icon

IUI - máj 2021

30kvietok30
10. máj 2021

Ahojte dievčatá, chystáte sa niektorá na IUI v máji, prípadne ste už boli? Môžme si navzájom vymieňať rady, spoločne to zdieľať 😊

milka1988
15. máj 2021

@hederamonstera urcite lebo pred iui sme mali a potom 2 dni abstinencia ale kedze sa iui nekonalo tak sme este rychlo poistovali no vobec si nefandim lebo s takou morfo je to len a len o stasti 🙂
my uz rok, aj to len nahodou sme v decembri sli na spermiogram ze aspon budeme vediet na com sme, mali akciu v Heliose, tak ved podme. No a morfo 0,5% 99% poskodene hlavicky teraz mame uz 100% poskodene hlavicky preto u nas sance su totalne mizerne lebo ved ked nie je ziadna schopna hlavou sa dodstat do vajicka... :/

milka1988
15. máj 2021

@hederamonstera kolko to tak vychadza? lebo ved to nie je vobec malo € :( a nie kazdy ma doma hned par tisic po ruke :(

hederamonstera
15. máj 2021

@milka1988 drzim palce, aby to aj tak vyslo🍀❤️
Netusim este kolko to stoji, ale pocitam tak okolo 1500 - 2000.

hederamonstera
15. máj 2021

@30kvietok30 je to na nasom rozhodnuti, len ide o tu poistovnu.
A nerozmyslala si teda este nad tym ivf?

milka1988
15. máj 2021

@hederamonstera tak to je teda dost :/ chceme este skusit prv iui a pycnogenol a ubiquinol na morfologiu ak to nepomôže vôbec tak skúsime ešte aspoň 2x iui a tak už pôjdeme asi tiež na ivf roky bezia a cakat par rokov či to vobec výjde s takou morfo...

hederamonstera
15. máj 2021

@milka1988 vsak toto...
to vam predpisali, ci sa to da zohnat aj bez receptu? To by malo zlepsit teda morfo? To chcem😁

milka1988
15. máj 2021

@hederamonstera
bez lebo to je iba vyzivovy doplnok, jedna studia sa robila u muzov na zlu morfologiu a bolo tam zlepsenie ( samozrejme az po dlhodobom uzivani nie hned), a ubiqinol je silny antioxidant co je tiez treba na lepsi spermiogram 🙂
len to nie je prave lacne, ale to nevadi lacnejsie ako ist na IVF

https://www.brainmarket.sk/swanson-ubiquinol--5...

je to Lepsie vstrebatelna forma Q10, super silny antioxidant...
ma extremne ochranny vplyv na spermie ( pre zeny zase pre lepsie ootocyty pred IVF!)

"Mnoho štúdií sa zameriavalo na mužskú neplodnosť. Existujú obmedzené dôkazy o vplyve výživy na kvalitu semena. Približne 30 - 80% prípadov neplodnosti je spôsobených oxidačným stresom a zníženou úrovňou celkovej semennej antioxidačnej kapacity. Táto štúdia bola zameraná na preskúmanie účinkov perorálnych antioxidačných doplnkov na zlepšenie hlavných parametrov spermií, ako sú koncentrácia spermií, motilita, morfológia, poškodenie DNA a miera plodnosti. Údaje boli získané z databázy PubMed a odbornej školy Google pomocou výrazov „antioxidant“, „multivitamín“, „karnitín“, „CoQ10“, „vitamín C“, „vitamín E“, „zinok“, „kyselina listová“, „N -acetylcysteín a selén v kombinácii s mužskou neplodnosťou, spermou a spermiou, aby vytvorili súbor relevantných citácií. Doplnky ako CoQ10 a alfa-tokoferol významne zlepšujú počet spermií. Karnitín má tiež pozitívny vplyv na motilitu a morfológiu spermií. Súčasné podávanie vitamínu E a vitamínu C znižuje poškodenie DNA spermií. V niektorých štúdiách sa však jeden alebo viac faktorov podstatne nezmenilo. Vo väčšine štúdií antioxidačná suplementácia zlepšila počet, pohyblivosť, morfológiu a niekedy aj integritu DNA spermií. Táto štúdia ukázala, že antioxidačné doplnky, najmä kombinácia antioxidantov, ako je vitamín C, vitamín E a CoQ10, môžu účinne zlepšiť parametre spermií u neplodných mužov."

