IVF marec/apríl 2022
Ahojte, je to niekto kto sa chystá na IVF v apríli?
@kvietocek89 na ten čas - do 8:00 vás upozornili v centre?
Mne len povedali že v rovnakom čase a každých 24 hodín 🤷♀️
@marinecka95 áno, povedali nam ze vzdy rano medzi 6.00 - 8.00. A ze do 8.00 si to mam maximalne pichnut.
@kvietocek89 mne dnes volala koordinátorka z centra aby som nezabudla, že dnes je deň kedy začínam s injekciami. Pýtala som sa na to kedy pichať povedala mi kedykoľvek len dodržať rozostup 24hodín 🤷♀️
@kvietocek89 dobrý večer, v prvom rade Vám držím prsty, aby sa Vám dieťatko podarilo, a aby ste boli šťastní rodičia. My s manželom mame: ja nizke AMH len 0,5 a manžel 100% patologiu (teratozoospermia). Rok sa snažíme o druhé dieťa, pričom prvé sme pocali v roku 2018 na prvý krát...chcela by som sa Vás opýtať (ak môžete napísať ovsem), koľko Vás tieto všetky techniky IVF stáli? Resp. Koľko Vás to bude celkovo stáť? Ďakujem
@luciat38 velmi pekne dakujem. Uz som po odbere. Nakoniec som mala 4 vajicka a ze este mozno jedno stihne dojst, davaju mu sancu, cize by ich bolo 5. Zatial ale riesi len tie 4 a z toho 3 su vhodne a jedno bohuzial nie. No tym ze my s partnerom sme fakt zly pripad, tak u nas sa to predrazilo skoro o 1200 eur. Chodime do Brna do Reprofit. Uz mame predbezne vyuctovanie, akurat nam ho dávali vcera a aj so zamrazenim (este sa uvidi ci bude co mrazit) budeme platit 90000 CZ, na eura je to cca 3700 eur. V tejto cene su: lieky, IVF, ICSI, PK, MFSS, test na pohlavne prenosne choroby a kryokonzervacia. Pri odchode som nafasovala este recept a v lekarni som si vybrala Amelgen, tam bola cena 1409 CZ, cize na eura cca 60 €. Zial, od noveho roka im ceny stupli, tak ked som to porovnavala so starym cennikom, tak asi o 300 eur budeme teraz platit viac. Este nas mrzi, ze sme si nedali spravit genetiku, ale bolo by to dalsich cca 2000 eur naviac ktore sme uz fakt nemali odkial zobrat. Ale ja zas dufam, ze kedze sme my dvaja boli pred rokom na genetickych testoch v BA a tam vlastne partnerovi zistili ze ma velmi zly spermiogram, tak ja az na nizky pocet AMH som bola uplne ok a partner nebol na tom tiez az tak zle po genetickej stranke. A ani si nepamatam ze by nam hovorili, ze by bolo treba urobit este genetiku. Takze asi nase vysledky stacili. Ale mame vysledok taky, ze kazde tehotenstvo s mojim partnerom si budem musiet do konca sestonedelia pichat injekcie. Budem dufat ze sa mi uhniezdi hned prve vajicko a bude 100% zdrave a ak bude este potom potreba a bude sa dat, tak dame urobit genetiku dalsim co nam zostanu. Je super ze ste prve babatko splodili takto na prvy sup. Nam sa ani to nepodarilo. Ale treba dufat. Ono je na tom pravdy ze asi netreba tlacit na pilu, len neviem ako sa to da, ja som to nedokazala. Kamaratke pri prvom tehotenstve vyberali vajecnik, pretoze ma silnu endometriozu. Cize uz jej zostal len jeden a ten chvalabohu na 100% funkcny. Testy mala vyborne, ze bude plodna este velmi dlho a jej partner tak dobre spermie, ze sa ho pytali ze ci nechce darovat. Nakoniec viac ako 2 roky sa pokusali o druhe a stale nic. Potom povedala muzovi ze nech uz zlozi postielku maly v nej uz davno nespaval a nechcela ju zlozit skor, leboze budu mat druhe, ale ked stale nic tak, ze pojdu na umele ked si nasporia peniaze. Muz zlozil postielku a ona do 2 mesiacov tehotna. Maju uz 6 mesacnu malu. Takze ta nasa hlava je fakt divna vec.
