icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

tinasc
13. jún 2011

@rabarka ale hej je to v poriadku, asi sa moc sledujem, ale to ranné vstávanie z postele tak ten kŕč sa nedá prehliadnuť, inak to cítim ešte aj pri bežných činnostiach 🙂

fibi21
14. jún 2011

@miskab drziiiim silno silno ....🙂 inak to nic nieje ...da sa to zvladnut uplne v pohodicke len pi vela tekutin

jasnazilka
14. jún 2011

babenky, ak môžem, tak vám prispejem aj ja svojimi skúsenosťami a pocitmi po IVF.......
- pri prvom pokuse IVF som mala pocit, akoby sa mi v podbrušku zväčšovala maternica (myslela som si, že som na 100% tehotná, pretože pri prvom prirodzenom tehotenstve pre 18-timi rokmi som mala rovnaké pocity a nevedela som už stiahnuť brucho), teraz to bolo rovnaké....neviem, či to s tým súvisí, ale asi na tretí deň po vložení som v noci dostala triašku, cez deň som bola zadýchaná, citlivá na vône, bolo mi zle a tesne pre vyšetrením krvi som mala bolesti ako pred mrch .... a výsledok? NEÚSPEŠNÝ ☹ ☹ (inak vložené 2 oplodnené vajíčka)
- pri druhom pokuse (ešte som nebola na krv, čaká ma to tento týždeň) mám obdobné pocity, zimnicu som mala hneď na druhý deň po vložení ... dokonca sa mi pridružili jeden deň kŕče v podbrušku, keď som si sadla, tak som sa nemohla ani nadýchnuť poriadne....síce to tvrdnutie maternice necítim,ani mi nevadia vône, ale zato už mám bolesti v podbrušku opäť ako na menzes už asi 4-5 dní....takže zas to vyzerá zle ☹ ☹ ☹ (vložili mi 3 oplodnené vajíčka)

Chcela som sa opýtať, ak mám ešte zmrazené oplodnené vajíčka, kedy mi ich môžu najbližšie vložiť? máte s tým už niekto skúsenosti? vďaka

jasnazilka
14. jún 2011

a ešte som zabudla napísať, že po prvom IVF mi meškala mrcha 74 dní !!!... napichali ma vyvolávačkami 2x, potom som brala 5 dní estrimax až nakoniec mi v centre niečo pichli a do hodiny som ich konečne dostala....mala niektorá z vás, čo ste otehotneli rovnaké príznaky ako som mala ja (aj keď som neotehotnela?)

andy175
14. jún 2011

@jasnazilka tak to ma mrzí, že sa to na prvý krát nepodarilo. a ten druhý krát ti vložili až 3? nebojíš sa, že sa uchytia všetky tri? ako bolo by tofajn, ale je to riziko. a keď sa to nepodarí, tak vklad môže byť najbližší mesiac. dnes sme mali s manželom embryologický pohovor tak preto viem.

martina77ba
14. jún 2011

@viktoria1975 Určite to čoskoro prejde, oni vedia, čo s tým robiť. A koľkého ti dali ten t nový termín na vkladanie snehuliakov? Aby som vedela, kedy ti držať palce

jasnazilka
14. jún 2011

@andy175 nie nebojím sa, práveže ma to mrzí, že z tých troch sa zrejme neuhniezdilo ani jedno ☹ súdiac na základe predchádzajúcich pocitov a súčasných..., dokonca ani tehotenské testy mi nič nepotvrdili, takže zas keď zavolám do centra po odbere krvi, mi oznámia:"...je nám to ľúto..." a môžem sa pustiť do tretieho pokusu...je to brutálne deprimujúce ☹ ☹ ☹ ...kebyže som aspoň vedela, aké pocity mali po IVF babenky, ktoré otehotneli

martina77ba
14. jún 2011

@jasnazilka Ahoj 🙂 ja som bola na IVF už 2x a mala som podobné pocity, bolelo ma v podbrušku ako pred menzesom, boleli ma prsia a ostala som tehotná. Po 3 mesiacovch sa niečo pokašlalo - nikto nevie čo a bol koniec. Druhý krát som mala tiež podobné pocity, ale po týždni som dostala krč a bolo po ... a teraz som bola po roku a štvrť na vkladaní zamrazených vajíčok a čakám na výsledky. Tiež na stále bolí brucho a prsia, tak uvidíme. A čo ti potom lekár povedal, z čoho si ty mala tie kŕče a bolesti v podbrušku?
Drťím ti palce na testy, nezúfaj, vždy sa môžeš sítiť inak. Kedy ideš na krv?

