icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

sofia17
18. okt 2011

@katka159
tak neviem dnes mam nesmierne nervy od rana ma dost pobolieva brucho (dnes je den kedy by som mala normalne dostat mrchu) a dokonca sa rano objavili nejake 3 kvapky krvi. ☹ , odvtedy nic, len bolesti pretrvavaju.
Od rana sa mu prihovaram, ze sa tam musi udrzat, ale tie silne bolesti sa mi nezdaju. 😖
Babenky zazili ste to niektora a aj napriek tomu ste boli tehotné? Snazim sa pozitivne mysliet, no ide mi to dost tazko 😒

katka143
18. okt 2011

@lucy125 Ahoj moja.tak ako na sone?ozvi sa ked bude čas.

katka159
18. okt 2011

@ursula5 presne tak neodkladaj to dufam že to dobre dopadne držím palečky... 🙂

katka159
18. okt 2011

@sofia17 neboj to bude dobre aj ked špiníš trocha tak stale sa to môže ujať a hlavne žiadné podivné myšlienky nemaj musíš stale hovoriť som tehu som tehu....kedy ideš na krv? a máš nejakých mrazačikov?

miminkad
18. okt 2011

@sofia17 to vyzera nadejne

sofia17
19. okt 2011

@katka159 na krv idem 26.10. a mrazacikov nemame ziadnych, mali sme pouzitelne len toto 1 embryjko, takze ak to nevyjde musime absolvovat cely cyklus nanovo. Z coho mam dost obavy, pretoze baby ktore tam boli uz viac krat hovorili ze pri kazdom cykle mali menej vajicok. A ja mam prave s tym problem.

@miminkad preco myslis ze to vyzera nadajne? Ja by som skor cakala ze bez bolesti a bez krvi - no ta krv je skor tak malinko ako ked velmi zriedis vodou - taka svetlunko ruzova.

katka159
19. okt 2011

@sofia17 aha tak to nieje nič moc ale ved ti možno zmenia injekcie na stimulku ale ti ešte niečo pridaju a uvidíš že to víde ja som mala 10 vajíčok jedno som použila a 2 mám zmrazene čiže tiež nič moc ale tak vdaka bohu aj za ne a už si si aj robila testík alebo nie....a ta svetlunko ružová krv to je dobre uvidiš to by mal byť znak že sa uchytilo.... 🙂

miminkad
19. okt 2011

@sofia17 no podla mna si tehu.kolky den si po?ked len takto spinis v obdobi mrchy,je to nadejne. 😉

sofia17
19. okt 2011

@miminkad
na ET som bola 12.10. takze som 6 den po ked neratam den transferu.

@katka159
testik som si este nerobila, na stimulke mi uz asi nemaju ako zvysit davku, nakolko uz som brala extra velke davky a aj predlzene (islo to strasne pomaly, folikuly nerastly) na odbere som bola az 16 den, odobrali mi 9 valicok, z coho bolo 5 nezrelych a 4 sa oplodnili, no na 3 den sa 2 prestali vyvyjat a na 5 den bolo jednotkove len 1 a taka horsia 2 bola 1, ktora uz na 6 den bola nepouzitelna.
Tak by som bola strasne stastna keby to vyslo. Tiez mame za sebou toho vela, prirodzene sme cakali dvojicky, no 1 bolo v 8 tyzdni mrtve a o tom druhom nikto nevedel, lebo bolo mimomaternicove.
Po tych zakrokoch som dostala do roka tak silnu endosku 4 stupna, ze mi pri operacii zostali uz len velmi male zbytky vajecnikov, a aj teraz to bolo vidiet ze ten viac postihnuty skoro nic nevyprodukoval.
Dakujem za povzbudenie.

miminkad
19. okt 2011

@sofia17 a co ti vkladali?ak blastocystu,tie sa zahniezduju do 3dni.teraz si mala mat aj mrchu?

sofia17
19. okt 2011

@miminkad
ano blastocystu a presne vcera mala prist mrcha

miminkad
19. okt 2011

@sofia17 tak podla mna sa to podarilo.o dva dni by si uz mohla mat na teste druhu ciarku

sofia17
19. okt 2011

@miminkad
tak sa budem snazit mysliet strasne pozitivne 🙂
len ma zarazaju tie bolesti, je to normalne?

miminkad
19. okt 2011

@sofia17 veru,mysli pozitivne,aj ja sa snazim.tie bolesti by mali byt normalne.niekto ich pocituje,niekto nie

katka159
19. okt 2011

@sofia17 neboj uvidíš že to výde teda dneska máš 7 den ked den vkladu nepočítaš jelo ja som bola 13 a mam dneska 6 den...ja ti strašne držím palečky bude to dobré... 🙂

sofia17
19. okt 2011

@katka159
aj ja drzim vsetkym palceky, kazda zena ktora tuzi po babatku by si zasluzila zazit ten pocit 🙂 byt mamou
Zial na tomto svete je to velmi nespravodlive, ked som bola pred tym v nemocnici a cakala som ci male prezije, boli sme na izbe 3 baby kazda tehu po niekolkorocnych pokusoch a neuspechoch, kazdej mimco ohrozene, no zial sa nam to ani jednej nepodarilo. No a potom prisli take.... ktore isli na interupciu, lebo to babo nechceli.
Tak teraz dufam ze nam to vyjde, kam chodis do care? Ako si spokojna?

