Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
@zuzi20 Tak to sa tam mozno v utorok uvidime 😉 Ja som tiez zacinala stimulovat v sobotu, drzim palce.
My sme si dali 6 cez IVF a 6 ICSI pre istotu, aj ked sprermiogram bol udajne ukazkovy a oplodnenych mame celkovo 7 vajok, cez ICSI 5 a ostatne IVF. Jupiii, tesim saaa, zatial ide vsetko tak ako ma. 😉
@shanis tak to je supeeer, dobra bilancia... 🙂 Hlavne nech preziju vsetky do utorka!! Ja som dnes pichla prvu, maturovala som nad tymi injekciami. Zda sa mi divne, ze ten menopur sa picha hned s takou pripravenou ihlou, vysaje sa s flasticky 225j a aj sa picha s tou istou ihlou vlastne, musela som si dezinfikovat tu flasticku. Tak som zvedava ako to pojde dalej...No ja tam budem skoro rano v MT, vklady byvaju asi neskor predpokladam, takze asi sa nestretneme... 😉
@zuzi20 Tesim sa ,ze si uz aj ty zacala, silno drzim palce 😉 Ja som mala Gonal pero, tak to bolo v pohodicke, len ten Cetrotide sme potom miesali, ale aj to sa v pohodke zvladlo...mne to vsetko pichal moj drahy, som ho nechala, nech sa realizuje a zapaja aj on, mal pri tom aj taky pocit dolezitosti...zlaty bol, som sa v duchu na nom chichunala.🙂Mne to velmi rychlo vsetko ubieha, nejako sa tym extra nezaoberam a neupriamujem pozornost len na toto, aby som sa nezblaznila potom z pripadneho neuspechu, beriem to vsetko tak "easy". 😉
Tak nech to pichanie zvladnes v pohodicke a mas vela peknych vajicok. 🙂
@shanis mne to picha tatko, on je doktor, tak ma najvacsiu prax. Aj menopur su take male jednorazove ihly, je to super, ani to clovek neciti. Cetrotide som ani nekukala, to su klasicke ihly? Ale sak aj ja sa snazim to brat tak v poho, chodim do roboty, prplem sa v zahradke s kvetinami a rajcinami, len aby pekne bolo a slniecko svietilo...Daj vediet potom, ako si zvladla vklad 🙂 drzim palec!
@zuzi20 Dakujem, moja. Dnes si idem volat do centra ako drobci rastu, dufam, ze sa drzia a prezili vsetci. 😉
Na kontrolu sme tam my vzdy prisli medzi 7,30 - 7,45 a bolo to v pohode. Len raz nam kontrola vysla na pondelok a to bol riadny masaker...boli sme 16ty v poradi 😀...ale islo to rychlo, musim povedat, ze to tam maju perfektne zorganizovane a vsetko frci tak ako ma. 😉
Ako sa citis, vsetko v pohodke? Nas trosku strasili, ze budu z tych hormonov u mna zmeny nalad, ale u mna to bolo skor naopak...bola som totalne kludna, vyrovnana..Skor teraz po tom odbere som nejaka citlivejsia, este ma pobolieva brusko a mam ho aj trochu nafuknute, ale hadam to coskoro prejde. 😉
@shanis no my budeme radi ked tam prideme do tej osmej 🙂 este na tom parkovisku to je parada, minule sme sa tam skoro pobili s jednym ujcom o miesto 😀
Zatial sa citim celkom v pohode, vsak som este len na zaciatku, ale pamatam si z minuleho pokusu, ze tiez ma po odbere pobolievalo brucho, som si ani sadnut nemohla tak schuti 😀 a na zachod ani pomysleeet... No co, volali z centra ako rastu drobci??
@zuzi20 Ahoj, ako bolo na kontrole? Vajicka pekne rastu? 😉
My mame uz po ET, vlozili krasnu expandovanu blastocysticku...tak uz len cakat.🙂 Co sa tyka samotneho ET, tak to bol iny zazitok....doktorka, koordinatorka a embyologicka boli neskutocne zlate, mile a tak spravne "prastene"🙂...az ma tam normalne rozplakali (v dobrom), tym svojim empatickym pristupom...velmi boli zlatucke. Patri im velka vdaka.
Inaj cestou do MT nam ponad auto preletel bocian....tak sme sa s drahym usmievali ako priblblí.😀
@putna Ahoj, presne tak, uz len cakat....🙂No zo 7mich olodnenych boli po PK dnes 4 blastocysty a ostatne rastli pomalsie, tym padom nie su vhodne na zmrazenie...tak sa nam zmrazia akurat tie 3 blastocysty. Vlozit sme si dali len jednu.
