IVF jar 2011. Kto ide do toho?
Kto ide do toho? Prvý raz či po neuspešnom predchádzajúcom pokuse? Pripravujete sa nejako špeciálne - myslím bylinkové preparáty, vitamíny, čajíky? Mňa čaká 2 IVF marec - apríl v GF- a poctivo užívam Femibion 800, vitamím E 400, C vitamím 1000 mg a Femigard 3 x denne 🙂)))
@monikad ahoj ja som mala kratky protokol ....bolo to v pohode ..teda aspon u mna ...po odbere som mala obavu aby som nedostala OHSS ale bolo to ok ....a hlavne to netrvalo dlho ...myslim ten protokol 😉 knihu tiez poznam mam ju doma ....len akosi sa mi to tiez nepodarilo 🙂 asi som az prilis chcela ...nam sa tiez 1. IVF nezadarilo teraz cakam na KET pojdem niekedy v septembri alebo koncom augusta ...a pricina neuspechu bolo to , ze som hned v den ET ochorela ale uplne ....takze mam dvoch mrazacikov jedneho 100 bunkaca a druheho 50 bunkacika 😉 tak verim ze sa to teraz podari ....
@tinasc Dakujem velmi pekne ...presne tak aj ja chcela som ale neveim ako si mmi to neslo uverit tomu ...ale teraz preco nie....inak my sme s manzelom taka zvlastna dvojka ...nam vsetko vychadza az na druhy krat ....hocico co chceme sa nam nepodari na prvy krat ...tak dufam ze aj v tomto sa nam to potvrdi 😀 Este raz dakujem 😉 urcite dam vediet 🙂
Ahojte,dnes som sa zaregistrovala,mam dlhy protokol a dost mam obavy,kto ma dlhy protokol a napise mi nieco pozitivne?Chcem vediet kopec veci a neviem odkial zacat.:o(
ahoj,dik za podporu,uzivala som duphaston,teraz femoden 3 tazdne a potom posledny den si mam nasadit diphereline do brucha,a cakat kym dostanem menzes,a potom prist 2 az 4 den cyklu do gynfiv,ale ked dostanem menzes neviem ci pichat diphereline dalej alebo vysadit,nevies mi poradit?alebo si tam asi zavolam...
@cherrry7 no takto... duphaston a ten femoden nepoznám nebrala som to... ja som si od 20 dňa cyklu začala pichať diphereline, potom som dostala menzes, ale vtedy sa stále pichá diphereline, neprestaneš ho pichať na 4 deň cyklu na kontrolu, k dipherelinu mi pridali fostimon, neviem čo máš ty predpísané, ale diphereline picháš stále a k tomu pridáš ďalšie injekcie, aj som mala len tento fostimon, ale niektoré kočky tu mali aj tri druhy injekcií, ktoré sa pichajú naraz... a pritom chodíš na kontroly ako ti v centre povedia a vždy, keď si budeš volať po 14.00 hod, tak ti povedia, ako máš dalej postupovať s injekciami, koľko pichať a kedy bude dalšia kontrola, podľa výsledkov a ultrazvuku aj kedy bude punkcia... neboj sa všetko sa dozvieš a dostaneš sa do toho...
dufam,ze uspesne..
to sme sa možno aj stretli v rade na ambulanciu č. 2 😀 , hej myslela som spomienky na ivf, ešte mám doma na pamiatku odložený protokol. mám zamrazených 5 embryjok 🙂 mrazenie je tuším na rok, a potom neviem, či sa platí za dalšie obdobie, alebo sú embryjká nepoužitelné po roku, to som nezisťovala. ale dala som si všetky doplnkové výkony: prepichovanie vajíčk, mrazenie embryi a predlženú kultiváciu. radšej som zainvestovala a oplatilo sa 🙂 kamarátka si nedala ani prepichovanie, ani predlenú kultiváciu, podarilo sa jej iba 1 embryo a aj to potratila ... :( fakt je to pokus iba 50 na 50. tak sa velmi teším že to vyšlo. všetky babám držím palčeky, pevné nervy a zdravie, a trpezlivosť!
