icon

IVF leto 2011. Pridaj sa k nám.

michellita
5. júl 2011

Ahojte,
chystam sa v lete po 1x krat na IVF,budem rada,ak sa najde niekto s podobnym zamerom a podeli sa o skusenosti,pocity a ine. 🙂 🙂
Prve vysetrenia po 13.july, takze tak skoro asi k tomu nebudem mat co povedat ja 🙂 Som rada ze sa umele oplodnenie berie ako normalna vec, vela ludi to nedokaze pochopit 😖 Preto nemam nikoho v okoli kto do toho ide so mnou,napriek tomu ze sa dlhe roky snazia tiez 😖 😖 Aspon ze my tomu verime 🙂 🙂

ursula5
28. aug 2011

@jozefinka9 ďakujem, hádam to rýchlo ubehne, veď ten čas letí rýchlo 🙂
tak všetkým prajem len pozitívne výsledky 🙂

paaat
28. aug 2011

@jozefinka9 Sori ale ja som myslela uz transfer embrii,lebo ja budem mat darovane vajicka.

jerry23
28. aug 2011

@ursula5 inak mne povedali,ze ked si picham injekcie, tak uz nemam chodit na slnko a opalovat sa...

ursula5
28. aug 2011

@jerry23 neboj ja už som nebola na slnku ale mňa neupozornil nikto 🙂 v piatok večer som si dala prvú inekciu a v sobotu sme doobeda išli už domov bola som síce na slnku ale neopaľovala om sa, teraz som si pichla ďalšiu a asi trošku zle lebo mám okolo vpichu červené na koži taký fľak včera a predvčerom som nemala nič??? tak neviem či som zle pichla alebo som to dala viac pod kožu. 😀 nevadí zajtra si to pichne hádam lepšie 🙂

jerry23
28. aug 2011

@ursula5 to nevadi..to mohla byt reakcia...aj ja som to mala, ked som nasla citlivejsie miesto...zajtra uz flak nebudes mat...

monesz226
28. aug 2011

@michelitta ahoj,ideme na prve ivf a neviem ci budem potrebovat predoperacne vysetrenie

zuzancek22
29. aug 2011

@monesz226 určite budeš potrebovať aj predoperačné, lebo odber je v cca 10 min narkóze, v centre by ti mali vypísať žiadosť.

ursula5
29. aug 2011

@jerry23 flak zmizol do večera, idem do sprchy a zas pichnúť 😀 to je riaden rituál už 😉

jerry23
29. aug 2011

@ursula5 a to ked si pichnes 25tu, tak to bude iny ritual...

ursula5
29. aug 2011

@jerry23 no a ešte k tomu dve, neviem potom čo budem drogovať kď skončím s injekciami 🙂

jozefinka9
29. aug 2011

@paaat aha, nevadí. Pri vklade musíš mať hlavne plný močový mechúr, vypiť teda čo najviac tekutín, nalačno nemusíš byť. Donesieš si opäť len prezúvky, nočnú košelu, na sále Ti vložia pokladíky, pekne to budeš sledovať na obrazovke. 15min si poležíš, potom môžeš ísť konečne na wc-ko a potom ešte 45min ležíš. Dostaneš správu o prepustení, no a už len čakať...či sa podarilo 🙂

qwertinka
30. aug 2011

@jozefinka9 ty uz si ktory den po transfere? mne povedali ze nie vsade (myslim v inych centrach) robia to ze mozes vidiet embryjka pred transferom. kedy sa ides testovat? ja som dnes 10 den ale este som sa neodvazila a asi pockam do 12 dna. ved dva dni hore dole.

jozefinka9
30. aug 2011

@qwertinka ja som ešte len 5-ty deň po ET. A na odber mám prísť presne na 14-sty, asi skôr ani nerobia. Je to nekonečné čakanie 😒

jerry23
30. aug 2011

@jozefinka9 a to mozes byt rada, ze sa ti to nenatahuje...ako mne...ja som o tyzden uz dlhsie..ako 14 dni

qwertinka
30. aug 2011

veru mne sa to tiez predlzi lebo mi to vychadza na tuto sobotu tak musim ist v pondelok. jerry a tebe sa to predlzuje kvoli sviatkom? a uz si aj testovala? jozefinka vo Frt skor neposielaju az na 14 den. veru je to nekonecne cakanie. ja mam dnes 10 den a uz by som najradsej testla. a baby mate uz nejake priznaky? mna uz nejako ani prsia nebolia, aj na zachod uz tak casto nechodim, ani taka unavena sa uz necitim, tak sa bojim ☹ mrcha mi ma prist tento stvrtok tak dufam ze nepride. tak nam drzim palce 😀

zuzka_zilina
30. aug 2011

ahojte dievčata.ja som tyzden po ET,o tyzden idem na krv,tak som zvedava 🙂 Vy sa aj nejako obmedzujete,resp.šetrite? ja chcem ist prave na 2 dnovy slabši vylet,mierna zaťaž,myslite ze to je ok,či pre embryjko nebezpečne? ☹

qwertinka
30. aug 2011

@zuzka_zilina ja som uz tiez nad vyletom rozmyslala ale este som si netrufla. mna uz totizto mrle doma zeru. tiez mam uz tyzden za sebou a robim vsetky domace prace teda okrem vysavania. a na vylete budete chodit alebo idete niekam s partiou pokecat a zabavit sa? ale myslim si ze aj mierna chodza tomu asi nevadi. ved si zoberme tie zeny co o tom nevedia az ked im meska mrcha a robia vsetko ako keby ani teho neboli lebo o tom urcite este nevedia. tak podla mna slabsi vylet ti neublizi 🙂 pekne sa zabavte a aspon ti ten cas rychlejsie ubehne a nebudes stale na to mysliet 🙂

jozefinka9
30. aug 2011

@qwertinka to je niečo iné, keď žena o tehu nevie, my čo absolvujeme IVF, sa musíme šetriť, lebo je plod ohrozený do konca prvého trimestra, tak mi bolo povedané, je tam vysoké riziko potratu. Ja robím doma všetko, ale nie ako kedysi, všetko hŕŕŕ´a naraz, pekne postupne. Inak necítim nič, len furt nafúknuté brucho a trošku mi vadí, keď dlhšie chodím, začne ma pichať vo vaječníkoch. Som veru zvedavá, či vydržím netestovať 😒
@jerry23 kedy teda máš ísť na odber? Keby som 14.deň po ET, tak by som sa otestovala už určite.

zuzka_zilina
30. aug 2011

@qwertinka Chceme ist take naročnejsie trosku,aj do kopca,ale len na 2-3 dni.No to je pravda,ze do konca prveho trimestra sme ohrozene,ale to aj pri prirodzenom otehotneni-ja som o dietatko pred rokom prišla v 10 tt 😢 -a to som otehotnela prirodzene.Teraz sme šli 1.x na IVF kvoli partnerovemu zlemu spermiogramu.A prečo nevysavaš?to je nebezpečne?ja prave potrebujem povysavať 😉 a nikomu sa nechce 😝

zuzka_zilina
30. aug 2011

@jozefinka9 Ja som 7-my den po ET.To je skoro asi sa testovat vsak?aj ked som teda riadne zvedava.Mysli iby tym klasickym "cikacim" testom? ale tie su presnejsie asi az po to 14-tom dni však..mna tiez niekedy pichaju vajecniky,tak sa bojim.Aj prsia som mala citlive,no uz aj to nejako prestava. A cikat vobec nechodim vela.Tak uz neviem 😒 ale vraj mame vyše 50% šancu otehotniet uz pri 1. IVF,tak uvidime 🙂

jerry23
30. aug 2011

@jozefinka9 este stale neviem kedy na odber..dnes mi budu volat vysledky vcerajsich testov krvi..a uvidime co povedia, ale asi zajtra pojdem znova na ultrazvuk..moje folikuly maju zatial najviac 12mm..tak asi chcu, aby dorastli, alebo co...ale mam ich uz dost teda...aspon v pravom vajecniku..v lavom tak pomenej..ale vraj aj pravy staci..xixi

jozefinka9
30. aug 2011

@jerry23 určite, čím väčšie tým lepšie, a to že ich je viac, je super, neboj, dočkáš sa, držím palčeky.
@zuzka_zilina hej, klasický teh. test som myslela, ale 7 deň je naozaj skoro, ani na 10-ty sa nemusí ešte nič ukazáť. Podľa čoho vám povedali aká je úspešnosť?

jani2
30. aug 2011

@jerry23 - ja len na tvoju otázku: Ja som bola v Helíku v nedeľu a pár folíkov malo už 18 mm, tak dr. povedal, že v stredu OPU.....takže asi pri 18 mm sa rozhodne o OPU.

tariah
30. aug 2011

Baby takze HCG dnes 420, sme tehotni juchuuuuuuu 😉

jerry23
30. aug 2011

@jani2 tak takuto odpoved som potrebovala vediet...super...aby som vedela ako maju narast...

jerry23
30. aug 2011

@tariah blahozelaaaaaaaaaaaaaaaaame

mamartinka
30. aug 2011

@tariah Blahozelaaaaaaaaaaaaam moc,moc,moc.Nech vsetko prebieha ako ma.

ursula5
30. aug 2011

@tariah suuuuupiiiiiiššššš teším s Tebou, tak nech sa tam fazuľké páči a ty sa šanuj 🙂

zuzka_zilina
30. aug 2011

@tariah super,gratulujem 😅 a držime si palce aj ostatne babule však 😉

paaat
30. aug 2011

@jozefinka9 jej dakujem velmi pekne lebo som stoho vystresovana.Tak a uz so kludnejsia.Diky