IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
Ahojte. Aj ja sa hlasim do klubu 🙂 Na konzultaciu som uz bola.Manzel ide zajtra na spermiogram a v pondelok idem pre vsetky vysledky a povedia nam co dalej. No som zvedava a nedockava uz.
Dlhý protokol je pri ivf a trvá asi mesiac, čo si picháš injekcie, aspoń ja som to tak mala.Máš tam zapísané všetky kontroly, kedy máš čo pichať a ako často chodiť na kontroly.Posledné 2 týždne pred odberom vajíčok sme chodili na kontrolu, čo je sono a krv každý 2 deń, keďze nie sme z BA a chodili sme busom, bolo to strašne náročné ☹ Krátky protokol mám teraz ten trvá 2 týždne, ten je pred KET-kryoembryotransferom kde teraz stimulujem len s liekmi bez injekcii Estrofen, *Prednison,kys.listová a po KETE aj Utrogestan.9.9 iden na kontrolu sliznice a potom na KET o 3-4 dni, keď bude všetko ok, to je asi tak v skratke všetko. K akému Dr, budeš chodiť? No u nás je problém v manželovi, má min. spermií a mne asi teraz zistili, že maternica mi vypudzuje embryjká, preto mi nasadili kortikoidné hormóny Prednison, tak hádam zaberie. Mám už neúspešne za sebou 2xIUI,1xIVF,1xKET a ďalší ma teraz čaká.Už mám len 4 zmrazené embryjká 🙂 .Aj ja držím plačeky aby sa to podarilo 🙂 My chodíme k dr.Behúňovej
@katla Ahoj kde chodíš do centra?Ja do Gyn fivu už vyše roka 🙂 Zajtra ja idem pre hematologické výsledky na Kramáre a 3.10. budem mať výsledky z genetiky.Ale na toto ma poslala moja obvdoná gynekologička, nie tá z centra a som jej vďačná 🙂 inak z centra by som sa tam doteraz nedostala a popritom som vraj zdravá a stále to nevychádza, tak neviem ☹
Ahojte, no nejak sa mi neprilepšilo, nanajvýš som začala trochu krvácať ☹
@lucy125 Nie, nerobili mi nic. Minuly rok som bola v tom druhom centre (ferticent - nebola som spokojna) a vtedy som si obehala rozne odbery a vysetrenia (ale nic bolestive, len klasika krv, vyter,...) a teraz mi povedali v gyn five, ze to su ok vysledky, ze to staci a neni to stare, tak super. Len mi este brali na nieco krv a robil mi ultrazvuk. V pondelok mi povie vysledky aj s tymito co tam manzel ide dnes, ale povedal, ze ja som ok. Patrime pod Harbulaka, toho som si ja specialne vyziadala na odporucanie kamosky, ktora ho pozna. Tak verim, ze budem spokojna so vsetkym. A priefuky Ti robili na zaklade coho? Len tak aby si boli isty, alebo si tam nieco nemala ok?
Drz sa. 🙂
@jozefinka9 Uff ☹ a kolky den po ET si? kedy ides na krv? a u lekara si nebolana vysetreni? ja som asi 11 den po ET,mam z utrogestanu hrozne nafuknute brucho a vetry.. ale inak sa da vydrzat.Len spaaat.. a nervozna som 😎
@katka143 Ahoj.My sme za lieky doplacali 420 € (injekcne pero je najdrahšie) ☹ ale aj potom sme este vela doplacali.Za predlzenu kultivaciu,za napichovanie ISCI - to sa robi ked je extremne zly spermigram,za kazde 1 napichnute vajicko sa doplaca,a potom za mrazenie a uchovavanie embryjok,no dokopy nas to zatial vyšlo asi 1300 Eur (vratane liekov).. celkom dost.a to vobec nie som samoplatca 😨
@zuzka_zilina dnes som 9.deň po ET, som vyflusnutá, menzes som mala mať až bud. týždeň. Na krv som mala ísť tiež až bud. stredu, ale už je to zbytočné.
