icon

IVF - leto 2021

adkaaaaa
4. mar 2021

ahojte kočky, je tu niekto, kto sa chystá na IVF v lete??

sticker
janie7
9. jún 2021

@jankaapeto Ja som na tom podobne, tuším, že najdlhšie som bola tehotná po tomto prvom KETe - až 10 dni☹, takže to tak počítam, že nič. A moja mladšia sestra je na tom ešte horšie, akurát, že u nej je dôvod neplodnosti jasný ale u mňa nie. Nebyť môjho Dr. v Brne, tak ani neviem čo všetko môže ovlyvniť plodnosť a prečo sa nám nedarilo prirodzene. Rozhodne počkaj ako zareaguješ na stimuláciu a koľko blastocýst prežije PK a popýtaj sa na tú genetiku embryí. My sme si ju prvý krát nedali, kvôli tomu, že u nich sa nedalo poslať embryjka na genetiku po jednom ale iba od troch, inak by sa to finančne neoplatilo, no teraz to už majú zmenené, nám to môj Dr. teraz v máji slávnostne oznámil, takže pri tomto 2.IVF rozhodne do toho ideme.
Veď práve, na nás ostáva urobiť pre otehotnenie maximum a bohužiaľ zvyšok už neovplyvníme.😉

tankakro
14. jún 2021

@adkaaaaa ahoj, ja som bola uspesna na 4.pokus, manzelova kolegyna detto a aj 2 zname to dali na 4.x. verim na štvrtý pokus, drzim palce!

adkaaaaa
autor
15. jún 2021

@tankakro ďakujem pekne, mám 7 mrazáčikov ....tak dúfam že to raz vyjde 😊

lema1205
1. júl 2021

@adkaaaaa zdravim 🙂 mna caka pichanie injekcii teraz v auguste a mam z toho neskutocny stres ... ani nie z tych injekcii kedze som mala trombozu tak uz som zvyknuta na pichanie do brucha i ked teraz to bude vsetko krat 3 .... skor mam vacsiu obavu z toho vyberu vajicok a nasledneho vkladu kedze som pocula ze ten vklad vraj hrozne boli a pritom nie sme uspate .... zvladnut to nejak musim ale mam z toho nervy teda ... ako to prosim prebiehalo u vas ak to uz mate za sebou? Za info vopred velmi pekne dakujem

lema1205
1. júl 2021

@jankaapeto drzim palce .... my sme s manzelom spolu 10rokov a zatial sa nam nepodarilo otehotniet. Mam uz 35rokov a teraz v auguste ideme zacat v Heliose MT umele tak dufam ze sa nam to spolocne podari.

tankakro
1. júl 2021

@lema1205 ahoj, vklad neboli. Po odbere vajicok si den ubolena trochu, ale dalo sa to zvladnut a ale vklad neboli. Absolvovala som to 4x 🙂 drzim palce!

lema1205
1. júl 2021

@tankakro ahoj dakujem pekne za info 🙂 a pri tom odbere vajicok davaju normalne celkovu narkozu? teda budem uspata a nebudem nic citit?

jankaapeto
1. júl 2021

@lema1205 áno úplná narkóza. Bola som minulý týždeň.

jankaapeto
1. júl 2021

@lema1205 držím palce... my už čakáme na ms potom kontrola utz a vklad.

shtifka
2. júl 2021

Ahojte, veľmi rada by som sa k Vám pridala..Aj ja idem podstupiť IVF

janie7
2. júl 2021

@shtifka Ahoj, vitaj😉 Je to tvoje prvé IVF?

lema1205
2. júl 2021

@jankaapeto dakujem velmi pekne aj za povzbudenie. Drzim palce aj vam nech vsetko dobre dopadne.

lema1205
2. júl 2021

@shtifka ahoj a v ktorom meste ides na ivf?

shtifka
3. júl 2021

@janie7 iáno moje prvé,,teda najprv ideme skušať clomiphene jeden cyklus ale kedže ja mám pcos a priateľ len 1% dobrých spermií, dáme tomu šancu len jeden mesiac a od augusta pôjdeme na IVF

shtifka
3. júl 2021

@lema1205 ahoj v ZA v gynfiv..Mudr. Galo

lema1205
3. júl 2021

@shtifka my ideme prvykrat vyskusat v MT v heliose tak som zvedava teda dufam ze to vyjde 🙂 a drzim palce aj tebe 😉

janie7
3. júl 2021

@shtifka Držím silno päste😘 Ja s GynFivom nemám dobré skúsenosti, ale bola som na IUI v BA, možno v ZA sú príjemnejší. Mne na PCOS pomohol Gynex a špecílna diéta, zmenila som gynekológa a ten mi po UTZ a kontrole tvrdil, že vraj PCOS nemám, tak som z toho braček jelenček😉 Chodím do Brna, prvý KET sa síce nevydaril, ale moj Dr. má toľko alternatív, čo ešte pre úspešné oplodnenie môžme spraviť, že druhý už musí vyjsť😉

lema1205
4. júl 2021

Ahojte chcela som sa opytat , ktora máte uz po hormonalnej stimulacii , ci ste velmi z toho pribrali. Nie ze by mi islo o vahu ale v poslednych rokoch som velmi pribrala , psychika zohrala svoje a vela zien mi vravela ze po hormonalnej stimulacii urcite zo 10kil priberiem , tak som sa chcela opytat , ci to tak naozaj je lebo nerada by som uz pri mojej vahe 89kg, 175cm vyska este pribrala 10kil , mala by som strach ze potom by to mohlo ako keby neprospievat tomu procesu alebo ako to mam napisat, samozrejme , ze ak je to nevyhnutne a teda nevyhnem sa tomu tak tie kila navyse mi za to stat budu , len som sa chcela informovat no , ze ako ste to mali vy .... za blizsie info vopred dakujem

janie7
4. júl 2021

@lema1205 Ahoj, a vieš čím budeš stimulovať? Ja som minulý rok stimulovala Pergoverisom a schudla som z neho cca 2 kg. Teraz ním budem stimulovať znovu, s vyšším dávkovaním, tak sme sa smiali s mojim Dr., že možno dám dole aj 4kg😊

zivana
4. júl 2021

@lema1205 ja som nepribrala, ale muž mal vždy blbe reči že som sa naliala 😂… držala som vodu ale kilo ani jedno navyše.

katrinka233
4. júl 2021

@lema1205 ahoj ja som min. mesiac dostimulovala, mala som Gonal, Pergoveris, Cetrotide, vsetko mozne, nepribrala som vobec, az ked som dostala OHSS tak 2 kg, bola som strasne nafuknuta ale hned sa to vratilo do normalu 🙂 neboj

lema1205
4. júl 2021

@janie7 dakujem velmi pekne za odpoved 🙂 budem mat gonal a decapeptyl a tabletky duphaston na zaciatku plus si musim este fraxiparine pichat kedze som mala davnejsie trombozu a nevedia ze z coho sa mi mohla spravit

lema1205
4. júl 2021

@zivana dakujem tak to si ma ukludnila veru 🙂

lema1205
4. júl 2021

@katrinka233 co je prosim ta ten OHSS? ja budem mat tiez gonal a este decapeptyl , v polke augusta idem zacat a nervy mam celkom som v tom este stratena ze co kedy si pichat aj ked mam teda ten rozpis , ja neviem ci som taka blba z tych nervov co z toho mam alebo co ... uz sa to blizi a ja chytam nejaky stres z toho

lema1205
4. júl 2021

Este som sa vas chcela opytat ci je nieco take na co si dat pritom pozor? Upozornili ma ze musim vypit aspon 3litre vody lebo ze ked nebudem pit tak je to problem a tak no ... mate este nejaku skusenost ze co ste vy pocitovali pri tej hormonalnej liecbe?

lema1205
4. júl 2021

Vopred vam vsetkym dakujem , ste velmi zlate , mam pocit , ze mi to dodava odvahu ked viem kolke z vas to vsetko zvladaju, zvladli a tazko sa o tom rozpravat s chlapom doma no ... oni to v tomto smere maju velmi jednoduche a asi nikdy az tak nepochopia, neprecitia, co vstko musime my zazit no ....

katrinka233
6. júl 2021

@lema1205 ahoj, OHSS je hyperstimulacny syndrom = si prestimulovana liekmi a telo zle reaguje na liecbu. Mne kvoli tomu odlozili transfer a cakali sme mesiac, tento tyzden mam svoj prvy vklad 🙂 OHSS casto nastane uz pocas liecby, mne prislo az po odbere vajicok, priznaky su veelmi nafuknute tvrde brusko, dychavicnost, nevolnost, zvracanie a tak. Vtedy mi povedali pit 4-6L vody. Takze preto ti asi teraz odporucili zvysit tekutiny na 3L. OHSS vacsinou odide spolu s menzesom. Budem ti drzat palce, ja som mala gulas s tych liekov tiez, ale zvladli sme to 🙂

shtifka
6. júl 2021

ahoj,,ja mám momentálne jeden cyklus duphaston + clostyl a uvidíme či bude folikul a ovulka..som po 12r. na HAK, takže moj reprodukčný cyklus je ,,mŕtvy" do toho partner 1% dobrých spermií..ach...ak to nezabere na prvý cyklus, skusime to ešte raz a potom ideme na IVF...má tu niekto dobru skusenosť s clostylom?

soraya004
6. júl 2021

@shtifka moj tiez ma ok morfo len 1 % a k tomu aj má aj málo, tak my ideme rovno IVF. Ale chcem ísť na soft stimuláciu..

lema1205
6. júl 2021

@katrinka233 dakujem velmi pekne za vysvetlenie a drzim palce pri vklade 🙏 Das mi potom prosim vediet ake to bolo a ci to teda naozaj neboli? Vraj musis mat predtym plny mechur to bude tiez dost neprijemne teda si myslim to udrzat .