IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.
Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂
ahojte, som tu nova ... uz mam schvalenu ziadost a teraz cakam, co mi zavolaju z GYN-FIVU....strasne sa tesim.
@anabelleee ahoj, vitaj medzi nami 🙂 Už si bola na nejakom pohovore??
Diky, zle zlate🙂 Narkoza prebehla bez problemov, tej som sa bala asi najviac, kedze mi po nej byva dost zle, pol dna prevraciam a som na infuzkach 😎 v kazdom pripade, toto bola asi 15 minutova zalezitost, pred ktorou dostanete ihlicku do zily a spinkate.. ked som sa prebrala, vobec nic ma nebolelo, len som bola malatna, co je asi normalne. nicoho sa netreba bat, samotneho transferu uz vobec nie, to bolo nieco ako bezna prehliadka, vlastne omnoho menej🙂 drzim palceky Vam vsetkym🙂a PN nie som, zobrala som si len 2 dni volna a zajtra by som chcela ist do prace..
@anabelleee drzime palce, ja mam s GF len tie najlepsie skusenosti, nech uz to dopadne akokolvek...
Ahojte dievcence, mozem sa k Vam pridat? Som na dlhom protokole v Heliose, od soboty picham gonal a zajtra idem na prve sono ratat foliky 😉 Ktora ste na tom casovo podobne?
@bibi11 ja som pichala decapeptyl a ms som dostala az na 38DC, bola som z toho hotova ale doktor sa tvaril, ze je to v poho, ze sme kazda ina... Takto dlho mi nezvykol meskat ani v nestimulovanych normalnych cykloch, tak teraz dufam, ze nebudem pretahovat aj pichanie gonalu... Aky FSH budes pichat?
Zdravim vsetky snazilky. Dievcata, som prave 9. - ty den po ET, zacala som krvacat, nasadili mi k utrogestanu aj duphaston a ze v 22.8. Sa uvidi z krvi, ci sa bebe udrzalo. Asi si viete predstavit, ze som v koncoch, nechcem nikoho demotivovat, ale ak by sa tu nasiel niekto, kto zazil nieco podobne a ok to dopadlo, budem rada. Inak vam zelam vsetko dobre, hlavne tariah nech sa toto vsetko vyhne!
@zuzanka7834 ahojky, no ja mám dnes 19-tu injekciu diphereline a včera som bola 1x na sone a tam mi doktor povedal, že si mám od dnes pridať aj 187,5 jednotiek gonalu 900. Budúci pondelok idem na ďalšiu kontrolu - sono. Ešte mám v chladničke injekcie luveris, tak hádam od budúceho týždňa si ich budem dávať...
neviem presne, ale na príbalovom letáčiku je písané, že je to hormón LH - luteinizačný hormón - a používa sa na vyvolanie dozrievania folikulov. Po poslednej injekcii luverisu sa má podať injekcia hCG - to mám doma 3 krabičky.... 😀
A chodíme do BA do Gynfivu. A ako si spokojná v Heliose?
bibi, luveris som ja mala pichnuty len jeden a hned dalsi den 2 krabicky pregnylu, tiez ich mam este plnu chladnicku🙂 OPU mi robila dr. stenova, k nej som aj chodila a ET dr. behunova
@ursula5 uvidim, ako mi bude v praci - nemam ju totiz nejaku narocnu, len sedim 😎 inak, zacinam byt hrozne unavena, dnes som si normalne musela pospat cez den dve hodky, co u mna nie je zvykom.. mozno dozvuky z liekov a ten utros🙂 janete drzim palceky, urcite to dobre dopadne, musime dufat!!
@tariah už bývaš unavená, žeby sa už uhniezdilo?? ja keď som bola tehotná bola som schopná zaspať hockde, hockedy a o hoci koľkej 😀
Ja tiež nemá náročnú prácu, proste kancelárska krysa, ale PN si asi vezmem, platím si poistenie už asi rok lebo sme plánovali, že hádam otehotniem s komplikáciami sme nerátali, tak nech z toho aj niečo vyčerpám, lebo dnes vyšla jóbovka že vraj sa od 1.1.2012 pokiaľ si zamestnaná už nebude dať dobrovoľne poistiť 😠
@zuzanka7834 zajtra držím palce až narátate čo najviac 😀
Dievcata, velmi dakujem za podporu.neprestavam dufat, ale aj strach je velky. Drzte sa!.
