icon

IVF neúspešné, ďalšie nám neodporúčajú

tina011
1. máj 2019

Ahojte,
Prosim o radu, povzbudenie, hocico :( Rok sa snazime o babatko a sice som inak zdrava, moje vajecniky su v dost zlom stave. Mam 28, dva roky diagnostikovanu endometriozu a na kazdom vajecniku dost velku endo cystu. Moja gyn mi zmerala AMH a kedze vyslo velmi nizke, smerovala som rovno na IVF. Na stimulku (dlhy protokol) som vsak velmi dobre nezareagovala, oplodnilo sa len jedno vajicko a to neprezilo do ET :( Lekarka v CAR mi uz dalsiu stimulaciu vzhladom na stav mojich vajecnikov a cysty neodporuca....ako dalej? Boli ste niekto v podobnej situaciu? Nikdy som si nepredstavovala, ze vo svojom veku si vypocujem takyto verdikt 😥

daniela.ho
1. máj 2019

@ceklis tiez som pozerala reprogenesis. Prosim ta co tam stal ten soft? Ake lieky ti davali? Ja som mala na softe clostyl a potom som dopichovala gonal... sam doktor sa cudoval ze som mala dva prazdne folikuly, ved zase amh 0,4 neni uz uplne na odpis...
Nebojis sa toho nativu ze ti to vajicko pukne skor?

catherinah
1. máj 2019

@tina011 ja som s AMH 0,52 teraz v 31tt. PRIRODZENE bez liekov, bez vsetkeho.
Tiez mi povedali, ze odporucaju darcovske vajicka ( na reprodukcnej imunológii). Asi im poslem fotku maleho potom 😀

dancura
1. máj 2019

Uz to tu baby pisali a ja sa pridavam...naozaj skus ine centrum. A predtym by ste si este mohli doplnit vysetrenia, nech mate vy a lekari co najviac info a viete vybrat ten spravny protokol...pre teba hematologiu, spolocne s partnerom genetiku, reprodukcnu imunologiu,...
Velmi dobre referencie su na Reprofit v Brne. Dokonca mojho lekara manzelka pracovala v schvalovacom procese ivf a odporucala toto centrum.

kulumulu123
1. máj 2019

@tina011 ahoj tak ja som Bola na jednej povestnej klinike v brne... Jeden neuspesny pokus o et nakolko na mrazenie neostalo nic... Vraj som stara (40) preto mam us nekvalitne vajicka, prirodzene ziadna sanca, mm spermiogram jedna velka katastrofa..... V car mi povedali ze mam sancu iba ked tak s darovanymi vajickami... Vtedy som si povedala ze urobim vsetko aby som mala geneticky svoje dieta... Takze na mm plavcov vitamin e 400, zinok, selen z para orechov. Na moje udajne nekvalitne vajicka vitamin e400, Q10 s biotinom, kyselina listova, selen z para orechov, vitex Agnus castus, vela aroniovej stavy cistej (obsahuje viac antioxidantov ako akekolvek iba doposial objavena bylina, da sa kupit v predajni stary otec), vcelia materska kasicka bio susena z lekarne (neuzivat v case menstruacie a nesmie sa uzivat v pripade alergie na vcelie produkty!!!!!), od zaciatku cyklu po ovulaciu alchymelkovy a zihlavovy caj denne spolu cca 1/2litra.... Na treti cyklus som tehotna!!!! Neviem ci je toto univerzalny recept asi nie ale nam pomohlo dodrzat a nevynechat ani jeden den... Skus Vela stastia.

kulumulu123
1. máj 2019

@catherinah posli aj ja poslem mudr do reprofitu 😂😂😂😂😂

kulumulu123
1. máj 2019

@tina011 a podarilo sa prirodzene

kulumulu123
1. máj 2019

@daniela.ho skus vceliu ma tersku kasicku susenu v tobolkach z lekarne v bio kvalite je to zazrak na plodnost AJ mne povedali v reprofite ze mam sancu s iba darovanymi vajickami nakoniec som otehotnela prirodzene... Skus 2-3mes uzivat a potom ist znova na testy...

bodka1234
1. máj 2019

Z iscare v BA určite ísť rýchlo preč. Ja som tam bola len pol roka našťastie som rýchlo pochopila že oni tlačia len do drahých zákrokov ktoré buď ani poisťovňa neprepláca alebo si ich vo veľkom hradis sama. V druhom cár mi hneď pri prvej konzultaci a odberu krvi zistili protilátky voči spermiam. Iscare to bud zámerne zatajili aby mohli najprv zarobiť alebo sú tak neprofesionálny že to ani nevysetrili

kulumulu123
1. máj 2019

@tina011 oprava toho caju jeden a pol litra denne

evkamotka
Autor odpoveď zmazal
gagik
2. máj 2019

iscare je cista katastrofa,stravila som tam 4roky s nulovym vysledkom. potom som dvakrat skusila reprofit brno a oba pokusy boli uspesne.

