IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
@timmka
problém je vo mne ☹ ☹ mám endometriózu 4 stupňa s nepriechodnými vajcovodmi a malými zbytkami vaječníkov,z čoho ten jeden neprodukuje skoro nič. Nám oplodnili 4 vajíčka, no na 3 deň sa vývoj 2 zastavil a na 5 deň bolo známkou 1 ohodnotené 1 a taká horšia 2 bolo 1, ktoré do 6 dňa bolo nepoužiteľné.
Manžel je našťastie v poriadku. 🙂
@sofia17 jaj, to mi je luto, prajem ti aby ti to vyslo a kazdej z nas, to nie je vobec spravodlive, neskusala si clostilbegyt? za ten cas co budete mat pauzu, mozno motyka vystreli a bola si na laparos. lebo kamoska ma tiez endometriozu, brala aj horm. a nic, vajecniky zaspate a laparka jej pomohla a maju babo
@sofia17
@katka159 baby caute,riadne ste popisali 🙂 🙂 🙂 ,O COM STE KECALI? 🙂 Sofinka,dostala som Tvoju IPcku,mrzi ma to,kedy mas vlastne termin krvi,prosim Ta nevzdavaj nic,bud pozitivne naladena... 🙂 Prosim!!!!Jja som konecne zakoncila dnes pracovny tyzden..Kati citam ze si si robila test,ty si Kacena,ale gratulujem,Ta obdivujem,ja si ho nespravim az o tyzden v stredu,neda mi to..mame tu nejake tehule,ako sa citite?Ja v pohode,kozy ma bolia stale,v utorok mam mat kramy tak dufam ze to nebude pms-asi ma drbne 😀 Zajtra ideme na husacie hody a sestra,ze nie ze budes tlacit husaciu pecen,ved si tehotna!!! 😀😀 A ja ze moja to nevies! 🙂 Ked to nevyjde,svet sa nezruti,ved stale mame preco zit,ved ja nestiham tolko veci,neviem co budem robit este s detmi 😀😀 Tak drzte sa,idem na kavicku 🙂
@michelitta no tak čo už so mnou narobíš nevidržala som ale tak ja idem na krv už v pondelok...🙂 ale nechcem nič zakriknút čo ked mi povedia že niesom....:(((
@timmka
mne laparkou odstraňovali endošku a robili priechodnosť vajíčkovodou, no raz keď priechodné nie sú tak nie sú. Už som jedno mimomaternicové tehotenstvo zažila a druhý krát by som to už neriskovala. Clostilbegyt u mňa nezaberal, a vyskúšala som toho už veľa. Veď aj teraz pri stimulke mi dávali mega dávky hormónov, aby sa tam aspoň nejaké vajíčka vyprodukovali.
@michelitta
ďakujem za povzbudenie, počula som už aj o takých prípadoch, že krvácali a predsa boli tehošky, no ja som taký negativista, mne sa také šťastie asi nemôže pritrafiť.
Na krv by som mala ísť stredu, ale manžel je v zahraničí na služobke, tak to asi preložím na štvrtoka alebo piatok, určite dám vedieť čo a ako. No radšej rátam z horšou možnosťou.
Ahojte všetky holky,po 8 dńoch som zase tu na koníku, lebo od 16.10. som bola hospitalizovaná v nemocnici, čo som začala krvácať, dnes ma pustili 😉 .Našťastie všetko ok, len mi hrozil zamlklý potrat, lebo bábo ešte zač. 8 tt nebolo vôbec v gest.vaku vidieť, teraz je to už všetko ok začínam 9 tt a bábätko má 1,5 cm a krásne mu búcha srdiečko, tak sme veľki šťastní. Zajtra idem mojej gynekol. pre tehu knižku 🙂 🙂 Všetkým vám držkám moc a moc palce, ale strachu som si užila veru dosť.
@lucy125 tak už máš aj fotečku 😀 jej aj ja túžim po tom 😉 Chcem ísť na KET v novembri čakám na mrchu hádam príde na čas, ale neviem kedy keďže po ET som aj špinila a potom som ešte dlho mala menzes spolu skoro 2 týždne tak som zvedavá ako to vyjde a dôjde k výpočtom či ešte ísť pred sviatkami alebo nie 😀
ahojte, som velmi vdacna za tuto stranku, nasla som tu ochotne a mile kocky a veeela informacii 🙂 Aj ked mi chvilku potrva kym si to roztriedim :D len by som sa chcela spytat, ci tu niektora z vas bola na laparoskopii z dovodu endometriozy a ak ano, kedy po zakroku bolo doporucene zacat s umelym oplodnenim? dakujem
ahoj baby tak dneska som sa dozvedela super správu som tehulka...tak som rada... inak mám otazku moja mamina ma pasový opar jej dr. jej povedala že to je infekčné len pre nu alen nie pre druhých ja som s nou nebola ale bol tam malý a dneska som sa dozvedela že to je nebezpečné pre neho lebo ten kto nemá ovčie kiahne tak ich s oparu môže dostať a dneska nam lekár povedal že je to 50 na 50 že ich ma ešte ideme zajtra ku kožnej ja som kiahne už mala tak by to teraz nemalo byť pre mna nebezpečne ked ich bude máť malý a asi aj manžel lebo ten ich nemal...prosím poradte
eicka1b ahoj mne robili laparoskop. priechodnosť vajíčkovodov a pri tom mi zistili aj endometriozu niečo odstránili , nieco nechali, pretoze sa nedla odstraniť- v apríli a o mesiac v maji som bola na prvom pohovore kde sme podpisali aj ziadost na IVF.