katka159
20. okt 2011

@sofia17 tak v tom máš pravdu že je to všetko nepravodlivé zober si že neni dávno ta bezdomovkyňa mala chlapca čo by za to každá baba z tejto témy za to dala.... ja chodím do gynfivu a som velmi zatial spokojná chodím k dr. Harbulákovi a ten je úplne super 🙂 a ty kam chodíš? a to bol tvoj prvý pokus IVF ale máš toho už za sebou viac... 😢

sofia17
20. okt 2011

@katka159
tak ja mam dnes čierny deň, ráno som začala normálne krvácať a bolesti úplne zmizli ☹ ☹ ☹ ☹ ☹
Žiaľ je to asi signál, že sa to nepodarilo ☹ ☹ ☹ ☹ ☹

Chodím do Heliosu, a bol to môj prvý pokus IVF, no v nebíčku už máme niekoľkých anjelikov, počatých síce prirodzene, no..... a kedže po mimomaternicovom tehotenstve sa mi rozvinula do roka endometrioza 4 stupna, kde mi uz z vajecnikov skoro nic nezostalo + nepriechodne vajcovody, ina sanca ako IVF uz nie je.

katka159
20. okt 2011

@sofia17 jej to mi je lúto ale nevzavaj sa môžno aj ked krvacaš ešte s toho niečo môže byť ...inak aj mne sa asi pred hodiou objavilo také uplne male špinenie len trocha na papiery a mam bolesti v podbrušku ako keby mam dostať mršku tak som teraz v nervoch ako to dopadne musím stale na to myslieť....a ty sa držkaj chudatko moje uvidiš ešte to dobre dopadne....

sofia17
20. okt 2011

@katka159
moja zavolaj radsej hned lekarovi, ja som volala az dnes a zmenil mi davkovanie utrogestanu + pridal duphaston, no povedal ze to nevyzera dobre (asi len hned nechcel povedat ze je to v......) Teraz si nadavam ze keby som mu zavolala hned ako som zacala trosku spinit, mohla som uzivat hned dalsie lieky a mozno....
No co uz teraz, darmo plakat nad rozliatym mliekom.
O aku dobu sa da ist opat na IVF je tam treba nejaka pauza. Mna bude cakat opat komplet cely postup, kedze nemame mrazacikov.
Drzkaj sa a mysli pozitivne, snad to vyjde.

katka159
20. okt 2011

@sofia17 jáj ale ešte malú nadej ti dal ....na dalšie ivf sa môže za 4-6 mesiacov že kvoli hormonom je tam taká prestavka ale na KET už hned o mesiac ale to sa ta netýka....

ursula5
20. okt 2011

@sofia17 ahoj, myslí pozitívne a ak je to prvé IVF ešte šanca je! Ja som tiež po prvom neúspešnom, ideme ďalej a budeme bojovať 😉

sofia17
20. okt 2011

@ursula5
Ďakujem za povzbudenie, aj ja budem bojovat, dufam, že sa to raz podari. 🙂

katka159
21. okt 2011

@sofia17 ahojky tak čo ako to s tebou vyzera? neviem či to niečo znamena ale dnes som už nevydržala mam 8 den a spravila som si testík taká slabá čiarka tam je 😀 😀 😀 😀 tak neviem či to mám brať vážne ale hned ma to pozbudilo.... 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

katka159
21. okt 2011

@ursula5 myslíš si že to niečo znamená?

sofia17
21. okt 2011

@katka159
ahojky blahoželám určite to bude dobre 🙂 🙂 🙂 🙂 ,
ja stále rovnako krvácam ☹ ☹ ☹ ☹ , takže som sa už pomaly zmierila s tým, že sa to nepodarilo 😢 😢 😢

katka159
21. okt 2011

@sofia17 tak ja neviem či to niečo znamena pretože je úplne slabučká ale vyšlo mi to na dvoch odlišních testoch...ale nechcem sa na to nejako vázať čo ked to nevíde....neviem...

sofia17
21. okt 2011

@katka159
určite si tehotná testni opäť o 2 dni, čiarka bude silnejšia. 🙂 🙂 🙂
Čo užívaš, len utrogestan? alebo ešte niečo?
Napísala som ti IP

sijust
21. okt 2011

@katka159 tichucko gratulujem 🙂 kolky den po ET alebo KET si testovala?ak sa smiem opytat...

sijust
21. okt 2011

@sofia17 velmi ma to mrzi,zvlast po tom,cim vsetkych si si musela prejst... ☹ prajem ti vela sil,aby si vydrzala mat hlavu hore a mohla ist dalej 🙂