icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

fibi21
9. jún 2011

@gabi.k co nove v iscare ? ano ja uz mam po tom ....bolo to uuuplne v pohode pani Dr.Lattakova je proste skvela🙂
potom som isla domov a doma ma to dost bolelo ....ale dnes vyzera ze som ok ....uz som v praci 🙂 na vklad by som mala ist zajtra alebo v sobotu pripadne v pondelok ...uvidim podla toho co mi dnes zavolaju kolko krpcov sa mi podarilo oplodnit .... takze tak trosku som v napati 🙂

fibi21
9. jún 2011

@petuska123 5 vajok a dnes mi maju volat co z toho je ok .... vcera sme boli na odber dve baby ...a nikto viac takze sme boli ako VIP 🙂) ta druha baba mala 21 z toho 15 ok ..ale ona mala hyper. syndrom :( cize na vklad caka zrejme mesiac alebo dva ....:( uvidime ako dopadnem ja

fibi21
9. jún 2011

@petuska123 nemala som hyper ....asi ma obisiel teda zatial 🙂 som ok .....narkoza uuuuplne v poho isla by som kludne este raz 🙂 toho sa bat vobec nemusis ...ja som bola druhy krat ...prvy krat ked mi robili hysteroskopiu a vtedy som sa velmi bala ...ale naozaj to nic nieje a top ja som posero 🙂 naozaj naozaj uuuuplne v poho.... dokonca celkom prijemne :D

rabarka
9. jún 2011

@lume joooj tak to som strááášne rada 🙂 Ja mám zas od včera akési bolesti, teda ani nie bolesti, ale také pnutie v podbrušku 😒 tak čakám, čo sa bude diať.

viktoria1975
9. jún 2011

Ahojte dievcata. Zapojim sa aj ja do vasich diskusii. Ja som bola v Iscare v utorok na odber vajicok, 10 vytiahli a z toho 7 sa oplodnilo, zajtra by mi mali vkladat, 2ks. Stale citim taku boles - miernu v podbrusku a akoby som mala nafuknute brucho,ale moze to byt aj tym, ze velmi vela pijem, lebo vraj to pomaha pri predchadzani hyperstimulacnemu syndromu. Strasne verim, ze sa na mna nenalepi a zajtra mi vlozia chrobacikov a ti sa ujmu....snazim sa velmi pozitivne mysliet, tada aj myslim...tak snad... 🙂

lume
9. jún 2011

@tinasc Dakujem pekne, verim, ze bude vsetko OK. Dnes som bola uz aj u svojej gynekologicky. Z CAR ma poslali uz tam.

lume
9. jún 2011

@rabarka No moze to byt aj to, ze Ti rastie maternica. Ja uz citim take tlaky, ked sa zohnem akoby som tam mala nejaku gulu. Ty ides kedy na dalsi ultrazvuk? Prepac, zabudla som.

rabarka
9. jún 2011

@lume no ja si to aj myslím, lebo ma to akoby stále šteklilo vnútri a vplývalo mi na močový mechúr 🙂 Mám prísť bud. týždeň, tak pôjdem v piatok, nech je to už poriadne vidieť. A čo povedala tvoja gyn? Kedy máš predpokladaný termín?

miskab
9. jún 2011

Ahojte babulky ten hyper. syndrom z coho vznikne ze malo pijem tekutin pri stimulacii?

timona
9. jún 2011

baby, chcem sa opat, ked ste sli na IVF brali ste si dovolenku?a ako dlho asi? od odberu vajicok sa po kolkych dnoch robi vklad?

lume
9. jún 2011

@rabarka Moja lekarka mi povedala, aby som sa setrila, nedvihala nic tazke a 21.6. idem na krv a dalsi ultrazvuk k nej. Pomaly vysadzujem aj Utrogestan.

lume
9. jún 2011

@timona Pri IVF pri punkcii to je 1 den, ked nemozes ist do prace a v den embryotransferu druhy den, kedy do prace ist nemozes. Medzi tym podla toho ako sa budes citit do prace ist mozes. Zalezi ale co robis, ak je to nejaka fyzicky namahava praca tak by som Ti odporucala ostat niekolko dni doma. Vklad sa robi podla toho ci mas alebo nemas predlzenu kultivaciu embryi, t.j 2 dni po punkcii, resp. 4-5 dni po punkcii.

