IVF január 2020
Ahojte baby, chysta sa niektora z Vás v januári na IVF? 😊
Ahojte, tak som sa aj ja prihlasila na koňa😀 ideme o dva dni na KET do heliosu v BB. Prvý bol ET neúspešný v novembri. Je to naše prvé ivf. Vyšli nam Len dve embryá takže toto je druhý a posledný pokus v tomto cykle tak si držíme palce 😀 aj vám všetkým,. Je to dosť na nervy tak dúfam že nás čo najviac bude úspešných. Keď už je ten nový rok tak nech sú nejaké dobré správy. Nejdete ešte niektorá v utorok na KET 14.1.?
@alicapalica88 Velmi ti drzim prsty, aby bol tvoj KET uspesny. Tiez chodim do helios v BB 😊. Aj estrimax si pred KET brala?
@maciatkoe Ďakujem😀 estrimax neberiem, na čo je to vlastne,? Beriem progesterón ráno večer už asi tretí deň a ešte kyselinu listovú.
@alicapalica88 no ja som este na KET nebola, nakolko ma iba caka prve IVF. Ale studovala som a vraj je KET bud v prirodzenom cykle, tam moze byt problem, ked nepride ovulacia, alebo pride neskor ako ma. Alebo je KET riadeny estrimaxom, a ten sppsobuje blokovanie ovulacie, a s estrimaxom pri KET sa iba meria vyska sliznice maternice, a na zaklade toho sa robi KET. Ja si dam KET s estrimaxom ak nam nevyjde ET 😊. Ale vela bab ma KET v prirodzenom cykle ako ty 😊⚘
@zuzik5555 u gynekologicky sa ides dat vypisat 😊. Ja sa dam vypisat u vseobecnej lekarky. Lebo chcem v robote tajit co podstupujem. A s peciatkou gynekolog na pn by si mysleli rovno, ze som pn kvoli tehotenstvu 😀, a tie reci by sa rychlo sirili. Ja poviem, ze mam chripku. Na pn planujem byt 3 tyzdne, a ak otehotniem tak do porodu 😊. To si este nieco potom vymyslim, preco som tak dlho na pn 😊. My s drahym najskor v 4- 5 mesiaci povieme niekomu, ze som tehotna. Po potratoch to uz clovek taji.
Och vymazali sa mi to 😂 @maciatkoe áno mám to v prirodzenom cykle zmerali sliznicu 8.5mm a nedeľu giga folikul takže ovulácia stanovili na ten deň a odvtedy nejakých 6dni bude KET. Inak tiež som si pichala bemfolu a decapeptyl bola celkom som celkom spokojná. Asi som divná ale mňa celkom bavilo 😀 ako ti to ide zatiaľ? Pre mňa bola tá stimulácia celkom zaujímavá len to u mňa prebehlo oveľa rýchlejšie ako ocakavali. dost fascinujuce je to celé kľudne sa pytaj keby si sa chcela poradiť alebo co
@alicapalica88 Jej si zlata, ze poradis 😊. A tiez si mala dlhy protokol? A napises prosim ta ako v Helios prebieha OPU? Aj ako to v izbe kde sa po OPU lezi vyzera 😊. Aj ci Vas tam lezalo viac. Uplne vsetko ma zaujima 😊. Ja este cakam na menstruaciu a potom zacinam 16 den brat duphaston a 23 den cyklu pichat decapeptyl.
@maciatkoe mala som kratky protokol. OPU uplne v pohode, hoci som mala bobky kvoli tej celkovej anestezii, ale povedali ze to len taka lahka narkoza na 10 minut. Rano som tam dosla, zaviedli ma hore do tej miestnosti kde robia tieto ukony, prezliekla som sa do takeho sexi papieroveho munduru a nachvilu som si lahla na postel. V tej miesntosi su tusim 3 postele, je to nove, pekne, tiche. Sestricka mi napichla zilu, ale tusim mi nic nepichla este. Potom dosiel Krajko s nejakymi sestrickami, bavili sa o bundach co idu na vianoce kupovat, celkom prijemna odlahcena atmosfera bola. Potom som si presla na kozu, stale som sa vypytovala na vsetko co so mnou robia. Boli zlati trpezlivi vsetko vyvestlili. Daco mi pichli, zacala som sa citit ako pripita, a potom stop a zobudila som sa az nazad na posteli. Nechali ma dve hodiny lezkat, chodili ma kontrolovat, doktor povedal kolko vajicok a ako to prebiehalo. Dake dve hodiny som musela este lezat, na zaver mi spravil este ultrazvuk a sla som domov. Mala som vela vajicok, stale mi kazali vela pit, pila som asi 4 litre vody denne. Aj po tom, asi to pomohlo lebo mi nic nebolo chvalabohu. Ak mozem poradit, tak ozaj vela pi.
Ahojte, prosim Vas o radu/info.... tie ktore ste uz boli na odbere vajicok, odoberali Vam ich aj cez vikend? Ako to dlho trvalo? Kolko si Vas nechali po anesteze polezat? Zaujimalo by ma hlavne Gynfive Ba? Dakujem za kazdu odpoved.🙏🏻
@alicapalica88 ahoj ja idem v stredu😊🍀
@ancike01 ahoj, jej, tak drzim palce velmi 🙂 a kam chodis? uz mate nieco za sebou ci si v tomto nova?
