IVF a financie - splátky
Ahojte dievčatá,ako je to s platením? V januári som mala druhý krát mimomaternicové tehotenstvo ,čiže už nemám ani jeden vajcovod.Mam 38 rokov a ešte žiadne dieťa.Chcela by som absolvovať IVF ,ale je tu problém a dosť veľký .Sú to financie.Mala som našetrené euraše na to,ale nakoľko je situácia aká je a nemám skoro žiaden príjem som musela siahnuť na tieto uspory.
Je možnosť platieb na splátky? Alebo ako to riešiť? Mám všeobecnu zdrav.poist..
Neviem či sa dá platiť niekde na splátky,ale do 39 rokov ti preplatí zdravotná poisťovňa hlavne úkony. Možno bude treba niečo priplácať. A partner tiež nemá eura?
@adara777 to nieco je cca 2000 eur mat pripravenych minimalne my sme 1860 doplacali len doplnkove skizby na oploodnenie a mrazenie plus lieky takže ono si povieš, že niečo prelatí ale len ten základ, ktorý v konečnom dôsledku 99% prarov nevyužije lebo si priplatia aby mali väčsiu šancu. My sme si doplacali navyße aj to čo už nebolo nejak potrebné ale sme radi, že sme tak spravili. Ono niekto povie, že nebude platiť všetko naraz no my sme v priebehu 20 dni zaplatili lieky plus tue doplnkove sluzby a vklad sme nemali pretože som nemohla to by boli dalsie peniaze takze v priebehu 20 dni by sme zaplatili este viac niekomu to vyjde tak že ma po vyplate a možno stihne aj tu druhú. Môj cyklus bol od 1 dna v mesiaci takze nam to takto nevyšlo. Ono je to naozaj dost financne narocne ale niektore centra spolupracuju s homecredit ale tam su podla všetkeho dost vysoké úroky, pripadne si požičať od banky ale asi by som zo triešila najskôr rodinou (teda rodičmi, či nemajú požičať niečo) ak nie tak potommradšej banka ako homecredit (môj názor).
@kofilka33 viem, ze tuzba po dietatku je silna, ale nesla by som do toho bez financii. Ked sa zadari, mozes byt PN az do porodu, potom znizeny prijem a zvysene vydavky pri malom dietati, teda urcite nie. Snazte sa zvysit prijem, obaja.
@kofilka33 idealne mať peniaze a kym našetríš pobehaj vyšetrenia - treba mať spravenÿ hormonálny profil (aby nemuseli robit v car) hematologia, reproimunologia, genetika, vyšetrenie štítnej žľazy - všetky tieto vyšetrenia znižuju neúspech pretože ak bude niekde problém budu onňom vedieť. Všetky vyšetrenia máš vrámci poustenie jedine na reproimunologii sa dopláca, záleží kam ideß v NR cca 350 eur v Prešove 60-100 eur. Tieto vyšetrenia kym sa objednáš a budeš mať výsledky tak je cca 3-4 mesiace a to aj našetríš zvyšné peniaze na ivf a budeš mať všetky vyšetrenia. V car neposielaju na vyšetrenia hneď ale až po nejakÿch neúspechoch takže sa tomu môžeš vyhnúť. Výmenne lístky ti dá tvoj gynekológ alebo obvodny nech na genetiku a reproimunologiu píšu, že žiadajú o vyšetrenie páru. Kludne napíš ss ak by si niečo potrebovala. Držím palce 🍀
@kofilka33 ja rozumiem ale tak veľa žien ma problém aj s imunológiou alebo s hematológiou. Ja nehovorím, že to je tvoj prípad ale keď budete čakať a šetriť tak určite je lepšie mať vyšetrenia. Tiež som nemala potrat ja som išla domcar s tym, že som nebola nikdy tehotná, hematologiu som mala hotovu a reproimunologiu som si dala spraviť popri ivf. Čo sa týka genetiky to ozaj odporúčajú až po dvoch potratoch. Osobne keby čakáme dam si spraviť aj to. Je to behanie po lekároch ale aspoň v prípde neúspechu budu vedieť či je problem niekde alebo majú hľadať niečo iné.