A tebe ta ziadost uz prisla? Aku mas poistovnu? Kedy predpokladas, ze zacnete? 😉
ahojte baby.....rozhodujeme sa ktoré centrum vybrať.....kam si pôjdeme pre náš druhý pokladík.....mám neskutočne veľa otázok 😀 😀 😀 Koľko Vás vyšlo cca IVF samozrejme + lieky....keď "išlo cez poisťovňu.....ako dlho trval celý "proces" od prvej konzultácie.....až po samotný vklad.....ďakujem za každú odpoveď
@shanis jeej to sa teším s tebou 🙂 no moje foliky su vraj ok, boli spokojni...Ja som myslela, ze tam bude doktor, ale bola tam ja neviem, ci doktorka, ci sestricka, ktora robila sono. Nepoznala som ju. Ale bola velmi mila. Kontrolu mam v piatok a dnes mi dali uz aj pichat cetrotide a od zajtra trochu znizili davky menopuru. Tak som zvedava ako to dopadne...Ty si bola kolko krat na kontrole, kym si mala odber? Drz sa a odpocivaj !!
@crazybabenka ahooj, ja som zmenila centrum gf na iscare Martin a zatial som velmi spokojna. Momentalne som v procese stimulacie, tak uvidim ako to vsetko dopadne, ale zatial je to fajn. Nas vyslo nase prve ivf asi 1500 Eur, teraz to bude dufam menej...Lieky su okolo 300-400 Eur. A co sa tyka casu, tak zalezi, ake vysetrenia uz mas za sebou, ktore este budes musiet absolvovat. Ja som minuly rok vsetko vybavovala nejakeho pol roka. Teraz druhy krat som si dala len hematologiu robit a aj tak kym som sa k tomu dostala tak presli 4 mesiace...Cas letiiii. A ty mas dcerku z prveho ivf?
@zuzi20 nie nie.....síce som spoluzakladateľka tejto témy.....(nájdeš ma na str. 3 😀 😀 😀 ) ale dcérka sa nám podarila prirodzene....takže mám stále 3 pokusy 😀
@crazybabenka tiež nás to vyšlo cca 1300 €, záleží samozrejme od počtu vajíčok a ICSI, keď to máš schválené poisťovňou, ide to už rýchlo. centrum je super,nemenila by som. Kedže som bola aj počas dr. Tomáša a aj teraz, tak mám pocit, aj čo píšu viaceré baby, že teraz stimulujú na väčšie množstvo vajíčok. Ale prístup a aj všetko ostatné je super.
@zuzi20 Dakujem zuzi, od vcera len lezim...len v noci som mala zimnicu a bola som spotena ako mys, tak ma to dost vystrasilo☹...neviem ci som mala aj teplotu, rano uz nic...len sa citim tak nejako slabo. Dufam, ze je drobec v poriadku. Mne na druhej kontrole dali recept na tu poslednu injekciu a podla krvi mi volali, ze kedy pichnut a uz aj termin na OPU. Tak uz sa ti to kraaatiii...🙂
@crazybabenka ahoj, no ja ti vrelo odporucam Iscare...ja som sa rozhodovala tak nejak intuitivne a hned od zaciatku ma to tahalo sem a nelutujem...som maximalne spokojna so vsetkym, s pristupom a snahou celeho personalu....nestretla som sa ani raz s niecim takym, ze by som mala pocit (ako to casto byva v nasom zdravotnictve) ze niekoho otravujem alebo obtazujem...myslim, ze ostatni lekari a sestricky by si mali od nich brat priklad. 😉 Co sa ceny tyka tak to neviem presne, ale v diskusiach co som tu citala, tak sa kocky vyjadruju, ze je to cenovo priblizne rovnake. Tak drzim palce, nech sa spravne rozhodnes.😉
@putna Ahoj🙂...no ja som bola asi viac nedockava..ja som si aj do poistovne volala kvoli tej ziadosti😀 Ja si myslim, ze sa ti cochvila ozvu..tesim sa a budem drzat palce. 🙂
No keby si mala pravdu, tak ta pridem aj osobne vybozkavat 🙂 ..mna len vystrasila zimnica, ktoru som mala v noci...a popritom dopotena ako mys....dufam, ze to nebolo nic vazne. Aj teraz...trosku viac sa pohybem a uz sa potim, teplotu ale nemam...tak uvidime. 😉
@shanis neboj, mozno ze je to ozaj priznak 😀 Ja mam dnes stres, lebo mi muz pichol cetrotide a zrazu sa mi spravil taky cerveny flak a napuchol a svrbel... Ja kukam ze to co jeeee?? Neviem, ci je to alergicka reakcia alebo co, ale vcera mi to tatko pichal a nic. (Tato je doktor, tak ten v tom ma prax ). Tak neviem, ci mi to muz len zle pichol, lebo to aj stipalo jako des.... Tak uz sa bojim co bude zajtra... A ty pekne lez a oddychuj 🙂
@zuzi20 daj vediet, ako dopadla kontrola, drzim palce 😉 Uz hadam budes vediet kedy naplanuju OPU...jupiii, tesiiim sa...uz budeme cakat spolu na pozitivny vysledok 😉
Ja v pohode, brucho uz nie je take citlive, co sa vsak neda povedat o prsiach...bolia a mam ich hadam o dve cisla vacsie 😀 Zatial nepozorujem nejake priznaky...tak neviem...

@shanis Ahoj...5.5.2014 poslal doktor žiadosť a teraz čakáme...budem mať dlhý protokol...gonal,decapeptyl...držím ti palce nech máš veľa vajíčok...daj mi vedieť ako si dopadla...drž sa...🙂