embryjka a neujali sa vobec. Je to asi fakt o nahode...Tak verim, ze to teraz vyjde. Ved maj lasky cas 🙂 Dokonca sa nam na rebriku usadil drozd a sedí na vajci, tak hovorim mužovi, že to je znamenie 🙂
@zuzi20 je pekné veriť takým znameniam.. no ja už ani na to neverím. Každý rok nám sadne bocian na komín, ja sa z neho vytešujem a hneď ma napadne, že je to znamenie.. A nič.. 😖
pred 2rokmi nám nad domom lietalo 5bocianov. Stále krúžili nad domom.. No škoda. Tak hádam to raz vyjde. Kedy že to ideš na to znova?
Prosim vas nemate mi predat niekto menopur???
@zuzi20 no, užijem ako užijem.. zošediviem do jesene.. sype sa na nás všetko z každej strany.. a všetko si pýta peniaze. Ja už šetrím kde sa dá aby sme prežili z mesiaca na mesiac. No keď sa darí tak sa darí. Takto zle to ešte nebolo. Ale verím že na jeseň, sa veci vyriešia a zas bude všetko ok. Držím ti silno palce, nech sa to už podarí. A čakám pozitívne správy o mesiac 🙂
@domuska11 Tak to je super info, že už robia imunologické vyšetrenie aj v Nitre. Mne ešte v decembri Galo hovoril, že to robí iba jedna žena v Ba ale je na materskej a inak v brne či prahe. Aj hovoril že oslovil viacerých či by to nemohli robiť, ale že mu nechodili odpovede. Tak asi sa veci pohli, to je super. Ako dlho to trvalo a čo presne ti robili?
Ahojte babenky...včera sme boli v Martine po cca 2 rokoch...podali sme žiadosť a čakáme a potom šup do tretieho kola...celý apríl som bola na Lúčkach prevetrať si maternicu...som oddychnutá a pripravená....držííííím vám všetkým palčeky....🙂 😉
@zuzulik85
@domuska11 baby inak ja nechapem, preco teda Galo nenavrhol aj mne to imunologicke vysetrenie, ked sme tam boli na prvej konzultacii... ved takisto sme boli po prvom neuspesnom pokuse, tak preco ma tam hned neposlal ?? Potom clovek len vymíňa platené pokusy pričom by mohol zistiť hned na začiatku, či je všetko ok.
@zuzi20 No to neviem. V decembri ešte nebol dohodnutý s nitrou na robenie imuno testov. No je pravda, že by to mohol navrhovať pri prvom neúspešnom ivf. úplne pred prvým ivf aj chápem, že by to nebolo najlepšie, lebo to by sa na to vyšetrenie čakalo aj pol roka. Ja sa začínam obávať, či niesom z tých, ktorých telo nepríjme vložené embryjka, že otehotnieť môžem iba prirodzene. To by bol ale problém, kedže s mužovými spermiami to nepôjde. Ach jaj. Určite na to vyšetrenie pôjdem. Veď skús sa dokyho na to opýtať. A možno s týmto termínom ivf počkaj 2-3mesiace, a skús tie imuno testy. Ak sa ti to takto dá?
@zuzulik85 ja už čakať nechcem...čas letí a človek starne...nechcem to moc odkladat. Ja som pred prvym ivf pol roka vybavovala vysetrenia. To ma ozaj aj na toto mohli hned poslat...Ja dufam, ze take nic nemam. A ty nemysli na najhoršie, to vôbec nemusí byť pravda. Ved to uchytenie embryjka je často aj o štastí , je to predsa len zasah do prirody...
@zuzi20 Ahoj...áno 2 roky som si dala oddych od všetkého....mala som 2 neúspešné IVF....a to ma dosť položilo...zmenila som stravovací režim....jedla som chlorelu a pila jačmeň...športovala som, zabávala som sa a jednoducho som vypla...prešiel rok no ja som sa ešte necítala na dalšie oplodnenie....dostala som odporúčenie od doktora že mám ísť do Lúčok tak som šla....dôvod bol ženská neplodnosť iného pôvodu...som maximálne spokojná a oddychnutá....a teraz šup do toho!!! držím ti palce...🙂
@zuzi20 ahoj zuzi, no ja som ms dostala 3.5., tak uz picham. Na prvej kontrole som bola dnes, tak je tam cca 10 folikulov...Od zajtra mam pichat aj Cetrotide, davku Gonalu mi nechali povodnu 125 j. V pondelok druha kontrola. Tebe ma ms prist okolo 14.5., vsak? Citim sa inak v pohode, nic ma neboli zatial....vela pijem, nepriberam, skor mam pocit, ze som nejake to kilo schudla....ale od vcera mam obcas take krce v prstoch na nohach...je to dost neprijemne a obcas sa mi zamota hlava, asi tlak nizky...musim zmerat.

Baby,my sme boli na imunologickych testoch v Nitre,teraz v utorok...6 tyzdnov sa caka na vysledky ..vysetruju hadam vsetko,celiakiu,bunkovu imunitu dost podrobne..kazdpopadne idem na druhe ivf v septembri a podla domtorky povedala,ze je to akurat ja keby bola potrebna nejaka liecba tak to ma stacit...Galo mi ju odporucil a aj vedela o mne ked som prisla do ordinacie hadam vsetko 🙂 vystrenie stoji 25 eur...