Ono je to v tejto dobe náročné, pretože roboty málo a pomoc od štátu žiadna.
Ideálne bude teda počakať a naštriť inak to v car nechodí. Na splátky to skôr nepôjde. Ono sa možno v niektorých car dá dohodnúť ale teda skôr nie.
Cena liekov bude záležať od protokolu a množstva hormónov.
Prípadne skúsiť soft stimuláciu alebo natív (do toho ide málo kliník) pretože je tam nízka šanca keďže pri natíve je 1 ojedinele 2 vajíčka môže sa stať, že sa žiadne neoplodní. Je to lacnejšie ale niekedy vyhodené peniaze. Záleží, koľko penaží máš našetrených. Ak je problém len vo vajicovodoch je vysoka šanca úspechu na prvý krát (my sme len pri tejto diagnoze bohužial tí šťastní neboli a nevyšlo to na prvý krát , takže môže sa podariť hneď a nemusí a to sú ďalšie peniaze). Baby vždy radia, že treba rátať tých 2000 eur ako doplatok. Nám by to nestačilo ale my sme mali aj dosť embryí na mrazenie tak to bude aj tým.
Ja hovorím, že je smutné že štát nepomáha viac na ceste k dieťatku ale tak očividne môžme byť radi za to čo máme 🤷🏽♀️. Držím moc palce aby to vyšlo na prvý šup.
Na konzultáciu do car ísť môžeš tá je bezplatná. Spravi nejaké vyšetrenia prtnerovi spermiogram a vedia ti povedať cca sumu, ktorú budeš potrebovať. Alebo si to vieš pozrieť aj sama. Neviem ktoré car si si vybrala.
Lieky kupuješ pár dni pred stimuláciou, potom je odber vajíčok oplodnenie a potom už platíš metôdy oplodenia, predlženú kultiváciu a mrazenie. Prvý transfer je v cene čo prepláca poisťovňa (zas nadštandard ak chceš platíš sama) ďalšie transfery si platíš sama (+nadštandard ak chceš) každé car ma svoj cennik a ceny sa trošku líšia ale nie su to nejaké veľké rozdiely takže jeden transfer je cca 300 eur bez nadštandardných služieb + lieky.
@kofilka33 ja som samoplatca mám nad 40 a platila som celé IVF a stálo ma okolo 2000 s doplacanim ku liekom. Takže ja by som na tvojom mieste popozerala cenníky a išla do CAR na konzultáciu a rovno sa ich spýtala čo ti spravia cez zdravotnú, aké doplatky, či sa dá na splátky atď. A podľa toho budeš vedieť. Totižto každá je iná, každý si dal niečo iné. Ale možno ani nebudeš potrebovať nijake doplnkové metódy ,keďže teraz ani nemate peniaze. Pozistuj si priamo v CAR...

@kofilka33 niektore centra to maju cez home credit alebo slovensku sporitelnu ale stale je to brane ako pôžička, teda musis byt zamestnana a su tam uroky. Takže skús sa opýtať rodina alebo počkať. Neviem aké sú tam úroky a teda neviem kolko by si preplatila. Ak máš do 40 rokov tak platíš len nadštandard a 1/3 z ceny liekov. Pozri si cenniky car tam uvidíš koľko budeš cca platiť. Na konzultácii ti vedia dať tiež približnú cenu, ktorú budeš platiť, čo z nadštandardu tebe odporúčajú. Platí sa tiež mrazenie embryi to dopredu moc nevieš odhadnúť koľko ich bude. Tiež si nadštandard vieš vybrať sama, že toto chceš a hotovo. Určite to rieš v car na slovenku a nie v čr. Lebo v čr platíš cele a potom ti vratia cca to vychadza 1100 eur na slovensku to car riesi s poistovnou same takže riešiš peniaze len ten nadštandard a doplatky za lieky. Každá kliniky ma iné ceny. Idealne si vybrať kliniku a pozrieť cennik.