ciže antioxidanty su veľmi dôležité na zlepšenie výsledkov spermiogramu. Preto som kúpila teraz ten Ubiquinol a Pycnogenol ten zase :

"U mužov s problémami s neplodnosťou ukázalo podávanie 200 mg / deň počas 3 mesiacov zvýšenie celkového počtu spermií a zlepšenie morfológie spermií kvôli vysokým antioxidačným hodnotám a zlepšenej cirkulácii."
"na morfo zabera pycnogenol 200 mg aspon dva tri mesiace
naozaj zabral na zlu morfologiu babam sa zlepsila aj u plne do normy, cize sa to da"

Ten pycnol ma vysiel najvyhodnejsie čo sa týka cenovo aj množstvo mg tento:
https://www.brainmarket.sk/swanson-pycnogenol--...

je tam 50mg čo je dosť a 50 tabliet- čiže denne manžel berie 4 tablety- 2ráno a 2 večer spolu to má tých 200mg. Niekde som našla že pycnol strong ale ten mal tuším iba 30mg pycnolu čiže by musel denne brať 6,6 tabliet :D a to krabička stála viac dokonca, mesačne by to stálo 150€....
Na mesiac potrebuje od Swansonu 2,2flašiek. Aspoň tie tri mesiace určite bude brať a pôjdeme na kontrolný spermiogram.

"Zlepšenie spermií morfológiu
2000 mg / deň Vitamín C (zlepšuje spermie morfológia 114% za 2 mesiace)
200 mg / deň Pycnogenol (zlepšuje spermií morfológiu o 38% za 90 dní)
200 mg selén + 400 IU vitamínu E"

"jedine ak problemom so zlou morfo je oxidacny stres, inak tento vyzivovy doplnok v pripade zlej morfo na genetickej urovni (napriklad prenasac cystickej fibrozy), po prekonani mumpsu a podobne urcite nezaberie."

ten stres si chceme ist dat vysetrit ale to robia v ziline Nitre a v BA v CAR centre a to moye dost pomoct

neny28
Autor odpoveď zmazal
neny28
16. máj 2021

Ahojte. Ja som mala prvé IUI 10.5. Verím že to vyšlo 🤞🏻 24.5. idem na krv do centra tak ešte týždeň musím byt trpezlivá. Ale mám skôr pocit že mi robí zle progesteron. Nadúva ma a mávam mierne kŕče v podbrušku. Budem sa musieť poradit či sa to nedá nejak nahradiť.

vierkainka
16. máj 2021

@30kvietok30 akoby som čítala o sebe...mám to veľmi veľmi podobné,akurát ja si nepicham nič.Tebti mesiac mi clostilbegyt vôbec nezareagoval,tak mi zvysila dávky na 3 krát denne.Smiem sa opýtať kam chodís?

vierkainka
16. máj 2021

@neny28 držím ti moc palce ❤️❤️❤️

simka2433
16. máj 2021

@wantbaby vyslo to na prvykrat🙂 dva dni po zakroku som sa snazila co najviac oddychovat a ptm aj v tom centre mi dr. povedal spravajte sa akoby ste bola tehotna🙂 takze som prestala zdvihat tazke veci a pod. mame 3rocnu dcerku ktora ma navyse zlomenu klucnu kost takze kupanie, zdvihanie za mna robil manzel🙂 ja za seba hovorim k moru by som sa bala ist. Je to uplny zaciatok a musi sa dobre uhniezdit. Bala by som sa ze zmena klimy vsetkeho.. Neviem ci aj tebe no mne vzdy ked som mala zmenu prostredia(hocijaka dovolenka) tak sa mi rozhadzal cyklus a vzdy mi prisla skor MS) takze ja by som tohto bala ze by sa nieco stalo:-/ Ale to som ja!!! 🙂 mozno ine baby ti povedia ze uplne v pohode.

