IVF január 2020

maciatkoe
11. dec 2019

Ahojte baby, chysta sa niektora z Vás v januári na IVF? 😊

beatinka
11. dec 2019

Ahoj. No dúfam, že ja. 😬

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka a bude to tvoje prve IVF? Moje prve 😊

beatinka
11. dec 2019

@maciatkoe áno, prvé. My teda ešte nemáme konkrétny plán, len ak sa 9.1. nenájdu spermie, ideme do TESA. Ale ako sme to rátali, tak koncom januára by sme mohli “oplodňovať”. Do ktorého centra idete? Aký máte problém? Koľko máš rokov?

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka aj u nas by malo dojst k odberu vajicok koncom januara 😊. A tiez 9 januar je nas termin v centre ku konzultacii k IVF. Chodime do helios. A problem nemame vraj ziaden, a aj tak sa nedari otehotniet

beatinka
11. dec 2019

@maciatkoe helios bb či mt? Lebo my v BB. U mňa je všetko ok, len partner nemá spermie. Teda raz na spermiograme nemal, a toho 9. Ide po 3 mesiacoch. Ak niečo nájdu, hneď dáme zamraziť. A potom ja stimulovať a šup na to. Ak nie, tak začnem ja so stimulkou a v deň odberu vajíčok spravia jemu TESA. Chceli sme sa tomu vyhnúť, verila som na zázrak, ale vek tlačí, takže ideme do toho.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka aj my do BB 😊. O kolkej mate 9.1 termin? Verim, ze nebude tvoj drahy potrebovat tesa a ze spermie najdu. Som zvedava ns konzultaciu ku IVF 😊. Akurat bude robit velmi mila doktorka ten den 😊.

beatinka
11. dec 2019

@maciatkoe o 13-tej. My sme mali prvú konzultáciu u Mudr. Šváčovej. A tá je úplne super. Trpezlivá, milá.. strašne dlho sme debatovali. Aj sme sa celkom nasmiali.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka 😊 presne tak, aspon nemusim byt pri nej v strese sa nieco opytat 😊. My sme na desiatu objednani. A poistovnu mas aku? Lebo u vseobecnej sa ani necaka na schvalenie, ze uz automaticky je IVF schvalene 😊. Ja mam vseobecnu.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka a este som ti vek zabudla napisat 😀. Mam 34 a drahy 35. A ty kolko mas rokov?

beatinka
11. dec 2019

@maciatkoe ja mám dôveru. Chcem ju teraz 19.12 keď ideme po výsledky kvi poprosiť, či by sme hneď nepodali tú žiadosť, aby sme potom v januári nemuseli čakať a odkladať to na február. Nemám šajnu, ako dlho to trvá tam.

beatinka
11. dec 2019

@maciatkoe ja už 36 a drahý 41. Obaja už máme deti. Ja 14 ročnú dcéru a on 15 ročného syna. Aj sa nás pýtala, že či sme sa bavili aj o prípadne darovaných spermiách. Ale to sme sa dohodli, že do toho nejdeme. Keďže už máme deti, tak to nie je až také, že za každú cenu.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka aspon nebudes podstupovat IVF pod stresom, ked uz mate kazdy dieta 😊. My mame zatial len nasho psika rozmaznaneho. Taky 2,5 kg drobcek. Lubime ho ako nase dieta 😊. Netusim, ako dlho trva schvalenie v dovere. Mozno tiez rychlo ako vo vseobecnej.

beatinka
11. dec 2019

@maciatkoe my máme psov už troch 😂 najmenší má teraz rok, maltezáka.. tak zatiaľ máme ako bábatko jeho. 🤪 Bývalý partner (otec dcéry) tiež podstupuje s terajšou ženou IVF a on má dôveru, tak že im volali po týždni, že je to schválené. Snáď to bude tak rýchlo aj u nás.
A skúšali ste aj nejaké vitamíny, alebo tak, keď nemáte žiadny konkrétny problém?

80katka
11. dec 2019

aj ja v januari by som chcela zacat stimulovat, moje 6 ivf😢😢😢

callisia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
beatinka
11. dec 2019

@80katka fuuuha. 6. krát celý proces? Tak to veľký obdiv, že sa nevzdávate! Aký máte problém?

