icon

IVF pri teratozoospermii: Skúsenosti a rady?

zuzanellav
6. dec 2024

Ahojte, chcem sa opytat tých ktoré si prešli tým istým a nakoniec majú detičky. S manželom sme sa o dieťatko snažili skoro rok, povedali sme si, že asi bude niekde problém keď sa nám nedarí. Rozhodli sme sa, že pôjdeme do centra vybrali sme si Helios v Martine tam sme chodili 2 mesiace nasadili nám vitaminovú liečbu a medzi tým manželovi zistili, že ma teratozoospermiu. Po tých dvoch mesiacoch sa nám podarilo a otehotnela som lenže v 8 týždni som potratila na kontrole mi doktora povedala, že nebije srdiečko a bábätko sa už ďalej nevyvíjalo. Momentálne som pár dni po čistení. S manželom sme sa zhodli, že to skúsime znova ale chceme ísť cestou ivf. Preto sa chcem opýtať akou cestou ivf ste šli vy ak mal váš muž tiež teratozoospermiu? Či bolo následne tehotenstvo bezproblémové? A ešte aké vyšetrenia pred ivf ste ešte podstúpili? My už nejaké za sebou máme okrem hematologie a genetiky.

Strana
z2
jednorozec007
11. dec 2024

@zuzanellav ako 24 ročná to ešte kľudne môžete skúšať prirodzene - otázne je koľko rokov má manžel.mala som minulý rok v auguste MA. Od októbra 2023 chodíme dp CAR Antolska v Bratislave a práve nám po 3 neúspešných IUI vyšlo prvé IVF po prvom embryotransfére.Mam 39 rokov

neznama306
11. dec 2024

ja mám tiež 25 rokov a akurát absolvujem prvé ivf, kvôli tomu, že manžel je starší a spermiogram nedopadol veľmi dobre. Do centra nás poslala moja gynekologička po 2x biochemickom tehotenstve. Prvý bol dosť zlý, radili nám folandrol, ale ten sme užívali predtým. Náhodou som natrafila na gynex a ten som po dlhom presviedčaní nasadila aj mužovi a nastalo uňho výrzné zlepšenie, ale napriek tomu povedali, že je malé percento otehotnenia prirodzene pri takom spermiograme. A s mužom sme si povedali, že už nebudeme ďalej odďalovať, odporučili nám to, tak sme do toho šli. Pripravte sa však na to, že to je dosť nákladné. Záleží od úkonov, ktoré si dáte. My sme zatiaľ aj s liekmi a vybranými metódami naviac zaplatili cca 2400Eur, kvôli OHSS, teda bolo tam riziko vzniku mám posunutý vklad a platili sme aj mrazenie embryí. Ak to cítite, že do toho chcete ísť, tak choďte. Je to náročný proces, ale čo by sme nespravili pre to, aby sme mohli mať malé. Držím palce.

jednorozec007
11. dec 2024

@neznama306 my sme v štátnom CAR platili asi tretinu toho čo píšete. Ženy ktoré majú do 40 rokov majú nárok na preplatenie zdravotnou poisťovňou. Poviem Vám že my sme na tej Antolskej veľmi spokojný, dokonca lepšie ako v súkromnom centre. Nakoľko toto CAR je súčasťou gynekologicko pôrodníckej kliniky tak v prípade, že sa niečo skomplikuje tak vás majú aj kde hospitalizovať.

s_o_n_i_k_e
13. dec 2024

@zuzanellav my diagnoza OAT (Oligoasthenoteratozoospermia) šanca na prirodzené počatie 18% išli sme rovno do IVF, zmenili sme kliniku, zmenila som dvoch gynekologov, čakali sme cca 3 roky kým sme sa dočkali, máme mesačné bábätko. Určite, ak je čo i len jedna spermia a jedno vajíčko je šanca vždy. Hlavne odporúčam pri mužovi dať MACS selekcia dobrých spermí ja som si dala lepidlo a asistovaný hatching a brala som 5dni pred a 5dni po bromelain, na poslednom vklade, kedy mi to vyšlo mi dali aj medrol (okrem toho som užívala prolutex, estrofem, clexane, na vklad amelgen) kľudne ak sú otázky napíšte 🙂