jasnazilka
14. jún 2011

@martina77ba Maťka, prsia ma boleli tiež pri prvom IVF, teraz nie...a ten krč som teraz neriešila s nikým, nevedela som, čo to bolo, mala som to teraz prvý krát, predošlé IVF nič také nebolo.... na krv idem vo štvrtok ráno, ale už dnes mi tehot.test ukázal, že nič z toho....tak už rozmýšľam, že v čom môže byť problém...aj tá zimnica sa mi zdá byť divná...v oboch prípadoch to bolo rovnaké ....Maťka myslíš si, že ten kŕč znamená niečo vážne? upozornil ťa na to lekár? lebo ja to s tým svojím moc nekonzultujem...v podstate ani nie je veľmi zhovorčivý 😒

martina77ba
14. jún 2011

@jasnazilka Tie kŕče sú "ževraj" normálne - aj kamarátky čo boli na IVF ho mali a už aj majú deti. Stáva sa mi to hlavne v noci, keď je maternica v kľude, alebo ma tam poriadne pichne. Zväčšuje sa maternica, preto to bolí ako pri menzes. A hlavne je to veľmi individuálne, u každého to môže znamenať niečo iné.
Mne robili aj laparoskopiu-na priechodnosť vaječníkov, ale nezistili nikajú príčinu, prečo sa nedarí. Bola si na operácii aj ty?

jasnazilka
14. jún 2011

@martina77ba Mati nie, ja som nebola na operácii, je nemám žiaden problém a mojím ex mám takmer 18-násť ročné dieťa 🙂 , problém u mňa žiaden nikdy nebol, ale môj súčasný manžel má zlý spermiogram a po 4-roch rokoch snaženia sme sa dali na IVF ...prvé vloženie som absolvovala vo februári , potom kvôli menzesu sa posúval druhý odber a vloženie, ale nakoniec teraz pred 12-timi dňami mi vložili druhý krát...práve preto som zaskočená zo svojho tela-maternice, chápem, že to je už pár rokov, čo som bola tehotná, ale aj tak som sa spoliehala, že teda ak to je už hotové a vložené, že to ostatné (moja úloha) predsa musí ísť ľahko...a prd 😒

mare
15. jún 2011

ahojte.do akej sumy preplaca vseobecna poist...?

jasnazilka
15. jún 2011

@mare myslíš, že každá poisťovňa prepláca zákrok IVF individuálne? nad tým som ani neuvažovala

jasnazilka
16. jún 2011

tak zas nič ☹

martina77ba
16. jún 2011

@jasnazilka Mrzí ma to ... ☹ Ale nezúfaj, ber to tak ako to je, raz sa to podarí, musíš veriť. Ja čakám o týždeň vo štvrtok výsledky a tiež verím, že raz musím byť na rade aj ja ...
Máš ešte nejaké vajíčka zamrazené? Koľko ti ich odobrali?

petuska123
17. jún 2011

ahojte baby tak uz som v praci.takze dnesne sono dopadlo tak ze poobede okolo 14 hod.mam este volat do caru ci sa mi zvysia davky zatial je uroda na jednej strane 11 kusov a na druhej 3 a volake drobce.tak celkom fajn kedze mam ten kratky protokol. a v pondelok zas na sono

viktoria1975
17. jún 2011

@martina77ba Ahoj, no nedali mi termin, zalezi od menzes a potom cely jeden cyklus este a az potom urcia, ale najskor v auguste - strasne dlha doba.
Ty sa drz a vo stvrtok chceme dobru spravu!

jasnazilka
17. jún 2011

@martina77ba Martinka ďakujem, ale nech si hovorím čo chcem, aj tak sama seba prekonať nedokážem a postupne začínam byť z toho v koncoch ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ ☹ mám ešte zmrazených 6 vajíčok, ale kto vie, koľko z toho prežije zmrazenie...... ☹
...držím ti silno prsty a budem na teba myslieť, aby sa to tebe podarilo, nech aspoň s niekym zdieľam jeho radosť a šťastie , prosím napíš, ako si dopadla

rabarka
17. jún 2011

@lume Ahoj, tak sono dopadlo výborne, srdiečko bilo a tiež sme už odoslaní k obvodnému gyn. Jupííí 🙂 Čo máš nové?