@bibi11 mne sa velmi paci pristup lekarov v Heliku, niekedy si myslim, ze mnohym parom pomohol mozno prave to ludske spravanie a nekonecne optimisticke povzbudzovanie 😉 A kolko injekcii toho Luverisu mas? Som sa zabudla dnes nan spytat... Hlava derava 😉
@ursula5 coze? To co je za blbost, no nech vymyslia toto a ciganom treba byty stavat!!!
Inak dakujem za palce, doky sa usmieval, povedal, ze krasne reagujem ale som sa nepytala kolko vidi, tapka, som mohla ratat ako diktoval sestricke, ale som bola trochu mimo z ranneho vstavania 😀 Okolo tretej mi budu volat ci mam zmenit davku a kontrola v nedelu.
@janete77 a kedy by si mala ist na krvicku? 😕
@zuzanka7834 super, že dobre reaguješ, teším sa s Tebou, ja som zvedavá na seba, počuj Zuzik kedy si picháš tie injekcie ráno??? myslíš žeby som si mohla pichať aj poobede, rozmýšľam že keď budem doma sa mi nebude chcieť vstávať o 6.00 aby som si pichla a do roboty si to nechcem nosiť, či mám risknúť a začať trebárs o 8.00 a pichať si to v práci??? 😀
@ursula5 Uli mne mm picha o siemej vecer, to je taky akurat cas... som nevedela ako budem reagovat, ak by som bola grogy, tak vecer by mi to nevadilo, preto sme sa rozhodli pichat vtedy. Inak volali mi z helika, ze mam znizit davku na 112 a prist v nedelu, takze oddnes menej gebuzin pojde do mna 😉 Ale aj tebe sa to uz krati, kedy vlastne zacinas s proverou?
@zuzanka7834 ja začínam s proverou v piatok takže ešte zajtra mám kľud 🙂 v piatok absolvujem odber krvy a potom začínam. Takže myslíš, žeby som si mohla teda pichať aj večer a potom pitný režim dodržiavaš cez deň? 😀 všade píšu že najlepšie je ráno, tak sa neviem rozhodnúť. Vôbec si to neviem zladiť, čo sa mi teda nestáva 😎 nevim či volať ešte do Helíka alebo ee. V sobotu odchod na dovolenku tak, aby som potom nestresovala na dovči.
@zuzanka7834 poznámka: tak to ozaj musíš dobre reagovať, keď Ti dávku znížili 😀 ja som zvedavá ako budem ja na tom moje telo reaguje fantasticky na hormóny 😀
ahojte, mam zopar otazok.....injekcie si pichate sami??? aj tie klasicke??? nepribrali ste po hormonoch??? viem, ze je to trapne, ked sa na to pytam, aj tak v tehotenstve priberiem, ale ked ja z hormonov rychlo priberam a nechcem vizerat hned zo zaciatku ako balon a nakoniec sa to mozno aj nevydari....tak ma prosim povzbudte 🙂 a zvladnem to pichanie injekcii, alebo ste si to davali niekomu pichat?

tariah, tak super, že to už máš za sebou 🙂 Teraz len pekne odpočívať, nestresovať a relaxovať 😉 Ja som bola dnes na sone a od zajtra si pridávam k diphereline aj gonal. Budúci pondelok mám dalšiu kontrolu.
Ked sa ťa môžem opýtať, ako prebiehala narkóza? V pohode? Nebola si nervózna? Lebo ja som už teraz z toho vystresovaná 😨 😨 Kedy ideš teraz na kontrolu, o dva týždne? A ešte jedna otázka🙂 Aj si na PNke, alebo pôjdeš do práce? 🙂 🙂 🙂 🙂