icon

IVF jar 2011. Kto ide do toho?

matkal73
27. jan 2011

Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))

mamartinka
6. júl 2011

Caute baby.Trocha sa vam sem zamiesam.Navrhli nam asistovanu reprodukciu.No ja vobec netusim o co ide?8.06 sme v Iscare v BA podpisali ziadost na umele ale zatial sa nikto neozyva.Neviem kolko trva schvalenie.Gyn v Car mi povedala ze najprv si budem pichat inekcie a 3 razy pocas umeleho ze musim prist potom k nim do centra.Po vklade ze si mozem uz potom test spravit aj v zahraniciu.Viete mi niektora vysvetlit co je to ta asistovana reprodukcia?Vobec neviem o co ide a ako to vsetko prebieha.Mozete mi to niektora popisat?Ked aj do posty.Dakujem moc.

lume
7. júl 2011

Baby, no ktora ste z tohoto fora uspesne tehotna?

lume
7. júl 2011

@mamartinka Najlepsie bude ak si nieco precitas na odbornych strankach, pripadne priamo na stranke toho ktoreho centra asistovanej reprodukcie a ked niecomu nebudes rozumiet, potom sa opytas na nieco konkretne. Takto by Ti kocky museli napisat cely roman asi 😀 . V skratke asistovana reprodukcia znamena otehotnenie s pomocou. Hormonalne Ti budu stimulovat vajecniky, aby vyprodukovali viac vajicok a potom vzhladom na Vasu diagnozu sa rozhodne o forme asistovanej reprodukcie. Ked ste ale uz podali ziadost tak to bude in vitro fertilizacia (IVF t.j. oplodnenie mimo tela matky). Punkciou Ti vyberu vyjicka, oplodnia partnerovymi spermiami v skumavke a embryo Ti vlozia naspat do maternice.

smoulincek
7. júl 2011

Ahojte, dlho som nepisala, konecne mam pod odbere, brucho ma boli jak slak, dokedy vas to boleleo? Ak s tym ma niekto skusensti. Uspesne odobratych 25 vajicok 1 a 2 kvality. Uvidime ako sa im bude darit... Len teraz sa akosi seci boja OHSS aj ked doteraz som ani netusila, ze neico v sebe mam... &nic mi nebolo, nic ma nebolelo... 😀 dostala ste niektor OHSS PO ODBERE? AKE JE TO CASTE? inak som okrem ustrogenu dostala ešte nejake 4 injekcie, mali ste to tiez? Maju mi to pichnut na pohotovosti vecer... Peky den prajem ;-D

lululka555
7. júl 2011

@susi0303 dam vediet,ale asi až v pondelok bude UTZ...mna sem tam boli bruško,ale inak nič...tiež mam obavy,aby bolo všetko ok...potom daj vediet co nove 🙂 maj sa pekne 🙂

tinasc
7. júl 2011

@lume a ty sa ako máš?

susi0303
7. júl 2011

@lululka555 ajojky.....hej aj ja idem v pondelok na 14hodku....drzkam ti palce.....velmi....obe budeme maminy.....mna bolia prsia,sem tam zle od zaludka.....inak ok....aj teba bolieva podbrusko?...mna nie

lume
7. júl 2011

@smoulincek Ja som dostala po odbere (18 vajicok) hned preventivne infuziu proti OHSS. Bolelo alebo skor som citila akesi krce v bruchu asi tyzden. Ak som mala OHSS tak asi len slaby. Mozno tie injekcie mas na to. Ako sa to vola?

lume
7. júl 2011

@tinasc Cauko, zatial sa mam dobre. V utorok idem na dalsi ultrazvuk, budu merat babo, ci je v poriadku. Tak verim, ze je vsetko OK. A Ty mas kedy ultrazvuk?