@alicapalica88 dakujem aj ja tebe😊🍀,to bude moj prvy KET z prveho ivf. Chodime do Ba Ferticent
@smoookie ahoj ja to už absolvovala jasne robia ja som bola v sobotu ale aj nedeľu ťa kľudne objednajú ak ti to tak bude vychádzať a to isté je aj pri vklade 😉 akurát cez sviatky nerobili týždeň aspoň v ISCARE je to tak.. Jedná paní čo bola prvá tak ta tam nebola ani 10 minut a to mala len jedno vajíčko.. a keď som sa pýtala ako dlho som tam bola ja povedali mi že nie viac ako 15 minút
@alicapalica88 este raz mi to prosim ta vysvetli 😊, lebo ja som myslela, ze je izba s lozkami kde sa lezi po opu, a kde si clovek necha aj oblecenie, ked ide na OPU. A ze je izba, kde OPU robia. Ci ako to je v Helios? Lebo len ako keby o jednej miestnosti si pisala. A ake lieky si pocas IVF brala? 😊
@maciatkoe cauko, no je izba kde lezis s troma postelami, a z nej sa prechadza do miestnosti kde robi OPU a ostatne zakroky. To som asi nenazvala izbou, je to proste ako taka mala operacna sala. Veci si nechavas v takej prezliekacej kabinke. Neboj nic, bude to v pohode🙂 vsetko ti poukazuju
@maciatkoe pichala som si pocas stimulacie injekcie Decapeptyl a Bemfola, a potom progesteron. A pred OPU som si jeden den pichla tusim Gonal ci co, aby vajicka dozreli
@alicapalica88 ahaa, uz chapem 😊. A bola si sama na tej izbe s 3 postelami? Teda, ci iba ty si mala v ten den OPU? Zajtra verim, ze bude tvoj stastny den 😊, a ze o par dni sem das foto krasnych tehotenskych testov 😊. A po akej dobe po prebrati z narkozy si mohla pit a najest sa? Mne tam bude strasne skvrkat v bruchu od hladu 😕, ja bez ranajok rano ani z domu nevyjdem 😀. A teraz o hlade.
@maciatkoe dakujem za mile prianie 🙂 Bola som tam sama akurat. No nemozes ani pit ani jest veru, ale na jedlo som ani nemyslela nechapem preco. Pit som chcela ale nechceli mi dat velmi, ze len trosku vody. Bola by som aj celu studnu vypila. Ale mozno preto ze ked ti potom robi na zaver sono tak musis mat totalne prazdny mechur. A ty uz stimulujes? Prepac ak si to uz pisala niekde, nepamatam
@alicapalica88 a po akej dobe po prebrati z narkozy sa teda moze jest 😊? Ja cakam na menstruaciu a zacina mi dlhy protokol 😊. Podla predbeznych vypoctov OPU by som mala mat koncom februara 😊. A ake metody oplodnenia ste pri IVF mali? My si dame asi PISCI. Stoji to sice 540 eur, a max osem vajicok, ale vyskusame 😊. Som zvedava kolko vajicok mat budem a kolko embryjok...
@maciatkoe pocas tych dvoch hodin som urcite nejedla. Tusim sme isli na pizzu von hned potom? hej, lebo urcite by som sa neunuvala doma varit :D Mali sme ISCI a MACS. Isli sme podla toho co nam odporucili proste. PICSI vraj nam nebolo treba lebo manzel ma dobru fragmentaciu spermii. Dali sme aj predlzenu kultivaciu, dokonca aj ten novy GERI inkubator ale aj tak nam z vela opdlodnenych vajicok ostali len dve :( Dufam ze vy budete uspesnejsi 🙂
@alicapalica88 my chceme PISCI kvoli potratom, vyberu sa pritom najlepsie smermie. Moj manzel ma tiez dobry spermiogram, aj halosperm. A kedze na dovod potratov na ziadnom vysetreni neprisli, tak preto dame PISCI, a ja budem pichat prvy krat clexan ked otehotniem. Tak snad uz donosim zrave dietatko 😊. To je dobry napad ist potom na pizzu 😊. A ja by som bola momentalne rada, keby sa podari aspon 5 embryjok. Jedno by mi vlozili a 4 zamrazili. No uvidim co si pre mna osud prichysta.
@maciatkoe no u nas je spermiogram velmi zly (to je dovod IVF u nas) a ten halosperm zase velmi dobry. Aspon ze to. Velmi vam drzim palce nech vam to vyde tentokrat. Tych 5 embryjok by bolo krasne 🙂
@alicapalica88 dakujem ❤😊. A ako dlho sa smazite o dietatko?
@maciatkoe pff asi dva a pol roka, z toho pol roka sme v CARe. a vy?

@maciatkoe mozno hej to uz podla vysledkov😊😊ja som bola v nemocnici a nic som neplatila😊😊