daniela.ho
2. máj 2019

@kulumulu123 uzivala som cerstvu kasicku a nepomohlo ale vyskusam este aj tu co mi radis ty. Nic za to nedam a hlavne aj tak sa chystam do brna az na jesen. Tak vyskusam

kulumulu123
2. máj 2019

@daniela.ho ak sa tam chystas na jeden ozaj nemas co stratit. Skus celu Tu kombinaciu co pisem v prispevku vyssie. Ak si brala v mede je to strasne male % oproti tym tobolkam... V 3% mede su necele 4 ampulky a jes ho po lyzickach cca mesiac. Ja som brala podla navodu 2x denne na lacno resp. 30min pred jedlom jednu kapslu iba pocas menzesu pauza... Agnus vitex castus som mala kvoli extremne nizkej hladine progesteronu nesmie sa vsak kombinovat s progesteronom v tablet. To ostatne je super ako antioxidant ☺. Velmi drzim ✊✊✊ daj vediet ako to pojde. Ked do jesene nebudes tehu aspon vies ze si urobila co sa dalo... Ak ano usetris si kopu stresu a penazi - zazila som to raz a znova by som to nedala... Kam v brne sa chystas?

ceklis
2. máj 2019

@daniela.ho ahoj, v rg stal soft cca 1400+lieky dakych 300, čiže celkom dosť :( mali sme asistovany hatching a isci. Môžem ti poslať fakturu. Plus teda k tomu ešte tých 200eur za krvné testy na pohlavne choroby. Je to brutal :( taký nativ stojí 500 a tiež som mala vždy embryjko. Ale asi som mala len staršie na tie nativy. Jediného čoho som sa bála, bolo, že nebude vo folikule vajco 🙈 veď ja som na prvý nativ šla len zo zvedavosti, lebo mi bolo povedané že aj keď mám ovu a všetko tak ako ma byt, moje folikuly sú už prázdne. Tak som chcela vedieť či to tak je a ten prvý nativ bolo ozaj len skúšanie čo tam je.

ceklis
2. máj 2019

@daniela.ho a ešte k tomu fsh :( áno viem, robili mi hp pred softom a tam som mala amh 0,15 a fsh 22. Max fsh ma byt 12,5. Čiže celé zle, vtedy som skoro skolabovala, lebo 4mesiace dozadu som mala amh 0,65!!! Tak tomuto ozaj nerozumiem. Dostali vtedy zo mna dve zrelé vajíčka. Tak uvidíme. Teraz už na všetky hodnoty v HP kašlem 🙂 keď nevyjde ket, skúsim ešte tu spomenuté rady a idem sa zamerať na to aby som to vyhodila z hlavy. Už to nejako nezvladam každý mesiac čakať či príde a potom byt z toho smutná že zase prišla ms. Neviem to vyhodit z hlavy vôbec a to ma najviac štve :(

mkatkam
2. máj 2019

@ceklis mne na tie stavy pomohla hormonalna joga a jin joga. Človek predýcha,poreve si a uľaví sa.

eliska13
2. máj 2019

@tina011 a bola si na laparoskopii, aby Ti odstránili endo a pozreli či tam nie je ešte iné ložisko?endo bráni vypudeniu vajíčok a bolo by dobré dať to preč.Isla by som touto cestou najprv nech máš čisté vaječníky a potom znova IVF
Máš výborný vek verím, že si šokovaná máš ešte roky skúšania pred sebou nič nie je stratené😁

tina011
autor
2. máj 2019

@eliska13 nebola som na LSK...teda zvazovala som, ale moja gyn povedala ze mam dost velke cysty ( 3,5 a 6 cm) a hrozilo by, ze mi vezmu cele vajecniky 😞

lenrietta
2. máj 2019

@tina011 Ahoj..veď ja ti držím palce 🙂 a zo srdca ti prajem , aby si zažila ten pocit mať vlastné dieťatko.. Len som ti to chcela navrhnúť, tak ako píšu ostatné kočeny, že kým sa pomaly, pomaličky posúvaš v poradovníku na adopciu, môžete sa snažiť, a keď sa vám zadarí, dáte si len prerušenie a keby ste plánovali druhé, a nedarilo by sa, boli ste k bábu oveľa bližšie.. Nevýhoda snáď je absolvovanie školení, ktoré musíte absolvovať..
my sme čakali na jednu dcérku rok a pol, ale to už 8 rokov dozadu a na druhú dlhšie, ale mali sme žiadosť istý čas pozastavenú, takže sme sa v poradovníku neposúvali..