@kvietocek89 ďakujem Vám veľmi pekne za rozsiahlu odpoveď, veľmi si to vážim, že ste sa podelili o Vaše skúsenosti. Po tom, čo nám boli v CAR povedané výsledky (že všetko v poriadku až na moje AMH a manzelovu teratozoospermiu, čo je teda katastrofa) sme najskôr skúšali hľadať príčinu prečo ma manžel tak zlý spermiogram, keďže športuje, dosť zdravo sa stravuje, nefajčí, raz za týždeň vino. Tak sme zaplatili súkromného urologa a výsledok bol silný zapal semenníkov (ureaplazma), mame ATB liečbu teraz, tak uvidíme. Moje AMH som si tiež dala vyšetriť, raz bolo 0,4 o mesiac 0,83 a potom 0,5 ale je to málo stále,netušila som to,keďže syn na prvý krát v 31rokoch, teraz mam 34,manžel 37 a rok nič,ja mam 28dnovy cyklus a myslela som si ze vždy ovulujem (Podľa príznakov a testu). Tiež by sme išli do Brna, no keďže mame syna, a nemáme ho kam dať (ešte nemá 3r.) Tak pôjdeme tu v Žiline do Car, kde sme boli aj na úvodné testy. Trosku viac som sa rozpísal. Každopádne ja verím,že sa Vám to podarí byť mamou,je ťažké ale zároveň to najkrajšie byť mamou. Budem Vám a partnerovi velmi držať prsty a uvidíte, nakoniec budete mat možno aj 2-3deticky. Inak myslíme si s manželom, že o takých 10 rokov si budú ľudia v 20ke dávať mraziť svoje pohlavné bunky, aby raz mohli mať deti, veľmi sa zhoršujú vonkajšie vplyvy na ludske bunky. No a IVF bude bežnou súčasťou .. nech sa Vám všetko podarí a o rok budete držať dieťatko v náručí🙂🍀
@luciat38 no kedze sa u manzela zistil tento problem, co viem ze to je dost vazna vec, tak mozno sa da nakoniec do poriadku. Moj priatel jedol volnopredajne tabletky, ktore su tiez drahe ale trosku sa mu popravili nejake veci. Volaju sa Bluefertil, na Pilulke ich mali zatial najlacnejsie, ale daju sa kupit aj ine tabletky na podporu. Aj ja som si obcas kupila pre zeny Pinkfertil a sa mi zda ze ked som ich brala tak som sa citila inak. Len ide to tiez do penazi. Priatel ich bral rok ja asi polroka. Ja ovulujem podla doktorov, ale pravy vajecnik mam nejak vyssie a aj pri odbere mi to spominali ze bude to pre mna viac bolestivejsie, ale nakoniec to nebolo az tak strasne, aj ked ja som citliva 3x viac ako ini lidia. Ja som tiez raz mala AMH nizsie a potom vyssie. Ale zalezi ze do akeho laboratoria poslu vzorky. Pretoze tie merne jednotky neboli rovnake na obich vysledkoch. Presne aj my sme sa bavili o tom ze o par rokov ludia bez IVF sa nebudu vobec vediet rozmnozovat. A casom mozno budu zdravotky preplacat cele tieto procedúry. No nas sa to uz nedotkne. Ale asponze preplatia cast toho, aj keď je to stale malo a pre vela ludi je toto nedostupna sluzba.. Dakujeme este raz. Verim ze sa aj my staneme rodicmi. Po nicom inom netuzime.
Baby už si picháte niektorá injekcie?
