icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 veď to, že som sa pýtala, že niečo od bolesti, ale povedali, že pre tehotné, nič nie je, tak sa bojím, že čo potom. Vraj môžem len paralen,ale neviem ani aké dávky denne sa môžu ani nič ani ako často. 😒

lucy125
10. sep 2011

ozaj babenky čo si myslíte, po vklade treba aspoń 2 dni ležať alebo nie? Stretla som sa s rôznymi názormi jedna známa, čo chodí do Brna, tak vravela, že im zakázali sa v deń vkladu sa aj sprchovať, umývať na druhý deń len čistou vodou, po vklade utrogestanu min 2 h ležať a hlavne aspoń 3 dni po vklade ležať, v postely.Mne to nehrozí, keďže chodím do roboty, pýtala som sa mojej Dr. že vraj to na to vôbec nemá vplyv. čo si o tom myslíte? 😉

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 a pytala si sa v lekarni?..nie lekara, ale v lekarni, alebo tvojho osobneho gynekologa...

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ja ked som bola pred rokom v nemocnici,jednemu dievčatu tam dali taku silnu narkozu,že chúda jej bolo ešte 2 hodiny zle a strašne vracala ☹ na tu migrenu-neexistuju nejake homeopatika od bolesti? ale masaz spankov.. 1 moja kamoška si uväzovala silno šatku kolo hlavy,to jej pomohlo 😝

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 v lekárni som bola, ale tam ma pekne odprevadili, že od bolesti pre tehotné nič nie je. Asi len ten paralen mi zostane 😒 musím si dávať pozor.

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 ja by som isla radsej skor spat, aby som nemyslela na bolest a nedavala si nic...ale paralen snad mozes..

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina fíha, šatku? To som ešte neskúšala. No v Gyn Fiv dávali super narkózu, vôbec ma po nej nebolela hlava ani mi vôbec nebolo zle. Holka s ktorou som bola na izbe, tam mala nejakú známu a tá jej povedala, že máme veľmi drahú a veľmi dobrú narkózu a tak aj bolo 😉 .Takú, vraj v normálnej nemocnici nedávajú.Hoemopatiká mi nikde neporadili, fakt mám pocit, že ani v tých lekárńach nevedia niekedy poradiť. 😒

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 no ja mám ten problém, že v robote spať nemôžem a ani doma nezaspím, lebo ma začne bolieť z toho aj žalúdok 😒 tak to sem tam skúšam teda keď som doma, studeným obkladom na čelo a tmou.Ale v robote mám proste smolu. 😒

jerry23
10. sep 2011

@jerry23 a algifen kvapky nemozes?

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 No to je sila,ze po vklade utrogestanu 2 hodiny lezat-to si das rano budik na 4.00,potom pospis,a o 6.00 dalsi budik do roboty asi 🙂 to mne v živote nevraveli.ja ho aj tak uzivam cez usta,len 1x do tyzdna si ho vkladam,to len na skusku,ale vzdy mi urobi zle,tak uzivam zas cez usta. A to sprchovanie po vklade embrya-to je mi až smiešne,to prečo?? no ten den po vklade si určite polež,aj druhy by bol fajn,ja som to mala pred vikendom,mne to vyšlo dobre,ale asi by som ako ty fakt ležkala,ked to maš v stredu,tak stvrtok +piatok bud dovolenka,alebo PN,v zaujme maleho,ale to nie je že ležat a nič nerobit,ale kebyže si cely den v praci,aj kebyze len sedis za stolom a robiš na PC,je to mono trosku zaťaz na bruško,a hlavne stres,neviem,ved si to rozmysli,podla toho ako sa budes citit.A pri predchadzajucich ET a KET si lezala doma?

jerry23
10. sep 2011

@lucy125 a aj kava, alebo cista voda s citronom..to mne pomaha..

jerry23
10. sep 2011

inak najlepsie, ked si napisem sama sebe...moj sa uz smeje, ze nech sa radsej odpojim, ako sama sebe pisat...xixi

zuzanka7834
10. sep 2011

babulienky idem k drahemu, uz ma zacinaju ocka boliet 😉 Prajem Vam peknu nedelu 🙂 A tebe @jerry23 odzajtra krasne tehulkovanie 😉

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina no práveže pri prvom ET som mala tak že vklad vyšiel na piatok a do stredy som bola doma, to znam. že 4 dni som ležkala a nič. Pri KET som bola doma len v ten deń a druhý som šla do roboty a výsledok bol ten istý 😒 .Teraz mi to vychádza na stredu, tak keď prídem domov určite budem odychovať, lebo po 6 h cestovaní som ako mŕtva a vo štvrtok sme doma to je fajne, tiež budem len oddychovať. V piatok ešte neviem uvidím ale potom opäť víkend to som rada.Veď aj mne bolo divné keď jej to v Brne tak povedali lebo v Gyn five nič, len sa neprepínať a chovať ako tehotná 😉

lucy125
10. sep 2011

@jerry23 aj ja ti prajem super vklad a super oddych, nech len ti to krásne vyjde a o 14 dní budú II 😀 😀

callex
10. sep 2011

@lucy125 len som tak nakukla ku vam..ak mavas caste migreny skus konzultovat a tvojim gynekologom co mozes a co nie..alebo priamo v centre kde ti budu robit vklad.i ked je lepsie si nic nedavat,..aspon pocas prveho trimestra lieky minimalizovat.ja som mavala krute bolesti a riesila som to cinskou mastickou na celo a spanky a lahnut si a spat.iba raz som si dala polku paralenu niekde v druhom trimestri,a hlavne treba vela pit.z homepatik je pre tehotne cephyl.

