icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

lucy125
7. okt 2011

@ursula5 No vidíš tak fajn, aj nám vyšli až posledné dve 😀 😀

jerry23
7. okt 2011

@ursula5 xixi...ale viem o com hovoris, podobne poznamky som mala aj ja..xixi...

ursula5
7. okt 2011

@lucy125 tak to neviem či sa to splní mne všetko sa uvidí 😉

katka159
7. okt 2011

baby ako prebieha stimulácia pred KET?

charlota333
7. okt 2011

@ursula5 to mi je luto ze to ani tebe nevyšlo, a ako si sa rozhodla ze kedy sa dáte na KET ?, ja som práve vo faze ze nad tým- KET uvazujem, či sa do toho dat hned.

charlota333
7. okt 2011

@katka159 ahoj beries len lieky a na 14 den ides na sono ci je sliznica pripravená na vklad

michelitta
7. okt 2011

@lucy125 @charlota333 @zuzancek22 @dasyka Kocky vy sa rozumiete tomu,ze kolko bunkove embria a tak? 🙂 neviem ci je lepsie vkladat 8 bunkove alebo 50 bunkove a ako vlastne sa volaju tie stadia a na zaklade coho sa rozhodnu ze bude vklad na 3. alebo na 5. den? 😖 😔 🙂 🙂 Nie som odbornik na medicinu,ale za to mozno ovladam ine veci 😀 😀
@ursula5 Kati,hlavne vela sil a to KETko bude uplne najmenej proti tomu co si/sme doteraz davali..
a este jedna otazocka..boleli Vas vajecniky po OPU,a ak ano tak ako dlho,pripadne ako ste to pocitovali? ☹ dakujem,drzte sa!

lucy125
8. okt 2011

@michelitta Ahojček, no ja som nemala predĺženú kultiváciu, tak v tomto ti moc neporadím, mne dávali 4 a 8 bunkové embryjá a zataiľ je to ok 😉 čo som počula je to tak 50:50 aj blastocysty už holkám vyšli to je 100 bunkové embryjko, aj také prťavé ako mám ja, dokonca aj 4 bunkové keď vkladali bolo to ok. Je to len na tebe a po prade s Dr. sa musíš rozhodnúť, on ti najlepšie poradí 😉 .Mńa po OPU boleli vaječníky asi tri dni, ale tak, že som sa nemohla ani nadýchnuť ani nič ☹ ☹ našťastie som ich nemala zväčšené ani brucho napuchnuté, takže samé to potom prešlo 🙂 🙂

katka159
8. okt 2011

Ahojte baby tak mam po tom odobrali mi 10 vajíčok až vstredu idem na vklad pretože mám predlženú kultiváciu....

lucy125
8. okt 2011

@katka159 Ahoj, no super, že 10 to ti ostanú aj mrazáčikovia, vidíš, že to nič nebolo.Ako sa cítiš?Všetko ok? 🙂 🙂 🙂

katka159
8. okt 2011

@lucy125 dufam že zostanú aj mrazačikovia keby niečo ale ja verím že to bude uspešné...dalo sa to zvladnut celkom v pohode len mi nemohli napichnuť žilu a cestu domov mi v aute bolo trocha zle ale teraz som v posteli a je mi super ešte sa citim tak slabo ale bola sradna boli sme tam 5 tak sme celý čas kecali.... 🙂

ursula5
8. okt 2011

@michelitta moja mne dávali blaskocystu to bolo 5 dňové a to 50 bunkové je morula 🙂 neviem čo je dať lepšie ja som dávala to najlepšie a neuchytilo sa baby dávali aj 8 bunkové a chytilo sa takže moja ťažko je v tomto radiť, ale myslím si že to viac vyvinuté je lepšie ako napr. 4-8 bunkové 🙂 ale nie som odborník
myslím, že z Tvojho centra je tu veľa kočiek ktorým to vyšlo tak to možno nechaj na nich 😉
držím palce
mňa po OPU nič nebolelo ...... mňa nebolelo nič len to, že sa to neuchytilo

katka159
8. okt 2011

@ursula5 a už mášvýsledok že sa to neuchytilo?kam chodíš do centra....

