IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
@dusko14 este stiham:D Ja pracujem na zivnost ucim jazyky.Ja som myslela ze aj ja mam asi tie polycystycke vajecniky,ked mi dal len malu podporu a hned mi vysli tri folikuli. To bolo pocas toho ako sme sa este len prirodzene snazili 🙂 My sme na IUI ani nesli, mam nepriechodne vajecniky takze inak sa ako na ivf ani nedalo.. a keby boli na ivf aj dvojicky,bola by som stastna,len nech je/su zdrave 🙂 chodim do Ferticent-u.Sme spokojni 🙂
@jozefinka9 Joji, ja som zas taka ze o tom hovorim,ked som mala ist na operaciu a kazdy no co ako,ako,a ja smutna tak mi bolo hned jasne ze sa neviem pretvarovat a hned som vysla s pravdou najavo preco sme sa rozhodli. Nepotrebujem aby ked to niekomu poviem aby to povedal dalsiemu a dalsiemu a ja som sa tvarila pred inym ze to mame prirodzene ked uz to od toho dalsieho davno vie 🙂 navyse ja som taka kaca,ze sa vzdy prerieknem.. Kto sa spyta tomu poviem,viem ze sa stretavam aj s negativnymi reakciami,ale je to moja vec,a som stastna ze sme sa takto rozhodli..ine len cakaju kym pride bocian a to uz maju cez 36. a preboha zijeme v 21 storoci,tak si myslim ze je normalne o tom hovorit a ked potrebujem mat 2 mesiace pauzu z prace,tak sa kazdy pyta ze co mi je..rakovinu nemam,len chcem urobit maximum pre to aby to vyslo..ci budem trpiet,alebo ma budu ohovorat,je mi to je,nakoniec aj tak budem stastna za vsetkych 🙂) Joji drz sa!
@michellita tak sa zbytočne nestresuj. Ja keď som išla na iui vypestovala som až dve vajíčka 😵 -To vôbec nesúvisí s polycystickými vaječníkmi. Ak som správne pochopila, manžel je v poriadku a u teba je problém s nepriechodnosťou? Ja pracujem v školstve - teda teraz som už na materskej 🙂 Takže si chcete dať vložiť dvoch drobčekov?
@michellita @dusko14 tak mne dorazila práve mrcha, zajtra začínam, pomoooooc 😨 😨 😨
@jozefinka9 🙂 🙂 🙂 teš sa, že si o krok vpred. A neboj ty to zvládneš. Cetrotide sa pichajú super - mala som ich. Na ostatné neviem. Máš pero alebo klasické? Ale aj to sa dá. Mne pomohla technika ako keby držím pero a pod 45 stupňovým uhlom so si pichala inj. Určite daj vedieť, ako si to zvládla 😀.
@dusko14 Gonal mám pero, Cetrotide a potom tušim Merional.
@jozefinka9 drzim palce,ides do toho!🙂) budem Ta otravovat jak to pichat,uz budes skusenejsia 🙂
@michellita kludne, zajtra idem radšej tam, nech si to skúsim pod dozorom 😀
Ahojte baby, tak pripajam sa aj ja medzi Vas snazilky 🙂 Tiez nas caka IVF, zatial len stimulujeme, zacala som s Diphereline, stvrty den Gonal F, Lutein, Pregnyl, Utrogestan - tak si drzime palcoky.. Zatial to zvladam ok, teda snad to nezakriknem 😲
@tariah Ahoj Tari,tak makaj,drz sa,ja sa ohlasim tak za 3 tyzdne kedy budem vediet ze s cim budem stimulovat ja 😀 tesime sa!!
@jozefinka9 no co moja ako si dopadla? da sa to zniest, si uz natrenovana jak pichat? ja kukam videa, ze co a jak, no Ti poviem, niektore tie baby na youtube to beru jak keby predvadzali jak sa malovat-kravy 😖
a kedy si to bude v ktoru hodinu,a ostatne mas tiez v pere,ci to ti bude niekto iny pichat, kokso tolko otazok 🙂)) myslime na teba 🙂
@rybkamala rybka kedy zacinas stimulovat?🙂
@michellita buduci tyzden mam ist na inekciu decapeptyl a potom cakam na ms a az potom zacinam so stimulaciou. No cim je to blizsie tym sa mi do toho menej chce 😒
@rybkamala A v akom si centre? FC? Mne tiez spominal nieco s injekcoiu pred ms..a kolko pred ms tam mas ist..ja mam dost 2.9. ale predtym ideme od 20-27.8. do Talianska,tak neviem kedy by mi to mal pichnut.dakujem za odpoved.
@michellita no dnes som bola vo FC, sestrička mi to presne ukázala a pichla, myslím, že teraz to už budem vedieť, budem musieť 🙂 Ostatné nie sú v pere, tie mi vraj bude musieť niekto pichať, lebo sa pichajú do zadku, ale vraj ak si trúfnem, môžem aj sama 😖 Uvidíme teda, v nedeľu idem na sono a potom dostanem ďaľšie inštrukcie.
@tariah ahoj, som rada, že si sa k nám pridala. Je to vaše prvé IVF?
@jozefinka9 ahoj jozefinka19, ano prve IVF, mam endometriozu - predtym som absolvovala 3 laparo, partner nie najlepsi spg, takze jedine, co nam ostava je toto.. tak uvidime. zajtra idem na krv a sono, tak sa dozviem viac. mozem sa opytat, do ktoreho centra chodis?
@tariah ja do Ferticenta do BA
@michellita ja chodim do SPLNu v KE, ta injekcia sa picha medzi 18-22 dnom menstruacie
Babulky, koľko si dáte vložiť, jedno-dve??? Viete už? Ja mám z toho hlavu jak melón 😖
Nam lekar odporucal vlozit 2. Tak sme ho pocuvli 🙂
@lienka_1 a dáte si aj tu novú možnosť Seminal Plasma flushing??
@rybkamala to myslis pred zacatim stimulacie? a na co vlastne,aky to ma mat ucinok? dakujem 🙂
@jozefinka9 Joji ja isto 2.Ved ked Ti pan Boh nadeli dvojicky tak to treba prijat 🙂 ja by som bola stastna,aj sa zahraju spolu aj dozenu to na com som za 2 roky pracovala 🙂
Inac tym adminom asi s prepacenim drbe! 😠 😠 😠 dam si svoju fotku -je prilis mala, dam si druhu fotku -neni mi vidiet do ksichtu,asi si dam fotku Jeniffer Lopez - to mi isto bude vidiet do tvare..Keby mali aspon sukromie lepsie,nepotrebujem aby cele okolie vedelo ze idem na umele oplodnenie. Ale ked si nedam fotku -to je super! Pravidla jak na farme na Markize 😝 😠 😝
@michellita vieš, keby jedno už nemám, tak neváham, ale nemôžem ho potom odsunúť bokom totálne, to by ma veľmi štvalo. Ale si ma rozosmiala, že pravidlá jak na Farme 😀 😀 😀
no tak predsa sa ta injekcia picha,teda mne to isto doktor vravel. A tym mi to vyrazne skomplikovalo zivot,nakolko sme mali ist v tom case na dovolenku :( budeme musiet tam asi ist 5 dni pred zacatim ms,takze po ceste naspat uz budem pichat.no ale pre babo vsetko 😔
tak sme boli na krvi aj sono, pravy vajecnik nepracuje tolko co by mal, ale mam si volat kvoli dalsiemu postupu po 14stej tak drzte palce🙂 inak s tym poctom embryi rozmyslam aj ja - urcite vsak dame na lekarov, co doporucia 😉 nech je sanca vyssia.. ako sa inak baby citite po gonale?
@tariah no ako si dopadla Tari?volala si?ja Ti neviem povedat skusenost,este si nepicham 🙂 drzim palce 🙂 🙂 a ak sa mozem spytat aky ste mali problem? 😒

@michellita ale to je niečo iné. Riziko trojičiek je ak idete na IUI. A pri IVF sa sama rozhodneš koľko embrii si dáte vložiť - myslím, že viac ako dve nevkladajú (záleží od centra). Prepáč, ale do ktorého centra chodíš? Ty pracuješ v školstve?