@jozefinka9 maš uz normalnu menštruaciu alebo čo? pretože vraj moze začat mierne špinenie atd.. a pri tych liekoch by vraj ani menštr.nemala prist.. aj ak by sa embryjko nahodou neuchytilo,tie lieky oddaluju menštruaciu zeny.. uff no nezufaj,mozno to dopadne dobre 🙂
@zuzka_zilina nie, ja mám doslova jak menzes, žiadne špinenie ☹
@zuzka_zilina aj som tam volala, povedali mi, že mám prísť v pondelok a brať lieky ďalej.., bože, všetko ma bolí ☹
@lucy125 dík za vyčerpávajúcu odpoved ty ale máš prehľad,máš toho už dosť za sebou 😉 ale teraz sa už zadarí 😎 .my ideme dr.drábekovi,čítala som tu o ňom všeličo aj dobré ,aj nie.tak uvidíme.manžel má len 7mil.spermií.aj my budeme chodiť busom,cesta skoro 2hod.tam a ešte naspäť.a k tomu prestup.preto stále rozmýšľam či by sme aspoň raz neskúsili najprv iui.tam si mala aké vyšetrenia a stimuláciu? 😨
@katla Ahoj, mne robili v Gyn fiv všetky vyšetrenia krv, stery, cytologiu a aj prefuky, lebo nevedeli či nemám niečo s vaječníkmi.Akurát sme dnes došli z BA bola som si na Kramároch na hematológii pre výsledky a všetky mám vraj ok,tak Dr. že nevidí dôvod prečo by sa mi vajíčka nemohli uhniezdiť, podľa nej je to u mńa len o psychike a šťastí, tak som zvedavá koľko šťastia mi prinesie tento KET o 2 týždne. 😉 Hádam sa už konečne aj ja dočkám.Som zvedavá aké lieky ti nasadia, inak ja som bola pár krát u Harbuláka na kontrolu a on je super, dobre si si vybrala 🙂 🙂 🙂 Potom daj vedieť ako si dopadla 😉
@katka143 ahoj, ja som pred IVF stimulovala s injekciami Dipherelin, Gonal F,Pergoveris a Pregnyl.IUI mi v Gyn Fiv nerobili my sme najprv chodili do cnetra do Piešťan, tam mi robili 2xIUI a nič.Potom to centrum skončilo tak sme začali chodiť do gynfiv a tam mi už IUI nerobili, keď vedeli, že sa to 2x nepodarilo, hneď po všetkých vyšetreniach a prefukoch vaječníkov mi dali injekcie a hneď sme išli na IVF.Jaj veru už by sa mohlo po takom dlhom čase aj zadariť 🙂 veď uvidíme.Inak aj môj manžel má asi toľko isto spermií a IUI sa nepodarilo, ale to ťa nechcem od toho odrádzať, len píšem svoju skúsenosť.Bodaj by sa vám IUI podarila, je to druhá najlahšia cesta k bábätku 🙂
@lucy125tak neviem ,uvidím čo povie 14.9.dr.Drábek a potom sa rozhodneme či vôbec pôjdeme na iui.už aby to bolo 😝
@zuzka_zilina Ahoj, aj ja som toľko doplácala za lieky, tiež som mala 3 injekčné perá a tie boli teda super drahé a rôzne iné injekcie aj ICSI nám robili napichovali nám 9 vajíčok plus zmrazenie a už nám idú 2x rozmrazovať teraz aktuálne sme na tom tak,že sme zatiaľ zaplatili okolo 2000€ keď nerátam cestu a lieky, čo dostávam na stimuláciu ☹ , hrôza a tiež nie som samoplatca, ale počula som,že v čechách je to vraj lacnejšie ako tu a pritom poisťovńa tam nič cudzincom nehradí a zmrazenie vajíčok je samozrejmosťou na 4 roky zadara aj kultiváciu robia zadara ani sa nepýtajú či ju niekto chce, alebo nie. ☹ ☹ škoda, že tu to nie je tak isto ☹
@katka143 Veru aj ja mávam presne také isté pocity, IVF som sa nemohla dočkať a hneď sklamanie ☹ 1x to bol strašný pocit, preplakala som 3 dni a doteraz mi je ľuto, 1neúspešný KET tak isto, ale to už nebol taký šok, ako po prvý krát. Ja mám okolo 13-14.9,KET tak sa už tiež nemôžem dočkať, hlavne ke´d mám teraz aspoń nejakú nádej v Predisone. 🙂
@lucy125budem držať palce najviac ako viem.neviem ako by som znášala ja toľko sklamania.už toho bolo dosť každý mesiac a to len zo snaženia doma. 😖 .takže my sa tam možno aj stretneme 😀
ahojte je tu niekto 2 deň po ET? pobolieva ma v podbrušku aj vaječník ma trosku tlaci je to normálne?
@charlota333 ahoj, je to normálne, časom to prejde, len sa nenamáhaj.
@jozefinka9 dakujem aj ty si po ET?
@jozefinka9 , uz som si precitala ze ano, tak sa aj ty drz
@jozefinka9 juj ☹ a to ti len tak z ničoho začalo? nenamahala si sa nejako?no ak uz mas silny menzes,tak neviem.Ale zas su pripady,ked ma žena aj menzes,a je tehotna.jednej mojej sa to stalo,vlastne mesiac nevedela že je tehotna,takze len mysli pozitivne 🙂 ja som dnes dost prala v rukach,zataz na bruško jak hovado,dufam ze to nič zle neurobi.. 😒
@lucy125 je to teda ina palka s peniažkami ☹ a ty teraz ides na KET? kolko si mala neuspešnych IVF?
@charlota333 ahoj ja som bola dnes, u Harbulaka.

@lucy125 a aký je problém u vás ked sa môžem spýtať,u teba alebo manžela? 😉 želám veľa šťastia pri KETe. 🙂