icon

Išli by ste hneď na IVF alebo gynekológ?

babetko13
30. okt 2024

Išli by ste rovno do IVF,alebo nájsť dobrého gynekológa v Bratislave
Ahojte, mám už 10rocnu dcérku, ktorá sa mi podarila hneď do mesiaca od plánovania,s priateľom sa snažíme 3roky,no nedarí sa nakoľko ja nedostávam pravidelne ms,raz za 3mesice by som povedala, lekárka mi stále predpisovala len duphaston a schudnúť čo chápem aj som schudla 8kg zdravo sa stravujem,nesilim nič ,ale štve ma že za 3roky mi lekárka vôbec nepomohla, duphaston mi ms neupravil a už som to z duphaston vzdala, rozmýšľam že si nájdem schopného gynekológa ktorý by mi pomohol aspoň s ms aby chodila pravidelne, mám 34rokov a ešte jedno bábo by sme chceli,viete mi poradiť lekára v Ba?alebo ísť rovno do centra? ďakujem pekne 😏

luciador
30. okt 2024

A po duphastone ti menzes nechodil pravidelne? No, podobne som to mala aj ja, a podarilo sa až po 11-tich rokoch druhé bábo. Nasadila som čistý inozitol, žiaden predražený inofolic a jemu podobné varianty, ale neviem či to bolo vďaka nemu, lebo sme sa aj sťahovali a myšlienky na dieťa vtedy neboli, takže pre nás to bolo Mega Veľké Prekvapko 😅

butterflyeffect
30. okt 2024

@babetko13 za 10 rokov sa mohlo vela zmenit aj u teba aj u muza… za tie 3 roky ti nerobil ani ta neposlal na ziadne vysetrenia? Ak by si sla do CAR neznamena ze rovno pojdes do IVF-to robia az po riadnych vysetreniach teba a muza, kedze faktorov moze byt vela… cize mas 2 moznosti-zmenit gynekologa a nech ten ta poposiela na vysetrenia alebo ist do CAR a rovno roeait vysetrenia cez nich. My sme pred navstevou CAR mali absolvovane-ja mam super gynekologicku. V provon rade by mala zistit tvoje AMH, dalej ak mas neprevidelnu MS tak folikulometria, vylucit PCOS( hlavne ak je ta nepravidelna MS) spermiogram muza a priechodnost vajcovodov, pripadne vylucit endometriozu… ak by bolo vseto ok, dalej su este vysetrenia na hematologii, endokrinologii a imunologii…

babetko13
autor
30. okt 2024

@butterflyeffect vôbec žiadne vyšetrenia,len na drzovku mi povedala že nemám ovulaciu, žiadne radi žiadne vyšetrenia bohužiaľ nič z toho

maranta_leuconeura
30. okt 2024

@luciador ahoj, odkial si mala cisty inozitol? Myo-inoxitol? D-chiro?

kiki68
30. okt 2024

Ja by som zmenila lekara urcite, isla do CAR s tym, ze mate 3 roky problem a lekarka ho neriesila spravne. Uvidite ake vysetrenia spravia. Je mozne, ze tam toho bude viac ako pricina. Logicky, ked nemas ovulaciu, nemas ako otehotniet. Stratene 3 roky, po roku ste mohli do CAR. Ale urcite chodte a rieste.

cookie29
30. okt 2024

po 3 rocnej snahe by so sla do CAR bez vahania... akoze hrnu sa ta pary, ktorym sa nedari 6 mesiacov... co je priskoro, takze 3 roky je naozaj dlha doba, najma pokial dr neurobila zakladne vysetrenia typu hormonalny profil, ovulacia, folikulometria, spermiogram atd...

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
lin_a
30. okt 2024

uplne suhlasim s tym, co uz napisala butterflyeffect a doplnim - to, ze pojdes do CAR, neznamena, ze pojdes hned rovno do IVF, to vobec. Na zaklade vyssie spomenutych vysetreni sa moze zacat napr s planovanym stykom pocas (aj stimulovanej) ovulacie, potom mozu navrhnut IUI, mozu sa najst protilatky na spermie alebo ine diagnozy, ktore brania pocatiu a tak sa najprv vyriesia tie. A az ked tieto "jednoduchsie" cesty nevyjdu, potom sa zacina riesit IVF a nastavuje sa protokol podla predchadzajucich vysetreni.
Vseobecne sa odporuca ist do CARu po 1 roku snahy o pocatie (pri veku do 35 rokov), a po 6 mesiacoch u zien nad 35 rokov (nie je to priskoro, len uz nie je cas stracat cas).

miriam160
3. nov 2024

Navštívila by som určite CAR aby vám potvrdili alebo vylúčili problém, ktorý by bránil spontánnemu otehotneniu. Skús si pozrieť aj hormonálnu jogu, či si vieš predstaviť ju cvičiť, veľa dievčatám pomohla aj s menštruáciou. My sme sa snažili cez 4 roky, boli sme aj na IVF, potom som cvičila aj tu hormonálnu jogu a brala plno vitamínov a nakoniec sa nám zadarilo prirodzene. Čo zabralo neviem povedať, možno prišlo len to zlaté vajko, lebo okrem môjho veku a problému so zrážanlivosťou krvi sme nemali žiadny zdravotny problém, ale vždy keď som odcvicila tu jogu som cítila,že sa v tých vaječníkoch niečo deje. Držím palce