sysinek
8. okt 2011

Dobry vece kocky....vsetky tie injekcie si pichate same teda pomocou manzelov,alebo vam to picha sestra?...

lucy125
8. okt 2011

@sysinek Ahoj, ja som si injekcei pichala sama doma, bez manžela, njprv som si myslela, že bude pichať on, ale zvládla som to, aj napriek tomu, že keď vidím injekciu odpadávam, ale sama sebe do brucha to bolo ok. Prvú mi ukázala jedna známa sestrička, ako si to mám nariediť a tak, lebo som mala aj normálne ampulky aj injekčné perá a potom som si všetko pichala sama, len osledné dve Pregnyl do svalu mi opäť pichla sestrička, to by som si nepichla sama ani za svet. 🙂 🙂 🙂 Začínaš stimulku? Kde chodíš do centra a aké injekcie máš? Ja som mala Dipherelin, Pergoveris, Gonal F a Pregnyl

katka159
9. okt 2011

baby prosim vás čo sa može stat ked som si zabudla vziať večer utrogestan? až rano som si ho vložila

lucy125
9. okt 2011

@katka159 Ahoj, pokiaľ ešte nemáš embryjká v brušku, namalo by sa stať nič, ale nesmieš zabúdať, lebo do stredy sa ti musí vytvoriť dosť progresteronu aby sa mimčo udržalo. Horšie bude ak zabudneš a budeš mať embryjka vložené, ja sa snažím presne každých 8 h, a ak nie 1 h hore dole, nie je vraj problém 😉

sysinek
9. okt 2011

@lucy125 ahojky, chodim do GF v Ba...a picham si odo dnes....diphereline, puregon, menopur...a samo, ze pregnyl...snad to nejako zvladnem... 🙂...dnes rano sme doma trosku pomixovali...mame 2 injekcie a + injekcne pero...na konci cyklu uz manzel bude odbornik 🙂 🙂

katka159
9. okt 2011

máme 6 oplodnených vajíčok z 10 a vo štvrtok idem na vklad...

ursula5
9. okt 2011

@katka159 áno výsledky už mám od piatka 😀

ursula5
9. okt 2011

@sysinek ja som pichala sama niekomu pichá manžel, ale nie je to nič strašné naozaj stačí prekonať tú prvú a už to ide samo 😉

katka159
9. okt 2011

@ursula5 tak to mi je lúto kam chodíš do akého centra? neboj na druhy krát sa to podarí....

charlota333
9. okt 2011

@michelitta ahoj ja som si davala vlozit 2 embryá v štadiu expandovanej blastocysty, ja som si dala radsej predl. kultiváciua vklad na 5 deň no nevyšlo nam to,tak myslim ze to je individuálne, mozno niekmu staci vklad na 3 den, no myslím, že je lepsie je aj tak radsej predl kultivacia embryko je lepsie vyvinuté, treba sa porozprávat s embriológom

charlota333
9. okt 2011

@michelitta pozri, je tu pekne znázornený vývoj- www.gest.cz/cz/crm_ivf_ivf.php?pg=5

sijust
9. okt 2011

Ahojte dievcata ja som tiez po OPU, zajtra by som mala ist na vklad...az teraz som nasla tuto temu...tak by som sa rada pridala k vam,ak mozem 🙂

charlota333
9. okt 2011

@sijust ahoj tak budem drzat palce, aby sa embrykam u teba pacilo

sijust
9. okt 2011

@charlota333 jeej,dakujem 🙂 my by sme chceli vlozit len jedno...tak dufam,spravim pre to vsetko,co sa bude dat,ze sa mu bude u mna pacit 🙂

charlota333
9. okt 2011

@sijust ja si pri najblizsom vklade dam vlozit tiez asi len jedno, teda ak sa mi rozmrazia

sijust
9. okt 2011

@charlota333 a kedy mas dalsi vklad?drzim palce,aby sa to tento raz podarilo 🙂 kam chodis do CAR?

charlota333
9. okt 2011

@sijust dakujem, chodim do Heliosu Martin, mozem ist na KET a to pri najbližšom ms alebo podla toho kedy sa budem na to citit, ale este neviem ci sa do toho pustit hned. ET som mala 31. augusta