zuzanellav
autor
13. dec 2024

@s_o_n_i_k_e ďakujem veľmi pekne za odpoved a gratulujem k malému prírastku ❤️… dúfam, že aj my sa raz dočkáme. S manželom sme už boli tento týždeň na konzultácii v heliose, tak zatiaľ nám odporučili skúsiť to prirodzene keď to už raz vyšlo samozrejme sme dostali vitamíny ako predtým manžel ma ísť po novom roku na rozšírený spermiogram kde mu budú robiť aj DNA fragmentácia. Ak by som znova otehotnela a potrstila. Tak by sme šli už do ivf. A ja mam ísť ešte na hematologiu na zistenie syndrómu lepivych doštičiek. Prosím vás vy ste mali tiež toto vyšetrenie? Taktiež sa chcem opytat lieky ktoré ste užívali mali aký účinok k čomu pomáhali? Pýtam sa ak by do budúcnosti sme museli ísť na to ivf.

s_o_n_i_k_e
13. dec 2024

@zuzanellav hematologiu mne nerobili vôbec odmietli ma vysetrit ze ked som nemala potrat. Úspešný vklad som brala prolutex estrofem medrol anopyrin amelgen a pred vkladom 5 dni a po vklade 5 dni bromelain. Drzim palce. Sanca je vzdy suhlasim.

zuzanellav
autor
13. dec 2024

@s_o_n_i_k_e a ten clexane si si pichala preventívne?

jednorozec007
15. dec 2024

@zuzanellav mne robili hematologiu toto vyšetrenie, aktualne si picham clexane kazdy den, cela som uz modra. Okrem toho sme absolvovali spoločne s muzom parovu imunologiu v nitre lebo dali najskorši termín na Slovensku a genetiku parovu

zuzanellav
autor
15. dec 2024

@jednorozec007 a kde ti robili hemat. Vyšetrenie?

snowflakenel
15. dec 2024

@s_o_n_i_k_e mne povedali,v MT, ze este som potratila.len 2x, ze to je normalne, ze naco ma.poslali ma hemato vysetrenie. ....nakoniec som bola v ziline
Zistili mi lepive dosticky ale len heanicne hodnoty. Aj tak mi masadili fraxiparine pocas celeho tehotenstva.
V druhom tehu som mala krv ok, tak som bola bez,liecby.
Jeden lekar mi povedal, ze lepive dosticky budem mat cely zivot- internista.
No a hematolog , ze vraj krv som mala v druhom tehu ok.........

kvietocek555
15. dec 2024

@zuzanellav máš urobenu aj reprodukčnu imunologiu? Môj muž má teratozoospermiu a mame 2r syna prirodzene. Presne tým MA v 8tt išla som na všetky vyšetrenia a zistil sa problém v reprodukčnej imunologii zvýšené cytokiny a oni berú plod ako cudzí a zabijaju. Nasadili liečbu a zadarilo sa prirodzene a tešíme sa z drobca.

jednorozec007
17. dec 2024

@zuzanellav v nemocnici na Antolskej v Bratislave, normálne mi v tom centre pekne vypísala výmenný lístok a išla som sa tam hneď objednať.

zuzanellav
autor
17. dec 2024

@kvietocek555 ano nám robili obom a všetko je v poriadku.

neznama306
20. dec 2024

@jednorozec007 my sa s mužom nachádzame na opačnej strane SR, šli sme tam, kde mi to odporučili známi a gynakologička. Poviem pravdu, ale pálky sú to nenormálne. To čo som písala, tak sú príplatky za úkony, ktoré poisťovňa nepreplatí. A to som využila maximum z poisťovne s manželom čo sa dalo. Verím a dúfam, že tento prvý vklad sa vydarí. Ešte máme 4 ďalšie embryá, síce najvyššej kvality, ale to tiež nie je záruka úspechu. A každý ďalší vklad sa platí 400€. Takze dúfam, že budeme mať najkrajší povianočný a prednovoročný darček.

jednorozec007
20. dec 2024

@neznama306 ako isté chápem, len pozerám sa na to trošku inak nakoľko ja sama som zdravotník.

Strana
z2