Ja už mám za sebou 4 Diphereline, čakám menzes a posunieme sa ďalej 🙆♀️ Mám dlhý protokol
@marinecka95 ako to zvladate stimi injekciami ja mam zacat v aprili a chvem vediet ze ci to pichanie je bolestive a ako sa citite po injekci
@mulm zatiaľ pichám len Diphereline - v centre som dostala hneď odporúčanie na PN ale zatiaľ pracujem.
Pichám si večer o 19:00, baby tu na MK mi poradili pichať večer takže ťažkosti z tejto injekcie nemám absolútne žiadne. Max som trošku unavenejšia večer ale inak nič. Pichanie nie je bolestivé, ani samotná injekcia neštípe, cítiť že čosi do tela ide ale bolesťou by som to nenazvala. Za pár dní by som mala dostať menzes a po kontrole v centre začnem pichať Meriofert. Dúfam, že aj ten zvládnem takto 🙂
@mulm ja picham tiež Diphereline zatiaľ a teda musela som si kúpiť inzulinovky, lebo s tým čo mi dali v centre ma to dosť bolelo.. teraz je to už fajn, ťažkosti nemám, picham o 21 večer.. jedine čo som si všimla, že som unavená do pol hodinky a zaspim.. a nechuti mi jesť.. ale to neviem či je tým..
@marinecka95 dakujem
@sirillkamafi dakujem
@marinecka95 baby drzim Vam palce, ostali mi po dve krabice Meriofertu aj Dipherelinu, ak mate zaujem piste ss
@leea5 si zlatá, ďakujem ale zatiaľ mám dosť 🙂
Zajtra idem na kontrolu a povedia kedy začať pichať Meriofert
@marinecka95 ahoj ja
@marinecka95 ake inekcie mas
@evicka1995 ahoj, Diphereline a Meriofert
Ahojte, prosim mam otazku. som velmi zmetena z informacii. Ak si zacnem pichat 18.4 inekcie, doktorka mi odratala ze tri tyzdne mam ratat ze si budem pichat tak kedy mam rata s odberom prosim? je tam treba cakat na ovulaciu? alebo je to hned po poslednej inekcii? mam tma totiz jednu pracovnu cestu a neviem co mam robit ci ist alebo neist na ňu.. pretoze neviem na zaklade coho sa planuje odber vajicok. ( moja lekarka odchadza, a ma ma mierne na haku...)
Moc Vam dakujem
@marinecka95 ja idem do MARTINA 13teho
@evicka1995 ja som bola dnes na prvej kontrole pred IVF. Dnes mi majú zavolať poobede kedy začnem s pichaním Meriofertu.
Do centra chodíte dlhšie alebo prvá návšteva ?
@marinecka95 chodím tam dlho v roku 2020 som bola na prvé ivf no bolo biochemické tehotenstvo.....partner má vtom nechal...teraz zas idem s iným partnerom tak uvidíme ako to dopadne
@evicka1995 tak držím palce nech to tentokrát dobre dopadne 🥰
Už stimuluješ?
Ja k Diphereline zajtra pridávam 150 jednotiek Meriofertu.
@marinecka95 ja ešte nie partnerovi zobrali spermiogram tak uvidíme visledki ake budu
@evicka1995 Aha, a predtým si mala aké injekcie?
Ja idem na kontrolu v pondelok tak som zvedavá či zareagujem na ten Meriofert tak ako mám 😉
@marinecka95 ja som mala predtým tie diphereline menopour mne pomohli tak dufam že aj tebe zareaguju..kolko si platila za inekcie
@evicka1995 fuuuuu no zhruba 150€
Dr. spomínal, že som to ešte stihla v dobrom termíne lebo, že aj lieky idú cenami nahor 😞
Aký si mala protokol?
Teraz chcete ísť rovno do IVF či pripadá do úvahy aj IUI?
@marinecka95 iui som mala za sebou 2x a nič neúspešne ideme na ivf
@evicka1995 u nás tiež IUI bez úspechu 2x.

@marinecka95 ja len rano najlepsie v rovnakom case a do 8.00 hod. A dnes mam prvy a aj posledny krat si pichat vecer o 20.45. A v stredu rano o 8.45 mi idu odoberat vajicka.