@boobaa ahoj, ja som podstupila nedavno IVF, mam v sebe dve embryjka a 1.8. mam ist do CARu na hcg test. No uz asi dva dni po ET ma zacalo pobolievat podbrusko, presne ako keby mi ma prist mrcha. Chcem sa ta opytat, ake si ty mala symptomy, pocity. Trosku ma bolia aj bradavky, pred odberom oocytov ma boleli neskutocne- ale to od hormonov. Beriem utrogestan a estrofem. Dakujem ti za odpoved 🙂 🙂 🙂
@walta ahoj, 🙂 to nešťastné podbruško 😅, otrasná bolesť bola aj u mna, a to stále prvé 2 mesiace, každý jeden deň, ale bolo to oveľa silnejšie ako pri mrche. Taká poriadna mrcha po chorobe, aspoň ja som to tak mávala, s extra bolesťou 🙂. A každú jednu návštevu WC som prežívala v strese, stále som si so sebou nosila vložku, lebo som si myslela že som práve dostala ... otras (nervy, stres), a tie výtok, ved asi vies po utrogestane ... 🙂 hruuza. Prsia a bradavky ma bolia až doteraz stále, prsia sa mi zväčšili a bradavky ma tak bolia ako keby som namiesto nich mala modriny, natieram si ich indulonou, mám pocit že ten pocit napätia trochu zmiernuje, lebo je mastná. Ja som estrofen nebrala, iba utrogestan 3 mesiace. Ja som na vlastnú päsť utrogestan ale vysadila o 3 týždne skorej, lebo v pokročilom štádiu môže poškodiť poldom vývoj pečene a to som nechcela. našťastie na nič nestalo 🙂 Ozaj ja som ešte trpela ,,vlčím" hladom, také kŕče od hladu som dovtedy nepoznala, ved som aj pribrala 4 kg, nevadí na mne sa to stratí teraz ... Tak držím palčeky, strašne moc, aby ti to vyšlo. hlavne veľa spinkaj, odpočívaj a šetri sa. Držííííííím palčeky. napš ako si dopadla papa
@boobaa ahojky.... a kedy ti zacala Ta bolest? mne asi na treti den po vklade embryi. A myslim, ze aj u mna je dost silnejsia, ako pri normalnej mrche, aj krize ma pobolievaju, no hotova dochodkyna je zo mna 😀 . Vytok po utrosi nekomentujem... No a ten hlad- by si sa zasmiala- este predtym, ako som si otvorila konika a tvoju spravu, tak som zmastila rezen s chliebikom a paprikou, povodne si to do izby priniesol manzel, no zavonalo mi to, ze som mu to zjedla 😀 😀 😀 😀 😀 . Dakujem, ze mi drzis palce, setrim sa, oddychujem a tak. A dobruuuu nocku zelaaaam 🙂
Ahojky, presne ako píšeš, na 3 - 4 deň začali bolesti, vklad bol bezbolestný, nič mi nebolo ale potom to prišlo 🙂 Fakt je to ale strašné podobné s tou mrchou, na nerozoznanie .... :( ja som naozaj bola v strese 2 mesiace. toto je najhoršie, potom čakanie či sú bábatka zdravé, a potom zasa čakanie na zdravý príchod babatiek na svet. a potom že má byť tehotná žena v klude ☹ Xi, nech si tvoj mužíček zvyká a pekne ti takto dalej servíruje papaníčko až do posteli 🙂 🙂 My sme boli nagrilovačke a zjedla som viac ako moj priateľ a kamarát, tí len kukali a krútili hlavami. Ale ja nie a nie zahnad hlad 😀 Ale teším sa že to príchodom 4 mesiaca prešlo, keby nie som ozajsná tučibomba do pôrodu 🙂 Keby to prešlo aj teba, to by bola sranda, nepoznám nikoho v mojom okoli kto mal podobné príznaky. všetky kamarátky, vracali, nemohli jesť, špinili, boli na PNkách a ja nič 🙂 ozaj sa velmi teším, že mi to tak krásne ide. Bodaj by si to tak mala aj ty!!! Peknú nedelu papa
@walta ahojky, tvoj mužík je realista, ma pravdu- Ani my sme sa netešili, ja som sa skorej bála, aby nebol iný výsledok ako sme chceli, potom som sa zasa tešila ked bol druhý test pozitívny, a potom som sa zasa bála aby sme o babatka nedosli a tak dokolečka. boože ale 1.8. je fakt daleko - teda trpezlivosť dostane zabrať. ale to čakanie určite bude stát za to, verím tomu. 😀