viktoria1975
9. jún 2011

Ja som si nebrala volno po odbere vajicok, ale nemozem povedat, ze by som sa dobre citila. Zajtra by mi mali vkladat embryjka, tak snad nebude OHSS...Ale dovolenku si neplanujem brat, ak to nebude nutne. Boli ste niektora aj na PN po transfere?

martina77ba
9. jún 2011

viktoria1975: Ahoj 🙂) volám sa Martina a som na tejto stránke nová, včera mi vkladali zamrazené vajíčka po roku, keď som bola na odbere vajíčok a na transfere, mala som 1 deň voľno a potom som išla hneď do práce, bolo to lepšie, aby som na to nemyslela

viktoria1975
9. jún 2011

Aj ja som tu celkom nova. V ktorom centre ti ich vkladalia preco az po roku? Mne by mali zajtra, tak aspon sa mozeme podporovat, vsak?

martina77ba
9. jún 2011

viktoria1975 Jasné, že sa môžeme podporovať 🙂) Na prvom odbere a vkladaní som bola v roku 2009 v Iscare v Bratislave (úspešne som otehotnela, ale v 3 mesiaci som potratila) na druhom odbere a vkladaní som bola v 2010, mala som 9 vajíčok, tak 2 som dostala, ale neujali sa a zvyšok sme si s manželom nechali zamraziť a teraz som sa na to podujala.(ešte mi 3 ostali stále zamrazené). Ale bola som tento krát na Antolskej, moja lekárka odišla z Iscaru a založila si tam centrum asistovanej reprodukcie, tak som išla k nej. Tak verím, že tento krát to vyjde a budem mamina 🙂)
A ty ideš do akého centra? A ideš 1 krát?

viktoria1975
9. jún 2011

Ano, ja som 1. krat v cykle. Skusali sme najprv IUI, ale mna sa nepodarilo stimulovat natolko, aby mi dozreli vajicka. Najprv nam poistovna zamietla ziadost a potom asi aj na druhy krat chceli,ale som sa zhovarala s tou doktorkou a povedala som jej, ze sme dost stary na to, aby sa s nami zahravali / 36 a 48 rokov / a ze inu sancu nemame...a tak schvalili a sli sme konecne do cyklu. Stimulaciu som znasala celkom fajn, ale teraz, ekd cakam na transfer, tak mam mierne bolesti bruska a taky pocit plnosti, tak verim, ze to nebude OHSS alebo len sla´by, aby mi mohli zajtra embryjka vlazit. Vybrali 10 a 7 sa oplodnilo, tak verim, ze nedegenerovali. Davam vlazit dve, zajtra, snad. A sme v Iscare. Je to velky boj...my sa snazime o babo uz 3. rok...

martina77ba
9. jún 2011

@viktoria1975 To bolenie v brušku a pocit plnosti je z toho cyklu, ešte si nafúknutá z tých hormónov a po odbere je to prirodzené, že môžeš cítiť trochu tlak. Zajtra ti budem držať moc palce, hlavne pi veľa vody po transfere niekoľko dní (kôli hyperstimulačnému syndrómu). My sa tiež snažíme o bábo už 4 roky, veď vieme svoje, aký je to boj ... V Iscare sú milí, dobre sa tam o teba postarajú.
Môžeme si potom písať, dojmy a tak 🙂)

viktoria1975
9. jún 2011

...snad mas pravdu a su to bezne pocity. Dakujem za podporu, potom sa ozvam. A aj ty sa drz!

gabi.k
9. jún 2011

@fibi21 co nove?? dnes mi oznamili ze od soboty stimulujem a picham si Puregon 100jednotiek -na zaciatok.... a tak teraz uz ozaj ide do tuheho...takze pokracujem v pichani a kontrolne sono a odber krvi dookola, kym nepovedia dost a je cas na punkciu 🙂 takze toto mam nove...
som rada,ze si to OK zvladla....kedy ti babulky vkladaju?? a vobec kolko si ich ides dat vlozit 1 ci 2?? hmmm... budem na teba mysliet ....tak sa tesim, ze co mi pekne napises 🙂

gabi.k
9. jún 2011

@viktoria1975 je super ze myslis pozitivne... neboj vsetko Ok dopadne .... 🙂 potom daj vediet ze ako....

