Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?
Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?
baby, ja si myslim, ze to chce trochu casu , kym sa to zlepsi
ja som zazila v iscare 2 ivf a pristup bol uzasny a aj personal super
ono podla mna treba trochu casu kym sa to zasa zlepsi a vytvoria sa vhodne podmienky a ludia si zvyknu a sa to rozbehne
ja som bola na ivf este ked docent odchadzal a nastupil galo ...boze , zeny nastimulovana v polke cyklov a on zo dna na den odisiel , dosiel dr. gallo kazdy nadaval..baby sa rozculovali, plakali a neviem co vsetko ... a utriaslo sa to ..gallo si ziskal ludi svojim pristupom a profesionalitou ..
reprofit spolupracoval s docentom, docent ma momentalne ambulanciu a ma svoje pacientky, podla mna by to bolo tiez od neho nezodpovedne, keby nechal svoju ambulanciu a odisiel by len do centra..podla mna rokuju od vhodnych podmienkach, hladaju mozno aj lekarov, novy team sa musi zladit..
docent je sikovny , ma prax a rozhlad, rozbehoval centra v heliose a iscare..on ma svoj speci pristup, kde mu nejde len o peniaze ale aj o pacientky , preto nebol pohodlny podla mna a ho prepustali ... a bol ludsky
co sa tyka iscare je to rodinne centrum , bola som aj v reprofite a ani tam som nezazila tu rodinnu atmosferu a starostlivoast, ulzrazvuk po opu , aj po aj pred, meranie tlaku, teploty po et, lezanie pomaly do pol jednej, mily personal, sestricky, doktori, branie krvi, a ultrazvuk ..ano cakaren je mala..ale tak mozno casom zmeia priestory za vacsie .. podla mna to bude zasa dobre , len treba vydrzat
@zibi Ale doktor Galo tam uz vyse pol roka nepracuje, a vymenil sa aj cely personal tam.
Uz to neni to centrum ako dakedy baby pisali ked to zacinalo uz je to pasova robota za peniaze. Moj nazor. Vsetci sa usmievaju na silu. Mne nevedeli ani krv zobrat.
@lucina1100 fakt ? ja som myslela, ze to len teraz ....tak to je skoda potom .snad sa to zlepsi 😖
@zibi čakáren sa meniť nebude lebo tam bude respektíve je už neonatologia.
@lucina1100 od nového roka že tam má byť konečne stala doktorka. Tak hádam sa to tam úkladni. Ten personál čo chodil bol ten čo robí v ba na centrále. Samozrejme okrem utorka to tam chodila dr Gatova.
@bykaterina koudelka bol napr. z reprofitu cr ..
no a aka tam bude nevies dokyna?
@zibi on už nerobí v reprofite respektíve robí lebo iscare a reprofit je jedna banda. To neviem možno sa vráti dr culbova späť, možno baby napíšu kto presne
@bykaterina dr.Culbova sa urcite nevrati, lebo je spokojna v heliose a som sa k nej teraz objednavala
@lucina1100 tak ona kľudne môže robiť do konca roka 😉, ale tak hádam niekto dá info teda kto tam pôjde robiť 🙂
A ty odkial vies tolko informacii, ked si uz skoncila v iscare?
@bykaterina A kto ma z iscare odist? a preco nevies?
@lucina1100 nechám ako odísť? však tam nie je žiadny stály lekár. Tak asi ten príde.
@bykaterina Ano ja viem ze tam neni stali lekar, ale ked chcu primat novych tak volaky uz nebudu chodit, a chcela som vedie ze ktory uz nebudu chodit, lebo s dr. culbovou by ma mrzelo keby som sla k nej do heliosu a potom pojde do iscaru
@lucina1100 ja som sice bola v BA, dve sestricky mi zobrali pekne krv. ale naposledy tretia, no horor! nevedela mi zobrat, tlacila na silu, bolelo strasne ale reku vydrzim, nech uz zoberie. manzel skoro odpadol, ze taketo este nevidel. a nakoniec sa jej ani podarilo. a vravim, tak skuste z druhej ruky. a ona, ze mozem, skusime este?
No nie, pojdem domov bez toho aby zobrala, alebo co myslela?
samozrejme toto sa moze stat aj v inom centre...
@babusik85 no stou krvou ani nehovor to bola katastrofa, presne ako hovoris ty sme zazili aj mi a mi mate take krasne zili ze az ja mam uz dva tyzdne podliatu ruku, moja suseda povedala, ze mi prerazila zilu uplne inde ze ju moc dnuka vopchala a vysla jej zo zili, preto mam ruku inde podliatu a ta bolest ani nehovor.