hviezdicka1903
3. máj 2019

@tina011 na BA sa vykašli choď do Brna

eliska13
4. máj 2019

@tina011 chapem, ale aj tak by som sa spýtala ešte niekoho iného zvýšis tým šance tá menšia cysta by mohla byť v poriadku velkostou

alasea
4. máj 2019

@tina011 nebudes musiet ist ako samoplatca, mas 2 pokusy preplacane poistovnou (kedze 1 si si uz minula na sk), len budes musiet cakat na schvalenie ziadosti. Z vlastnej skusenosti - reprofit brno odporucam. A drzim palce 🍀

tina011
autor
4. máj 2019

@alasea dakujem 🙂 kolko si prosim cakala na schvalenie papierov do Brna? Ma to tak stve, ze tak velmi ide o cas a clovek musi cakat 😞

alasea
4. máj 2019

@tina011 mam vseobecnu zp a funguje to tak, ze najskor ides na konzultaciu, tam ti daju vsetky papiere, ides si dat papier potvrdit k svojej gyn, potom potvrdene posielas Petrenkovi (alebo inemu schvalenemu dr), ten to nam napr zamietol (takmer kazdemu co poznam) ale to nevadi, aj tak posles vsetky papiere do poistovne a ta to schvali. Petrenko ma tusim 15 dni aj ked sa tvaria, ze ma viac ale nie je to pravda a potom poistovna nam to tusim do 2t poslala. Posli im uplne vsetky nalezy, co mas, ja som neposlala tusim vysledky spg a museli sme to doplnat, takze sa to trochu predlzilo. Do Brna pre lieky mozes ist az ked mas schvalenu ziadost. Ale vsetky vysetrenia, konzultacie, dohodnut postup atd, to mozes absolvovat aj bez schvalenej ziadosti.

tina011
autor
4. máj 2019

@alasea dakujem 🙂 a ty si mala papier s vysledkami spg? Mne sa zda, ze na klinike nam ich nedali, len ustne povedali vysledok.

alasea
5. máj 2019

@tina011 ano, mali sme ho aj z iscaru - najskor bol manzel tam, ale potom bol aj v reprotite a tiez sme vysledky dostali. Ale u nas bol problem aj u mna - pco a aj zly spg - hlavny problem, u vas postacia aj tvoje dg si myslim.

luu1122
5. máj 2019

@tina011 mne v iscare povedal urodzeny pan doktor, ze ked nebudem mat do roka dieta tak ho mat nebudem. Hned mi spisoval ziadost na ivf. Ked som sa spytala ci nemozem skusit inseminaciu povedal, ze je to zbytocne pre mna a musime rychlo konat. Pocit mi hovoril chod inam a navstivila som reprofit v Brne len tak, ze idem to porovnat. Uplne iny pristup - uplne inak so mnou jednali. Inseminacie sme skusili tri. Prve som mala pravdepodobme uspesne ale bolo to zamlcane tehotenstvo.testy pozitivne menstruacia prisla. Potom sme isli na ivf prve sme mali neuspesne a ket s uspechom. Niekedy nemozes verit tomu co povedia lekari musis verit sama sebe a svojmj pocitu. Ja odobne by som na Slovensku nesla do ziadneho CAR. Nepride mi to tu, ze by chceli niekomu pomoct. Davaju vysokedy davky hormonov a nerobia vobec kompletne vysetrenia az po 3 neuspesnych ivf. ale to je moj nazor a skusenosti.

luu1122
5. máj 2019

@tina011 a to som mala tiez endometriozu, velke cysty a dokonca pri vklade mi zistili hydrosalpinx (upchatie vajcovodu). Kazda ma svoj zivotny dlhy pribeh a mozno svoji cestu. mne ziadne byliny, caje, tinkturi atd nepomahali... a to som vyskusali asi vsetko co na tejto zemi existuje. Je to vsetko o nahode. A hlavne, vzdy vsetko vyjde vtedy ked to najemenej cakas. Ale ano ak ti niekto povie nemysli na to tak to proste nejde. Ja som sa uz zmierila s operaciou a ze proste pravu stranu mi daju kompet von (vajcovod a vajecnik) ale lekar v brne vahal vlozit nevlozit - riskli sme to a mam tu zdravu 5 mesacnu dcerku. Vies ono kazda z nas ma svoj pribeh a nie na kazdeho funguje to iste.... Ale urcite by som sa nevzdala a isla po dalsi nazor. kde je vola tam je cesta 😉 drzim silno paste

luu1122
5. máj 2019

@tina011 a dalsia vec spermogram som videla, ze ste tu riesili. v iscare mi povedali, ze partnerov spermogram je najhorsi na svete 😂 budis. V reprofite zas ze podla nejakych tabuliek (nechcem klamat ci europskych alebo akych) je to bezny spermogram a nevidia na tom nic strane. takze tolko k tomu. uz koncim spamom 😉

alasea
5. máj 2019

@luu1122 uplne suhlasim. Na sk by som nesla nikdy, ani keby mam rok setrit a ist do brna. Proste nikdy. Bavila som sa s viacerymi babami, co riesili car na sk a tie ich skusenosti 🙈 naozaj cele zle a cisty biznis. Mne stacilo uz len to, ked bol manzel v iscare na spg a uz nam ako nelekarom, prisli tie vysledky dost chabe - vsetky kategorie, ktore o niecom vypovedaju boli NEHODNOTENE. Ked videla tento spg dr v reprofite v brne, tak hovori - noo... neviem ako by som to povedala... ale... dajte si u nas spravit spg. Nie kvoli tomu, ze u nas. Ale kvoli tomu, ze z tohoto nevidim nic.