IVF a zrážanlivosť krvi

anngie1995
28. nov 2023

Ahojte, mám otázku riešil niekto ivf a mal problémy so zrážanlivostou krvy? Ako to prosím prebieha? Pred 2 rokmi som bola u hematologa a zistil mi deficit proteínu S a nejaké ine mutácie zrážanlivosti. Rieši sa aj toto pri umelom oplodnení? Robia sa nato testy? Viem že sa musia pichat nejaké injekcie, to som sa dočítala iba na internete…
Pytam sa preto lebo ak absolvujem ivf a potom potratím lebo mám tento problém tak má to dosť odráža, pýtala som sa na klinike doktora čo to znamená deficit proteínu S povedal mi že on nieje hematolog.
Máte niekto skúsenosť? Ďakujem

babulkomale
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
anjelicek26
28. nov 2023

K IVF ti povedat neviem, ale mam tiez dve mutacie zrazanlivosti krvi a picham od prveho dna tehotenstva heparin, aj mi zvysovali davku... uz sme na konci 22.tyzdna vdaka tomu... pytaj sa na toto hlavne hematologa, alebo nech ti to poriadne vysvetli v suvislostizo snazenim o babatko... kazdych 6 tyzdnov mi hematolog berie krv kvoli kontrole...

gejb
28. nov 2023

@anngie1995 áno rieši sa to. Pred plánovaným IVF treba ísť k hematologovi a oznamit ze sa na to chystate. On pravdepodobne spraví ešte kontrolné vysetrenie, potom predpise injekcie, a povie kedy treba pichať .
Pichať injekcie zacnes už pred vkladom embrya a pokračuješ počas tehotenstva.

anngie1995
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zorkahorka
28. nov 2023

Vzdy som pred planovanym ivf i vkladom zasla za henatologickou, aby mi stanovila liecbu a spolu s gynekologom robili vsetko pre to, aby som plod udrzala. Podarilo sa

naranca
29. nov 2023

@anngie1995
dve deti mam z IVF. V 25 som skoro zomrela na trombozu, deti mi lekari neodporucali mat a uz vobec nie umelo, kde sa dostavaju mega davky hormonov.
Pocas tehotenstva ( na zaciatku)som si pichala fraxiparin- slaby. Sama som si ordinovala( to prosim ta nerob).

anngie1995
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mircalla
29. nov 2023

@anngie1995 Brala som clexane, mala som 2 potraty predtym, tak som si pri 3. tehu dala po zisteni mutacie

anngie1995
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mircalla
29. nov 2023
anngie1995
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mircalla
29. nov 2023

@anngie1995 A preco by mi to mali zistovat? To nie je standardne vysetrenie, ze nahodou nemam daku anomaliu. Patrala som sama po pricine a dala si to vysetrit. Nemoznam CAR a bola som vo viacerych, kde ti davaju iniciativne vysetrovat poruchy zrazanlivosti, to je cisto na tebe.

gejb
29. nov 2023

@anngie1995 na hematologiu sa väčšinou chodí až keď žena potrati... Ak teda nemala predtým iné problémy s krvou. Ty máš výhodu ze už máš zistené mutácie, takže tam môžeš rovno ísť a riešiť u svojho hematologa "prípravu" na IVF.
Vyhnes sa neúspechom.

zorkahorka
29. nov 2023

@anngie1995 asi na klinike si myslim

martaatram
1. dec 2023

Ja mám za sebou 10 vkladov kde pri každom mi vysadili anopyrin a nechali len clexan.... Tak isto mať centrum neposlalo že choďte si to dať zistiť či náhodou nemáte dačo s krvou išla som sama na svoju žiadosť... V druhom centre mi doktorka povedala že mám brať aj ánopyrin aj clexan Že síce sú obidve na riedenie krvi ale každý má iný význam... A myslím si že aj to mi dopomohlo k Otehotneniu🙏🏻 Teraz chodím každý mesiac na hematológiu kde mi to sledujú a už mi kázal ánopyrin vysadiť mam len clexan

sonkam
1. dec 2023

Určite to treba poriešiť vopred už pred samotným ivf na hematológii lebo už počas stimulácie si budeš musieť pichať injekcie na riedenie krvi nie len od vkladu .

anngie1995
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre