IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
@jozefinka9 Nemam sajnu co to je 😀 A uz je asi aj tak neskoro. Babulky su uz tam, kde maju byt.
@lienka_1 supeeeeer, tíško závidím, kedy budeš vedieť výsledok??? Držím palčeky 😵
@lienka_1 a tá Seminal Plasma Flushing je nejaké metóda, čo vynašli Nemci na zvýšenie úspešnosti IVF, robí sa pred odberom vajíčok
@tariah ahoj. S tým vkladom máš pravdu. Treba počúvať lekárov. Mne vôbec neodporučili vkladať dve. Som nízka niečo cez 50kilo. Embriologička sa vyjadrila asi tak, že nie je nič horšie ako prísť z pôrodnice bez detí a neskôr s nimi cvičiť Vojtove cviky ☹ . A nakoniec som bola rada, ani s tým jedným som nemala jednoduché tehotenstvo. V tom čase sa manželovej sesternici narodili dvojičky po iui - predčasne. Prešli si veľkými nervami...
Baby drzim Vam palce, velmi..Dnes som bola na kontrole, oznamili mi, ze punkciu mozu urobit uz tento vikend, tak to rozdychavam🙂cakala som, ze to bude najskor niekedy buduci tyzden, chladnicka este plna injekcii 😠 aspon ze mam vybavene predoperacne vysetrenie a papier od notara 😉
@michellita ano dnes som bola opat a cez vikend ideme na odber, mam si volat este dnes poobede.. tak som z toho dost mimo, ze tak skoro🙂 ja mam endometriozu, partner slaby spg, takze IVF nam odporucili ako ze sme idealni adepti🙂 inak, cakala som, ze celu stimulaciu budem znasat ovela horsie, kedze mavam bolesti aj mimo svojich dni, ale okrem nafuknuteho bruska uuuplne v pohode. a to som si pichala posledne dni 3 inj do brucha..dufam, ze to nezakriknem teda este 😕 fakt sa netreba bat baby..
Ahojte kočky. Chela by som sa Vás opýtať, či niektorá z vás má injecie diphereline. Ak áno, nemeškal vám pri nich menzes..? Ja som si dnes dala 13. injekciu, menzes som mala dostať 7.8., ale do dnešného dňa nič neprišlo...Volala som aj do centra, povedali mi, že to je v pohode, že mám čakať do nedele a ked nepríde, tak v pondelok mám prísť ráno na sono...To je ako naschvál, celé naše snaženie som vždy nenávidela menzes a teraz ked na neho čakám ,tak nepríde...?! 🙄 🙄
Ďakujem za odpoveď.
tariah: Ked sa ťa môžem opýtať koľkú injekciu máš dnes? Ja mám 15.-tu. Už sa teším až si dám poslednú🙂 A aké si budeš dávať ďalšie injekcie? Ja mám v chladničke nachystaný gonal+luveris. Samé dobroty🙂
@tariah Tari to je super ze s to dobre znasala tak si to optimisticky predtavujem aj ja.. a v ako si centre ked si uz 25DC stimulovala?myslela som ze sa zacne tak 2den mns ale to asi zavisi od protokolu.mas kratky alebo dlhy,dakujem za odpoved🙂
@bibi11 Ja som mala to iste, zacala som Dipherelinom 25 DC - 27.7., k tomu som si zacala 5.8. pichat Gonal a 9.8. aj Luveris. Skoncila som s nimi vcera, kedy som si pichla uz len Pregnyl. Dobre som reagovala, takze nebolo potrebne to dalej brat, lebo tie tri injekcie do brucha uz neboli fakt prijemne 😀 zajtra idem na odber🙂 chodim do Gyn fivu.. Protokol som mala dlhy, tak som si myslela, ze to bude snad aj na mesiac a ono to cele trvalo nejakych 15 dni... Tak uvidime, aka bude uroda 😝
@michelitta jeej, pekna fotka, takze vy uz jedno babo mate?
To je moja neterka Tari 🙂 dakujem 🙂 .Ak sa mozem spytat pichala si si kazdy den v urcitu hodinu?
tariah: tak to si super na tom, gratulujem, že to trvalo len tak krátko 🙂 Ja idem v pondelok na sono, to budem mať v brušku už 18. injekciu diphereline. Mešká mi totiž menzes už 5. deň, takže idem na sono aj tak aj ked nemám menzes. Dúfam, že aj my už budeme mať po stimulácii, aby sme mali čím skôr odber 🙂 Budem ti držať palce aby si mala čo najviac vajíčok. A určite nám daj potom vedieť ako si dopadla 😉
@lienka_1 Ahoj Lienka...takisto som z KE a manzelovi diagnostikovali azoospermiu v zahranici, kde zijeme. Navstivili sme teraz SPLN, no bola to len rychla navsteva a zrejme sme pana doktora nezastihli v dobrej nalade, no sme pevne rozhodnuti..prosim Ta, ste samoplatci, alebo, ako pises, ze diagnostikovanie bolo v zahranici, Ti to Tvoja poisovna v zah preplati? My si to tento tyzden chceme zistit, tak verim, ze aspon nieco preplatia...mohla by si mi prosim Ta napisat co ma caka, ak som samoplatca, zrejme nemusim cakat na ziaden suhlas od poistovne a uz mozem zacat brat lieky? este sice cakame na vysledky genetiky, ja som vsetky vysterenia podstupila v zahranici a su ok, len neviem, ci odo mna budu chciet nove, alebo im postacia tieto...Dakujem za akukolvek radu a vemi Vam drzim palce!!!Som rada, ze si clovek o tm moze s niekym takto pohovorit a ziskat aj viac informacii. vdaka a vela stastia!
@mishqua Ahoj Miska! Diagnostiku sme podstupili v Londyne, kde zijeme. Tam nam aj schvalili jeden pokus IVF plne hradeny z verejneho zdravotneho poistenia. Nechceli nam vsak mrazit zvysne embryjka, tak sme sa rozhodli pre Slovensko. Je to trochu namahave na cas, ale slovenskym lekarom predsa verim viac ako anglickym. Do SPLNu sme prisli s komplet vysledkami. Hredzak uz nevyzadoval ziadne ine vysetrenia. To, ze ste ho nezastihli v dobrej nalade nemusi byt celkom pravda. On mozno aj dobru naladu mal, len to nevie dat najavo 😀 😀 😀 Je velmi skupy na slovo. Ale ked sa pytas na vsetko odpovie. Mala som pocit, ze je velmi pragmaticky a co si cenim, ze ti povie veci na rovinu. Cennik ti poslem do posty. A kludne sa pytaj, rada pomozem 😉
Ahojte,
tak ja by som budúci víkend mala mať odber vajíčok, pekne rastú, tak dúfam, že pôjde všetko ako má byť. Myslela som, že bude v papieroch napísané, akú metódu použijú, ale nič tam nie je, len IVF/ET 😒
@jozefinka9 Ahoj Joji,tak super uz sa Ti to blizi 🙂 Ako sa citis? Chcela som sa spytat ci je vhodne sportovat alebo nie aj pocas stimulacie..asi to nebudem silit vsak.. 😕
A To sa este aj na metodu deli? 😨 No mala by som sa asi viac na to pripravit 😔 , mne len staci ze sa pripravujem duchovne a zatial sa veelmi tesim 🙂
@michelitta no cítim sa všelijak, som trocha nervózna. Cítim na oboch stranách pichanie, tak to pobolieva hlavne pri chôdzi. Športovanie určite vynechaj, mohli by Ti ku koncu predčasne prasknúť vajíčka a takisto po vklade žiadna fyzická námaha, ani bazény. Myslím, že najdôležitejšia príprava je psychická 😉
@jozefinka9 Mas uplnu pravdu 🙂 Vidis,aj to som chcela ze ako je to po psychickej stranke,lebo som lektorka a chcela by som niektore kurzy pocas 2mesiacoch vynechat aby som tam studakov nepozabijala od naladovosti 😀 😀
@michelitta poviem Ti takto, ja mám strach len z toho, že to nevyjde ☹ A ten čas mi príde teraz taký nekonečný. Neboj sa, myslím, že to hravo zvládneš 🙂
@jozefinka9 Určite nemaj strach z toho, že by to nemalo vyjsť..Pozri, už len to, že si sa na to podujala a zvládaš to výborne je víťazstvo. Mne to príde tiež nekonečná doba a to len čakám na poisťovňu..Budeš ešte čakať po transfere ale nikam sa neponáhľaj a ver tomu že máš už v sebe nový život. A tých 9 mesiacov Ti potom ubehne ako voda 🙂
@in131 Ahoj Zuz*,co mas nove zlato,na dovolenke bolo fajn?🙂
@michelitta na dovolenke bolo výborne. Nové nemám nič. čakáme zas na výsledok iUI boli sme na nom v piatok. Toto bolo už posledné a ked to nevíde dávame pauzu a až vo februari pojdeme na iVf. A to preto lebo sme boli u Annky Kopačkovej - a idem si robiť zábali na posilnenie maternice a brať vitamíny ktoré kázla - chvílu to necháme na prírode. A ty ako?
@in131 Zuzik a bola si na nejakom vysetreni pred tym?Laparoskopia alebo tak? Ja som tiez skusala vsetko mozne,Jonasa, korale, kalendare, ovulacne testy,ale keby som nebola na laparoskopii - dufala a skusala by som do teraz.. U zeny je to multifaktorialne a tou laparoskopiou by si mozno vyriesila vela /ak si ovsem nebola 🙂 /U nas nic nove,cakame stale na poistovnu,doma strasna pohoda,ideme asi 27.8. na dovolenku,uz sa moc tesime na to cele 🙂
@michelitta ach, kiežby si mala pravdu 🙂 Musíme všetky veriť, že to vyjde. Ja už pozerám tehu oblečenie, nič iné nemám na mysli.
@michelitta injekcie som si pichala vzdy vecer o osmej..
@bibi11 bibi dakujem velmi pekne Vam vsetkym za podporu. uz mam teda za sebou OPU, bolo to uplne bez problemov, naozaj. trosku som si pospinkala, polezala a isla domov. dnes sme boli na ET, kde mi vlozili dve embrya /uz som pisala aj michelittke, ze som mala len dve vajka/, takze nebolo o com.. 😉 teraz mam volno, tak lezkam a oddychujem. ako ste pokrocili vy?

@michellita ano pred zacatim stimulacie. Ma to utmit hormony aby potom stimulacne hormony zaberali viac....asi tak nejak by to malo fungovat...