tinasc
7. júl 2011

@lume ja som už mala ultrazvuk, len musím prísť zase, lebo vraj okolo bába je nejako malá dutinka, či čo... tak neviem... a ty ako zadarilo sa jedno, či dve? už mi to tu nejako uniká 😉

lululka555
8. júl 2011

@susi0303 hej podbruško a sem tam tiež žaludok,ale málo,ale ja som ani pri prvom tehotenstve nemala skoro žiadne problemy,len to nedopadlo dobre.... ☹ tak teraz verím ,že to vyjde až do konca 🙂 veľmi by sme chceli....potom daj vediet,budem čakat a držat palceky 🙂

danka483
8. júl 2011

@smoulincek ahoj ja som mala OHSS a aj som si poležala v nemocnici ☹ nič príjemné ale nakoniec všetko dobre dopadlo

susi0303
8. júl 2011

@lululka555 ajojky...budem na teba mysliet

lume
8. júl 2011

@tinasc No ano, ale to si bola na prvom ultrazvuku, nie? V ktorom si teraz tyzdni? Mne na ultrazvuku videli len kedno babatko, ale vkladali mi 2 embrya po PK. Buduci tyzden ked pojdem na ultrazvuk to uz budem na zaciatku 13.tyzdna.

tinasc
8. júl 2011

@lume no bola som na prvom, aj na druhom ale tam videl to isté... takže ešte za dva týždne... asi zcvoknem... ale čo prežijem to... 🙂 a ani neviem v ktorom som týždni, neviem ako sa to berie po ivf...

miskab
8. júl 2011

ahojte babulky ako sa pocita v ktorom som tyzdny od punkcie-oplodnenia ci od vkladu embrya?

lume
8. júl 2011

@tinasc
@miskab Mne vsetci pocitaju tehotenstvo od 1.dna poslednej menstruacie. Takze si to kludne mozete zistit cez tehotensky kalendar. U lekarov sa ma nik nepyta, kedy som mala ET.

tinasc
8. júl 2011

@lume aha, takže podľa 1 dňa ms by som mala byť 8+6... to je celkom pekné 🙂

lume
8. júl 2011

@tinasc No vyborne. Beries stale Utrogestan?

tinasc
9. júl 2011

@lume stále beriem utroš...

lume
9. júl 2011

@tinasc No mne ho kazali vysadit a zacala som krvacat. Tak som teraz na Duphostane.

tinasc
9. júl 2011

@lume zaujímavé a to prečo ti kázali vysadiť... mne ešte nikto nekázal a tuším sa berie do 12 tt... až potom sa postupne vysadzuje...

lume
10. júl 2011

@tinasc Kam chodis do centra? No neviem, preco mi kazali vysadit, ale po prvom ultrazvuku v centre,ked bolo vidiet aj srdiecko, mi lekar povedal, ze mam postupne vysadzat Utrogestan. Tak som to aj spravila. Tri dni po dobrati poslednej tobolky (ci ako to mam nazvat) som zacala krvacat.

tinasc
10. júl 2011

@lume ja chodím do Blavy do gynfivu...

lume
10. júl 2011

@tinasc No tak mozno si u ineho lekara. Ja som bola u Drabeka. To nechapem, ked je to rovnake centrum a jeden lekar odtial kaze vysadit a iny nie. Boli sme dost nahnevani kvoli tomu.

tinasc
10. júl 2011

@lume aj ja chodím k Drábekovi aj mi dvakrát robil ultrazvuk, ale o utrogestane nepadlo ani slovo a to som si išla vždy na kontrole dať predpísať k sestričkám utroš aby som mala... nechápem on ti povedal, že máš už vysadiť???

lume
10. júl 2011

@tinasc No predstav si, ze ano. On mi povedal, ze to mam postupne vysadit. Este aj moj manzel bol pri tom. To je neskutocne. No ved to mu pripomeniem. Nechapem ako posudzuje pacientky. Este ked k tomu si aj picham heparin.

tinasc
10. júl 2011

@lume no tak tomu potom nerozumiem ani ja... a v ktorom týždni ti to kázal vysadiť? a ešte k nemu pôjdeš?

lume
11. júl 2011

@tinasc Bola som v 7.tyzdni, ked mi to kazal vysadit. U mna to bol prvy ultrazvuk po druhom tehu teste z krvi v GynFive. Bolo vidiet srdiecko, tak som sla do ambulancie za Drabekom a on mi hned povedal, ze je to dobre a mam postupne vysadit Utrogestan. T.j, ze dalsi den si dam 5, potom 4, 3 atd. No a potom som tak dopadla. Mam ist do GynFiv na 3D ultrazvuk nejako zaciatkom augusta, tak snad tam bude aby som sa ho na to priamo opytala, ze co je to za prax niekomu to kaze vysadit a inej pacientke nie.

tinasc
11. júl 2011

@lume nuž neviem prečo ti to povedal... je pravda, že my sme sa o tom nebavili... takže neviem...