icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

dorotka66
24. mar 2011

@katy2 to je skvelé, že sa cítiš dobre 😉 vraj platí, že keď to prvé potrápi, tak to druhé je za odmenu 😉 aj ja sa celkom teším, len sa trošku obávam tejto druhej polovice stimulky, lebo som mala v práci riadne stresy 😒

lume
24. mar 2011

@katy2
@dorotka66 Pregnyl sa moze pichat aj do brucha?

lume
24. mar 2011

@matahacik Ja sa chystam uz na druhe IVF, tak uvidime ako to dopadne.

matahacik
24. mar 2011

@lume tak moc drzim palce

pici
24. mar 2011

@lume nie... pregnyl je do svalu... toto viem urcite...

krisbar
25. mar 2011

@dorotka66 - pregnyl pred OPU by mal byt do svalu a od odbornika. cize chod na pohotovost.
ihly nepotrebujes podla mna - tam maju 🙂
@matahacik - vek nie je prekazka! hollywoodske hviezdy rodia v 45!
@katy2 - neviem ci som gratulovala! super. ty si nasa vlajkova lod 😎

makovicka53
25. mar 2011

@pici neboj podari ano mam prve 🙂

katy2
25. mar 2011

@krisbar nemusi byt do svalu... praveze pregnyl sa moze pichat aj do brucha... pichala som si ho sama a IVF je uspesne... To je prave vyhoda pregnylu... je to aj na krabicke napisane....
@lume moze....

makovicka53
25. mar 2011

@krisbar dnes som volala do CAR tak nam ch oplodnili 6...musia byt silne ...bojim bojim...no dost sa veru bojim dvojiciek..pre zaciatok staci jedno krasne a zdrave 🙂

krisbar
25. mar 2011

@makovicka53 - super! to je paradny vysledok 🙂 a bola to metoda ze same pribehli alebo ICSI?
@katy2 - to fakt? a preco potom to pichaju vacsinou do svalu? a len zdravotnici...hm..asi zalezi od doktora...nevies aky je v tom rozdiel?

makovicka53
25. mar 2011

@dorotka66 dakujeeem prajem aj tebe neboj ubehne to ako voda...

makovicka53
25. mar 2011

@krisbar no ano ...my sme sli cez ICSI..koli zlej morflogii

katy2
25. mar 2011

@krisbar mne dr hned vravel, ze ked chcem, mozem si to pichnut sama ale len do brucha... do svalu len odbornik....
predtym som mala 2x choragon a musela som na pohotovost.... teraz som to vyuzila a nikam som nesla 😀
je viacero injekcii, ktore sa daju aplikovat aj tak aj tak... aky je v tom rozdiel, neviem... hlavne, ze to funguje 😉

krisbar
25. mar 2011

kocky ja citim akoby som mala dostat meznes - tlaky vo vajecnikoch. zacinam byt dost pesimisticka.... 😢

mabumi
25. mar 2011

@krisbar neboj, to by bolo veľmi zavčasu na ms, to nebude ono. je normálne, že máš tlaky, to ešte nič zlé neznamená.

lume
25. mar 2011

@krisbar Ja som citila to iste a tiez som zacala aj tak spinit ako pred menstruaciou a bala som sa, ale nakonic som bola tehotna. Tak si myslim, ze to je celkom bezne. Vyjde to, verim. 😀

isabelle777
25. mar 2011

@pici ahoj ja som na tom tak isto, mam gonal a pergovaris, prave vcera som zacala uz s gonalom, a este diphereline si k tomu picham...

isabelle777
25. mar 2011

baby chcem sa spytat ako ste si pichali injekcie diphereline a gonal, mozem si to pichat v tu istu hodinu, resp. naraz? ja si to picham tak ,ze jednu do jednej strany brucha a druhu do druhej... nech sa to nebije 🙂. Myslite ze je to ok? alebo mam radsej volat do caru?

pici
25. mar 2011

@isabelle777 ja zacinam dipherelinom a gonal az od menzeu

isabelle777
25. mar 2011

@pici ja som to mala tak isto, od 26. dna si picham diphereline a teraz od 4 dna menzesu mi na kontrole pridali gonal... inak ten gonal je fakt super, mna diphereline stipe, gonal ani necitim... tiez chodim do gynfivu dr. harbulakovi, som trosku popredu, ale myslim ze budeme na vysledok cakat spolu ak vsetko pojde ok 🙂

pici
25. mar 2011

@isabelle777 no to by bolo super... par dni veru si popredu... ja som vcera vzala poslednu tabletku HAK tak cakam menzes tak o tri dni... diphereline stipka veru ale nevadi mi to... nevies preco sme dostali dlhy protokol?

isabelle777
25. mar 2011

@pici no ked som sa pytala tak mi povedali, ze mam sice dlhy, ale vzhladom na moju konstrukciu (som taka sucha 50kg) mi dali jemnu davku hormonov, tiez som po laparke, mam endometriozu, jeden vajcovod nepriechodny, na druhom mam endo cystu, takze asi mam nejake pomalsie hormony tak to potrebuju rozhybat dlhym protokolom... Ale ja som spokojna s tym dlhym, ze vraj je viac uspesny ... ved uvidime 🙂

pici
25. mar 2011

@isabelle777 ja som sa ani nepytala.. aky dali tak beriem :D ved vedia co robia.. ja chodim tiez k harbulakovi... to vysetrenie cez menzes dlho trvalo?

isabelle777
25. mar 2011

@pici no toho vysetrenia som sa bala, hlavne kvoli tomu ze mam menzes dost bolestivy, a okrem toho no hmm je to dost nechutne... ale zvladla som to, isla som az na ten 4. den, bola to chvilka, trochu zabolelo ale ok, nasli mi nejaku dalsiu malinku cystu, ale doktor povedal ze to je nic ze sa nemam obavat... tak uvidim utorok, idem na kontrolu ci mi pridaju aj ten pergovaris... inak vysetrenie mi robil teraz dr. Drabek a kebyze sa ho neopytam ci je to vsetko v poriadku mi ani nepovie a rovno ma posle... uplne iny pristup ma dr. harbulak (len ten bol akurat uz na operacke)...

alibabaa
25. mar 2011

ja od zaciatku chodim k drabekovi... a musim potvrdit je naozaj skupy na slova...

isabelle777
25. mar 2011

@alibabaa a ja som myslela ze ma len zly den... asi to uz berie ako na beziacom pase... ☹

pici
25. mar 2011

@isabelle777 ja by som bola velmi rada keby tam bol harbulak. si pekne zavolam . drabek mi je nesympaticky..

pici
25. mar 2011

@alibabaa neni ze by nebol dobry ale taky neosobny, empatia nikde... mne robil druhe IUI a jedine co sa spytal ako sa volam a to bolo vsetko

pici
25. mar 2011

@krisbar NEBUD!

alibabaa
25. mar 2011

@pici @isabelle777 je neosobny, dobre si to povedala.. ja som bola u neho aj na laparke, na 2x .. 1x sa vyskytol problem a neurobil mi laparku, ale brali mi vzorky na histologiu, ... trosku som si pockala a potom o par mesiacov na laparku.. a keby som sa ho nebola spytala ked odchadzal z izby ze ci su prechodne ani mi to snad nepovie... a pytala som sa tych na recepcii, ci sa da prehodit si u nich doktora.ze neda. tak som kukala jak puk ..