simka2433
16. máj 2021

@wantbaby dakujem moc moc!! Velmi sa tesime lebo ked som pozerala ceny ivf tak som sa modlila nech toto vyjde🙂

hederamonstera
16. máj 2021

@milka1988 dakujem🤗

hederamonstera
16. máj 2021

@neny28 drzim palce🍀🍀
No na ten progesteron sa popytaj 🙂

petkasaurus
16. máj 2021

@neny28 ahoj, mne robi to iste, aj hnacky.. Utrogestan mi robil dokonca mykozy, progestenelle mi aspon tie mykozy nerobí.. Ja sa skor citim z toho divne po psych. stránke, ako pms.. Ale mozno to je tym celkovym psych. napatim ci sa to uz podari alebo zase nie.. Drzim ti palce a dak vedieť ohľadom toho progesteronu, co ti povedali..

neny28
16. máj 2021

@petkasaurus tento cyklus ešte nejak vydrzim s progesteronom. Ale ak by som mala ísť na ďalšie IUI tak sa spytam či sa nemoze nahradiť niečim inym. Psychicky je náročný cely tento proces. A to IUI je predpokladám slabý odvar toho čo budeme musieť do seba dávať pred ivf😒 verím že nám to IUI vyjde🤞🏻

aga1997
19. máj 2021

My sme boli 3.5 na tretej IUI a hcg test v pondelok negatívny 😥takze ideme do Ivf tak dúfam ze za pár mesiacov sa budeme tešiť s dvoch koľajníc na teste😌

hederamonstera
19. máj 2021

@aga1997 to mi je luto :( kde mate "problem"?
A IVF ma uz ovela lepsiu uspesnost ako IUI, to vam uz vyjde 🙂🍀

aga1997
19. máj 2021

@hederamonstera práveže nevidia žiadny vážny problém priateľ ma super vysledky ja som mala trošičku horsi hormonogram ale nic ine folikuly dozrievaju po stimulácii krásne preto nam odporucili IUI ale nepodarilo sa ani raz 😓 snažíme sa uz viac ako dva roky o bábätko tak veeime že uz to vinde tou IVF😊❤️

neny28
20. máj 2021

@aga1997 to má mrzí že to nevyšlo 😔 ja som tiež robila test a bol biely. Takze má nádej už nejak opustila. Skúsim ešte v sobotu 12 DPO ale vyzerá že nič z toho nebude. Ale zle mi je z toho progesteronu riadne.

hederamonstera
20. máj 2021

@neny28 to si moc skoro testovala 🙂 este nezufaj

aga1997
20. máj 2021

@neny28 skús neskôr to je ešte skoro este sa moze objaviť duch držím palčeky ja som bola na krv 14ty deň ale ms stále neprišla 😔mne je zle uz rok zo všetkych tych liekov uz som si tak nejak zvykla 🤣A uz by ta mrcha mohla prist nech sa mozme objednať na kolzutáciu pred ivf

wantbaby
22. máj 2021

@simka2433 tak to vyslo, ako si si nastavila mysel. To je super, ze to funguje. A pravda, ze ta zmena prostredia moze ten plod vypudit. Aj ja som na zmeny senzitivna. Dakujem za radu. Take banalitky, ale clovek si niekedy ani neuvedomuje.

simka2433
23. máj 2021

@wantbaby uz ste boli na iui ci este len pojdete? Daj vediet ako citis! 🙂 drzim moc moc palce nech to vyjde aj vam na prvykrat

tufik07
24. máj 2021

Ahojte, ja som bola 14.5. na iui a na krv idem 28.5.

petkasaurus
24. máj 2021

@tufik07 ahoj, ja uplne tak isto, drzim palce.. Aj nieco citis, nejake priznaky? Ja nic..

neny28
24. máj 2021

Ja som dnes 14 DPO po IUI a spúšťa sa mi od včera ms😔 Dnes som bola na krv a je negatívna. Takze od začiatku

neny28
24. máj 2021

@tufik07 @petkasaurus držím Vám palce nech to vyjde 💪🏻

hederamonstera
24. máj 2021

@tufik07 aj ja idem vtedy na krv 🍀