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka ja uz mam komplet vsetky vysetrenia porobene, aj hematologiu, genetiku, repr.imunologiu, endokrinologiu nakolko mam za sebou 3 potraty uplne na zaciatkoch. Nikde mi nic nenasli ako dovod potratov. Tak beriem anopyrin preventivne na krv, a po potvrdeni tehotenstva si budem pichat clexan. To vraj zvykne pomoct po potratoch ked nikde nic nenajdu. A este beriem kyselinu listovu na predpis. My sme skusali aj IUI, a iba 2 potraty som po IUI mala. A jedno otehotnenie bolo prirodzene. Ale vsetky tie tehotenstva skoncili bohuzial rychlo. Tak verime s drahym, ze po IVF otrhotniem a vdaka pichaniu clexanu sa nam potom konecne narodi zdrave mimco 😊. A tyzden je este v pohode u dovery 😊.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@80katka velmi drzim prsty, aby tvoje 6 IVF bolo uspesne 😊. Budeme sa tu vsetky podporovat 😊

80katka
11. dec 2019

@callisia
@beatinka
@maciatkoe dakujem vam, 2x IVF na sk a 3 x ivf v brne ...dokopy 10 embryí vlozených.2 ivf, po KET som otehotnela, ale v 6 tt zistena anembryomola a potom spontanny potrat. vzdy som si po kazdom ivf povedala, ze uz dalej nepojdem... ale tuzba je ovela silnejsia a bojujem dalej. u mna je problem, nepriechodne vajcovody, na 1vajcovode som mala sactosalping a mam syndrom lepivych dosticiek typu III, muzik je ok. a hlavne vek mam 39 r. vsetkym nam drzim palce, modlim sa , nech to uz skonci so stastnym koncom. som uz toho vsetkeho velmi sklamana a unavena.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@80katka musime vsetky mysliet pozitivne, a verit, ze IVF nam vyjde 😊. Ja dnes ako som nas s drahym objednala na konzultaciu ku IVF, tak ma to riadne nakoplo. Normalne sa tesim na januar 😊🌹. Jedine co ma mrzi, ze helios nerobi cerstvy vklad vraj 😕. Ale skusim sa spytat doktorky, ze co povie, ked jej poviem, ze aj cerstvy vklad emryjka chceme.

80katka
11. dec 2019

@maciatkoe vraj su tie KETY uspesnejsie, aj ja som otehotnela z ketu...a moja kamoska z cerstveho nikdy neotehotnela, ale 4 x z ket ano...ale zial tiez potratila vsetky.a ked zamrazia, tak je tam aj smola v rozmrazovani, co sa aj mne prihodila, mala som krasnu blastocystu a ked rozmrazovali , tak sa rozpadla...tak som prisla o 1 pokus. teraz sa toho mrazenia a rozmrazovania bojim.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@80katka no ja by som v kazdom pripade ak sa bude dat vyskusala et, a ak sa nebude dat, tak teda az na KET pojdeme s drahym. A tiez som pocula, ze nemusi sa podarit rozmrazit 😕. No musime verit.

80katka
11. dec 2019

@maciatkoe ano, viera je velmi dolezita a nic ine ako viera nam neostava🙏🙏🙏u mna by mal byt odber skor v strede februara, takze vy budete skor potom vsetkom...urcite budem rada, ked date vediet ako to islo, kolko vajok a embryi sa podarilo...a ako pokracujete 👍👍👍

beatinka
11. dec 2019

@maciatkoe mne povedala, že pojdeme na čerstvý vklad. Teda po predĺženej kultivácii, ktorá je povinná.

callisia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkoe
autor
11. dec 2019

@beatinka ano? Ja som sa este s doktormi z helios o IVF nerozpravala, len tu na konikovi som citala, ze uz nechcu robit ET. Tak potom super ak aj nam budu robit ET 😊.

maciatkoe
autor
11. dec 2019

@80katka no podla vypoctov, by som mala mat odber vajicok koncom januara 😊. Tak snad ked mi urobia ET tak na valentina snad sa uz budeme tesit s drahym z dvoch ciarok 😊.

callisia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
callisia
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maciatkoe
autor
11. dec 2019

@callisia kolko mm je velkost spravnej sliznice ku et? Ja mavam vzdy okolo 11-13 mm.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre