icon

IVF - leto 2021

adkaaaaa
4. mar 2021

ahojte kočky, je tu niekto, kto sa chystá na IVF v lete??

sticker
brunka84
9. sep 2021

@adkaaaaa nádhera ja mám ešte 3 krumpliky v mrazáčiku

lema1205
10. sep 2021

@janie7 Ahoj tak akurat som prisla domov z heliosu a som na nervy ... tak po 15ich dnoch stimulacie 300kou gonalu a nasledne 300kou pergoverisu sa vela toho nezmenilo u mna ☹ ... Vajicok mam vraj len 6 az 8 co ked tu citam ako mavate cez 20tak ja neviem a jedno mam myslim len 21mm a ostatne ze 10,15, a tak tak ja verim ze sa stane ZAZRAK a aspon jedno nam vyjde , nakolko mi uz teda dalej stimulku davat nejdu , ze uz to je dlho a tym padom idem v pondelok na odber ... je tu niektora taka , ktora mala taky maly pocet vajicok??? Ako doktorka povedala , ze nejde o pocet ale o kvalitu , ale aka to moze byt kvalita ked su take male???? ☹

jankaapeto
10. sep 2021

@lema1205 ja som mala cca tiez 8 folikov sice okolo 20mm boli 3-4, ale boli prázdne iba jedno vajicko sme mali. Mali sme pk, icsi, geri a bolo to hop alebo trop keďže bolo iba jedno. Mali sme jednu blastocytu, ktoru sme v nasledujucom cykle vložili a teraz sme 10tt, dufam že to dotiahneme do konca. Tak ti držím palce.

janie7
10. sep 2021

@lema1205 Ahojky a toto je tvoja prvá stimulácia? AMH máš koľko ak sa môžem opýtať?
Takto, budem úprimná, nie je to s tebou až také zlé, dôležité teraz bude aby sa po odbere podarilo čo najviac vajíčok oplodniť. A aby čo najviac prežilo PK. Aké metódy oplodnenia ste si dali? A samozrejme kvalita je oveľa dôležitejšia, pri 20 vajíčkach, je už jasný hyperstimulačný syndróm. Ideál je tuším od 10 do 14 folíkov, od 15 už hrozí hyperstimulák. Neboj moja, hlavne teraz na to netreba myslieť, choď si niekde von prevetrať hlavu a pokúsiť sa sústrediť na niečo iné. Držím silno palce! 🙏😘

lema1205
10. sep 2021

@jankaapeto jeeeej velmi pekne ti dakujem za tieto slova 🙏 takze nadej tu a budem verit , ze to dobre dopadne 🙏 a drzim palceky nech to dobre dopadne

lema1205
10. sep 2021

@janie7 ano je to nasa prva stimulacia ja verim , ze aj posledna 🙏 Ako urcite by som do toho sla znova, ale kedze je to financne dost narocne tak neviem , ci budeme mat hned na druhu ak by sa to nahodou nepodarilo a za par dni mam 35rokov, cize uz nie som najmladsia no ... Dakujem za povzbudive slova, ze to nie je so mnou az take zle 😉 my mame metodu ICSI a priznam sa to AMH ani neviem kolko mam, to mi este nikto nepovedal, ci sa to mam opytat, ked mi budu volat ohladom krvi? A co z toho vlastne zistim? Za info vopred dakujem 🙏

janie7
10. sep 2021

@jankaapeto Tak to si fakt, že šťastný človiečik😉, A embryjko ti vkladali v ktorý deň cyklu? Vieš koľko mm si mala sliznicu? Držím silno palce nech to dotiahneš do úspešného a zdravého pôrodu! ❤

lema1205
10. sep 2021

@lema1205 nadej tu je tam malo byt 🙂 mi uslo slovko

janie7
10. sep 2021

@lema1205 Veď to moja, bohužiaľ je to hlavne o peniazoch, my už sme samoplatcovia a teraz v júly som bola na punkcii druhého IVF. U nás nikto nevie, kde je príčina neplodnosti, všetky výsledky máme ukážkové, akurát môj Dr. v Brne, fakt, že poklad človek, mi hovoril, že sú tam maličkosti, samozrejme teraz už okrem veku aj, no tie by malo IVF poriešiť. Prvý vklad z 1 IVF nevyšiel, blastocystu sme dali najvyššej kvality, a teraz už 6 týždňov čakáme na výsledky z genetiky embryjí - meškali v Brneskom labáku dodávky, tak už som z toho na prášky.
AMH, čiže Antimullerov hormón sa zisťuje na začiatku IVF z hormonálneho profilu, pred stimuláciou, aby lekár vedel nastaviť dávkovanie stimulácie, samozrejme sú tam aj iné faktory a hovorí vlastne o zásobe vajíčok ženy v tele. Museli ti to robiť, keďže sú to základné vyšetrenia pred IVF.
A neboj, vážne nič nie je stratené, hlavne treba byť v kľude!

lema1205
10. sep 2021

@janie7 ja si to ani nedokazem predstavit ze samoplatcovia , ved ono aj ked ti preplati poistovna ten samotny proces IVF este okrem toho je to dost financne narocne, ale tak co clovek spravi , ked nema na vyber. Inaksie aj nasi znami boli v Brne a im sa podarilo tam , tu na SK sa im nezadarilo a teraz maju 2krasne deticky tak verim, ze bude u teba vsetko v poriadku aj ked verim , ze to cakanie musi byt narocne. Ale vies co teraz to meska asi vsade mne dnes volala alergologicka ze este stale nema moje vysledky krvi a to som bola na krvi 9.7. takze uz su to 2mesiace vraj tam maju nieco so systemom ci co ... no je to des v dnesnej dobe , ono ide hlavne o to, ze je to psychicky narocne to vsetko ustat a byt v klude , ked sa toho okolo cloveka tolko deje. Vies co urcite mi to mozno spominali , ale ja si to nepamatam vobec teda , ale mne sa vidi , ze mi to ani nehovorili , lebo hlavne sa v nasom pripade riesi manzel takze vobec netusim ako som na tom co sa tyka toho AMH. Je to veru tak ako pises , treba byt v klude len ono nie vzdy je to lahke ked myslienky stale idu ci je den ci noc 🙄 ale uvidim ako sa budem citit po odbere a budem sa modlit aby vsetko dobre dopadlo. Inaksie nechapem ze vklad mi budu robit az nejak v oktobri vravela , ze som mala dlhu tu stimulaciu a to potom vlastne ak sa nejake ujme tak to oplodnene zamrazia a tak dlho to vydrzi? som z toho jelen teda ... cize ak by sa to podarilo vklad by bol vravela cca za mesiac

jankaapeto
10. sep 2021

@janie7 embryjko nám vkladali 18DC, mavam kratšie cykli.A výšku sliznice v deň vkladu neviem. 12DC som bola na sono a tuším 8mm bola bez liekov.

terka866
10. sep 2021

@lema1205 ahoj ak ťa to trošičku ukľudní ja mám kamarátku, ktorá mala 4vajicka a oplodnilo sa iba jedno a z toho aj zostala tehotná 😊 držím veľmi palce 🍀

janie7
10. sep 2021

@lema1205 Veď práve moja, ale my už veľa času v rámci veku na bábo nemáme, tak fakt robíme všetko možné aby to kooonečne vyšlo. Mne môj nový gynekológ, on je aj IVF lekár povedal, že to je zázrak, že v mojom veku sme išli do toho s vlastnými vajíčkami a že na druhý krát to určite vyjde, že je tam väčšia pravdepodobnosť uchytenia embryjka a budem na Vianoce pod stromčekom tehotná s veľkou červenou mašľou na bruchu 😀 Veľmi ma lanáril, že nech idem na druhé IVF k nemu, no v Brne sa cítim veľmi dobre a furt sa vraciame s boľavou bránicou od smiechu 😉 Treba to fakt nadľahčiť, lebo by sa človek zbláznil.
Budem silno držať palce v pondelok, nech máš čo najviac vajíčok vhodných na oplodnenie a nech máš čo najviac kvalitných embryjok! 😘 AMH už nie je teraz tak podstatné.

lema1205
10. sep 2021

@terka866 jeeej tak to je úžasne 🙂 ❤ a dakujem aj za povzbudenie 🙏

lema1205
10. sep 2021

@janie7 to máš pravdu , že je k tomu vsetkemu potrebny aj humor s tym to ide troska lahsie a hlavne ked mas okolo seba lekarov, ktorym mozes doverovat a mas chut sa pri nich smiat je to na nezaplatenie ... tak drzim silno palceky aby to tak bolo a aby ste mali pod stromcekom ten najkrajsi darcek aky moze byt . Verim v to, ze to tak bude ❤🙏 a dakujem ti krasne 🙂 dufam a modlim sa , aby som v pondelok pocula dobre spravy 🙏

janie7
10. sep 2021

@lema1205 Ja som tam išla hlavne preto, aby som mala jedného lekára, ktorý sa mi plne venuje a nepohadzujú si ma ako špinavé prádlo. Môj je taký tato zlato a druhý, ktorého som mala teraz na punkcii showman storočia. A už som stihla pobaviť aj celú kliniku, môj Dr. inak vážny, chytil taký záchvat smiechu, že som sa zľakla, že sa zadusí😀 Totiž pri prvej punkcii som sa platonicky zaľúbila do anesteziológových modrých očí, tak som tú príhodu ako som sa cítila rozprávala môjmu Dr., bola som z toho totálne mimo, tak sme sa nepochopili ohľadne ďalších krokov😉
Určite daj potom v pondelok vedieť, koľko embryjok sa podarilo oplodniť😘

janie7
10. sep 2021

@jankaapeto Ďakujem krásne za info, my sme vkladali 17dc a výšku som mala 7.5, som doma chytila paniku, či to nie je skoro a ktovie či nebolo, uisťovali ma že nie. Tak to si mala krásne, bez hormónov 8mm 🙂 Želám krásne tehuľkovanie 🍀

jankaapeto
10. sep 2021

@janie7 ďakujem

brunka84
10. sep 2021

@lema1205 ja som mala tiež len 8 vajičok s toho 4 boli oplodnenia schopné a aj prežili. Jedno mám v brušku 6+3tt 😊 a 3 v mrazáčiku.

lema1205
11. sep 2021

@janie7 jeej tak to je sranda 🙂 a je super , ze tam mas takeho dobreho doktora ... urcite dam vediet ako som v pondelok dopadla ... dufam ze to vsetko zvladnem a nebudem velmi v strese , ale ako sa poznam tak asi pred zakrokom isto budem a potom zasa trpnut , ci budem mat nejake, ktore sa budu dat pouzit no

lema1205
11. sep 2021

@brunka84 jeeej tak to gratulujem 🙏❤

susy22
12. sep 2021

Ahojte, ja som po 2x neuspesnom IUI a 1x IVF. Teraz musim mat pauzu, zial ziadne vajicko sa neujalo na zmrazenie. Mam 4 nepouzite injekcie Cetrotide so zarukou do konca Septembra, ak by mal niekto zaujem.

lema1205
13. sep 2021

@janie7 Ahoj no tak dnes mi nakoniec vybrali len 5 vajicok a vraj si mam az zajtra zavolat v akom su stave a teda , ze kolko z toho sa bude dat vobec pouzit ... dufam ze bude vsetko ok a aspon nejake budu dobre, ale som prekvapena , ze som ich mala tak malo no 😢

lema1205
13. sep 2021

@susy22 to ma mrzi ☹ ale tak urcite si daj teraz nejaky cas pauzu a oddychni si a hlavne tvoje telo potrebuje nabrat silu a uvidis , ze sa to neskorsie podari 😉🙏

susy22
13. sep 2021

@lema1205 dakujem Ti, si zlata.

lema1205
14. sep 2021

tak dnes som si volala a vraj z tych 5ich sa podarilo spravne oplodnit len 3 , ale tak teda uvidime co bude dalej ... ja sa tak bojim a zaroven modlim a dufam , ze nam to vyjde a ze to tie 3vajicka zvladnu a hlavne , ze ak sa podari vklad tak sa im bude u mna pacit a podari sa to 🙏 Viem , ze bude tak , ako ma byt ale dufam teda , ze to dotiahneme do uspesneho konca , len to niekto vysvetlite tej mojej hlave a tym myslienkam a tomu strachu no

janie7
14. sep 2021

@lema1205 Ahojky, dôležitá teraz bude kvalita embryjok aby prežili všetky tri. Akú metódu oplodnenia ste dávali? V Martine majú embryoskope či Geri inkubátor? Držím silno palce aj päste! 😘

lema1205
14. sep 2021

@janie7 dali sme GERI inkubator a dakujem krasne 🙏

lema1205
14. sep 2021

@lema1205 teda maju tu len ten Geri alebo bez no ... ja som rozmyslala , ze to dame bez toho geri (kedze financne na tom nie sme uplne super a reku ze ved hadam aj bez toho by to bolo ok ) , ale ked som zistila ako mame malo vajicok tak som ani nevahala a dali sme ten Geri , je to urcite vacsia sanca ako keby sa to len tak klasicky dalo

janie7
14. sep 2021

@lema1205 Jasne moja, úplne ťa chápem s tými financiami, my sme tiež totálne finančne už vyšťavení, ale rozhodli ste sa veľmi dobre, pre ten GERI inkubátor. A teraz máš kedy volať ohľadne vývoja embryjok alebo budú volať oni tebe? Mne to v Brne posielali každý deň mailom.