IVF som zacala 25.jula.
@eicka1b zle som odoslala predchadzajuci prispevok je pre teba
@charlota333 jeeej moc ti dakujem znie to pizitivne.Takze ak vyberu vsetko co treba, teda nie naviac :( mohla by som od januara aj zacat s IVF 🙂 velmi si ma potesila, uz len dufam,ze zakrok dobre dopadne a budem to moct skusit 🙂
Inak citala som tu niekde, zevraj proces IVF sprevadzaju aj nejake bolesti... nie,ze by som to aj s nimi neskusila, len ma zaujima v ktroej faze to bolo myslene 🙂 ece raz ti dakujem za odpoved ;)
@eicka1b este len ides na laparoskopi.?, neboj bude to ok, ja som sa velmi bala. Myslím, ze po operácii sa mozes hned zaujímat v centre o IVF, oni ti vsetko vysvetlia- kedy mozno zacat a tak. mne prisla odpoved z poistovne tak cca o 6 týždňov.
Bolesti pocas IVF - je to individuálne, ja som nejak velke bolesti nemala.mala som iba trosku tlak v podbrusku a boleli ma prsia po odbere som citila pobolievanie v podbrusku a vajecnikoch, Neprijemne su injekcie ktoré si picháš do brucha, ale dá sa to zvladnut, nie je to nic strasné.najhorsie boli tie na konci ked som bola uz dopichana ako sitko,
@charlota333 idem v novembri. Uz som na jednej bola pred dvomi rokmi,ale liecba mi nezabrala a okrem cyst,ktore som tam mala, mi nasli dalsi myom,tak teraz dufam, ze je neskodny a nechaju mi aspon druhy vajecnik 🙂 takze teraz hned ako sa zotavim pojdem do centra po informacia 🙂
@eicka1b ja som mala kratky protokol, kde som mala dve fázy -pripravná 2 týždne a stimulacná cca 16 dni, je to individuálne podla toho ako sa ti tvoria folikuly. V stimulacnej faze chodis do CAR na sono a krv kazdy 2-3 den-pichas si injekcie a hormóny kazdý inak zvlada.
@charlota333 a potrebne vysetrenia robia priamo v CAR alebo o to musim poziadat obvodneho gyn.? Chodim aj na onko,ale tam sa popytam len zaklad,maju tam dost vaznejsich pripadov.
@eicka1b podla toho ake vysetrenia myslis, ja som isla s odporucanim od mojho gynekologa, ktorý mi napisal pravu pre CAR-opis vysetrení ktore mi robili + spravu s operacie a v CAR mi pri prvom pohovore zobrali krv a mojmu spermie, myslim ze som o 2 tyzdne volala ci je vsetko OK. A potom pocas stimulky si musis zabezpečit sama na internom predoperacne vysetrenia a tiez partner aj ty krvne testy-infekcné. Daju ti k predoperacným vysetreniam take odporucanie pre tvojho gyn alebo obvod.lekára
@charlota333 aha, takze bude dobre pytat si tu spravu prave na oknol. kedze tam ma budu operovat a vedia o tom najviac. OK zas som trosku mudrejsia 🙂 dakujem
@lucy125 jeeeee Lucy gratulujem,krásna fotka!som myslela že budete mať dve bábätká,ale krásne aj jedno a aké pekné!si si užila veľa,tak ešte že ste v poriadku,držím palce,len nech v zdraví rastiete 🙂 my sme negatívny,na KET až po Novom Roku,aj tak som veľa kurzov nabrala,budem makať jak fredka,tak papa🙂
@michelitta miši to mi je luto že si negatívna neboj na druhý pokus to určite výde
@lucy125 gratulujem je to uplne super do akého centra chodíš? už aj ja chcem mať taku fotečku s babenka 🙂 krasnučká 🙂
@michelitta ahoj a dakujem za privitanie, chodim do Heliosu v MT, mam provera, diphereline a menopur. zatial som ok, uz viem do coho idem, kedze je to uz 2.ivf cyklus, mrska dorazila, takze pomaly budem aj lieky papat a neskor zacinam s pichanim...no na to sa netesim ale ked to musi byt.. 🙂 a Ty sa nas ako? ja som tu dlho nebola...
Ahojte. Môžem sa pridať? 3.11 ideme ku koordinatorke - nieje tam tak krajkovič nám povie čo nás čaka. 16 den cykla mám začať čo bude7.11.2011 - neviem ani čo ma čaká kedže to bude prvé IVF. Prosím vas kedy myslite že by mohol byť vklad? Ako dlho trava stimulka,

@sijust nechcem to zakriknúť môže to byť aj vplyv toho urogestanu? neviem testovala som sa 7 den to bolo také slabučké a aj dneska zda sa mi že to silnie ale možno si namýšlam po rohoch je to ale určite silnejšie... a som po ET 8 den... 🙂 🙂 🙂 🙂