tinasc
17. jún 2011

@rabarka ahoj no tak super, takže jedno bábätko? ako sa cítiš?

silvinnka
17. jún 2011

takze-konecne som sa dockala a dnes zacala s kratkym protokolom na druhe ivf 😀 😀 😀 ,uz len verit,ze teraz to pojde tak ako ma 😠

dorotka66
17. jún 2011

@katy2 ahoj katy, už sme sa vrátili z dovky a tam sa mi všetko zhoršilo...bolo krásne, ale moja choroba sa zhoršovala. (tešila som sa, že more a teplo pomôžu) Dnes som bola na odbornom vyšetrení a reuma to nie je , ale doktorka si naozaj myslí, že to môže byť reakcia na tú dávku hormónov, ale tiež to môže byť skrytý zápal, takže som začala liečbu...smolka, že najbližšie môžeme pokračovať, až keď sa vyliečim...teda asi tak (snáď) v auguste...
@mabumi ahoj, mrkni vyššie, nevieme z čoho to je všetko sú zatiaľ len dohady, ale snáď mi nasadili dobrú liečbu, teba sa ako darí? pokračujete? sorry, nebola som tu 2 týždne, tak som sa neozývala.

martina77ba
18. jún 2011

@jasnazilka Chápem ťa ako sa cítiš, ja som tiež po 2 neúspešných IVF bola v koncoch, ale treba dúfať a myslieť pozitívne. Raz predsa musíme byť na rade 😉 😉 😉 Ono to znie ako fráza, ale neni.
Ja som mala tiež 6 zamrazených vajíčok, sú mrazené po 3 kusoch. Po rozmrazení sa jedno pekne delilo, jedno bolo trošku spomalené a tretie neprežilo. Tak som dostala tie 2. Tiež je to riziko - ja proste nechápem, ako môžu niečo živé zamraziť a potom po rozmrazení to žije 🙂
Ďakujem za držanie prstov 🙂 vo štvrtok dám vedieť, ako to dopadlo

martina77ba
18. jún 2011

@viktoria1975 To budeš brať ten Estrimax , aby sa ti vytvorila sliznica maternice a potom ti ich len vložia. To je najjemnejší spôsob, aký asi existuje. Neboj, prebehne to úplne v pohode a rýchlo, ani sa nenazdáš 🙂 Hlavne ty buď v pohode.
Tiež ďakujem že na mňa myslíš a vo štvrtok dám vedieť, čo a ako

katy2
18. jún 2011

@dorotka66 je mi to luto 😔 ale snad ta liecba pomoze... stale si ale myslim, ze z hormonov to nebude...... Drzim palce 🙂

dorotka66
18. jún 2011

@katy2 ďakujem katy, včera mi nasadili liečbu a dnes sa cítim naozaj lepšie je to neskutočné, ale verím, že liečba bude úspešná a v auguste pokračujeme !

rabarka
19. jún 2011

@tinasc ahoj, hej jedno, dali sme si aj vložiť len jedno, že na prvý krát skúsime a potom by sme dali dve, ale k tomu hádam nepríde. Dnes je nová etapa, prvý krát ma natiahlo, takže začína asi to nové, to horšie, začína mi bývať zle 😒 Ty ako?

makovicka53
19. jún 2011

@dorotka66 ahojky ako sa mame?ako pokracujes?

mabumi
20. jún 2011

@dorotka66 ahoj dorotka, teda to mi je fakt luto ze ani dovolenku si si nemohla uzit ☹ . no neviem z coho to môze byt. ale asi fakt nejaky zapal, ked ti teplo este uskodilo 😒 . hlavne ze uz sa to lepsi 😎 . a v auguste na KET, urcite sa to podari 😉
my nepokracujeme ziadno, 20. jula sa mam ist objednat na tu operaciu. mozno to uz necham az na zaciatok jesene 😖 . neviem, uvidime co bude. tak sa drz a daj vediet ako sa ti dari.

@makovicka53 ahoj makovicka, a ty sa mas ako? ako pokracujete?

@rabarka a ty rabarka? tak male uz o sebe dava vediet 😀 ? aspon vies ze rastie 😉 . onedlho budes citit pohyby a na vsetko zle zabudnes 😉

rabarka
20. jún 2011

@mabumi Ahoj, no v piatok na sone sme už počuli biť srdiečko, takže som odoslaná ku svojej gyn. A ako si už čítala, prišli veru tie horšie stavy, ale prežijeme 🙂