fibi21
10. jún 2011

@gabi.k ahoooj ...idem na vklad zajtra rano na 8:00 ...ja si dam vlozit jedno pretoze mam zmensenu maternicu ci aku rohovu tak nejak mi to vysvetlovala doktorka takze mi neodporuca dve vkladat aj ked by som celkom dve prijala 🙂 a samozrejme ked sa vlozia dve je vacsia sanca ...no uvidim zajtra ci sa aj nadalej tie 4 delia ... pripadne dam ostatne asi zamrazit ...neviem uvidim aka bude situacia a co mi povie doktorka ....aj ja tebe drzim palceky a pekne stimuluj a davaj na seba pozor a hlavne vela vela vody 🙂ak bude nieco nove napisem 🙂

lume
10. jún 2011

@martina77ba Velmi Ti drzim palce, nech Vam to vyjde.
@viktoria1975 Aj Tebe drzim palce. Hlavne treba mysliet pozitivne.

lume
10. jún 2011

@martina77ba A vies preco bol ten potrat v 3. mesiaci? Nezistovali pricinu? Ja som mala po prvom IVF tiez potrat, ale pomerne skoro este pred 8. tyzdnom. Tak mi po tomto potrate robili testy na zrazanlivost krvi a mam zvysenu zrazanlivost. Takze teraz som po 2.IVF, ktore je uspesne a som vo 8tt a picham kazdy den heparin na riedenie krvi. Dufam, ze tymto sa ta picina potratu vyriesila. teraz som v stave, ze by som chodila na ultrazvuk asi kazdy den, len aby mi povedali, ze drobec je v poriadku a pekne mu bije srdiecko 😅

viktoria1975
10. jún 2011

ahoj dievcata, tak som spat, ale transfer sa nekonal. Potvrdili sa moje obavy - mam OHSS a este aj nizek endometrium a tak bola sanca minimalna. Je mi z toho velmi smutno a aj cakanie dalsie dva mesiace na vlozenie snehuliacikov sa mi zda nekonecne dlha doba...ale nemam na vyber... vsetkym vam velmi drzim palceky a budem vas tu dalej podporovat.

gabi.k
10. jún 2011

@fibi21 oki...zajtra na teba myslim tuhoooooo... 🙂 tak nech sa bambulko pekne uhniezdi.... noo a hlavne by si sa mala ty setrit... ja sa snazim.. tak dik... no a moj pitny rezim? snazim sa nalievat tekutinami... ked musim... 🙂 tak paaa a drzkaj sa

martina77ba
10. jún 2011

@lume Ahoj 🙂) tak ti držím palce, super drže sa aj s bábätkom, nech je všetko OK.
Moja príčina potratu nebola zistená, na hystológii 95% nezistia, čiže neviem, na čo si dať pozor ... ale dnes som 3 deň po transfere a troška ma pobolieva v podbrušku, ako keby som mala dostať menzes, vtedy to u mňa znamenalo, že sa uhniezďuje bábätko. Máš aj ty také pocity?

martina77ba
10. jún 2011

@viktoria1975 Ahoj, mrzí ma to ☹( dnes som na teba od rána myslela, len som nemala k dispozícii PC, až teraz. A čo je to to OHSS? A ak ti dajú snehuliačikov o dva mesiace, bude to už OK?

viktoria1975
10. jún 2011

@martina77ba Si zlata. Je to hyperstimulacny syndrom a mal by do dvoch tyzdnov odzniet. Tak a potom by mohlo transferovat snehuliacikov. Teraz sa najma ty drz. Myslim, ze tie tvoje bolesti v podbruzku znamenaju zahniezdovanie babatka. Urcite!

martina77ba
10. jún 2011

@viktoria1975 A ten hyperstimulačný synsróm si dostala už zo stimulácie, že? Pila si veľa vody? Lebo to je vtedy dôležité. Tak držím palce aj na nohách, nech sa toho čo najskôr zbavíš a môžeš ísť na transfer.
A ten pôj pocit v podbrušku, myslíš že je to OK? Nevieš, na akej stránke by som sa o tom viac dočítala?