icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

pici
14. apr 2011

@miskab za malicko

lume
14. apr 2011

@isabelle777 Diky, to som potrebovala vediet. Ja len dufam, ze nebudu stare moje predoperacne vysledky. Toto Ti povedali v centre? A do ktoreho chodis?

isabelle777
14. apr 2011

@lume ja som sa tiez bala ci nebudem mat stare vysledky ,ale vyslo to tak tak.... Tieto info ohladom meskajuceho menzesu mi povedali v centre, chodim do GynFivu, zavolala som na recepciuu a prepojili mi vrchnu sestru

lume
14. apr 2011

@isabelle777 Super, tak to chodime do rovnakeho centra. Inak pri prvej stimulacii mi to vobec nemeskalo. Este raz vdaka za povzbudenie.

isabelle777
14. apr 2011

@lume nie je zaco 🙂

tinasc
14. apr 2011

@isabelle777 takže ten diphereline môže spôsobiť, že ms mešká? a treba ho brať vlastne až do kontroly v car...

isabelle777
14. apr 2011

@tinasc to neviem ci diphereline sposobuje meskanie, mozno aj ta nervozita a pod... tazko povedat, myslim ze v neziaducich ucinkoch som nic take u dipherelinu necitala... kazdopadne mi povedali ze pichat si ho mam stale a mam cakat na menzes, ak nepride po tyzdni mam prist na sono... a mne presne tyzdnen meskal 🙂

tinasc
14. apr 2011

@isabelle777 dík a ešte jedna otázka, debatíme o tom v inej téme 🙂 treba diphereline a ostatné injekcie držať v chladničke? skúsenosti sem... 🙂

pici
14. apr 2011

@tinasc pregnyl

isabelle777
14. apr 2011

@tinasc mne v lekarni rozdelila lieky do chladnicky separe do inej tasky, takze som presne vedela. Diphereline staci pri izbovej teplote, potom som mala Gonal F ten ide do chladnicky, Pergovaris do chladnicky, Pregnyl do chladnicky, Utrogestan pri izbovej...

tinasc
14. apr 2011

@pici jasaaaaan 🙂

tinasc
14. apr 2011

@isabelle777 mne dala do inej tašky len pregnyl... diphereline teda pri izbovej, ďalej mám fostimon... určite by mi v lekármi povedala, že to mám dať do chladničky... takže pohoda...

pici
14. apr 2011

@tinasc ja som mala vsetky v chladnicke okrem utrosu :D

lume
14. apr 2011

@isabelle777 Uvidim kolko bude meskat mne. Zatial necitim, ze by to malo prist.

monikad
Odpoveď bola odstránená
tinasc
14. apr 2011

@monikad bože tak som už úplne zmagorená, či to tam mám ísť šupnúť 😉

monikad
Odpoveď bola odstránená
tinasc
14. apr 2011

@monikad no dokelu idem to hneď šupnúť do chladničky, dúfam, že sa mi to za ten týždeň nepokašlalo 😲 ale v izbe máme asi ťažko 25 stupňov...

tinasc
14. apr 2011

@tinasc už je to tam... 🙂

monikad
Odpoveď bola odstránená
tinasc
14. apr 2011

@monikad no dokelu, no tak dobre, už je to aj tak tam... 🙂 dúfam, že som tým nič nepokazila 😀

lume
14. apr 2011

@tinasc
@monikad Ak to mate vsetko v chladnicke, tak sa tomu tiez nic nestane. V principe, ak mate liek v prasku, teda, ze pred pichnutim to mate najprv rozpustit spravidla vo fyziologickom roztoku, tak takyto liek sa uchovava pri izbovej teplote (mozu existovat asi aj vynimky) a kesd si pichate rovno zarobeny roztok ako pregnyl, puregon a ine, tak tento sa uchovava v chladnicke.

miskab
14. apr 2011

Babulky predoperacne vysetrenie ako dlho trva? To sa berie krv ci?? este som nikdy nebola na takom vysetreni 😕 A to mi urobia v centre ?

petuska123
14. apr 2011

@miskab nie to si musis vybavit v tvojom okoli kde byvas u internistu spravia ti hlavne ekg cim mas srdiecko zdrave aby si mohla ist pod narkozu 😉

petuska123
14. apr 2011

@miskab v centre by ti mali len dat papiere a stymi pojdes k internistovi

dorotka66
14. apr 2011

@katy2 ďakujem katy za všetky informácie 🙂 , ale ešte musím ísť aj k lekárovi na vyšetrenie, či nie?

katy2
14. apr 2011

@dorotka66 ja som u mojho gyn nebola.... pred KET pred zaciatkom "stimulky" sa aj tak robi uzv, keby bola nejaka cysta alebo nejaky problem, tak KET odlozi... uz sa to stalo babam aj tu na MK....

dorotka66
14. apr 2011

@katy2 no veď som aj myslela ten nešťastný ultrazvuk 🙂 škoda, že sa to nedá bez neho (viem, že nie 😀 ), ale bolo by to fajn.....

tinasc
14. apr 2011

@lume tak ja som sa na toto ešte raz bola opýtať priamo v lekárni... a bolo mi povedané, že ak to nie je zmiešané, tak pri izbovej teplote, teda prášok zvlášť a voda zvlášť 🙂 v chladničke len zarobené... no ale v tej chladničke to už nechám 🙂

tinasc
14. apr 2011

@miskab musíš ísť k internistovi, zoberie ti krv, musíš priniesť ranný moč... za týždeň ideš pre výsledky, spraví sa ti ekg, vyšetrí ťa ešte doktor, zmeria tlak, preberie s tebou tvoju anamnézu, aké choroby si prekonala atď... teda aspoň u mňa to tak bolo... takže trvajú asi týždeň...