A prikom ste vy boli?
@lucina1100 načo by prijmali nových čiže viac lekárov stačí jeden ved dvaja by sa naháňali tam po poschodiach a obhryzali nechty 😀
Ja som nikde nenapísala že sto percent ide tam culbova. Ale musí tam ísť dr čo ma v danej oblasti skúsenosti. Alebo by sa už musel niekto zaúčať 😉
@bykaterina to ano, no ktohovie ako to dopadne,
a mozem sa ta opytat ked ta uspavali tak si musela prist na lacno nenajedena? a iscar ti robil predoperacne vysetrenia?
@lucina1100 verim ti... ja som este taketo nezazila. a asi by ma poslala domov, bez toho, ze zoberie krv...
no zial neviem tej sestricke meno. ale my nechodime do Martina, ale do BA
@lucina1100 vždy pred operácie sa chodí na lacno mala by si to mať aj v papieroch čo si dostala. Tuším že iscare robí preoperacne iba v ba ako ak psychológ je iba v ba.
@bykaterina Ved to ze sa chodi na lacno, a ked som povedala dr. Tomasovi ze ja nemozem prist na lacno ze mam vazne problemy s tym tak pozeral pomne ako teliatko ze kvoli comu a ako je to mozne. A ja mu vravim ze hned ako vstanem musim jest ja zato nemozem, mne aj susedka ked idem na krv tak musi prist ku nam ked este spim a manzel ma zobudi ked katka moja sdesdka lezi uz primne pri posteli, co ja hned ako rozlepim oci musim jest a on to nevedel pochopit, este som mu povedala nech to z dakym skonzultuje, aby ma mohli uspat, ale on povedal ze nie, premna bol hrozne arogantny a dolezity a nic sa nesnazi urobit navyse pre pacienta.
@lucina1100 a to Z akého dôvodu nemôžeš byť na lacno lebo priznám sa počujem prvý krát. Bez toho tá neuspia lebo môžu nastať komplikácie a môžeš sa zadusit.a exnes im tam a nový čas bude písať že pochybili 😝 to je ako vtip ale naozaj som o tom nepočula
No ja viem preco to tak mam, ale schudla som pred 10 rokmy 25 kg a odftedy to mam, ze niesom schopna ist nikde na lacno no co mam robit.
a este kedzy den v noci o 2.30 hod. sa budym a musim sa najest no chapes? a to mam tiez od vtedy taketo
@lucina1100 no a z medicínskeho hľadiska nemas dôvod?
@lucina1100 neviem síce odkiaľ si ale v mt sú aj blízko centra hotely takže jediné ísť deň predtým tam spat a nech ťa berú prvú poprosiť
@bykaterina Ja som z RK, ale mne ani hotel v blizkosti nepomoz, lebo ja fakt nevydrzim ani 10 minut bez jedla hned ako vstanem tak uvidim co stym urobia, a cukrovkarov ako operuju? oni tiez musia jest kazde dve hodiny ani oni nedokazu fungovat bez jedla.
@lucina1100 tiež sú na lacno
@bykaterina
no culbovu "zaucal"docent
ked sa to rusilo , tak sme sa bavili s muzom aj s embryologickou a aj s sestrickami , koordinatorka - vsetci odisi s docentom a ze veria, ze raz sa este stretnu, lebo boli super partia..tak mozno sa to znova da dokopy - boli aj velmi sikovni vsetci
@zibi no to viem ona odisla do Heliosu,
no ci sa stretnu tazko povedat ked tam maju personal, a docent sa asi nevrati na 100% uvazok ked ma v MT ambulanciu a este tusim jeden den v tyzdni chodi do RK na konzultacie pre neplodne pary albo take nieco
@bykaterina no uvidime co bude kto tam pride
@modrafarba Ahoj citala som ze by si isla skusit aj gin fiv v Ziline myslis si ze je to lepsie ako tu v Martine

Čaute tak ja som bola v stredu v iscare a máte pravdu tá čakáreň ak sa to vôbec dá nazvať čakárňou je hrozná. Strašne málo miesta niektorý ľudia sedia vonku na chodbe alebo stoja. Sestry sa snažia byť milé ale organizácia veľmi zlá všetko chytro chytro Dúfam, že teraz sa mi už ujme embryo a ak nie tak idem do gyn fiv v Žiline