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ja som sa teda tak šetrila,po ET,ale potom som uz na to moc nemyslela,teda jasne že som nehyrila na diskotekach a nelozila po kopcoch 😝 ale normalne som pila aj kavu,aj pivko (málo). To máte fakt UF ze 6 hodin cesty.. 😖 ja som mala v pokynoch že po OPU neist hromadnou dopravou 3 dni po OPU,a vyhybat sa hromadnym podujatiam.Ale po ET som uz ani nemala ziadne pokyny,iba uzivat utrogestan. Vlastne este lekar spominal ,že 4 dni po vklade su najdolezitejsie,aby sa embryjko uhniezdilo,tak mysli na to takto,a potom uz bude fajn 🙂

lucy125
10. sep 2011

@callex ďakujem za radu, skúsim kúpiť v lekárni ešte som o tom nepočula.No vieš ja musím chodiť do práce aspoń zatiaľ, keď budem tehu tak sa hodím na Pn a budem doma, to už bude lepšie budem môcť kedykoľvek oddychovať. 😉 Zatiaľ ale do krvného testu to musím nejako vydržať. 😒

linka
10. sep 2011

baby s tymi ciganmi s vami uplne suhlasim,stat,keby mohol,tak im da aj modre z neba,len aby mal od nich pokoj 😖

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina tak 4 dni? teda vy ste informované, mne v centre nikto nič nepovie 😒 ani som nevedela že kedy sa vlastne embryjká uhniezďujú, len na nete som čítala, že je to 4-10 dní ako u koho. 😉 Vlastne niektoré baby majú aj nejaké príznaky pri tom, ale ja zatiaľ žiadne, tiež sa po vklade ani necítim byť ako tehotná, aj po čase zabudnem, že po vklade som. 😒

callex
10. sep 2011

@lucy125 skus kupit ten cephyl pit vodicku a nepripustat si moznost migreny.treba mysliet pozitivne.

lucy125
10. sep 2011

@callex jaj veru len to pozit. myslenie u mńa nejako nejde 😒 Musím nejako pozbierať sily ešte a skúsim hádam aj nemožné, len nech sa to už konečne nejako podarí 😉

paaat
10. sep 2011

@zuzka_zilina ahoj ja som teraz 8 den po vklade embrii,robili mi to minuli tyzden v piatok 2. a ja som lezala len vten den a cez vikend som aj presla ale nic strasne.Mne povedali v Blave ze to neni na Pn -ku ze mozem normalne funguvat,len ne4mam zdvihat v praci tazke veci.Teraz cakam do 16.idem na krv.Drzim palce

callex
10. sep 2011

@lucy125 ja som pri poslednom IVF...zvolila pristup salam parky..vyjde bude dobre...nevyjde svet sa nezruti.a aj to urcite zabralo. 😉 ale brusko si treba hladit a prihovarat sa embryjku aby nsa krasne uhniezdilo.

zuzka_zilina
10. sep 2011

@lucy125 Ja som sa po tom vklade citila neuveritelne nafuknuta,este viac ako po OPU,tak preto som si pripadala taka tehotna,aj som mala neuveritelne zmeny nalad,normalne som sa pred mamou rozplakala kvoli blbosti.. Ty si nemala take nafuknute brucho? som ho mala celkom dlho,az teraz mi odpucha.. a vetry fuj,asi z toho utrogestanu,to mi povedal aj lekar,ze ten utrogestan moze sposobovat traviace problemy..

jerry23
10. sep 2011

@zuzanka7834 dakujeeeeeeeeeeeeeeeem...veeeeeelmi by som rada..

lucy125
10. sep 2011

@callex veď môj problém je, že sa nechcú uhniezdiť, toto je môj už tretí pokus. ☹ Dr. ani nevedia, prečo, lebo už mi robili všetky vyšetrenia a všetko je ok. tak teraz užívam prednison, že ak mám zvýšenú imunitu, aby ich maternica nevyhadzovala, tak uvidíme čo do tretice. 😒

lucy125
10. sep 2011

@zuzka_zilina no ja som nemala a utrogestan ani neviem, že si vkladám, len mi dosť vyteká a to je nepríjemné. Inak nič, brucho ok a zmeny nálad som mala keď som pichala injekcie, to som plakala pre všetko aj pre to, že drahý odišiel na pobednú a ja som bola sama doma. ☹

paaat
10. sep 2011

@zuzka_zilina tak to mam aj ja nafuknute brucho a vetry tiez.Ty ten ultrogestan jes alebo si ho davs do posvy?Dufam,ze to je len dobre znamenie

zuzka_zilina
10. sep 2011

@paaat ahoj,áno,to je pravda,len sa nenamáhat,a nič tazké nedvíhat,si vlastne spomínam,to mi tiez vraveli. som dala mužovi aj nech mi pomáha pri vešaní prádla,nebudem nosiť tažký koš s prádlom však 😝 ale boli sme sa aj bicyklovat,ale bike mi nosil on,po schodoch,ale uf mi to dost zle urobilo na brucho,ten blby ohyb a tlak na brucho,ked som sa ohnuta drzala riadidiel,fakt mi to zle urobilo,aj ked som prala v rukach nahnuta nad vanou,tak to uz nikdy,ma trochu motalo,a hrozne blbo mi robil ten tlak na brucho,som muzovi povedala,ze v rukach bude prat cele tehotenstvo on 😠 ale ked som vysavala,tak v pohode,nič nastastie. len ten tlak na bruško pri niektorych pohyboch je dost neprijemny,a asi aj nebezpečny.. Držim moc palce na pozitivny vysledok 😉